Pa, ne znam baš za botoks... Negde sam čitala da kod nas nije dozvoljeno koristiti botoks... A na TV sam videla onu emisju na prvoj - tamo ubrizgavaju hijaluron (valjda) i dobro izgleda. Ali to su dve sasvim različite stvai. Za botoks znam da je otrov koji deluje na nerve (blokira njih, a ne mišiće, ali na kraju ispadne na isto, jer nervi pokreću mišiće). Za hijaluron ne znam na koji način deluje i da li je toksičan.
Inače nisam protiv malih "intervencija" koje učvršćuju tonus kože ili mišića, bilo gde na telu ili licu. Svi vole da budu lepi.
Smatram besmislenim veće i drastičnije intervencije tipa plastike (operacije ili silikona), jer su izgled i ličnost tešnje povezani nego što to mi shvatamo i onda dovodimo sebe u neku vrstu raskoraka sa samim sobom. To psihički. A da ne spominjem da ume da bude i smešno...
Naš izgled je naša pršlost.. Naš život..Šteta je to brisati, tužno je toga se odricati. I sramota je to sakrivati - izdavati se za ono što nismo.
Ja želim da budem lepša, istina. Ali da budem lepa žena mojih godina, a ne da izgledam kao da mi je 20 godina manje.