Koja je razlika?
Signature: Tea

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Hvala ti, imam prijatelje iz bosne koji govore bosanskim, i kazu da ne razumeju one koji govore bosnjackim, pa mi je malo bilo cudno!(nisu hteli da mi kazu zasto)
Koja je razlika?
Lako je za objasniti pravu istinu. Sta su bosnjaci, to nije pitanje sta su zaista bosnjaci vec zasto bosnjaci.
Bosnjaci u nepostojeci narod iz nekad davno SRPSKE BOSNE! To su poturceni Srbi koji su se vazdigli i govore kako oni nemaju nista sa hrabrim Srbima koji su se borili za ocuvanje Srbije, Crne Gore i SRPSKE BOSNE! Govore da su oni Bošnjaci jer žive u Bosni. A ja sam iz Republike Srpske i ne govorim za sebe da sam Bošnjak, ne daj bože ili da sam iz Bosne ako nije nuzno (npr. da objasnjavam nekome gdje zivim, u tom slucaju prvo navodim Republiku Srpsku) inace kazem ja sam Srbin iz Republike Srpske!
Otkud Bošnjaci? E pa vidis, bilo jednom jedno Otomansko carstvo. I njima bio malen istok pa su dosli tuci Srbe. A Srbi, oni se dijele na kukavice i na hrabre. Kukavice ili kako se na trzistu jos zovu IZDAJNICI su molili Turke za zivot i POTURCILI SE dok su hrabri Srbi borili i spasavali ono sto se spasiti moglo.

Sto se jezika tice, ne postoji ni bosanski ni bosnjacki jezik.Hvala ti, imam prijatelje iz bosne koji govore bosanskim, i kazu da ne razumeju one koji govore bosnjackim, pa mi je malo bilo cudno!(nisu hteli da mi kazu zasto)
Sto se jezika tice, ne postoji ni bosanski ni bosnjacki jezik.
Jezik u BiH moze biti samo srpski ili hrvatski. Tako je bilo kroz vekove, sve do 90-ih, kada su Bosnjaci nadenuli ime za izmisljenu naciju, i izmisljeni jezik.
Ne postoji ni kanadski, ni austrijski, ni americki, ni svajcarski, ni australijski....... jer ne moze svako na osnovu geografskog pojma da da ime jeziku koji vec ima ime! Zna se kojim se jezikom u tim zemljama govori, jezik se ne moze ukrasti i prisvojiti tako sto ce mu neko dati ime koje mu padne na pamet.
To ima samo na Balkanu, gde caruje osecaj nize vrednosti, pa jedan Bosnjak ili Crnogorac nece da zovu srpski i hrvatski pravim imenom, nego im nadevaju svoja imena.
Tvoji prijatelji iz Bosne govore ili ijekavski dijalekat srpskog, ili hrvatski. Treceg nema.
To sto oni vole da misle da ima je druga stvar.
A ne razumeju se medjusobno, i ne slazu se u nazivu jezika, jer su se pogubili u lazima.
Koja je razlika?
Izgleda da si ti malo neupucena. Wikipedia je slobodna enciklopedia, na kojoj svaka dzudza moze ostavljati svakakve gluposti. Tako da taj tvoj podatak nepodkrepljuje nista. Bosanci su po Nemackim lingvisima izmislili svoj jezik sto namerno forsiraju turcizme umesto Srpskohrvatskih reci. Harpuza=Lubenica/Zijan=Steta/Carsija=Grad/Amidza,Dajidza=Ujak/Stric itd....smesni ste. Koristite neke turske reci koje ni sami turci vise ne koriste. Ne tvrde samo Srpski lingvisti da je "bosanski" ustvari Srpkohrvatski nego to tvrde i Italijanski i Svajcarski lingvisti. Ima ih mnogo. BiH je kao drzava priznata ali vas jezik nije. Pa kojim jezikom govori Srbin iz Sarajeva a kojim Mujo iz Sarajeva? Wake up fools....
A da jos bitnije vi imate nas jezik kao i crnogorci, a makedonci imaju bugarski. Pa ti kako god da se okrenes bulja je uvek pozadi....hoces da budes musliman izvoli, ne smeta mi, hoces da se nazivas bosancem izvoli(bujrum) i to mi ne smeta. Hoces reprezentaciju i himnu opet se ponavljam izvoli. Sve je to uredu. Niko to ne spori ali se spori oko toga sto hocete da izbrisete ko ste bili, kako ste postali muslimani, ko je ziveo sa vama i ko je gradio vekovima hramove,crkve, manastire....izmisljate neke smesne price kako ste svi od jednom bili bugumili itd...imate i srpska prezimena....ne preziva se svaki musliman Begovic,Hadzic itd. A i mnogi su promenili prezimena. A neki i nisu nego cak ostavili Ponjevic,Kosovac,Asanin,Djoric,Jokic itd....znam ih dovoljno....odakle ta prezimena.
Veru za veceru.
Kada to budete priznali e onda mozete ocekivati da vas uzmemo za ozbiljno. A dokle god tvrdite da ste od uvek bili muslimani, pa da ste bili starosedeoci i bogumili itd. dokle ce vas ismejavati Hrvati,Slovenci i naravno mi Srbi.
