borba

• Začetnik teme Začetnik teme dive
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ne liči mi frejin post na liniju manjeg otpora.
pre mi liči na životni stav koji je po meni savim ispravan.
po meni-ne mora da bude ispravan svakom drugom

- - - - - - - - - -

najteže je biti kivan i ljut na samog sebe to ljudi ne mogu sportski prevaliti preko svoje grbe ipak je najlakše okriviti okolnosti ili nekog drugog makar se radilo i o najmanjem neuspehu.

Јесте. Од себе не можеш побећи. Али можеш заиста да учиш искључиво на својим грешкама :)

neke greške su toliko lične i specifične da je rešenje nemoguće prepisivati od drugog
da ne kažem kontraproduktivno.

Nisam ni rekla da se može prepisivati ceo život, ali dobar deo može. Nismo mi baš toliko unikatni koliko mislimo. Sve je to već neko nekada doživeo.

- - - - - - - - - -

То је реткост. Браво :)

Ima i to svojih loših strana.:lol:

jeste u pravu si ali otisak prsta je otisak prsta. unikatan kod svakog čoveka na ovoj planeti.
možda je doživeo istu stvar ali je nije sigurno preradio na isti način
zato na šablonska rešenja gledam sa velikim nepoverenjem

Poslednja izmena:
jeste ali otisak prsta je otisak prsta. unikatan kod svakog čoveka na ovoj planeti.
možda je doživeo istu stvar ali je nije sigurno preradio na isti način.

Ipak postoje neke zakonitosti, ili neki logičan sled događaja, ili najverovatniji mogući ishod nečega... jednostavna statistika. Izuzetaka ima, ali je suludo misliti da ćeš uvek baš ti biti taj.

@Perfi

Sada primer na šta sam ja mislila, ako se tačno izbroji i onda kaže da pušači imaju veći rizik za teška oboljenja pluća onda možeš da biraš, ili ćeš da veruješ statistici ili ćeš reći ja ću biti izuzetak, pušiću i neće mi biti ništa.

Ili npr. tip razveden po peti put, ne vodi računa o deci iz prethodnih veza, a ti rešiš da se baš za njega vežeš i njemu rodiš decu, verujući da je on ceo život čekao savršenu ženu kao što si ti, jer onih 5 nisu ništa valjale, jadnik nije imao sreće.

Ко је рекао да инат има негативан призвук, а :evil:

Да није ината, многи би стали на пола пута, међу њима и ја :zcepanje:

od dolaska na ovaj svet zivot je borba
borimo se za prvi udah vazduha, borimo se da prihvatimo hranu posle majcine sise, borimo se da savladamo prvi korak, da se obrazujemo, borimo se za voljenu osobu, borimo se da napravimo nesto zajedno, borimo se sa pubertetom svoje dece, sa svojim klimaksom, borimo se sa bolestima..
sve su to prepreke koje zivot postavi ispred nas
neke savladamo, pred nekim pokleknemo
neke borbe predugo traju, pa nas promene
i mi odustanemo od borbe
ili izguramo do kraja, a onda ono za sta smo se borili za nas izgubi svoju vrednost

da li ste imali uzaludne borbe u svom zivotu?
da li ste bili u situaciji da date previse sebe za nesto sto vam na kraju kad ste dobili vise bas nista nije znacilo

Nisam neki borac. Povremeno sam znala da zablistam kad me rokovi ili panika pritisnu, ali to samo koliko se mora, koliko da održim glavu iznad vode. Tad vidim koliko se može kad se potrudim, obećavam sebi da ću da održim tempo, ali entuzijazam mi je kratkog daha.
Srećom sam neurotičar, neuroza je nekad znala da radi za mene, da me ptitiska i gura napred, sad mi uglavnom samo ne da da spavam. :mrgreen:

Back