Borba protiv ISISA

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sirijska opozicija Lavrovu: Assad mora otići
14 august 2015 Izmijenjeno 13:40 CEST
Na sastanku u Moskvi, vođa sirijske opozicije poručio da za Bashara al-Assada nema mjesta u budućnosti Sirije.

lavrov-khoja-ap.jpg

Sastanak Khoje i Lavrova održan je u Moskvi [AP]
Ministar vanjskih poslova Rusije Sergej Lavrov, sastao se u Moskvi sa liderom sirijske opozicije Khaledom Khojom.

Razgovarali su o situaciji u Siriji te o načinima za postizanje konsenzusa za rješenje političke situacije u toj zemlji.

Lavrov je istakao da razgovori o borbi protiv terorizma, posebno protiv ISIL-a, trebaju biti pretvoreni u konkretnu akciju.

Dodao je da je rusko Ministarstvo vanjskih poslova u kontaktu sa svim političkim snagama u Siriji, kako sa Vladom, tako i sa svim opozicionim partijama koje rade u zemlji i van nje.

Izvor problema

Kao jedna od tačaka neslaganja ostalo je pitanje budućnosti sirijskog predsjednika Bashara al-Assada.

Sirijska opozicija odbija da sarađuje sa Assadom, tvrdeći da je on izgubio legitimitet i da je glavni izvor problema u zemlji.

''Kazali smo da period tranzicije u Siriji ne može uključivati Bashara al- Assada. Za njega nema mjesta u budućnosti Sirije, u budućim institucijama vlasti. Nismo razgovarali o alternativnim kandidatima za al-Assada. Ali, postoji 23 miliona ljudi u Siriji. Među njima i oni koji su spremni preuzeti odgovornost i voditi zemlju u prelaznom periodu", rekao je Khoja.

Izvor: Al Jazeera i agencije

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/sirijska-opozicija-lavrovu-assad-mora-otici

Sirijska opozicija zeli da Rusija promijeni stav i da otkaze vezu sa Al Assadom. Sirijska opozicija je ona snaga koja se mora boriti protiv ISILa koji su gnusne ubice i ubijaju bez razloga. Sirijska opozicija mora pobjediti u ovoj bitci i Sirijska opozicija je jedini legitiman organ u Siriji koji preferira zauzimanje vlasti od Al Assada.

syria.gif

Mapa Sirije

Sirija je lijepa zemlja i to je cisto muslimanska zemlja koja je dobra za zivot i moze se vidjeti dosta stvari. Sirija je zemlja muslimana i ima puno Dzamije i visoke minarete i to je zemlja u kojoj sse muslimani klanjaju Allahu i poste Ramazan. Sirija ima Damask koji je prelijepi grad i koji ima Ummajadsku Dzzamiju kao ljepoticu koja odoljeva ratnim stanjem. Muslimani cce zauzzeti vlast u Siriji i sirjska opozicija cce doci na vlast i uhapsiti Al Assada gdje ce mu biti sudjeno.

Mi Bosnjaci i Arapi smo tako bliski da nema kud blize. To je ista krv i ista vjera. Arapi su dobri ljudi i oni zele mir kako bi mogli dazive u lagodnoj atmosferi i da piju caj i kahvu. Bosnjaci osjecaju tu bliskost i zele da kazu da nama pristaju dobri Arapi koji su na zalost godinama u ratu. Sirija je muslimanska zemlja i ona treba biti smirena mirovnim planom i tranzicijom u kome bi se Al Assad udaljio sa polozaja i bio izabran novi predsjednik Sirije. ISIL je posebna grupacija koja je odijeljena iz plana formiranja vlasti u Siriji. ISIL su teroristi koji trebaju biti likvidirani.

Mi Bosnjaci i Arapi smo tako bliski da nema kud blize. To je ista krv i ista vjera. Arapi su dobri ljudi i oni zele mir kako bi mogli dazive u lagodnoj atmosferi i da piju caj i kahvu. Bosnjaci osjecaju tu bliskost i zele da kazu da nama pristaju dobri Arapi koji su na zalost godinama u ratu. Sirija je muslimanska zemlja i ona treba biti smirena mirovnim planom i tranzicijom u kome bi se Al Assad udaljio sa polozaja i bio izabran novi predsjednik Sirije. ISIL je posebna grupacija koja je odijeljena iz plana formiranja vlasti u Siriji. ISIL su teroristi koji trebaju biti likvidirani.

Mingo, bi li vise volio biti Arap ili Turcin?

Sirija se mora osloboditi dva zla koje terorisu Siriju. To su Al Assad i ISIL. Sirijska opozicija mora unistiti ISIL na svojoj teritoriji i da protjeraju sve strane borce. Drugo zlo je Al Assad koji jos stoji na tronu i odupire se pravdi. Al Assad mora odstupiti sa vlasti i da zdrave snage pobjede u tom sukobu. Sirija mora biti islamska zemlja gdje ce se postivati pravda i gdje ce Sirija biti jedno dobro staniste za muslimane i ostale manjinske zajednice.

