bundeva:
dobro,drago mi je da to cujem

a jesi smislio sta?kakve su beogradjanke :?
S obzirom da je Beograd smetliste citavog Balkana pojam "beogradjanka" mnogo je siri od pojma "bosanka" iako se na prvi pogled cini suprotno.
Medjutim, za ovu priliku podelicu beogradjanke u tri kategorije:
1. Stare Beogradjanke (one koje su treca generacija rodjena u BG i starije) - njih karakterise totalna opustenost i otvorenost, sve ce ti reci u lice i po pravilu znaju sta zele. Uglavnom nisu sponzoruse (mozda zbog toga sto imaju cetvorosobnu gajbu na Tasu i babu u Zemunu, sa gajbom normalno).
2. Beogradjanke ciji su roditelju dosli u BG - najrasprostranjenija kategorija ove vrste. Uglavnom su u fazonu: mislim ono *ebo te. Kada se kaze "beogradjanka" uglavnom se misli na njih. Ima ih svih "oblika, boja i velicina" pa zahtevaju posebnu obradu (mislim na teorijsku obradu, naravno).
3. Beogradjanke koje su u BG dosle kao formirane licnosti - cesto nose kompleks provincije pa zbog toga upijaju sve sto vide i cuju, cesto veoma isfolirane. One koje spadaju u ovu grupu a taj kompleks nemaju su po pravilu izuzetno vredne devojke i savetovao bi ih svima.
Napomena:
Ova podela uradjena je na bazi samo jednog kriterijuma, ona je uopstena i neprecizna, te stoga autor ne snosi nikakvu eventualnu odgovornost.