Borba protiv ISISA

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
11.10 - Инсектори УН одложили почетак последњег дана истраге о наводној употреби сарина код Дамаска. Конвој возила УН рано јутрос напустио хотел у центру Дамаска, али се вратио неколико минута касије.

Извоор: РТС

Koliko se može zaključiti iz zapadnih medija, jedino što za sada sprečava ove "humanitarce" da počnu napad na suverenu državu je to što ne mogu da ubede sopstveno javno mnjenje da je dobro vatru gasiti benzinom.

Moraju da održe neki privid demokratije, a ova priča se u to ne uklapa.

BS2m8GsCIAAwQBS.jpg

Ja Sam zimus u spaniji pricao sa izbeglicama iz sirije. Rekao je da im je zapad napravio rat na relaciji siti-suniti. On je znaci bio za asada....pitao Sam ga I za Izrael, rekao je da iza rata nije Izrael nego amerika...ja sam rekao da je to isto ali on je rekao nije isto. Nije mi objasnio zasto tako misli nisam imao vise vremena sa njima

Verovatno je taj sirijac u pravu. Mislim da sam pre izvesnog vremena citao o tome kako Izrael uopste nije odusevljen pobunom u Siriji. Ma koliko im Asad bio neprijatelj i podrzavao Hezbolah, ipak sa njim imaju kakav takav mir. Izrael se pribojava islamskih fanatika i ceni da su oni mnogo grdji od Asada. Cak i u nekom scenariju gde fanatici nemaju svu vlast, vec samo participiraju u njoj, otvara se mogucnost da Sirija postane daleko veci problem za Izrael nego sto je to sada. Cak i ako nije u pitanju ovoreni rat, mogu takvi fanatici da naprave razne druge velike probleme. Dakle, za Izrael je bolji Basar, nego tamo neki Jasar koji jede nekuvanu ljudsku dzigericu i srce. Sa Basarom znaju na cemu su i to je podnosljivo. Sa Jasarom moze biti i nepredvidljivo i daleko gore.

Engleski Parlament ODBIO predlog prvog minstra Kameruna da Engleska ucestvuje u napadu na Siriju!

To je ISTORIJSKI MOMENAT koji niko nije ocekivao.

Sta tek onda misle parlamaneti ostalih zemalja u Evropi, kada su Englezi, vecni saveznici SAD odbili da ucestvuju u napadu???

Da, zaista, potpuno je neverovatno da Englezi odbiju Amere. Izgleda da je americka vlada, koja je previse lagala sopstvene gradjane i saveznike (setimo se Iraka i izmisljotina o oruzju za masovno unistenje), koja takodje i spijunira sopstvene gradjane, izgubila svaki kredibilitet, kako u sopstvenoj drzavi, tako i medju saveznicima.

Takodje, cini mi se da su cak i ljudi u SAD, ali i u drugim zapadnim drzavama, vec provalili taj trik da islamisti ne prezaju od toga da pobiju i sopstvenu decu da bi otvorili vrata zapadnim saveznicima da vojno intervenisu. Jednostavno, vise ljudi ne veruju ni medijima, ni klipovima na Youtube-u, naucili su da se moze svasta prikazati slikom, a da slika ostane ili nepotpuna ili iskrivljena. Koliko sam ja shvatio, u pricu o tome kako su sirijske regularne trupe bacile nervni otrov na civile, malo ko veruje, mozda manje od 10% javnosti. Verujem da ni u poslednje izvestaje o napadu napalmom na skolu niko nece poverovati. Uostalom, kao sto rece poslanik u britanskom parlamentu: "Jeste Asad dovoljno zao da uradi tako nesto, ali nije toliko lud da to i uradi." Ja inace ne verujem ni da je bas toliko zao, ali to je nebitno. Stos je da nije lud da pred pretnjom zapadnom intervencijom, dok su mu inspektori UN u zemlji, da ubija decu bojnim otrovima i napalmom.

ne znam da li ste obratili paznju, jedan avion koji je leteo vrlo nisko ...

zasto bi avion leteo nisko ? da ga bolje dohvate iz pa mitraljeza ili da se objasni ostatku sveta da je leteo toliko nisko da ga nijedan
radar nije zahvatio ?

tek je drugo pitanje zasto bi asad bacio napalm na skolu i sta bi time dobio i da nije pretnje intervencijom, a uz pretnju tek sta bi time dobio ?

pobili poljaci nemce pa ce sad nemci da napadnu poljsku, ko ne veruje da mu umre tito. posle ce da bude neki rat koji svi zovu
drugi rat ...

Ako pobede pobunjenici komotno moze da se ocekuje da oni kanisteri sa otrovima zavrse po civilima u Rusiji,Kini,Evropi,Izraelu.
Al Nusra ce garant poslati otrove Cecenima,a bome mozda i zavrsi i po Izraelu dobar deo.
Citajuci CNN sajt i komentare tamo,narod SAD-a se najvise boji da ti hemijski otrovi i oruzije ne zavrsi u rukama terorista,a generalno ne vole ni pobunjenike ni Asada.

Poslednja izmena:
10.50 - Француски председник Франсоа Оланд каже да одлука британског парламента неће утицати на жељу Француске да казни Асадов режим за "очигледан хемијски напад на цивиле".

10.50 - Француски председник Франсоа Оланд каже да одлука британског парламента неће утицати на жељу Француске да казни Асадов режим за "очигледан хемијски напад на цивиле".

nista ˝jaomajkoprslismogabozestomeneuzmesevosudnjegdanajoooj˝ ?

12.35 - Немачка влада неће учествовати у било каквој војној акцији, рекао портпарол немачке владе Штефен Зајберт.

Научили лекцију из 2. св. рата.

13.05 - Педесет одсто Американаца противи се да САД предузме војну акцију против Асада, а скоро 80 одсто сматра да Обама треба да добије одобрење Конгреса пре коришћења силе, показује истраживање Ен-Би-Си њуза. Пре него што је постао председник, током кампање 2008, Обама је, такође, сматрао да је за коришћење силе потребно одобрење Конгреса.

RTS

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back