Bravo za post, sve si rekao.Izgleda da si ti malo neupucena. Wikipedia je slobodna enciklopedia, na kojoj svaka dzudza moze ostavljati svakakve gluposti. Tako da taj tvoj podatak nepodkrepljuje nista. Bosanci su po Nemackim lingvisima izmislili svoj jezik sto namerno forsiraju turcizme umesto Srpskohrvatskih reci. Harpuza=Lubenica/Zijan=Steta/Carsija=Grad/Amidza,Dajidza=Ujak/Stric itd....smesni ste. Koristite neke turske reci koje ni sami turci vise ne koriste. Ne tvrde samo Srpski lingvisti da je "bosanski" ustvari Srpkohrvatski nego to tvrde i Italijanski i Svajcarski lingvisti. Ima ih mnogo. BiH je kao drzava priznata ali vas jezik nije. Pa kojim jezikom govori Srbin iz Sarajeva a kojim Mujo iz Sarajeva? Wake up fools....
Naravno da nije. Ja sve Srbe u Bosni i Hercegovini zovem Srbima, t.j., onako kako oni sebe nazivaju.Па Босанац није у супротности са Србин.![]()
Ma da srpski jezik je 100% turski. Daj ne lupetaj tamo, srpski a i hrvatski se sastoje od 300000 reci. Da nadjes 3000 reci koje su turskog porekla to mu dodje 1% a da nadjes cak 30000 turskih reci to mu dodje 10%.... Ali tebi izgleda osim ogranicenih pojmova nisu dovoljno reci poznate. Imas Vujakliju gde ces za svaki strani pojam naci srpsku rec. Ja ti mogu i gomilu reci nabrojati koje recimo turci imaju od nas slovena, sto od bugara sto od bugara pa i od nas srba. A tebi ako se ne dopada sta ces naci ovde na Krstarici ti se fino raspravljaj sa svojima u na nekom Bosanskom raspravniku. Navedi mi ijednu rec u ovome sto sam sada napisao a da je turskog porekla? Po tvom bi sada trebalo 40 % mojih navedenih reci da su turske....
Smesni ste do zla boga...
Evo, pored sebe imam knjigu Rječnik turcizama u sh. jeziku, pa pisac, Abdulah Škaljić u predgovoru upoznaje čitaoce/korisnike istog da njegova knjiga sadrži oko 80 000 turcizama.http://bosanskijezik.blogger.ba/arhiva/2006/10/14/467843
Pokaži mi, tačku po tačku, po čemu se to hrvatski i srpski razlikuju jedan od drugoga da bi, lingvistički, zavrijedili nazive različitih jezika i ja ću ti, po tim istim tačkama, pokazati po čemu se bosanski jasno razlikuje od srpskog ili hrvatskoga i, stoga, zavrijeđuje posebno ime.
Sto se jezika tice, ne postoji ni bosanski ni bosnjacki jezik.
Jezik u BiH moze biti samo srpski ili hrvatski. Tako je bilo kroz vekove, sve do 90-ih, kada su Bosnjaci nadenuli ime za izmisljenu naciju, i izmisljeni jezik.
Ne postoji ni kanadski, ni austrijski, ni americki, ni svajcarski, ni australijski....... jer ne moze svako na osnovu geografskog pojma da da ime jeziku koji vec ima ime! Zna se kojim se jezikom u tim zemljama govori, jezik se ne moze ukrasti i prisvojiti tako sto ce mu neko dati ime koje mu padne na pamet.
To ima samo na Balkanu, gde caruje osecaj nize vrednosti, pa jedan Bosnjak ili Crnogorac nece da zovu srpski i hrvatski pravim imenom, nego im nadevaju svoja imena.
Tvoji prijatelji iz Bosne govore ili ijekavski dijalekat srpskog, ili hrvatski. Treceg nema.
To sto oni vole da misle da ima je druga stvar.
A ne razumeju se medjusobno, i ne slazu se u nazivu jezika, jer su se pogubili u lazima.
Ne mislim nikoga da uvredim,Sumadinac sam,ali bih voleo da mi neko obijasni pojam Bosnjaci:
1.Sta je to
2.otkud to
Lako je za objasniti pravu istinu. Sta su bosnjaci, to nije pitanje sta su zaista bosnjaci vec zasto bosnjaci.
Bosnjaci u nepostojeci narod iz nekad davno SRPSKE BOSNE! To su poturceni Srbi koji su se vazdigli i govore kako oni nemaju nista sa hrabrim Srbima koji su se borili za ocuvanje Srbije, Crne Gore i SRPSKE BOSNE! Govore da su oni Bošnjaci jer žive u Bosni. A ja sam iz Republike Srpske i ne govorim za sebe da sam Bošnjak, ne daj bože ili da sam iz Bosne ako nije nuzno (npr. da objasnjavam nekome gdje zivim, u tom slucaju prvo navodim Republiku Srpsku) inace kazem ja sam Srbin iz Republike Srpske!
Otkud Bošnjaci? E pa vidis, bilo jednom jedno Otomansko carstvo. I njima bio malen istok pa su dosli tuci Srbe. A Srbi, oni se dijele na kukavice i na hrabre. Kukavice ili kako se na trzistu jos zovu IZDAJNICI su molili Turke za zivot i POTURCILI SE dok su hrabri Srbi borili i spasavali ono sto se spasiti moglo.