Brak puca u drugoj godini

E za ove ja imam posebnu terapiju. Lepo im kazem MPMu.:D

Salu na stranu. Komformizam savremenog zivota je glavni krivac za razvode. Ljubav bez zrtve ne ide. Medjutim danas je retko ko spreman na zrtvu i odricanje. Deca nisu ukrasi. Oni su ziva bica koja traze svoje,ali ne smeju ni da postanu idoli kojima ce se roditelji klanjati. Velika nezrelost partnera, koji su se zaglavili i misle da su tek usli u adolescentski period. Nemoral, varanje je postalo statusna kategorija. Nedostatak vremena, dovodi do udaljavanja partnera. Sve u svemu vise se ne zna cija je cija uloga u braku.

Mora da ti je debli lapsus ovde prosao(boldovano):eek:, danas ne postoji ni jedna zemlja gde se placa 10-15% poreza a nikada nije ni postojala.

ne, ni najmanje, placa se ovde kod mene - od 1500 evra do 40 000 za neku srednju klasu i nizi sloj bogatih. ne da se placa 10 i 15% nego i 40 % a oni najbogatiji su placali 70 % , sada su im skinuli na samo 50% .

ovo poslednje od 50 % je takozvani isf, porez na bogatstvo, smanjen pre par godina tek a ona jedna do jedna i po plate su sasvim uobicajene i normalne, toliko placaju mladi pre nego sto se vencaju ili sklope zajednicu u opstini. bracni par solidnih primanja placa puno vise, sve zavisi u koju transu za oporeivanje upadaju. ne pricam napamet, deda mog bivseg je placao porez 40 000 godisnje i uvek je trazio novcanice od 5 evra u banci, da ih nervira kad ode da im plati, mrzeli su dan kad deda useta u poresko.

S moje tačke gledišta to je glupost. Kako mi dijete može biti konkurencija? Realno roditeljska ljubav jeste jača od ljubavi prema partneru ali ne mislim da zbog toga brak treba da pukne. Čak bi po meni rođenja djeteta trebalo da pojača ljubav među supružnicima.

zreli ljudi ne traze konstantnu paznju i realno sagledavaju trenutnu situaciju.....kada ti se od harmonicnog zivota u dvoje naglo zivot pretvori u haos u troje neko se ne snadje bas najbolje....i koliko god zvucalo kao glupost to je realnost....odrzati balans je oduvek bilo jako tesko, da budes posvecen deci a opet da partner ne oseca da je zapostavljen....

BRAKOVI PUCAJU U DRUGOJ GODINI

Za kraj bračne zajednice bivši supružnici navode finansije, kao i ljubavne afere, kuju je imao svaki 14. partner

Brakovi u sve većoj krizi. Iako se donedavno smatralo da je sedma godina braka najkritičnija, najnovija istraživanja pokazuju da se granica pomakla i da se razvodi dešavaju mnogo ranije. Parovi s malom decom najčešće se razvedu posle tri godine braka, a tek oko tri odsto parova u bračnu krizu upadnu posle sedme godine, pokazalo je istraživanje britanskog portala Netmums, provedeno na 1.500 roditelja.

Skoro 21 odsto parova razvede se između druge i četvrte godine braka, dok je 12 odsto njih papire za razvod predalo posle samo godinu dana braka, piše Dejli mejl. Kod svakog 20. para, žena zatrudni nakon tri meseca, a u 15 odsto slučajeva godinu dana posle prvog sastanka. Svaki deseti par smatra da su prerano dobili dete.

Čak 42 odsto parova je priznalo je da su se zbog deteta udaljili, a trećina parova da ih je dete zbližilo. Osim deteta, za kraj braka bivši supružnici navode i finansije kao i ljubavne afere, kuju je imao svaki 14

Skoro dve trećine njih smatra kako je danas teže održavati vezu nego što je to bilo pre. Svaki drugi od pet parova tvrdi da je teško održati ljubav živom dok oboje rade, a 22 odsto njih smatra kako je razvod najlakši izbor.

Velik pritisak je na ženama, od kojih se očekuje da budu dobre majke, ali i uspešne na poslovnom planu, dok su muškarci sve nesigurniji u sebe

kURIR

U pravu su.Tad vec prestju da cvetaju ruze i partneri se zasite jedno drugog.

Back