Nece, nece.Turska ide dobrim putem i ne moze joj se nista zamjeriti. Erdogan je kao Sultan i on dobro vodi Tursku.

to ti mislis
sa druge strane Turci daju sve manje glasova Erdoganu. zapravo vec od ovih zadnjih izbora nema vecinu al je uspeo da se izvuce i napravi koaliciju.
to mi govori da ce na sledecim izborima doci do promene vlasti koju su amerikanci prizeljkivali

Iracka drzava jedina ima pravo da prodaje naftu i to je nacionalna svojina drzave Irak. Iracani su dobar narod i onni zele mir kako bi drzava Irak mogla poslovati i da prodaje naftu i da se tako obogati. Neko mora pommiriti zaracene narode u Iraku i da se ujedine u borbi protiv terorizma. Iraku je potrebna izgradnja i obnova tako da Iracani trebaju biti jedinstveni u svemu.

Pa u tome i jeste poenta. Irak ti je ko i Bosna, samo umjesto srba hrvata i bošnjaka imaju sunite šiite i kurde, a ne podnose se isto ko i ovi iz Bosne. Amerika će him uvali Dayton, ko i nama, i babo ručo...:cool:

Pa u tome i jeste poenta. Irak ti je ko i Bosna, samo umjesto srba hrvata i bošnjaka imaju sunite šiite i kurde, a ne podnose se isto ko i ovi iz Bosne. Amerika će him uvali Dayton, ko i nama, i babo ručo...:cool:

Irak mora vratiti suverenitet nad teritorijom Iraka i da Irak postane cjelovit bez ikakvih eksperimenata autonomije ili neceg drugog. Irak mora da se ujedini i da gradjani Iraka sa ponosom zive u toj zemlji. Da sam Kurd ja ne bih birao bolju naciju od arapske nacije i ja ne znam zasto Kurdi zele da se odvoje i da budu samostalni u Iraku.

Sirijska opozicija Lavrovu: Assad mora otići
14 august 2015 Izmijenjeno 13:40 CEST
Na sastanku u Moskvi, vođa sirijske opozicije poručio da za Bashara al-Assada nema mjesta u budućnosti Sirije.

lavrov-khoja-ap.jpg

Sastanak Khoje i Lavrova održan je u Moskvi [AP]
Ministar vanjskih poslova Rusije Sergej Lavrov, sastao se u Moskvi sa liderom sirijske opozicije Khaledom Khojom.

Razgovarali su o situaciji u Siriji te o načinima za postizanje konsenzusa za rješenje političke situacije u toj zemlji.

Lavrov je istakao da razgovori o borbi protiv terorizma, posebno protiv ISIL-a, trebaju biti pretvoreni u konkretnu akciju.

Dodao je da je rusko Ministarstvo vanjskih poslova u kontaktu sa svim političkim snagama u Siriji, kako sa Vladom, tako i sa svim opozicionim partijama koje rade u zemlji i van nje.

Izvor problema

Kao jedna od tačaka neslaganja ostalo je pitanje budućnosti sirijskog predsjednika Bashara al-Assada.

Sirijska opozicija odbija da sarađuje sa Assadom, tvrdeći da je on izgubio legitimitet i da je glavni izvor problema u zemlji.

''Kazali smo da period tranzicije u Siriji ne može uključivati Bashara al- Assada. Za njega nema mjesta u budućnosti Sirije, u budućim institucijama vlasti. Nismo razgovarali o alternativnim kandidatima za al-Assada. Ali, postoji 23 miliona ljudi u Siriji. Među njima i oni koji su spremni preuzeti odgovornost i voditi zemlju u prelaznom periodu", rekao je Khoja.

Izvor: Al Jazeera i agencije

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/sirijska-opozicija-lavrovu-assad-mora-otici

dakle sirijska opozicija vise ne trazi pomoc od amerikanaca nego od putina

dzegi ce da dobije slog

- - - - - - - - - -

pre neki dan si rekao da si ti Turcin
znaci ili jesi ili nisi
izaberi vise ko ti drazi sultan Erdogan ili ajatolah Zukorlic, i nemoj vise da menjas nacionalnost, mislim realno nema smisla.

Irak mora vratiti suverenitet nad teritorijom Iraka i da Irak postane cjelovit bez ikakvih eksperimenata autonomije ili neceg drugog. Irak mora da se ujedini i da gradjani Iraka sa ponosom zive u toj zemlji. Da sam Kurd ja ne bih birao bolju naciju od arapske nacije i ja ne znam zasto Kurdi zele da se odvoje i da budu samostalni u Iraku.

