- Poruka
- 11.784
I niko od hriscana da nam odgovori zasto je bog Adamu pravio kitu ?![]()
da bi je meco u evicinu ribicu i pravio adamcice i evice.....

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
I niko od hriscana da nam odgovori zasto je bog Adamu pravio kitu ?![]()

da bi je meco u evicinu ribicu i pravio adamcice i evice.....![]()
можда хаифа чита ове секташке постове па има погрешну слику
ne verujem to je vise posledica muskog sovinizma pa se javlja prirodno neki odbrambeni mehanizam.....oseca se ponizeno kao zena.....a to smo krivi mi muskarci.....duhovni sunovrat krece od nas...one su samo posledica....
и сад када имају равноправност опет не ваља
ma brate musko-zenski odnosi su uvek bili igra bez granica i tako ce biti dok je sveta i veka.....у православном хришћанству после оче наш (боже мој) иде богородице дјево
правослаље уздиже жену скоро до самог бога
Po čemu su žene građani drugog reda?![]()
Osecam se kao gradjanin drugog reda jer sam ovde (po logici postanja Adama pa Eve) jer je Bog dao zivot novom bicu (a ne zbog nje same) u zenskom
telu da bi usrecio drugo bice (u muskom telu) sa kojim Bog ima blizu vezu, govori mu (proroci) i stvara ih Svetiteljima.
Starozavetni Jakov kojem je Bog govorio kasnije nazvan Izrailj, i njegove dve zene Lija i Rahilja sta su one? Samo dve male licnosti da izrode 12 plemena
jevrejskih i da Jakovu prave drustvo kad dodje kuci. Ostalo ih se ne tice.
Morao je Bog stvoriti Adamu bice kao Evu jer ne moze govoriti sa nerazumnom kravom i krava mu radjati potomke kao sto je on. A vec kad je slicna Adamu
ne moze biti robinja nego slobodna licnost ali od manje vaznosti.
To će Mona bolje da ti objasni, al da joj malo pripomognem.
Oni su stvoreni savršeni i nisu trebali da se razmnožavaju. Božiji plan
nije bilo razmnožavanje, ono je usledilo kasnije, nakon iznanstva iz raja.
E sad, što su u startu imali organe za reprodukciju, to nije baš jasno.
čudne asocijacije imaš na žene.

Zena Bogorodica je i morala tako da se uzdigne jer je nosila Boga u sebi. A sve ostale su nista naspram velikih Svetaca koje je Bog napravio svetima.
Osecam se kao gradjanin drugog reda jer sam ovde (po logici postanja Adama pa Eve) jer je Bog dao zivot novom bicu (a ne zbog nje same) u zenskom
telu da bi usrecio drugo bice (u muskom telu) sa kojim Bog ima blizu vezu, govori mu (proroci) i stvara ih Svetiteljima.
Starozavetni Jakov kojem je Bog govorio kasnije nazvan Izrailj, i njegove dve zene Lija i Rahilja sta su one? Samo dve male licnosti da izrode 12 plemena
Morao je Bog stvoriti Adamu bice kao Evu jer ne moze govoriti sa nerazumnom kravom i krava mu radjati potomke kao sto je on. A vec kad je slicna Adamu
el ti znas recimo da je Marija Magdalena u pravoslavlju ravnoapostolna poput nasega Svetoga Save?ja ne znam ko tebi puni glavu sa tim glupostima......
Dovoljno da zene smatraju kako su jednako vazne kao i muskarci a nisu. Zakljuci nisu besmisleni nego realni.
@Selkhet Ne zivimo u drzavi po Bibliji, ali ovo ce sve proci i ugledacemo stvarnost Svetog Pisma, tesko nama ako ga odbacimo.
kuku nama...Kako to rade fanatici (((:@Selkhet Ne zivimo u drzavi po Bibliji, ali ovo ce sve proci i ugledacemo stvarnost Svetog Pisma, tesko nama ako ga odbacimo.
2:18 I reče Gospod Bog: Nije dobro da je čovek sam; da mu načinim druga prema njemu. (1 Moj Glava 2)
2:20 I Adam nadede ime svakom živinčetu i svakoj ptici nebeskoj i svakoj zveri poljskoj; ali se ne nađe Adamu drug prema njemu. (1 Moj Glava 2)
2:22 I Gospod Bog stvori ženu od rebra, koje uze Adamu, i dovede je k Adamu. (1 Moj Glava 2)
Ovo pokazuje da je Adam ljubimac Boziji stvoren sa ciljem da zivi u blazenstvu, a Eva postoji zato da mu pravi drustvo i bude njegov "pomocnik".
Da oboje su stvoreni po liku Bozijem, imaju svoja prava ali je zena "drugorazredna" njen osnovni razlog stvaranja je zbog coveka.
U Sv. Pismu mnogim zenama se ne pominje ni licno ime.
Najvece Svetitelje Bog je ucinio od muskaraca, broj svetih zena je zanemarljiv.
Zato je ucinio zenu manje pametnom da ne shvati ovu istinu i dovoljno pametnom da posluzi muskarcu jer razumnom Adamu ne moze biti drug
nerazumna zivotinja koja i fizicki njemu ne lici.
Sve u svemu zena je ne zbog sebe same nego zbog coveka. Slabije stvorenje i manjeg "kapaciteta" za primanje Duha Bozijeg.
I kako sad ja da ljubim Gospoda Boga svim srcem svojim, kad mi je dao zivot ne zbog mene same nego da nekom muskarcu pravim drustvo.
Ako nije onako kako je napisano gore, neko sposoban neka mi objasni istinu.

