borba

dive

Legenda
Poruka
61.198
od dolaska na ovaj svet zivot je borba
borimo se za prvi udah vazduha, borimo se da prihvatimo hranu posle majcine sise, borimo se da savladamo prvi korak, da se obrazujemo, borimo se za voljenu osobu, borimo se da napravimo nesto zajedno, borimo se sa pubertetom svoje dece, sa svojim klimaksom, borimo se sa bolestima..
sve su to prepreke koje zivot postavi ispred nas
neke savladamo, pred nekim pokleknemo
neke borbe predugo traju, pa nas promene
i mi odustanemo od borbe
ili izguramo do kraja, a onda ono za sta smo se borili za nas izgubi svoju vrednost

da li ste imali uzaludne borbe u svom zivotu?
da li ste bili u situaciji da date previse sebe za nesto sto vam na kraju kad ste dobili vise bas nista nije znacilo

borimo se za prvi udah vazduha, borimo se da prihvatimo hranu posle majcine sise, borimo se da savladamo prvi korak, da se obrazujemo, borimo se za voljenu osobu, borimo se da napravimo nesto zajedno, borimo se sa pubertetom svoje dece, sa svojim klimaksom, borimo se sa bolestima..
i mi odustanemo od borbe
ili izguramo do kraja, a onda ono za sta smo se borili za nas izgubi svoju vrednost

da li ste bili u situaciji da date previse sebe za nesto sto vam na kraju kad ste dobili vise bas nista nije znacilo

G-spica D, kada u zivotu ne bi bilo raznih utakmica,
zivot bi bio dosadan i bezlican, znate.!!!

Ma svakodnevno postoji neki rep koji se vuče...na kraju se reši, ali predugo traje...imam ih nekoliko trenutno...što je bolje nego prošle godine, postojao je još jedan gadan rep... al sam uspešno eliminisao...

bas to sto kaze munja, postoje te stalne,manje vise sitne borbe i onda naidje povremeno neki veci rep, koji ako predugo vuces nahebes, ne svojom voljom naravno
i te borbe koje dolaze povremeno, te velike borbe, one te oblikuju ali ne u smislu - ono sto te ne ubije ojaca te-, bas naprotiv ukoliko ih je mnogo takvih i mnogo ih vuces i mnogo ih ne dobijes, da tako kazem, oblikuju neko hronicno nezadovoljstvo koje posle prenosis i na ove sitnije borbe i obratno

kapiram da uopste nisam odgovorila na temu al dobro

jesi odgovorila si
samo sam mislila da budemo malo konkretniji sto se nasih borbi tice
npr. borila sam se sa namcor profesorom i dogla sam ruke od fakulteta ili borila sma se sa namcor profesorom, zainatila sam se potegla sam veze i na kraju dobila diplomu, ali vise nisam zelela da radim posao u struci
tako nekako

znam da su neke borbe najgore za bilo koga na ovoj planeti i ja se divim takvim roditeljima koji nadju smisao svom zivotu u necemu posle svega

imala sam svakakve
ali ništa ne bih menjala
a bilo je perioda kada mi je bilo preteško

jer ne bih bila ovakva kakva sam sada
stabilna, jaka i znam šta hoću
bez ikakvog nezadovoljstva, što tara gore napisa

- - - - - - - - - -

previše bi bilo da da pišem šta se tačno dešavalo
jer nije bilo tog tipa zajebavao me profesor

jesi odgovorila si
samo sam mislila da budemo malo konkretniji sto se nasih borbi tice
npr. borila sam se sa namcor profesorom i dogla sam ruke od fakulteta ili borila sma se sa namcor profesorom, zainatila sam se potegla sam veze i na kraju dobila diplomu, ali vise nisam zelela da radim posao u struci
tako nekako

znam da su neke borbe najgore za bilo koga na ovoj planeti i ja se divim takvim roditeljima koji nadju smisao svom zivotu u necemu posle svega

ee bio je jedan ispit, polaga ga sto puta,kao i vecina na mom faxu
polozila ga na kraju i onda se smorila
toliko da sam zamalo odustala i od faxa i od svega, vratilasam se posle nekog vremena ali mi je ubio zelju za studiranjem
kasnije je npr prebacen sa 1. na 3 ili 4. godinu ali brdo studenata se sa njim borilo poprilicno bespotrebno, ali sve te sitnije borbe zaboravljam, nemam pojma, nebitne su mi, vrv jer je proslo vreme...

ove god sam imala borbu koja me je kostala poprilicno, zavrsila sam je bezuspesno,nije bilo do mene, promenila me je sigurno, nije me ni ojacala ni oslabila, samo me je promenila
sada vodim novu borbu, opet veliku za mene, sama sam je birala, i to da li cu je dobiti ili ne porilicno ce odrediti moj stav i nacin na koji idem kroz zivot, barem na neko vreme

Borila sam se svekrvom, i pobedila :lol:
Imala sam još nekoliko takvih ozbiljnih sukoba, zanimljivo je kako nam život povremeno servira "protivnika" koji je naša sušta suprotnost, i to pomogne da jasno shvatiš ko si i šta si, a šta definitivno nisi.

