svima, eh? ispade moje mjesto gadan izuzetak na mapi svjetaSvima u starosti treba neko da se brine o njima...
Da ne pričam o staračkoj sebičnosti, koju kako vidim nikad nisi videla...
btw, sa tim se... terminom
jos nisam srela
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
svima, eh? ispade moje mjesto gadan izuzetak na mapi svjetaSvima u starosti treba neko da se brine o njima...
Da ne pričam o staračkoj sebičnosti, koju kako vidim nikad nisi videla...
A ti misliš da je u staračkom domu lepo?
Misliš li o tome koliko njih može sebi da priušti starački dom?
Koliko njih želi?
To je ustanova u koju ne biraš ko će doći... tamo ima svakakvih...

Mm i ja se zaj.ebavamo kako ćemo matorcima sagraditi malu kućicu u zadnjem dvorištu, pošto imamo veliki plac... izlaziće na drugu ulicu, a bićemo blizu...
Tek će moja sveki:"A ne ne ne... nećemo mi nikome smetati, mi ćemo u starački dom... pa što bi ja svesno smetala svojoj deci... "
A na to mm:"Ma ne brinem se ja za tebe dok si svesna, nego kad izduvaš... nećeš ti hteti u starački... tražićeš ti kućicu... videćeš..."![]()
/pokusava da se sjeti zdrave stare osobe koja ne moze da zivi sama nego joj je trebao neko "da se brine o njoj"
/ne uspjeva
Moj otac je uvek rekao da ce ici u staracki dom kada dodje vreme, tj kada ne bude mogao da se sma o sebi stara.
100 puta je rekao da e zeli meni na pleca da padne.
Ja to cenim
A znam ljude koji se muce sa babama....
To je u redu...
I to je lepo od njega...
Znači da je psihički zdrav...
Ali znaš ti koliko njih ima, da im se pomute lončići kad ostare... pa odjednom, promene mišljenje i neće nigde... još hoće da ih gledaš...
Mnogooooo... veruj mi...![]()
o bolesnim starim ljudima se brinu strucne osobe, ne rodbinaPricam o bolesnim starim osobama. Niko nije umro a da nije bolovao pre toga, osim onih koji su umrli od prvog srcanog ili mozdanog udara (nesrecne slucajeve i saobracajne nesrece ne racunam).

o bolesnim starim ljudima se brinu strucne osobe, ne rodbina
osim ako nije sve svoje prepisala mladjima a oni zele da ustede![]()

Idi bre unsai...
Ti ko da živiš na marsu...
Kakve stučne osobe...
Sestrice, koje ih mrškaju... pusti te priče...
Najbolje o starima brinu deca... ali je to deci najteže...
I j.ebi ga... sve je to život...
jedno je pomoci nekom, drugo je preuzeti ga dozivotnoStrucne osobe? Da, za one koji imaju to da plate. A vecina ljudi nema
Znaci ja sam trebala da ostavim svoju majku da se sama snalazi posle operacije kuka?![]()
sestre koje ih mrskajuIdi bre unsai...
Ti ko da živiš na marsu...
Kakve stučne osobe...
Sestrice, koje ih mrškaju... pusti te priče...
Najbolje o starima brinu deca... ali je to deci najteže...
I j.ebi ga... sve je to život...
mali cicak.
Najbolje o starcima brinu strucna lica. U starackom domu
Medju vrsnjacima.
sestre koje ih mrskajua djeca koja im kretanje ogranice na sobicu cim dobiju papire u ruke?
u svakoj opciji ima i dobih i losih primjera
Da... onaj ko to može sebi da priušti... malo bolji dom...
ni oni koji svoje roditelje ogranice na "kucnu njegu" nisu puno boljiNe pričamo o debilima...
Jer jedino dete koje je debil može tako nešto da uradi svom roditelju...
Ne pričamo o debilima...
Jer jedino dete koje je debil može tako nešto da uradi svom roditelju...
tako.... ne vidim gdje bi tu trebao biti problem, bilo kojoj stranipa mozda ja imam crno-belo gledanje
Dakle, ocekujem da roditelj nesto stvori za svoju decu. Da im nesto ostavi.
Da, znam da to nisu proevropska razmisljanja. Tamo ga sa 18 godina zamoli da ode da zivi sam.
Ali ja sam Srbenda(i ponosan sam na to)
Dakle, stvoris nesto za dete. ostavis mu abrem stan/lokal/sumu/zemlju...bilo sta.
Dete pak preuzme na sebe obavezu, kada sve to dobije, a ti ostaris, da ti uz tvoju penziju, doplacuje mesto u boljem delu starackog doma.
Ako to dete ence, van toga da lis i pogresio negde u vaspitanju, ti lepo zalozis to sto si stedeo za dete da mu ostavis, zalozis u staracki dom, i oni te izdrzavaju
Bez puno emocija.

Ti pričaš o ljudima koji imaju para/kuću/stan/nekretnine...pa mozda ja imam crno-belo gledanje
Dakle, ocekujem da roditelj nesto stvori za svoju decu. Da im nesto ostavi.
Da, znam da to nisu proevropska razmisljanja. Tamo ga sa 18 godina zamoli da ode da zivi sam.
Ali ja sam Srbenda(i ponosan sam na to)
Dakle, stvoris nesto za dete. ostavis mu abrem stan/lokal/sumu/zemlju...bilo sta.
Dete pak preuzme na sebe obavezu, kada sve to dobije, a ti ostaris, da ti uz tvoju penziju, doplacuje mesto u boljem delu starackog doma.
Ako to dete ence, van toga da lis i pogresio negde u vaspitanju, ti lepo zalozis to sto si stedeo za dete da mu ostavis, zalozis u staracki dom, i oni te izdrzavaju
Bez puno emocija.
Unsai ajde ne lupaj života ti...ni oni koji svoje roditelje ogranice na "kucnu njegu" nisu puno bolji
dok jedni direktno idu na stetu, drugi idu indirektno uskracujuci im tretman kakav im je potreban
Problem je što mi živimo u zemlji Srbiji... u kojoj ljudi ako nisi čula nemaju paratako.... ne vidim gdje bi tu trebao biti problem, bilo kojoj strani
pa da... vracamo se na staro..... neka predju kod nas... nema veze ni ako su bolesni ... da se ustediProblem je što mi živimo u zemlji Srbiji... u kojoj ljudi ako nisi čula nemaju para

a inace provode dane 100% upleteni u zivot kako porodice, svako vece kada se okupite oko njih radi besjede,
svakog dana nakon posla i naravno svakog jutra sa zajednickim doruckom i planiranjem aktivnosti za dan
da ne pominjem iskljucivo grupna putovanja bilo gdje i svaki vikend proveden iskljucivo zajedno, narocito od strane najmladjih clanova porodice
tako i susjeda
kao nutella reklamasvasta li se danas koristi kao izgovor