Brak je zlo

Brak je ugovor. U dobru i u zlu.
Može se ,,partnerski,, živjeti, a to daje malo više slobode. Sloboda nekada proširi vidike, pa se hoće i malo više. Na sve treba misliti.
Šta fali slobodi? 🤔 I drugo, koliko znam ogroman broj brakova se prekida.
Meni prvo nije jasno kako uopšte možeš nekome da obećaš nešto do kraja života? Ni ona ni ja nismo iste osobe od prošle godine, a ne za 10, 20, 50 godina. Šta je uopšte loše u prekidu disfunkcionalne veze? 🤔

Šta fali slobodi? 🤔 I drugo, koliko znam ogroman broj brakova se prekida.
Meni prvo nije jasno kako uopšte možeš nekome da obećaš nešto do kraja života? Ni ona ni ja nismo iste osobe od prošle godine, a ne za 10, 20, 50 godina. Šta je uopšte loše u prekidu disfunkcionalne veze? 🤔
Ne fali ništa, ali su to dva različita načina života.
Naravno da disfunkcionalne veze treba završiti i to što prije. Živjeti treba po svom nahođenju, ali uslovi života ponekad diktiraju druga pravila.

Pa zivela sam u zajednici.Kako se po tebi placa sloboda?
Čovjek teško može sve sam. Lakše je podijeliti životne nedaće s nekim. Lakše je i ekonomski biti u zavidnom položaju. Lakše je i u našim poluprimitivnim sredinama ostati ,,po strani,,!
Sam muškarac i sama žena su ipak negdje sa strane, rijetko u centru pažnje.

Čovjek teško može sve sam. Lakše je podijeliti životne nedaće s nekim. Lakše je i ekonomski biti u zavidnom položaju. Lakše je i u našim poluprimitivnim sredinama ostati ,,po strani,,!
Sam muškarac i sama žena su ipak negdje sa strane, rijetko u centru pažnje.
Ja razumem sta ti govoris,samo ti odgovaram da to za mene nije razlog da udjem u brak.

Онај ко жели духовни мир, пре свега неће као циљ у свом животу поставити заснивање брака, то јест оснивање породице. Јер за оно мало задовoљстава на том путу морао би натакнути себи јарам проблема на врат за цели живот. Огромно је олакашње одбацити и бити без тог јарма у животу.
To se zove kukavica.

Ok, tvoj izbor. Možda i dobar, a možda se vremenom i predomisliš, ali u svakom slučaju kvalitet života ti neće ovisiti o tome, nego o mnogim drugim stvarima.
Ali zar nije prirodno da se za kvalitet zivota sama pobrines?

Kvalitet tvog zivota je tvoja odgovornost, tvoja briga, nije necija druga.

Bez obzira da li si single ili u braku, tvoj zivot i tvoja sreća su tvoj posao, ne neciji drugi.

Mozda to i jeste najveci zaieb, jer ljudi misle, odnosno ocekuju, da im partner poboljsa kvalitet zivota, pa zato ulaze u brak.

Back