PetrolBoy
Poznat
- Poruka
- 7.577
Bosnjaci kao narod nisu priznati vec zitelji BiH kao Bosanci jesu mada mnogi Srbi i Hrvati iz BiH ne vole da se deklarisu tako vec Srbim/hrvatima iz BiH.
Po vasem je Bosnjak = ?... Od jednom se po citavoj bivsoj SFRJ pojavljuju Bosnjaci za koje se do 1995 nije ni culo. Od jednom su goranci u Makedoniji Bosnjaci, muslimani iz Sandzaka su takodje od jednom Bosnjaci...daj stvarno smesno...
Ako ja sutra imam neki razgovor naprimer sa nekim Hodzom i resim da promenim veru i postanem musliman, koje sam onda od jednom nacionalnosti? Dali nisam mozda od jednom Bosnjak?
E za Johna,naveo sam izvor pise u prethodnom postu.....i autor i knjiga....
A chuj bit je da neces biti Bosnjak,bit ces to sto jesi a tvoja religija nema veze s tim,to je tako. Cekaj ja i ti se uopste ne razumijemo kako nisu priznati,mislim ima nesto sto je nametnuto u Bosni 1995 godine a to je Dejtonski mirovni sporazum gdje aneks IV predstavlja ustav BiH,u kojem pise opet navodim :"Konstitutivni narodi u BiH su :Srbi,Hrvati,Bosnjaci i ostali!" to je to ev opet cu napisati u kojoj njizi to ima Kasim Trnka Ustavno Pravo. A moze se fino pronaci i na netu.
.

.
pa srbi mogu slobodno da se vrate u srbiju, ako ih tamo iko ceka rasirenih ruku