GIDEON
Iskusan
- Poruka
- 6.189
Ima samo jedna sitnica.Rusiji konflikt oko Irana odgovara jer bi to dovelo do skoka cena nafte.S300-400-500 je bajka.PVO nikada nije dobila bitku protiv vazduhoplovstva.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ima samo jedna sitnica.Rusiji konflikt oko Irana odgovara jer bi to dovelo do skoka cena nafte.S300-400-500 je bajka.PVO nikada nije dobila bitku protiv vazduhoplovstva.
Prvi udrni talas uvek ide krsarecim raketama.Prvo ti uniste radare a onda i rakete ne znace nista.Uzgred najvece gubitke su u Zalivu imali od PA topova jer su se posade raketnih baterija bojale da pale radare.Potrebno je da Rusi toliko pomognu da bi neka drzava mogla prvog dana da obori 50 aviona. Ne trazi se da poruse ceo Nato. Tih 50 bi bilo dovoljno. Nato nije tako otporan na gubitke.
Posle moze da bude sta hoces, ali moraju da budu uvereni da se prvi udarni talas ne bi vratio. Tome sila i sluzi - odvracanju od pomisli na napad.
Varas se. S sisteme do sada niko nije video na delu. Da su losi, Ruska odbrambena doktrina sigurno ne bi pocivala na njima.
Potrebno je da Rusi toliko pomognu da bi neka drzava mogla prvog dana da obori 50 aviona. Ne trazi se da poruse ceo Nato. Tih 50 bi bilo dovoljno. Nato nije tako otporan na gubitke.
Posle moze da bude sta hoces, ali moraju da budu uvereni da se prvi udarni talas ne bi vratio. Tome sila i sluzi - odvracanju od pomisli na napad.
Da su dobri ne bi ih Hrvati i Bugari prodali.
Salim se.Verovatno su dobri ali oni su samo deo ruske odbrane.Rusija ima prilicno brojnu lovacku avijaciju plus dubinu teritorije na kojoj moze da razmesti radare.
Prvi udrni talas uvek ide krsarecim raketama.Prvo ti uniste radare a onda i rakete ne znace nista.Uzgred najvece gubitke su u Zalivu imali od PA topova jer su se posade raketnih baterija bojale da pale radare.
Opet ne vidim nikakav interes Rusije da se angazuje u Iranu.Prvo Iran je luda zemlja i pre ili kasnije bi se sukobili i sa Rusima.Drugo skok cena nafte Rusiji odgovara a trece ne mislim da bilo ko sprema invaziju na Iran.Iran je suvise velika zemlja a niko u NATO paktu ne gaji iluzije da bi je bilo lako okupirati pogotovo nakon Afganistanskog iskustva.
Ako je istina da jedna baterija S-500 moze simultano pratiti 10 meta, onda se koaliciji u slucaju napada na Iran lose pise. Naravno, sve pod uslovom da Iran bude dobro snadbeven s sistemima, i da ima dobro obucenu i iskusnu posadu.
Nisam siguran kojeg su kapacitta luke ali realno ne vidim ruski interes da se tu nesto angazuju.Znam da ce to mnoge ljubitelje Putina razocarati ali on gleda interese Rusije a izgleda da slabo cita srpske forume.Avganisan je bio prilicno izmucena zemlja i pre ove skorasnje napasti. Iran je pre 30 godina imao revoluciju i to je to. Pre i posle toga je mir.Rusi i Iran mogu da trampe naftu za naoruzanje, nista vise. Ne znam koliko je Kaspijsko more pogodno kao plovni put i da li Rusija i Iran imaju luku veceg kapaciteta na tom moru.
Ima jedan mali problem.S-500 nije jos operativan ni u Rusiji a zadnje sto sam citao razmestanje kasni neke dve godine.Cak i da imaju neki oprativan sistem sasvim sumnjam da bi ga prodali Iranu.Rusku posadu... ne moz' da pustis domacoj publici da se igra sa slozenim igrackama. Naravno jedan primerak nije nista, 20 komada je dobra stvar.
Da budemo realni Rusiju nece niko da napada sa ili bez MIG-ova i raketa.Zemlja koja ima onoliki nuklearni arsenal moze da prisusti i malo zastarelo vazduhoplovstvo.NATO avijacija je brojnija, bolje odrzavana i piloti imaju veci nalet od ruskih. Ruska avijacija prednjaci u kvalitetu pojedinih letelica(npr SU-27), ali njih jednostavno nema dovoljno. Ne zaboravi da kicmu ruske lovacke avijacije cine zastarele MIG-29-ke. Zbog svega ovoga su Rusi presli na PVO doktrinu odbrane u ciji se razvoj mnogo ulaze.
Ako bosanac kaze onda mora da je takoNebudi glup![]()
Tvoja tvrdnja se zasniva na savremenoj avijaciji protiv zastarele PVO
Najsavremeniji avioni nemaju sanse protiv najsavremenije PVO.
Imas samo dve mogucnosti... da ili naivno prostodusno verujes u taj plan koji si cuo, ili da si grdno neobavesten. Mozda je ono prvo bolje.
Trajan mir na bliskom istoku ce da bude kada se Jevreji pomire sa Arapima... ili kada jedni od njih budu istrebljeni.
Ujedno, versko reklamiranje na ovoj temi je zavrseno.
Pa ja vjerujem u pomirenje zidova i muslimana i mislim da moze doci do toga jer sada ce Arapi i Izraelci biti u istom bloku bas kao sto su to Turci i Grci. Amerika ce zeljeti da rijeesi odnose zidova i muslimana i mislim da ce im to poci za rukom kad okrene zidove Aziji a ne Europi.
Ako bosanac kaze onda mora da je tako
Ako bosanac kaze onda mora da je tako
Problem je bio da se sve Sunnije pridruze a sada je sigurno da ustanici imaju vecinu i da oni sada diktiraju borbu. Mislim d aje bilo i red jer ono sto su muslimani trpjeli je strasno. Trpjeli su zlocine koje prevazilaze svaku zivotinjsku narav. Nadam se da ce Al Assad dobtii propisnu kaznu i da ce biti likvidiran.

Prvi udrni talas uvek ide krsarecim raketama.Prvo ti uniste radare a onda i rakete ne znace nista.Uzgred najvece gubitke su u Zalivu imali od PA topova jer su se posade raketnih baterija bojale da pale radare.
Opet ne vidim nikakav interes Rusije da se angazuje u Iranu.Prvo Iran je luda zemlja i pre ili kasnije bi se sukobili i sa Rusima.Drugo skok cena nafte Rusiji odgovara a trece ne mislim da bilo ko sprema invaziju na Iran.Iran je suvise velika zemlja a niko u NATO paktu ne gaji iluzije da bi je bilo lako okupirati pogotovo nakon Afganistanskog iskustva.