Borba protiv ISISA

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
:roll:da..haos je tamo,samo to prikrivaju....takodje je zanimljiva ''tranzicija'' u Sudanu i podela te zemlje na Seveni i juzni....ni tamo ne cveta nista dobro,a izgladnelih izbeglica koliko hoces.....

Da, i u Sudanu je haos, oduvek bio. To je zaista vestacka drzava do maksimuma. Crnci mnogobosci i protestanti u Juznom Sudanu i crnci muslimani u Darfuru (zapadni Sudan) su jos od kolonijalnih vremena bili potcinjeni Arapima iz severnog Sudana. Juzni Sudan je uspeo da se izvuce iz tog smrtonosnog zagrljaja, a Darfur sluzi za sprdnju holivudskim starletama koje hoce da ispadnu humane pa ga s vremena na vreme pomenu.

Nazalost, najveci problem Sudanaca je nepismenost i beda, nedostatak pijace vode i glad. To su najbedniji delovi Afrike.

Било би интересантно кад би љубитељи ВизиЈонара објаснили на који начин је он постао главни акционар бечејске сојаре????
Мсм јес да је предао меч, па је то сада Ружица, али тај детаљ је небитан.
Ja mislim na njega kao politicara, izvori prihoda njegove udove me se ne ticu......

Da, i u Sudanu je haos, oduvek bio. To je zaista vestacka drzava do maksimuma. Crnci mnogobosci i protestanti u Juznom Sudanu i crnci muslimani u Darfuru (zapadni Sudan) su jos od kolonijalnih vremena bili potcinjeni Arapima iz severnog Sudana. Juzni Sudan je uspeo da se izvuce iz tog smrtonosnog zagrljaja, a Darfur sluzi za sprdnju holivudskim starletama koje hoce da ispadnu humane pa ga s vremena na vreme pomenu.

Nazalost, najveci problem Sudanaca je nepismenost i beda, nedostatak pijace vode i glad. To su najbedniji delovi Afrike.
Naravno,toliko humanitarnih organizacija i milioni Andjeline Dzoli nisu pomogli......njima nema spasa....bitnija je nafta,nego sve te izbeglice prehraniti

Vratimo se na temu.

NATO NACISTI za sada primenjuju u Siriji identicnu taktiku kao protiv nas u Srbiji.

Prvo su oformili teroristicke kampove u Libanu i Turskoj i Jordanu angazovali gomilu mudzahedina neke sirijske domace izdajnike i dali im oruzje.

Prva faza agresije je dlna putu da propadne a sirijska vojska unistava FSA teroriste kao sto smo mi Srbi unistili UCK 1998/99

Zato su na nas presli posle na fazu direktne agresije. Pitanje je sta ce sada biti u Siriji. Moguce je da agresiju izvrsi Izrael

Naravno,toliko humanitarnih organizacija i milioni Andjeline Dzoli nisu pomogli......njima nema spasa....bitnija je nafta,nego sve te izbeglice prehraniti

Naravno.

E sad, uzmi primer Sudana, koji je vestacki odrzavana kriza spolja, Egipta u kojem se desila verzija "Petog oktobra", zatim Libije, u kojoj je bio gradjanski rat u kojem je NATO ucestvovao na jednoj strani, i Sirije, koja je prakticno suocena sa invazijom spolja i odbranom od spoljnih neprijatelja i par domacih oportunista, i videces kako su ti konflikti razliciti, a kako su ih zapadni mediji strpali sve u isti kos kao "borbu protiv zlog diktatora", sto je uzasna simplifikacija.

Recimo, Asad je diktator u smislu da drzi neogranicenu vlast vec decenijama. Medjutim, uprkos tome, on je jedna veoma pozitivna pojava, jer je uspeo da odrzi etnicki i religijski veoma heterogenu zemlju u miru, i omogucio je ekonomski, naucni i kulturni prosperitet koji je ipak medju najvecima u arapskom svetu. BDP mozda nije visok, ali je realan i zdrav, jer Sirija nema naftu pa su ti prihodi "stvarni" a nisu samo prodaja sirovina. Sirija je sekularna drzava, postuje vise religija ali nema drzavnu, i to je jedinstven primer u arapskom svetu, a uz Tursku i Kazahstan i jedini primer u islamskom svetu.

