Bosniak
Aktivan član
- Poruka
- 1.245
Po istom ovom istraživanju su Bošnjaci 44% Iliri a 15% Slaveni...govori li ti to nešto ?
Ma koji Bosnjaci. Ja sam Srbin iz RS, mi smo vekovima na ovim prostorima. Kada nije bilo ni jednog muslimana nego samo pravoslavaca i katolika, reci mi ti jednostavno koje su vere bili tvoji preci? Kada su Bosanci stariji kako ti tvrdis onda bi trebalo biti dokaza nekih ili barem nekog spominjanja na raznim stranama na netu. U knjigama. Nema vas nigde, niti vas nemci spminju kao narod niti francuzi niti italijani. Posto za tebe nisu srpski istoricari bitni i merodavni navedi jednog iz ovih drzava koji je napisao da ste postojali kao narod? Samo jednog....A to sto mislis da ste sada sta Iliri zato sto je 44% bosanskog stanovnistva od istih, to znaci da se to odnosi na sve ukljucujuci i srbe. GOVORI LI TI TO NESTO? Verovatno je tvoja tvrdnja sledeca, svi muslimani u BiH su Iliri(da bih mogao reci da ste pre nas dosli na balkan) a svi srbi su sloveni...hahaha.
Ma sta ima neki sandzaklija ili goranac iz Makedonije koji se nisu mrdali 300 godina iz Srbije/Makedonije sa muslimanima u BiH da bi se sada od jednom izjasnjavali Bosnjacima???[/QUOTE]
Ilija Garasanin „Nacertanije“, 1844:
„Na istočnog veroispovedanija Bošnjake veći upliv imati neće biti za Srbiju težak zadatak Više predostrožnosti i vnimanija na protiv toga iziskuje to, da se katolički Bošnjaci zadobijedu"
Evo ti tvoj Garašanin pa čitaj.
Dakle 1844.godine NE POSTOJE NIKAKVI SRBI I HRVATI u Bosni nego "istočnog veroispovijedanja Bošnjaci" i "katolici Bošnjaci".
Isto ti to kaže i dr. Ivo Pilar:
Dr.Ivo Pilar, Bosna i Hercegovina od god.1878.:
„Treba međutim odmah ovdje utvrditi, da velika većina kršćanskog pučanstva u Bosni i Hercegovini
ne bijaše nacionalno sviestna. Ne bijaše u grkoiztočnjaka srbske sviesti, a niti hrvatske u katolika.
Vidjeli smo već (str. 201.) da je srbski pokret osnovao god. 1862. u Sarajevu jedno družtvo, koje je tek trebalo širiti srbsko ime u Bosni, jer bijaše čitavoj zemlji nepoznato.
Pa đe su ti tvoji "starosjedioci" u Bosni prije 19.vijeka ?
I zahvalite se turcima jer su vas oni doveli u Bosnu da im budete kmetovi.
Vašu istoriju pišu najveće lažovčine koje je svijet vidio ikad.
I boj na Kosovu ste dobili prema vašim istoričarima.

tek vam je 1431 dakle za 61 godinu cete odkriti Ameriku....
)) plagijat je uvijek samo blijeda kopija i nista vise.... biti Rumun, biti Kinez, biti Srbin, biti Turcin je original, ali biti musliman je samo plagijat i bijedna kopija svog pretka