Život je u stvari ceo samo jedno veliko rešavanje raznoraznih problema koju nailaze jedan za drugim. I tako, dok ti smišljaš kako da ih rešiš i šta ćeš posle, pojavljuju se neki drugi i remete ti sve ono drugo što si planirao.
Ja sam se borio da sebi organizujem neki... pa, recimo, opušten i normalan život ne toliko finansijski koliko psihički i tu sam žestoko izgubio borbu. Za ništa drugo niti želim niti imam razloga da se borim.

Чак и кад се све уреди цакум пакум прође време у томе и дође старост са свим слабостима и болештинама, тако да се не може ни уживати у достигнутој нирвани.

i mi odustanemo od borbe

Da, spadam u one osobe kojima iscekivanjem ne raste apetit. Naprotiv, pregladnim i izgubim zelju.
Kada predugo radim na necemu, umorim se, nema ushicenja. Pa otaljam posao do kraja da ne ostane nedovrsen a ne jer me rezultat ispunjava. Vise ne.
Ako hoces nesto da mi ucinis, daj mi sada, odmah, kada mi je zelja najjaca. Tada mi znaci, ima vrednost, pamtim,... I budem zahvalna.
Zivot je inace nepravedan. Kadi si mlad toooliko toga zelis, i tada ti i treba a ne mozes uglavnom sebi da priustis. Kasnije, kada mozes, vise ti to i nije vazno.

Jedino se ne bih slozila oko one borbe za voljenu osobu. Za bilo koju osobu. U smislu necije naklonosti. To je besmisleno. Cim treba da se za nekoga boris u tom smislu, njemu nije mesto u tvom zivotu.

Bogu hvala, nemam uzaludnih borbi. Tokom života sam imala i imam podršku roditelja, sada i supruga. On i ja smo jedno drugom podrška, inspiracija i motivacija, tim koji dobija. Zadovoljna sam profesijom, na fakultetu nisam imala razočarenja, naravno da mi nisu svi predmeti bili jednako "dragi", ali radom se sve postiže. Najbitnije je da smo porodično dobro, da smo svi zdravi. Nemam negativnih emocija i misli. Umem da postavim sebi realan cilj, strpljivo idem ka tome, umem da budem posvećena, da pažljivo trošim i obnavljam svoje mentalne i energetske resurse. Ljubav i podrška roditelja su mi "ulili" neophodnu stabilnost i sigurnost, da radim, borim se i radujem se životu. Sada mi je suprug izuzetna podrška, kao i ja njemu, naše borbe su zajedničke i naši uspesi.

i mi odustanemo od borbe

Vetrovi me lome, ja teram po svome :lol:

Bogu hvala, nemam uzaludnih borbi. Tokom života sam imala i imam podršku roditelja, sada i supruga. On i ja smo jedno drugom podrška, inspiracija i motivacija, tim koji dobija. Zadovoljna sam profesijom, na fakultetu nisam imala razočarenja, naravno da mi nisu svi predmeti bili jednako "dragi", ali radom se sve postiže. Najbitnije je da smo porodično dobro, da smo svi zdravi. Nemam negativnih emocija i misli. Umem da postavim sebi realan cilj, strpljivo idem ka tome, umem da budem posvećena, da pažljivo trošim i obnavljam svoje mentalne i energetske resurse. Ljubav i podrška roditelja su mi "ulili" neophodnu stabilnost i sigurnost, da radim, borim se i radujem se životu. Sada mi je suprug izuzetna podrška, kao i ja njemu, naše borbe su zajedničke i naši uspesi.

cekaj, oces da kazes da nikad nisi iskusila nista u zivotu sem dobrote i dragote...ajde super nek ima i takvih...

Изгубила сам две значајне битке у животу, и те како ми је важан био исход, али неко одозго је решио да су утакмице унапред изгубљене.

Са друге стране, добијала сам и значајне и безначајне битке, али је само једна обележила и употпунила мој живот.

Ништа од овога се не односи на материјално.

Та битка још увек траје.

- - - - - - - - - -

Borila sam se svekrvom, i pobedila :lol:
Imala sam još nekoliko takvih ozbiljnih sukoba, zanimljivo je kako nam život povremeno servira "protivnika" koji je naša sušta suprotnost, i to pomogne da jasno shvatiš ko si i šta si, a šta definitivno nisi.

Ма, ту битку свака снаја унапред добија, млађе смо бар 20 година :zcepanje:

У мом случају, шах мат после 5 година.

Poslednja izmena:

Back