Da je medju je Jevrejima u to vrijeme bio matrijarhat umjesto patrijarhata ne bi u bibliji pisalo da je bog najprije napravioZena Bogorodica je i morala tako da se uzdigne jer je nosila Boga u sebi. A sve ostale su nista naspram velikih Svetaca koje je Bog napravio svetima.
Zena Bogorodica je i morala tako da se uzdigne jer je nosila Boga u sebi. A sve ostale su nista naspram velikih Svetaca koje je Bog napravio svetima.
pa ako ćeš praviti društvo muškarcu mužu u večnosti,što onda trebaš više razumeti?2:18 I reče Gospod Bog: Nije dobro da je čovek sam; da mu načinim druga prema njemu. (1 Moj Glava 2)
2:20 I Adam nadede ime svakom živinčetu i svakoj ptici nebeskoj i svakoj zveri poljskoj; ali se ne nađe Adamu drug prema njemu. (1 Moj Glava 2)
2:22 I Gospod Bog stvori ženu od rebra, koje uze Adamu, i dovede je k Adamu. (1 Moj Glava 2)
Ovo pokazuje da je Adam ljubimac Boziji stvoren sa ciljem da zivi u blazenstvu, a Eva postoji zato da mu pravi drustvo i bude njegov "pomocnik".
Da oboje su stvoreni po liku Bozijem, imaju svoja prava ali je zena "drugorazredna" njen osnovni razlog stvaranja je zbog coveka.
Zato je ucinio zenu manje pametnom da ne shvati ovu istinu i dovoljno pametnom da posluzi muskarcu jer razumnom Adamu ne moze biti drug
Sve u svemu zena je ne zbog sebe same nego zbog coveka. Slabije stvorenje i manjeg "kapaciteta" za primanje Duha Bozijeg.
I kako sad ja da ljubim Gospoda Boga svim srcem svojim, kad mi je dao zivot ne zbog mene same nego da nekom muskarcu pravim drustvo.
ti si složio stvari u razrede,ali tu nema razreda.Da je medju je Jevrejima u to vrijeme bio matrijarhat umjesto patrijarhata ne bi u bibliji pisalo da je bog najprije napravio
Adama , nego bi pisalo da je napravio Evu , a od njenog je rebra napravljen Adam . To bi nekako bilo i logicnije .
Zena u bibliji igra drugorazrenu ulogu i to je jasno kao dan .
jes opalis joj samar ona kaze jao pa ,,ja sam sam zensko,, a ti ,,pa sreco pa sad smo ravnopravni,,.....udari i ti meni.......ma brate musko-zenski odnosi su uvek bili igra bez granica i tako ce biti dok je sveta i veka.....

pa ako ćeš praviti društvo muškarcu mužu u večnosti,što onda trebaš više razumeti?

Ala lupetaš. A zašto se onda Bogorodica proslavlja najviše nakon Boga? Zašto za nju kažu da je uzvišenija čak i od serafima i heruvima? Kako nju Sveti Duh oseni prilikom utjelovljenja Hrista?2:18 I reče Gospod Bog: Nije dobro da je čovek sam; da mu načinim druga prema njemu. (1 Moj Glava 2)
Hajde otvori pravoslavni kalendar pa pogledaj koliko svetih žena ima u njemu.Zena Bogorodica je i morala tako da se uzdigne jer je nosila Boga u sebi. A sve ostale su nista naspram velikih Svetaca koje je Bog napravio svetima.
Bog je blagovolio da ljudska priroda bude utvrđena kao jedinstvena. Tako je On od samog začetka ljudske vrste uklonio mogućnost da se pojave mnoge suštinski različite prirode tako što je Evu stvorio od Adama. To uopšte ne znači da je Eva stvorena kao "niže biće" u odnosu na njega.Osecam se kao gradjanin drugog reda jer sam ovde (po logici postanja Adama pa Eve) jer je Bog dao zivot novom bicu (a ne zbog nje same) u zenskom
Zena u bibliji igra drugorazrenu ulogu i to je jasno kao dan .
Nejednakosti koje danas postoje nastaju kao posljedica ljudskog pada u grijeh.