Bok
Ja sam novi i iz Osijeka sam(Hrvatska). Treniram bjj par mjeseci i bio sam gledatelj Zagreb Open 3 turnira. Ako vas zanima bilo kakva informacija kakav je bio tko na turniru samo pitajte. Osobno od predstavnika Srbije mene je najviše oduševio Gile. Evo proslijedit ću vam izvještaj organizatora. Samo jedno pitanje gdje bi mogao nabaviti ginastica natural, u googlu sam tražio ali nigdje nema nešta što bi mi pomoglo.
Zagreb Open 3 – 8. 4. 2006.
Međunarodno otvoreno prvenstvo Zagreba u submission wrestlingu
Organizator : UFK Trešnjevka i ŠDVDR (pod pokroviteljstvom Grada Zagreba)
Vodstvo turnira : Zlatko Klarić i Stipe Pavičić
Sponzori : Nokaut, Profightstore i Hunter
Oko 300 ljubitelja submission wrestlinga okupilo se u sportskoj dvorani OŠ Fran Galović u Dugavama ove subote, kako bi svjedočili trećem otvorenom prvenstvu Zagreba u submission wrestlingu.
Okupila su se čak osamdesetsedmorica boraca, iz Hrvatske, Slovenije, BiH i SiCG, u lovu na prestižne naslove.
Kategorije turnira bile su do 75 kg, do 84 kg, do 93 kg i preko 93 kg.
Uz sve veći interes boraca i sve više prijava, primjetno je i da se pokazuje sve bolja i bolja tehnika, sve više snage, brzine i uvježbanosti.
Turnir je prošao bez ozljeda i u najboljem redu.
Borbe su se odvijale na dvije strunjače paralelno.
Raspleti po kategorijama
Kategorija do 75 kg
U prvom polufinalu susreli su se Nikola Pitinac (Vale Tudo Pula) i Marko Biljan (Jiu jitsu centar). Pitinac je bio bolji tokom borbe, i pobijedio na bodove.
U drugom polufinalu odmjerili su snage Domagoj Pavin (Edson Carvalho team) i Nikola Savić (Žerjal JJ team BG). Savić je ostao vjeran svojem stilu borbe, i iz polugarda uhvatio Pavina u svoju specijalku – calf crusher – i Pavin je prisiljen tapkati.
U duelu Pavina i Biljana, u tijesnome meču, treće mjesto osvojio je Marko Biljan na bodove.
Finale se proteglo na svih osam minuta. Pitinac ruši Savića. Savić opet radi iz polugarda, i uspio je uhvatiti duboki polugard, međutim Pitinca ne uspijeva uhvatiti u calf crusher, a niti prevrnuti. Nakon toga odvijala se borba za Pitinčev gard gdje je Savić bio blizu prolaska, ali Pitinac nije dao. Na kraju pobjeda Pitinca na bodove za treći uzastopni naslov prvaka!
Kategorija do 84 kg
U najbrojnijoj kategoriji, onoj do 84 kg, prvo polufinale donijelo je glatku pobjedu iskusnog Zlatka Klarića (UFK Trešnjevka) nad Guillaumeom Hunijem (Žerjal JJ team BG) gušenjem.
U drugom polufinalu Matko Kvesić (Black Dragon - Alliance), nakon vodstva u bodovima, uspio je i završiti jednom od varijanti gušenja (triangle choke) Marinka Hrastovića (Nokaut).
U borbi za treće mjesto, Huni je nadvisio Hrastovića, nakon vodstva u bodovima, gušenjem.
U finalnoj borbi, nakon dugog odmjeravanja snaga u stojci, Kvesić je krenuo u takedown, Klarić je to obranio, i zatim se Kvesić okrenuo u gard. Tu smo opet vidjeli borbu za gard, gdje Klarić pokušava proći, ali Kvesić se dobro brani. Zatim uspijeva armdragom doći Klariću na leđa, i potom ga pobijediti gušenjem (rear naked choke).
Kategorija do 93 kg
Prvi polufinalisti bili su Stipe Todorić (Pinky) i Ivan Jurković (JJ Family Novi Sad). Nakon što je Todorić poveo na bodove, krenula je borba za polugu na nozi – borci su bili u situaciji gdje imaju isti cilj i istodobno pokušavaju jedan drugoga završiti. Jurković se uspijeva bolje namjestiti, i završava Todorića polugom na stopalu (footlock).
Drugo polufinale završeno je bez borbe.
Marko Zoković (UFK Dubrava) morao je predati prije početka zbog ozljede i tu borbu, i onu za treće mjesto.
Time je treće mjesto automatski osvojio Stipe Todorić.
U borbi za prvaka vidjeli smo vrlo čvrst i dobar meč. Dubravko Čolić (Black Dragon – Alliance) dominirao je tokom čitave borbe. Imao je kontrolu od početka do kraja, i na kraju pobijedio visokom razlikom u bodovima.
Kategorija preko 93 kg
Među teškašima do prvog polufinala došli su Karlo Ercegović (Black Dragon – Alliance) i Jakov Šperanda (Black Dragon – Alliance). Šperanda je Ercegovića uhvatio u polugu na stopalu (figure four toe hold).
U drugom polufinalu, tipičnom za teškaše, Mario Dević (Pinky) pobijedio je Martina Starčevića (Black Dragon – Alliance) na bodove.
Tako smo u borbi za treće mjesto vidjeli reprizu prošlogodišnjeg finala – klupske kolege Ercegovića i Starčevića. Ercegović je i ovaj put bio uspješniji. Pobijedio je na bodove.
U finalnoj borbi snage su odmjerili Šperanda i Dević. Iako je bodovna situacija bila neizvjesna, Šperanda je bio kroz borbu aktivniji i opasniji borac – sve do trenutka kad nije uspio zakopčati polugu na stopalo (heelhook), i Dević mora tapkati!
Suci su za najboljeg borca turnira odabrali Matka Kvesića (Alliance – Black Dragon), koji je odradio pet odličnih borbi, od kojih je četiri završio prije isteka vremena.
Najuspješniji klub turnira bez dvojbi bio je Black Dragon – Alliance.
I, na kraju, po proglašenju pobjednika, organizatori su zahvalili svima koji su mu nazočili i pozdravili nas sve – do četvrtog Zagreb Opena!
Rezultati finalnih borbi
do 75 kg
Pitinac – Biljan 6:0
Pavin – Savić calf crusher
Za 3. mjesto Pavin – Biljan 3:4
Finale Pitinac – Savić 2:0
do 84 kg
Klarić – Huni gušenje
Kvesić – Hrastović triangle choke
Za 3. mjesto Hrastović – Huni gušenje
Finale Klarić – Kvesić rear naked choke
do 93 kg