Borba protiv ISISA

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Interesantno kako ISIL, recimo, nema pretenzija prema Jordanu. A ima prema Iraku i Siriji. A nema prema Turskoj i Libanu. I nema prema Izraelu. I nema prema SA i Kuvajtu.

Vrlo su konzistentni i logicni u svojim nastojanjima. Narocito volem one mape o kalifatu (ili kalifatima???) gde je pola sveta pod kalifatima, ali ne diraju nikoga osim Iraka i Sirije.

Toliko je providno, da ne znam ni sta vise da napisem.

Ja ne znam zasto Amerika ne intervenira kopneno i da sredi te ubojice iz ISILa.

Interesantno kako ISIL, recimo, nema pretenzija prema Jordanu. A ima prema Iraku i Siriji. A nema prema Turskoj i Libanu. I nema prema Izraelu. I nema prema SA i Kuvajtu.

Vrlo su konzistentni i logicni u svojim nastojanjima. Narocito volem one mape o kalifatu (ili kalifatima???) gde je pola sveta pod kalifatima, ali ne diraju nikoga osim Iraka i Sirije.

Toliko je providno, da ne znam ni sta vise da napisem.

Iračka armija je sprdnja a asadova izmučena ratom...i turci i saudijci bi ih samleli...pa malo organizovanije Kurde ne da nisu uspeli da probiju nego jedva Mosul spasili. O Izraelu da ne pričam.

412872_358165924_regime.png

412872_159184858_regimevrebels.png

- - - - - - - - - -

Треба се повући из Алепа. Са леве стране су ови из такозване опозиције а са десне стране ИСИЛ, да нема овог огромног коридора ту би било тешко клање...

168642_79591991_alepo%20koridor.png

Pokrenuta kontraofanziva na Ramadi

- - - - - - - - - -

Irak je zemlja koja je danas u ratnom stanju. Inace nekada je Irak bio bogata zemlja i narod je imao visok standard. Sadamov Irak je bio bogata drzava i to je bila naftna sila. Inace Irak je bio sjediste Kalifata i to Abbasijskog i tada u srednjem stoljecu su ljudi zivjeli dobro i ugodno. Sada Irak mora naci nacina da istjera teroriste iz zemlje i da se narod vrati poslu i da zivi kako treba.

U Iraku se danas desavaju sukobi izmedju terorista i vladinih snaga. Vladine snage se moraju slusati i gradjani Iraka su duzni da budu pokorni vladinim snagama. To je takva stvar da teroristi ne mogu manipulirati Iracanima i regrutirati mlade osobe. Terorizam je otkriven a to je danas ISIL. Gradjani Iraka se nece smiriti sve dok ne eliminiraju terorizam a to je ISIL. U ovim trenucima se sprema okrsaj vladinig snaga i terorista iz ISILa oko grada Ramadi. Ramadi mora biti vracen Iraku i pitanje je vremena kad ce pasti Ramadi. Iracani imaju dobru muziku i moderni su. Njihova muzika je moderna i dobra tako da se svaki turista moze zzadiviti tom ljepotom. Bagdad je grad mira i jedva ceka povratak vojnika iz vladinih snaga kako bi mogao objaviti vijest da je Ramadi u rukama Iracana. Mozda je pitanje sata kad ce Ramadi ponovo postati dijelom Iraka.

Iračka armija je sprdnja a asadova izmučena ratom...i turci i saudijci bi ih samleli...pa malo organizovanije Kurde ne da nisu uspeli da probiju nego jedva Mosul spasili. O Izraelu da ne pričam.
Уствари све арБске армије су жали боже.
Лоша организација, лош командни кадар, зависност од странаца по питању ремонта и одржавања све мало компликованије технике... за скоро све АраБе авион, хеликоптер, тенк, самохотка... су ,,ђавоље справе".

Треба се повући из Алепа. Са леве стране су ови из такозване опозиције а са десне стране ИСИЛ, да нема овог огромног коридора ту би било тешко клање...

168642_79591991_alepo%20koridor.png

I ja se pitam sta ce Asadovi u Alepu? Nalaze sw u gradovima gde nusajrija nema, klasicna manjinska okupacija nad vecinom. Prosto neverovatno.

