Brak / deca

Ne razumem cemu bukvalno shvatanje stvari... ovde covek mora da nacrta sta misli, obavezno da naglasi sta ne misli, jer ce svi forumasi sigurno pomisliti to!:roll:

Zasto je zena koja zeli decu "mama koka"? Zasto bi smisao braka bio da zena izradja decu i apsolutno nista vise? :rtfm: Sto se mene tice, to jeste normalan red stvari, da se vencamo i dobijemo decu, ali ne mislim da iko normalan smatra da se vencava da bi bio "masina za radjanje"...

Citam postove i ne verujem u kom pravcu sve ide... Cim zelis dete (ne daj boze da se usudis da kazes da bi voleo i odredejnog pola, iju, svasta), odmah si radjacica dece i nista vise/zadrti balkanac, neambiciozan...:dontunderstand:

Mozemo li iznositi stavove uz pretpostavku da ih pise osoba sa normalnim razmisljanjima i ocekivanjima?:brus:

Ostavio bih da ne moze da ima decu
Ili da ne zeli da ima decu.
Ili ako ne bi mogla da mi rodi SINA! :)
Jedino je ne bih ostavio ako se ne bi bunila da neka druga bude surogat majka, pa posle da se brine o detetu kao da je njeno.
U svim drugim slucajevima bih ostavio.
Nema to veze sa ljubavlju prema zenom vec sa zeljom za potomstvom.

Razni ljudi, razna mišljenja. Tvoje je takvo kako si rekao i ok je. Doduše, ne mogu baš da shvatim toliku želju za detetom odredjenog pola. ( Čitala sam i neke tvoje postove ranije, te znam da je ta želja za sinom bila baš ogromna :) ). Ok, razumem želju za sinom, pa i ja sam navijala da rodim sina, ali baš toliko... Ipak, i to je u redu. Tvoj stav i molim lepo. :)
Samo jedna stvar povodom ovog što sam boldovala crvenom bojom - pa od oca zavisi pol bebe! Dakle, da ti nije rodila sina, to bi bilo zato što si ti napravio ćerku, a ne zato što ona nije mogla da rodi sina!
Sve vreme čitam ovaj post i pokušavam da skontam da li je u pitanju ipak šala. Ako jeste, ignoriši ovaj post :ok:

Hteo sam da sacekam opvu crnogorku iz NS da odgovori, ali je nema, a mene mrzi dalje da cekam :)

Neke zene ocigledno misle da ako rode, nisu dovoljno moderne, jer su onda rodile zbog nekog drugog, tj da bi nekome opravdale svoje postojanje...
Na svu srecu i dalje su takve zene u ooooogromnoj manjini.

Devojcice sa trenutnim mestom boravka u NS,

U ovom trenutku na ovoj zemaljskoj kugli zivi vise ljudi nego broj ljudi koji je umro od nastanka covecanstva. Tacnije 16.000.000.000 a po proracunima naucnika, do sada je umrlo od nastanka civilizacije izmedju 14 i 15 milijardi ljudi.
Dakle, ovom svetu sigurno nije potrebno mnogo radjanja, posebno ne radjanja od onih koji to ne zele 1000%
Ako ti nemas taj majcinski osecaj, nemoj radjati. Sigurno ima muskaraca koji ne zele decu, ili imaju decu iz prvog braka, ili pak ne mogu da imaju decu.
Zasto bi radjala bez tog majcinskog osecaja? Pa bila bi uzasna majka, imala bi nezadovoljno dete koje bi osetilo da majka nije MAJKA u pravom smislu te reci.
Ja u potpunosti pdorzavam ljude koji ne zele da imaju decu.
Njihov izbor. Niko nema pravo da ih pogelda popreko zbog toga.
Ali nema pravo ni da pogleda popreko ponosnu majku troje dece, majku kojoj je zao sto nema jos vise para pa da moze i cetvrto da rodi a da ne brine o finansijama...
Ona ima majcinski osecaj, pa ne treba ni ona da se gleda kao stoka koja radja za produkciju i po naredjenju gazde.
Mozda je bas ona ta koja je zelela troje dece a muz bio zadovoljan is a jednim detetom.

