Brak je zlo

Онај ко жели духовни мир, пре свега неће као циљ у свом животу поставити заснивање брака, то јест оснивање породице. Јер за оно мало задовoљстава на том путу морао би натакнути себи јарам проблема на врат за цели живот. Огромно је олакашње одбацити и бити без тог јарма у животу.
Pametan muškarac + pametna žena = romansa
Pametan muškarac + glupa žena = skandal
Glup muškarac + pametna žena = brak
Glup muškarac + glupa žena = jedna trudnoća, druga, treća, četvrta, peta, šesta, sedma...

Ako se nađe osoba sa kojom se slažemo i volimo nije, onda je lepo jer nisi sam.

Samo je bitno da se bira iz slobode, ne iz nužde.

Lično, niti sam se ikad udavala niti ću, nisam taj tip. Mada imam kvaliteta za takav život 🙃, ali venera u strelcu i podznak vodolije mi ne daju da volim ograničenja. 😁
Ma brak je bulja pogotovo u Srbiji
Umesto njih dvoje natakari se komplet familija ko ciganska čerga
Čim zagusti svi pobegnu iskrsla neka preča posla

Ma brak je bulja pogotovo u Srbiji
Umesto njih dvoje natakari se komplet familija ko ciganska čerga
Čim zagusti svi pobegnu iskrsla neka preča posla

Ja nemam familiju.
Nemam pred kim da pravim cirkus 😀
Kod mene je samo pitanje ličnog mira i sreće.

Mada... Svakako bih volela da u starosti budem sa nekim ko mi prija, a i do tada da imam saputnika za putovanja i radost ❤️🍀

Онај ко жели духовни мир, пре свега неће као циљ у свом животу поставити заснивање брака, то јест оснивање породице. Јер за оно мало задовoљстава на том путу морао би натакнути себи јарам проблема на врат за цели живот. Огромно је олакашње одбацити и бити без тог јарма у животу.
A tebe roda donela

ispred jer ne ide tacka,nepismena si.

Nema ništa gluplje nego kada neko poželi ući u brak naprasno ili da još nije pronašao ,,srodnu,, dušu, ali eto on hoće... Kao vrijeme je, zadnji voz ili šta već. U brak se ulazi, trebalo bi da se ulazi, kao zaljubljeni par, kojima će ta zaljubljenost pomoći da se prilagode na jedan sasvim novi život, da pojača toleranciju i osvježi strpljivost.
I brak se zasniva rano, što je kasnije mnogo je teže.
Kako se to pronalazi srodna dusa?
i sta ako je neko zaljubljive prirode,da se udaje/zeni 5x?
U brak se valjda ulazi kada zaljubljenost prodje,odmagle se oci a posle toga predje u ljubav.
A kada se zasniva mislim da ne postoji pravilo,a licno mislim da zavisi od osobe do osobe i njenih zelja.

Kako se to pronalazi srodna dusa?
i sta ako je neko zaljubljive prirode,da se udaje/zeni 5x?
U brak se valjda ulazi kada zaljubljenost prodje,odmagle se oci a posle toga predje u ljubav.
A kada se zasniva mislim da ne postoji pravilo,a licno mislim da zavisi od osobe do osobe i njenih zelja.
Neko ti legne na mozak, srce, dušu i ne ustaje.
Ti sada filozofiraš o braku, a brak je nešto tako prosto da prostije ne može biti.
Čak ne mora biti iz ljubavi, a može biti uspješan. Kako je prije opstajao kada su se ženili poslije jednog viđenja ili na preporuku?!
U brak ulazi onaj ko ima cilj, porodicu, stabilnost, napredak...

Nije zlo, daleko od toga. Vremena su se promijenila i još se mijenjaju. Brak zahtijeva odricanje i obaveze, a to više niko ne želi, ni muško, ni žensko. Svi naginju komforu. Malo ko sebe daje za druge. Postali smo samoživi i bez cilja.

Zasto mislis da brak zahteva odricanje i vise obaveza nego kada si single?
Moje iskustvo je suprotno: nicega se nisam odrekao zbog braka, a obaveza imam manje, jer bar 80% stvari koje radim kad sam sâm (ili ona sto je radila kada je bila sama), sada delimo na dvoje.

Zasto mislis da brak zahteva odricanje i vise obaveza nego kada si single?
Moje iskustvo je suprotno: nicega se nisam odrekao zbog braka, a obaveza imam manje, jer bar 80% stvari koje radim kad sam sâm (ili ona sto je radila kada je bila sama), sada delimo na dvoje.
Ne mislim, nego zahtijeva. U braku ne misliš samo na sebe. Ja, ja i opet ja. Misliš na partnera, djecu, familiju. Doprinosiš na sve raspoložive načine, brineš se, kalkulišeš, usmjeravaš, održavaš...
Svaki brak je priča za sebe.
U svakom slučaju ne protežeš se svaki dan.

Ne mislim, nego zahtijeva. U braku ne misliš samo na sebe. Ja, ja i opet ja. Misliš na partnera, djecu, familiju. Doprinosiš na sve raspoložive načine, brineš se, kalkulišeš, usmjeravaš, održavaš...
Svaki brak je priča za sebe.
U svakom slučaju ne protežeš se svaki dan.
Ovde je prica o braku, ne o deci i familiji.

Brak ne podrazumeva ni decu ni ikakvu drugu familiju, osim tebe i partnera.

Deca su neka druga prica, a opet vazi da je lakse brinuti o deci kada si u braku nego kada si samohran(a).

Neko ti legne na mozak, srce, dušu i ne ustaje.
Ti sada filozofiraš o braku, a brak je nešto tako prosto da prostije ne može biti.
Čak ne mora biti iz ljubavi, a može biti uspješan. Kako je prije opstajao kada su se ženili poslije jednog viđenja ili na preporuku?!
U brak ulazi onaj ko ima cilj, porodicu, stabilnost, napredak...
Ti kao moja baba sad.
Ne filozofiram,samo smatram da se u brak ulazi iz ljubavi.
Za cilj,porodicu,stabilnost,napredak ti ne treba brak.
I ne znam kakav brak za tebe je uspesan brak.

Back