Pa se onda cudimo sto se desavaju ovakve stvari:

U Alepu oboren Asadov helikopter http://english.alarabiya.net/en/New...helicopter-comes-down-in-Aleppo-province.html

Sirija je jedna intersantna zemlja jer svako ko je posjeti ostane mu u srcu. To je zemlja slavnih Ummajada koji su vladali tom teritorijom. Sirija je ljepotica Bliskog Istoka koja ima dosta arheoloskih nalazista i to je dragulj medju arapskim zemljama koji vide Siriju dijelom Bliskog Istoka. Sirija je jedna zemlja koja ce se nakon Al Assada oporaviti i postati dijelom Saudijske koalicije koja ce se razvijati uz pomoc Saudijske Arabije i Zaljevgskih zemalja. ISIL u Siriji je privremen jer onni ce nestati kad sse bude oslobodila Sirija od Al Assada i tada ce Sirija bljesnuti jednim novim sjajem koji ce se cuti sirom svijeta. Tada ce sloboda biti nesto sto je izgledno za Sirijce i tada ce se Sirijci radovati i voljeti se medjusobno i moci ce da se konacno vrate svojim ognjistima i da rade i zarade koliko im bude trebalo.

Poslednja izmena:
Irak je zemlja koja je poznata po pjescanim olujama i po Aladdinovoj carobnoj lampi. U Iraku se ranije moglo letjeti na cilimu i mogao se prizvati duh iz carobne lampe. To je bilo nekada normalno i moglo se to uraditi., Tako pise u knjizi iz 1001 noci. Ali da se vratimo sadasnjosti. Danas Irak ima problema sa terorizmom i taj se terorizam mora unistiti. Iracani nemogu zivjeti sa terorizmom u blizini. To se mora rijesiti i zemlja ujediniti i poceti da se razvija prirodnim tokom. U ovom trenutku sse vode borbe kod Ramadija i pitanje je da li ce se Iracka vojska uspjeti da vrati teritoriju. Mi se molimo da iracka vlada ovlada svojim teritorijama i da ne bude vise terorizma.

Amerika ne stoji iza ISILa i Amerika ne podrzzava ISIL. Amerika pomaze Iracanima da istjeraju ISILovce iz zemlje i da se oni postepeno uniste na pravi nacin. Oni nakon rata u Siriji nemaju prava traziti nista. Oni ce se unistiti sami od sebe uslijed nedostatka sredstava i finansijske pomoci.

Hahaaha!! Kako da ne. Ko ih je stvorio i ko im omogucava finansiranje i naoruzavanje nego USA

nego nesto su stali sa napadima na kurde :) a da sisice nece u raj ako ih ubiju zene :) a kurdske zene su im so na ranu :) .ja bih uveo da svakog zarobljenog isilovca pogubi zena :).uzgred suska se da prava i jedina sirijska armija obucava zene snajperiste :).hehe .nista od raja za sljam isilovski koljacki :).bice samo djubrivo :) e da nagli porast uvoza veprova u sirju iz europe na strani isilovca ce taman da malo smanji broj psihopata i budala

U Siriji se takodjer pije crni caj i kahva. To je jedno pravilo u tom dijelu svijeta jer naslijedjeni su obicaji starih Osmanlija. Ja jedva cekam kad ce doci vrijeme da se Sirijci baskare po bastama kafica i restorana i ispijaju kahvu i crni caj. Mi smo ipak muslimani i mi ne trazimo mnogo kako bi smo uzivali. Mi trazimo samo mir i stabilnost i nista vise.

nego nesto su stali sa napadima na kurde :) a da sisice nece u raj ako ih ubiju zene :) a kurdske zene su im so na ranu :) .ja bih uveo da svakog zarobljenog isilovca pogubi zena :).uzgred suska se da prava i jedina sirijska armija obucava zene snajperiste :).hehe .nista od raja za sljam isilovski koljacki :).bice samo djubrivo :) e da nagli porast uvoza veprova u sirju iz europe na strani isilovca ce taman da malo smanji broj psihopata i budala

Ko je to radio da zamoci metak u svinjsku mast i daonda puca na muslimane. Mislim da su to radili Amerikanci.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back