Vise puta rekoh, najgori vid feminizma su takozvane balkanske feministkinje sa viklerima u kosi koje ne vade ruke iz sudopere, nisu mrdnule van Srbije a puna im usta ravnorpavnosti. One koje misle da je NS ili BGD centar sveta

Razni ljudi, razna mišljenja. Tvoje je takvo kako si rekao i ok je. Doduše, ne mogu baš da shvatim toliku želju za detetom odredjenog pola. ( Čitala sam i neke tvoje postove ranije, te znam da je ta želja za sinom bila baš ogromna :) ). Ok, razumem želju za sinom, pa i ja sam navijala da rodim sina, ali baš toliko... Ipak, i to je u redu. Tvoj stav i molim lepo. :)
Samo jedna stvar povodom ovog što sam boldovala crvenom bojom - pa od oca zavisi pol bebe! Dakle, da ti nije rodila sina, to bi bilo zato što si ti napravio ćerku, a ne zato što ona nije mogla da rodi sina!
Sve vreme čitam ovaj post i pokušavam da skontam da li je u pitanju ipak šala. Ako jeste, ignoriši ovaj post :ok:

Naravno da od oca zavisi pol deteta. Tj, naravno da znam da to naucnici tvrde. ne znam sa sigurnoscu da li su te njihove tvrdnje tacne ili su objavljene zbog nekih visih ciljeva(oslobadjanja zena krivice kada nekom muzjaku ne rodi sina a on resi da prikolje, kao po arapskim zemljama sada, a u najvecim evropskim civilizacijama do pre 80-100 godina)
Meni je bilo bitno da mi se rode zdrava deca.
A da, imao sam i zelju da imam sina. Hvala Bogu, ispunila mi se.
ne bih se ubio i da nije bilo tako. Ali sam srecniji da ga imam nego da ga nemam

A zasto?
Zensko sam...

Malo se nasalih.
Ali uglavnom od zena ovde citam nebuloze, jedna ako rodi dobija misljenje o sebi da je krava koja radja zbog potreba drugih, druga ako nosi minic tvrdi da ga nosi zbog sebe, a nema odgovor zasto ne nosi minic kada je u kuci sama a nosi ga na ulici. Zasto na ulicu ne izadje u trenerci a minic nosi u kuci, ako nista ne radi zbog okoline
Ukratko, ovde je rpevise zenskih lupanja i jedan post kao tvoj dodje kao osvezenje
Otuda saljivo pitanje da li si zensko

Malo se nasalih.
Ali uglavnom od zena ovde citam nebuloze, jedna ako rodi dobija misljenje o sebi da je krava koja radja zbog potreba drugih, druga ako nosi minic tvrdi da ga nosi zbog sebe, a nema odgovor zasto ne nosi minic kada je u kuci sama a nosi ga na ulici. Zasto na ulicu ne izadje u trenerci a minic nosi u kuci, ako nista ne radi zbog okoline
Ukratko, ovde je rpevise zenskih lupanja i jedan post kao tvoj dodje kao osvezenje

Shvatila sam da je sala, ali mi je zasmetalo to sto si, eto, i ti izneo predrasudu "nemoguce da zensko to napise"... samo toliko... a nigde ni r od reputacije :whistling:
:zcepanje:

Malo se nasalih.

Pa........i za razgovor treba bar dvoje.....u ovom slučaju više ljudi. Ali, ako kreneš sa pisanjem o ženama, kritikuješ i omalovažavaš ceo ženski rod.....onda i očekuj postove koji odgovaraju tvojim......otprilike se skoro svaka tema svede na to......ne vidim nikakvu konstruktivnu diskusiju.....nekad se uključim, ali većinom ne. Možda je i svrha ovih tema šala i razbibriga ......samo ja ne kapiram :)

samo ste previse sujetne
ups, sorruy
ne sujetne
vec kako bih rekao...blage, emotivne i osecajne
i na jednu manje lepu rec o zenskom polu, javlja se copor devojcica na metli(msuakrci ih zovu vestice, ne znam zasto) koje se ne libe da spominju familiju, zale cerku, zenu, majku, sestru, daju svoju ocenu da je dobro sto te zena ostavila, da je jadnica sledeca, da sigurno imas mali ponos...
;)
O tome pricam
Inace, cim vidim dosta ozbiljnu temu, ne ukljucujem se jer ne zelim da srozavam nivo diskusije bas na svakojt emi ;)

