BRAZILSKI JIU JITSU

Sto se tice Koreanaca u nedavnom takmicenju u K-1 turniru pre par nedelja u Seulu,pred zavrsno takmicenje u decembru ove godine u Japanu u finalnoj borbi,velika Korenska nada i favorit,majstor Taekwandoa Young Soo Park je popio nokaut posle jedva jedne minute borbe od strane Jerome Lee Bannera od milja zvanog "pit bul".Jedan solidno plasirani kroshe je potopio sve nade Koreanaca da ce ove godine biti u finalnom takmicenju.Ko zna mozda je tako i najbolje za perspektivnog ali jos nedovoljno spremnog mladog Young Soo Parka. 8-)

ja sam ranije trenirao brazilski jiujitsu bio sam odlican borac i osvajao nagrade , trenirao sam kod jovana zerjala , medjutim zbog fakulteta i lose finansijske situacije nisam mogo da nastavim da treniram , poslednji put kad sam otiso i zeleo da nastavim da treniram jovan zerjal nije zainteresovan za mene da nastavim da treniram , tako da nisam u nekim odnosima sa njim , zeleo bih da se vratim da treniram bjj pa me zanima gde se sve odrzavaju treninzi bjj u Beogradu i da li znate sta je sa Bosketom , gde on trenira , ili Peletom znam da je osnovao Vale tudo ,da li znate gde se trenira vale tudo

Hocu ja da zanam kakav je to vale tudo osnovao Pele, gde, kako se zove?

Pele jos uvek nije osnovao svoj Vale Tudo tim. U buducnosti ce verovatno to i uraditi. Postoji najava za jedan mec ovde kod nas, ali ne bih za sada o tome.

Sto se tice treninga BJJ, u BG postoji vise klubova i svi dobro rade. Pitanje je samo lokacije koja ti najvise odgovara... Moj klub je na Novom Beogradu - BJJK "Beograd". Reci gde stanijes lokacijski, pa cu te uputiti na najblizi klub...

Dobro, kad si tako specijalizovan objasni ti nama koliko je korisna nozna tehnika kad se pobijes na ulici(naravno za odbranu)? Na primer, jeli uopste koristan udarac kao mai geri(prednji udarac) kad se pobijes s nekom mrcinom koja nikad nije trenirala nikaku borilacku vestinu ali mase rukama kao ludak?
U ulicnim tucama sto sam gledo na ulici, ili na nekim video snimcima skoro uvek pobedjuje onaj koji je jaci pesnicama ili kad ga zavali pa ga izreseta na brzinu... i zavrseno. Znaci koliko vrede noge? i koji nozni udarci su po tebi najefikasniji?

Ne mora da znaci.Pazi ja sam dzudista,imam 70 kg i mogu da izadjem na kraj sa dosta tezim osobama od sebe.Ako si dobar borac,jedna-dve pesnice ne bi trebale da te uzdrmaju e onda nastupas ti.I za to mahanje rukama ima leka.

Mada to nije pisano pravilo,naravno ne govorim ja to sa nekim stopostotnim ubedjenjem.Ali poznavanje nekog borilackog sporta dosta pomaze za razliku od onog koji ne zna nista...

Pozdrav i tebi Vuce. Bio sam jedno vreme odsutan sa treninga i sa foruma. Skoro sam poceo ponovo da treniram i ide polako napred. Kako se stvari razvijaju u Srbiji sto se tice BJJ:a?

Izvini Murillo, nije me bilo duze vreme na Forumu! Drago mi je da si se vratio na treninge. Poznavajuci tebe, verujem da ces istrajati!

Kod nas je BJJ, po mom misljenju malo "zastao". Doslo je do daljih razilazenja itd.. Ja licno ne radim vise kimono, vec samo Grappling. Uporedo sa tim radim i MMA. Ovo ne znaci da zapostavljamo BJJ, vec da jednostavno nema vremena za sve!

Back