Chomolungma
Zainteresovan član
- Poruka
- 346
Rece neki mudracDa su svi tako mislili ne bi nikad bilo ljudi na planeti...deca su blagoslov, a i brak.
deca su nekom blagoslov
a nekom prokletstvo

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Rece neki mudracDa su svi tako mislili ne bi nikad bilo ljudi na planeti...deca su blagoslov, a i brak.
Pametan muškarac + pametna žena = romansaОнај ко жели духовни мир, пре свега неће као циљ у свом животу поставити заснивање брака, то јест оснивање породице. Јер за оно мало задовoљстава на том путу морао би натакнути себи јарам проблема на врат за цели живот. Огромно је олакашње одбацити и бити без тог јарма у животу.
Ma brak je bulja pogotovo u SrbijiAko se nađe osoba sa kojom se slažemo i volimo nije, onda je lepo jer nisi sam.
Samo je bitno da se bira iz slobode, ne iz nužde.
Lično, niti sam se ikad udavala niti ću, nisam taj tip. Mada imam kvaliteta za takav život, ali venera u strelcu i podznak vodolije mi ne daju da volim ograničenja.
![]()
Ma brak je bulja pogotovo u Srbiji
Umesto njih dvoje natakari se komplet familija ko ciganska čerga
Čim zagusti svi pobegnu iskrsla neka preča posla
Da idemo nas dvoje u kladžu?Ja nemam familiju.
Nemam pred kim da pravim cirkus
Kod mene je samo pitanje ličnog mira i sreće.
Mada... Svakako bih volela da u starosti budem sa nekim ko mi prija, a i do tada da imam saputnika za putovanja i radost![]()
A tebe roda donelaОнај ко жели духовни мир, пре свега неће као циљ у свом животу поставити заснивање брака, то јест оснивање породице. Јер за оно мало задовoљстава на том путу морао би натакнути себи јарам проблема на врат за цели живот. Огромно је олакашње одбацити и бити без тог јарма у животу.
A tebe roda donela
Hvala, ne kockam se.Da idemo nas dvoje u kladžu?
Da pokupimo džekpot i srokamo jedno pivo ispred dragstora?![]()
Brak nije za svakoga.
Kao sto ni pivo nije za svakoga.
Svako moze da ga popije, ali ne ume svako da ga pije niti da zaista uziva u njemu.
I to je sasvim okej, nismo svi isti i bilo bi ekstremno dosadno da jesmo svi isti![]()
ispred jer ne ide tacka,nepismena si.Онај ко жели духовни мир, пре свега неће као циљ у свом животу поставити заснивање брака, то јест оснивање породице. Јер за оно мало задовoљстава на том путу морао би натакнути себи јарам проблема на врат за цели живот. Огромно је олакашње одбацити и бити без тог јарма у животу.
Nije zlo, daleko od toga. Vremena su se promijenila i još se mijenjaju. Brak zahtijeva odricanje i obaveze, a to više niko ne želi, ni muško, ni žensko. Svi naginju komforu. Malo ko sebe daje za druge. Postali smo samoživi i bez cilja.zasto je brak zlo?
brak ti je kaca gpvana sa malo meda na vrhuBrak nije za svakoga.
Kao sto ni pivo nije za svakoga.
Svako moze da ga popije, ali ne ume svako da ga pije niti da zaista uziva u njemu.
I to je sasvim okej, nismo svi isti i bilo bi ekstremno dosadno da jesmo svi isti![]()
Kako se to pronalazi srodna dusa?Nema ništa gluplje nego kada neko poželi ući u brak naprasno ili da još nije pronašao ,,srodnu,, dušu, ali eto on hoće... Kao vrijeme je, zadnji voz ili šta već. U brak se ulazi, trebalo bi da se ulazi, kao zaljubljeni par, kojima će ta zaljubljenost pomoći da se prilagode na jedan sasvim novi život, da pojača toleranciju i osvježi strpljivost.
I brak se zasniva rano, što je kasnije mnogo je teže.
Neko ti legne na mozak, srce, dušu i ne ustaje.Kako se to pronalazi srodna dusa?
i sta ako je neko zaljubljive prirode,da se udaje/zeni 5x?
U brak se valjda ulazi kada zaljubljenost prodje,odmagle se oci a posle toga predje u ljubav.
A kada se zasniva mislim da ne postoji pravilo,a licno mislim da zavisi od osobe do osobe i njenih zelja.
Otkud je za razmnožavanje preduslov brak?Da su svi tako mislili ne bi nikad bilo ljudi na planeti...deca su blagoslov, a i brak.
Nije zlo, daleko od toga. Vremena su se promijenila i još se mijenjaju. Brak zahtijeva odricanje i obaveze, a to više niko ne želi, ni muško, ni žensko. Svi naginju komforu. Malo ko sebe daje za druge. Postali smo samoživi i bez cilja.
Ne mislim, nego zahtijeva. U braku ne misliš samo na sebe. Ja, ja i opet ja. Misliš na partnera, djecu, familiju. Doprinosiš na sve raspoložive načine, brineš se, kalkulišeš, usmjeravaš, održavaš...Zasto mislis da brak zahteva odricanje i vise obaveza nego kada si single?
Moje iskustvo je suprotno: nicega se nisam odrekao zbog braka, a obaveza imam manje, jer bar 80% stvari koje radim kad sam sâm (ili ona sto je radila kada je bila sama), sada delimo na dvoje.
Ovde je prica o braku, ne o deci i familiji.Ne mislim, nego zahtijeva. U braku ne misliš samo na sebe. Ja, ja i opet ja. Misliš na partnera, djecu, familiju. Doprinosiš na sve raspoložive načine, brineš se, kalkulišeš, usmjeravaš, održavaš...
Svaki brak je priča za sebe.
U svakom slučaju ne protežeš se svaki dan.
Ti kao moja baba sad.Neko ti legne na mozak, srce, dušu i ne ustaje.
Ti sada filozofiraš o braku, a brak je nešto tako prosto da prostije ne može biti.
Čak ne mora biti iz ljubavi, a može biti uspješan. Kako je prije opstajao kada su se ženili poslije jednog viđenja ili na preporuku?!
U brak ulazi onaj ko ima cilj, porodicu, stabilnost, napredak...