Pricao sam pre nekog vremena sa jednim Sirijcem, momak kaze da je pao u depresiju kada se prebacio da studira iz Sirije u Jordan, koliko su Jordanci zatucaniji i koliko je zivot oskudniji u odnosu na Siriju, i da je jedva cekao da se vrati kuci (u Alepo). A Jordan vazi za jednu od najnaprednijih arapskih drzava.

Poslednja izmena:
prijatelju iz KOSOVA kako je tamo....jel si postavio KOSOVSKE tablice na autu,sigurno dobro ide svercovanje....,KOSOVO je divna drzava,puna napretka i prosperiteta...

Hvala na pitanju, jesam. Jesam li se mošda ja nekad žalio i kukao na KOSOVO I METOHIJU ?

Malo mi ovi šiptari pucaju svako veče zbog ovog ramazana. Čim se stoka najede odmah počne sa rafalnom paljbom od 22-02 h, pa ne mogu da spavam
i moram da čitam tvoje gluposti.

Vratimo se na temu.

NATO NACISTI za sada primenjuju u Siriji identicnu taktiku kao protiv nas u Srbiji.

Prvo su oformili teroristicke kampove u Libanu i Turskoj i Jordanu angazovali gomilu mudzahedina neke sirijske domace izdajnike i dali im oruzje.

Prva faza agresije je dlna putu da propadne a sirijska vojska unistava FSA teroriste kao sto smo mi Srbi unistili UCK 1998/99

Zato su na nas presli posle na fazu direktne agresije. Pitanje je sta ce sada biti u Siriji. Moguce je da agresiju izvrsi Izrael

Nece. Samo ce nastaviti da salju talas za talasom vojnika u Siriju, iz Libana i Turske, nadajuci se da ce istrositi Asada ili da ce navesti Rusiju da poklekne i promeni misljenje. Ovo ce da potraje.

Ako Rusi bilo koga spasu ja sam Miki-Maus :D ... Sirija ce proci kao i Irak,kao i Libija,Kao i Kosovo..i da ne nabrajam dalje....Batali Vijetnam ,Koreju..to je proslo... Ne mogu Ceceniji mrtvoj nista ni Gruziji.. Jake mi sile u tri lepe... Nemaju oni muda da udare igde..krenu kao nesto prete pa stanu.. samo ime ostalo.. A ovaj Rusofiliski forum moze samo da masta o tome kako ce uskoro doci do promene u poretku svetskih sila i da umisljaju kako su mozda Kinezi ili Indija ili sta ti ja znam neki veliki..Ma ajde roknu im ambasadu u sred Beograda a to mu u svakakvom smislu dodje kao da su udarili u centar Pekinga jer je to njihova teritorija..i sta su uradili??? ... Ja znam sta, NISTA :D ...

Ako Rusi bilo koga spasu ja sam Miki-Maus :D ... Sirija ce proci kao i Irak,kao i Libija,Kao i Kosovo..i da ne nabrajam dalje....Batali Vijetnam ,Koreju..to je proslo... Ne mogu Ceceniji mrtvoj nista ni Gruziji.. Jake mi sile u tri lepe... Nemaju oni muda da udare igde..krenu kao nesto prete pa stanu.. samo ime ostalo.. A ovaj Rusofiliski forum moze samo da masta o tome kako ce uskoro doci do promene u poretku svetskih sila i da umisljaju kako su mozda Kinezi ili Indija ili sta ti ja znam neki veliki..Ma ajde roknu im ambasadu u sred Beograda a to mu u svakakvom smislu dodje kao da su udarili u centar Pekinga jer je to njihova teritorija..i sta su uradili??? ... Ja znam sta, NISTA :D ...

Ono sto je vazno da shvatis jeste da je od tada proslo 13 godina, a to je mnogo vremena.

Tvoj post ima podjednako smisla, kao kada bih ja sad napisao "Nije tacno, Sovjeti su upravo pobedili Nemacku i gomilaju atomske bombe i bice velesila koja drzi pola Evrope". Bio bih odveden u ludnicu, jer je stanje stvari takvo bilo pre 60 godina, ali vise nije danas.

E pa, i ono sto je bilo pre 13 godina ima slicnosti sa danasnjicom kao i ono sto je bilo pre 60 godina. Novi svet, nova pravila.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back