Sadam Husein je poprilično tamanio Kurde. Boje se da će Iračani kad tad to ponoviti.

dakle sirijska opozicija vise ne trazi pomoc od amerikanaca nego od putina

dzegi ce da dobije slog

- - - - - - - - - -

pre neki dan si rekao da si ti Turcin
znaci ili jesi ili nisi
izaberi vise ko ti drazi sultan Erdogan ili ajatolah Zukorlic, i nemoj vise da menjas nacionalnost, mislim realno nema smisla.

Ja sam Turcin i Bosnjaci su porijeklom Turci. Bosnjaci su bliski sa svim muslimanima.

Sve izvesniji gradjanski rat u Turskoj...

It was obvious from the very first days of the civilian war in Syria that the active participation of Turkey in this conflict on the side of anti-government coalition will lead sooner or later to penetration of the war through the Turkish boundary. The truce between the Kurdistan Workers' Party (KWP) and the Turkish government was denounced as a result of scandalous policy of Erdogan. More than 600 terroristic acts of KWP combatants for the last two weeks claimed the lives of over 100 Turkish policemen and troopers.

Nece biti gradjanskog rata u Turskoj. Turska je jaka i ona cce srediti svaki terorizam ukljucujuci i kurdski terorizam. Turska je slobodna zemlja i ona ima moci i potencijala da se odupre svakom terorizmu.

Минго, јел си примио ти неког мигранта из брацког ти Афганистана на храну и пиће, помажеш ли некако браћу и сестре у исламу на пропутовању кроз беогрцки санђак?

Минго, јел си примио ти неког мигранта из брацког ти Афганистана на храну и пиће, помажеш ли некако браћу и сестре у исламу на пропутовању кроз беогрцки санђак?

Ja bih dao sestru svakom muslimanu bez obzira na naciju. To su muslimani koji trebaju biti zbrinuti i da uzivaju sva prava u Europi. Muslimani migranti su u velikoj muci i oni zele biti zbrinuti na najbolji moguci nacin.

- - - - - - - - - -

Umerena sirijska opozicija je propala, jer im Obama nije pomogao.

Zato će Abu Bakr al-Bagdadi postati sledeći predsednik Sirije.

To je ono što me dovodi do suznog plača, jer se grozim ISIS-a i Zarkavija.

Umjerena sirijska opozicija nije umrla i i ona e zauzeti vlast cim bude pao Al Assad. ISIL nema sto traziti u vlasti i to su samo teroristi.

Sirija je lijepa zzemlja i to je zzemlja muslimana koji vole crni caj i kahvu. Muslimani ce zzauzeti Siriju i nece vise biti terorizma. Umjerena sirijska opozicija ce unistiti Al Assada i ISIL tako da nece biti vise problema oko Sirije. Sirija ce zivjeti i dalje svojim punim zivotom. Sirija cce biti jedno bezbjedno staniste muslimana.

"SAD, Britanija i Turska umešane u biznis sa ID"
Nekoliko članica NATO uključene su u ilegalnu trgovinu naftom od koje se finansira Islamska država, pišu nemački mediji, a prenosi “Sputnjik“.

22250754455b26a9c86f3d803745052_v4_big.jpg

Članice NATO, Turska, SAD i Velika Britanija tolerišu trgovinu naftom Islamske države, piše DWN.

Kako se navodi, bliski saveznici SAD-a i Velike Britanije tajno finansiraju Islamsku državu. Regionalna vlada Kurdistana na severu Iraka i turska Vojna obaveštajna služba podržavaju krijumčarenje nafte i snabdevaju ID oružjem i drugom opremom.

Krijumčarenje nafte jedno je od glavnih izvora finansija Islamske države, a ID kontroliše oko 60 odsto sirijske naftne proizvodnje i sedam glavnih naftnih polja u Iraku.

Kako se navodi, uz pomoć kurdske vlade i Turske, ID ostvaruje profit od oko 3 miliona dolara za dan.

Međutim, turski i kurdski zvaničnici odbijaju ovakve tvrdnje i poriču povezanost sa aktivnostima ID. Obe vlade su navele da su preduzele mere za zaustavljanje krijumčarenja nafte uz podršku britanskih i američkih vlasti.

Kako se navodi, novinar Nafiz Ahmed dobio je, navodno, podatke koji dokazuju da Regionalna vlada Kurdistana toleriše krijumčarenje, što radi i Turska, kao i SAD koji u tišini posmatra ove aktivnosti.

“Amerikanci znaju šta se događa. Ali i Erdogan i Obama imaju dobre odnose jedan s drugim. Erdogan radi šta želi, a SAD sa tim mora da se saglasi“, naveli su zvaničnici.

Čak se navodi i da je Britanija umešana u “biznis sa islamistima“.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2015&mm=08&dd=15&nav_category=78&nav_id=1027503

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back