Stevcina zabica
Stara legenda
- Poruka
- 98.575
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
najvece bitke sam izgubila, one vazne i najbitnije...a opet kad dobijem ove manje vazne radujem se kao malo dete, nece me zivot ebati kako on hoce, ne dam
To je ona dobra, koju volim:”Kad me vec zivot ****, daj bar da se namestim!”
pa nije, upravo suprotno
E jbg
Mislis ti da ja citam do kraja
Ne
Ja citam onako kako se meni svidja
- - - - - - - - - -
I nadjem ironiju gde ja hocu
od dolaska na ovaj svet zivot je borba
borimo se za prvi udah vazduha, borimo se da prihvatimo hranu posle majcine sise, borimo se da savladamo prvi korak, da se obrazujemo, borimo se za voljenu osobu, borimo se da napravimo nesto zajedno, borimo se sa pubertetom svoje dece, sa svojim klimaksom, borimo se sa bolestima..
sve su to prepreke koje zivot postavi ispred nas
neke savladamo, pred nekim pokleknemo
neke borbe predugo traju, pa nas promene
i mi odustanemo od borbe
ili izguramo do kraja, a onda ono za sta smo se borili za nas izgubi svoju vrednost
da li ste imali uzaludne borbe u svom zivotu?
da li ste bili u situaciji da date previse sebe za nesto sto vam na kraju kad ste dobili vise bas nista nije znacilo
to je pravi izraz - rolerkoster!
koliko sam ja spoznala na onome sto sam prozivela do sada, citava zivotna filozofija moze da se sabije u:
promeni sta ti smeta, prihvati sta ne mozes da promenis
to je ono sto je neophodno za dusevni mir
neke stvari koje prozivimo uvedu nas iz fizickog u jedan novi nivo zivota - duhovni
ovim ne negiram da je dotasnji zivot taj duhovni deo iskljucivao
bio je prisutan, ali ne na takav nacin
a ovo je bukvalno kao kad igras igricu, pa predjes sve prepreke i pones se na sledeci
Upravo tako neka resenja stignu na vreme neka opasno kasne
ali ono sto je vazno je da u sebi znas da su izbori koje pravis u datom momentu
samo tvoji ocisceni od uticaja raznih savetodavaca
jer definitivno niko ne moze bolje znati od tebe sta tacno osecas
- - - - - - - - - -
Zato su moji izbori ma koliko suludi bili za moju okolinu bili samo moji jer nekad u zivotu moras da napravis Skok vere
kao sto to rade po holivudskim filmovima
po tudjim ledjima batina ne boli
Sloboda je kada si sam zasluzan za uspehe i sam kriv za promasaje. Prosto, u oba slucaja se lakse dise nego da si duzan nekome ili kivan na nekoga.
Pretpostavljam da pričaš o liniji manjeg otpora. To je često OK, ali kad se malo zamislim... da sam uvek išla linijom manjeg otpora baš bih loše prošla u životu, tj. stalno bih bila žrtva okolnosti ili tuđe volje.Ukoliko izuzmem par potpuno očajnih situacija u životu koje nose sa sobom najveći strah i tugu, mogu reći da se gotovo nikada nisam borila...ili možda jesam ali nisam znala da se borim a verovatno borbi nisam ni sklona, naprotiv, odustajanje je moja najveća mana i ujedno najveća vrlina.
Borba podrazumeva neprijatelja, sukob, inat, sve ono što od mene pravi nešto što nisam i ne bi trebalo da budem. Svaki put kada sam išla u boj prošla sam kao bosa po trnju jer sam radila protiv prirode. Nisam od tog štofa. Mozda je moj prijatelj onaj Bezuhov koji posmatra neku Borodinsku bitku i razmišlja šta je ljudima a i šta je njemu činiti bez da zapravo bilo šta čini.
Mišljenja sam da ako ne ide ne mogu da ga nateram da krene. Najverovatnije ne ide jer me nece a ako me nece kako da ga nateram da me hoće. Sve i da ga nateram, treba sa tim ziveti, treba to učiti, raditi, time se treba okružiti a ono me nece, ili me sputava, sabotira, izaziva, čini me nesigurnom na sopstvenim nogama. Ta stvar onda nije za mene, tako nesto iznad mene kaže.
Pri čemu ne računam uobičajne čvorove koji se javljaju u svemu što radimo bilo periodično bilo zbog zasićenja ali to su trenutna petljanja vunice koja se malom pauzom ili boljim fokusom reše bez borbe sa vunom na život i smrt.
Ukoliko izuzmem par potpuno očajnih situacija u životu koje nose sa sobom najveći strah i tugu, mogu reći da se gotovo nikada nisam borila...ili možda jesam ali nisam znala da se borim a verovatno borbi nisam ni sklona, naprotiv, odustajanje je moja najveća mana i ujedno najveća vrlina.
Borba podrazumeva neprijatelja, sukob, inat, sve ono što od mene pravi nešto što nisam i ne bi trebalo da budem. Svaki put kada sam išla u boj prošla sam kao bosa po trnju jer sam radila protiv prirode. Nisam od tog štofa. Mozda je moj prijatelj onaj Bezuhov koji posmatra neku Borodinsku bitku i razmišlja šta je ljudima a i šta je njemu činiti bez da zapravo bilo šta čini.
Mišljenja sam da ako ne ide ne mogu da ga nateram da krene. Najverovatnije ne ide jer me nece a ako me nece kako da ga nateram da me hoće. Sve i da ga nateram, treba sa tim ziveti, treba to učiti, raditi, time se treba okružiti a ono me nece, ili me sputava, sabotira, izaziva, čini me nesigurnom na sopstvenim nogama. Ta stvar onda nije za mene, tako nesto iznad mene kaže.
Pri čemu ne računam uobičajne čvorove koji se javljaju u svemu što radimo bilo periodično bilo zbog zasićenja ali to su trenutna petljanja vunice koja se malom pauzom ili boljim fokusom reše bez borbe sa vunom na život i smrt.
Sloboda je kada si sam zasluzan za uspehe i sam kriv za promasaje. Prosto, u oba slucaja se lakse dise nego da si duzan nekome ili kivan na nekoga.
ne liči mi frejin post na liniju manjeg otpora.
pre mi liči na životni stav koji je po meni savim ispravan.
po meni-ne mora da bude ispravan svakom drugom
Mislim da tu ni ne postoji ispravan ili neispravan stav, nego prosto drugačije naravi. Lepo kaže Freja - morala bi da se inati, a ona nije to. Meni inat nije stran : )
Da, možda je podstrek bolja reč. Ni ja ne likujem, to mi je sasvim nebitno.U meni nema inata, ja bih to nazvala podstrekom, jasnije mi se ocrtava cilj, šta želim, a šta ne želim. Kristališu mi se misli i želje. Jer kod inata je bitan elemenat i kasnije likovanje, ne zaboravljaš zašto i kako se u tebi probudio inat, a ja se naprosto udaljim i vodim računa samo o svom putu.
Mislim da tu ni ne postoji ispravan ili neispravan stav, nego prosto drugačije naravi. Lepo kaže Freja - morala bi da se inati, a ona nije to. Meni inat nije stran : )
to je još i najbolje objašnjenje.
meni inat nije stran ali samo u ljubavi ne i u ostalim oblastima života
šta ću, takva sam