]Da nece da se odbrani?[/B]
Znas, mogu da pohvalim tvoj trud, teras me na razmisljanje, sto je odlicno...
I usput mi je pala jedna ideja na pamet, i uopste me ne bi iznenadilo da bude tako:
Svi znamo za 'svetskog policajca' - Ameriku. A sta ako postoje - dva ?!? Sta ako su Ameri los policajac, a Rusi dobar. U sustini, jednako biju i jednako diktiraju svima, samo sto jedni rade silom a drugi zamajavaju u rukavicama.
I posebno od toga komentar - svet je stvarno niskog morala... svuda po svetu se tuce rusko i americko oruzje. Pa jel ima neko normalan da kaze - necemo da robujemo njihovim industrijama, pravimo mi svoje... idite odakle ste dosli... pokvarenjaci!
1. Ovaj recenica ,, Nece jos ,
Sirija jos nije pala ,, je bila odgovor babe Vange , kad je upitana : ,, Kada ce zapoceti WW3 ? ,, ... to prorocanstvo se evo vec par decenija provlaci kroz razorazne analize , a tumaci su uglavnom bili skloni da je interpretiraju kao neku govornu gresku ... Licno ne verujem u takva prorocanstva ( baba Vanga je bila jedan od najunosnijih proizvoda tadasnje bugarske tajne sluzbe - u smislu da su oni frizirali njene autenticne izjave prema svojim potrebama ) ..
Mislim da ce Sirija da se odbrani - pa makar u onom krnjem obliku o kojem sam pisao - Asadova drzava na obali i u priobalju - uglavnom naseljena alavitskim muslimanima , hriscanima i Druzima i sa malim brojem sunita ..
2. Vec sam negde pisao da kad mali hoce da poveca svoju cenu tako sto ucenjuje i jednu i drugi svetsku silu - tada se Rusija i amerika
REDOVNO dogovore izmedju sebe - jer nece da placaju preko cene .. i naravno , mali tada dobije preko nosa .. Taj mehanizam odavno funkcionise , - ali samo kad mali
podize ulog preko mere .... E , to je tipicno za svaku trgovinu ,
ali ne znaci da ne postoje i tacke oko kojih se Rusija i amerika ne bi i zestoko konfrontirale ....
3. Ima i drugih proizvodjaca oruzja , a medju kupcima vazi stara izreka : ,, Hoces kvalitetno , lepo i skupo - kupuj americko , hoces kvalitetno , dugrotrajno i skupo - kupuj nemacko , hoces jeftino i mnogo - kupuj kinesko , hoces da ratujes - kupuj Rusko ,, .....