Naravno da od oca zavisi pol deteta. Tj, naravno da znam da to naucnici tvrde. ne znam sa sigurnoscu da li su te njihove tvrdnje tacne ili su objavljene zbog nekih visih ciljeva

Ne mogu naucnici nesto samo da tvrde, i ti mozes da se informises zasto je tako, ako te zanima. ;)
Muskarci nose x i y hromozom, a zene 2 x hromozoma. Spaja se jedan zenski i jedan muski, zenski je u svakom slucaju x, a od toga da li muskarac da x ili y zavisi da li ce biti devojcica ili decak.
Ako sam nesto pogresila, prihvatam ispravke, ali mislim da smo ovako ucili. :)

Ok, ali razlog je to sto mislis da se tim nametanjem zeni da mroa da rodi zena spusta na nivo zivotinje cija je svrha produkcija, zar ne?
ne pokusavaj da mi stavis rijeci u usta

ono sto govorim jeste da postoje zene koje su odgajane da budu samo majke i van tog majcinstva nemaju zivot, kao koke serijske proizvodnje jaja

sledeci put kada se ubacis u razgovor, isprati ga od pocetka

Ne mogu naucnici nesto samo da tvrde, i ti mozes da se informises zasto je tako, ako te zanima. ;)
Muskarci nose x i y hromozom, a zene 2 x hromozoma. Spaja se jedan zenski i jedan muski, zenski je u svakom slucaju x, a od toga da li muskarac da x ili y zavisi da li ce biti devojcica ili decak.
Ako sam nesto pogresila, prihvatam ispravke, ali mislim da smo ovako ucili. :)

Shvatam ja sta smo mi ucili
ali za 99.99% populacije su to samo x i y

ne pokusavaj da mi stavis rijeci u usta

ono sto govorim jeste da postoje zene koje su odgajane da budu samo majke i van tog majcinstva nemaju zivot, kao koke serijske proizvodnje jaja

sledeci put kada se ubacis u razgovor, isprati ga od pocetka

postoje sigurno
psotoje muskarci koji su odgajani da ceo zivot rade, koji se vaspitavaju da treba da imaju decu, porodicu...i da budu rob porodice, da van toga zivot nemaju a mozda za to nisu, mozda zele drugaciji zivot.

Niko te ninasta ne moze prisiliti. Pa ako je tim zenama IQ srazmeran broju cipela, sta da se radi?
Da kokodacemo na sva usta kako je to nepravda prema zenama/muskarcima?
Da okrenemo stvari naglavacke i dodjemo do zakljucka kako ne treba radjati, zasnivati porodice, muz ne treba da ceni zenu, zena ne treba da ceni muza, familiju treba izbegavati, neimati prijatelje i gledati samo sebe?
U svemu traziti teoriju zavere, u svemu pronalaziti pitanje "a zasto drustvo nalaze...bla bla bla"
To je po meni tvoje gledanje...jer ti pocinjes pricu.."Nije mi jasno zasto je toliko zena oduvek zelelo da ima porodicu, decu, muza.."
Mozda zato sto postoji majcinski instikt?
Mzoda zelja da budu deo porodice, da se o nekome brinu, da se neko o njoj brine...
Mozda je to jednostavno priroda, i ja ne vidim razlog da se ide od prirode mnogo daleko.
Iako ovaj "savremeni"svet nas sve vise gura u tu stranputicu.
Pokusavaju da nas nauce kako je cool biti *****, kako je normalno da zena prvo radja sa 40 godina, kako je cool videti roditelje 2 puta godisnje(za bozic i za novu godinu) uz 2 tel poziva(za njihove rodjendane)...
Onda si moderan.
Ako ti ne smeta da ti je sin homo, jos si moderniji. A ako na zene gledas kao na koke nosilje, wow, ti si onda savremena zena 21 veka!

Neka hvala.
ja vise cenim prave vrednosti. To sto moj brak nije uspeo ne znaci da mi nije bila zelja da uspi. Drugi put vise srece.
Ali necu gledati nikada na zivot is tog, bolesnog, proamerickog ugla.
Zivot je mnogo vise nego stavljati sve na vagu, pod plastom emancipacije.
PS: Ovo se ne odnosi na tebe, naravno, ovo je samo moj dublji pogled na svet i pitanja koja se javljaju kod ljudi tipa.."A zasto oni misle da je normalno da zena radja"

Back