Borba protiv ISISA

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mislim na situaciju na terenu, a ne na snagu saveznika... VJ je dominirala na terenu tada i da ne bi bila unistena Srbija nacisto bombardovanjem (a vec su planirali neselektivna gadjanja po civilima..Ahtisari preti da ce Beograd biti ravan kao sto...), morala se povuci, jer nije bilo pomoci ni sa koje strane...
Знам, сећам се те 1999., била сам у Београду од првог до последњег дана бомбардовања за разлику од покојног нам премијера који је издалека позивао "утериваче демократије" да наставе да нас бомбардују још који дан...
Ja и даље верујем - нека ми не замере српски борци који су тада ратовали на Космету - да би се све другачије завршило да Милошевић није потписао то што је потписао, и да је српска војска могла још да издржи, а што се тиче претњи да ће Београд бити раван као сто... знаш како је Маршал Жуков жртвовао Мосвку... и како је исто то учинио Кутузов... градови падају и дижу се поново, важно је доћи до победе... Чињеница је да су руски војници већ били у Приштини и да се то могло искористити, не пристајући на пораз... Милошевић је свакако знао шта га чека кад заговорници демократије дођу на власт, није имао шта да изгуби, требало је да истраје по сваку цену, а српски борци на Космету су могли да издрже још - ЈА ТО ЗНАМ!
Надам се да ће Асад издржати (он је у много бољој ситуацији него што је био Милошевић те 1999. године, јер је већ дуго Сирија наоружавала своју армију руским оружјем - припремали су се за све ово, прошле године интензивно...)

Знам, сећам се те 1999., била сам у Београду од првог до последњег дана бомбардовања за разлику од покојног нам премијера који је издалека позивао "утериваче демократије" да наставе да нас бомбардују још који дан...Ja и даље верујем - нека ми не замере српски борци који су тада ратовали на Космету - да би се све другачије завршило да Милошевић није потписао то што је потписао, и да је српска војска могла још да издржи, а што се тиче претњи да ће Београд бити раван као сто... знаш како је Маршал Жуков жртвовао Мосвку... и како је исто то учинио Кутузов... градови падају и дижу се поново, важно је доћи до победе... Чињеница је да су руски војници већ били у Приштини и да се то могло искористити, не пристајући на пораз... Милошевић је свакако знао шта га чека кад заговорници демократије дођу на власт, није имао шта да изгуби, требало је да истраје по сваку цену, а српски борци на Космету су могли да издрже још - ЈА ТО ЗНАМ!Надам се да ће Асад издржати (он је у много бољој ситуацији него што је био Милошевић те 1999. године, јер је већ дуго Сирија наоружавала своју армију руским оружјем - припремали су се за све ово, прошле године интензивно...)
Ti si veci optimista od ovog ,,guzanina,,

Знам, сећам се те 1999., била сам у Београду од првог до последњег дана бомбардовања за разлику од покојног нам премијера који је издалека позивао "утериваче демократије" да наставе да нас бомбардују још који дан...
Ja и даље верујем - нека ми не замере српски борци који су тада ратовали на Космету - да би се све другачије завршило да Милошевић није потписао то што је потписао, и да је српска војска могла још да издржи, а што се тиче претњи да ће Београд бити раван као сто... знаш како је Маршал Жуков жртвовао Мосвку... и како је исто то учинио Кутузов... градови падају и дижу се поново, важно је доћи до победе... Чињеница је да су руски војници већ били у Приштини и да се то могло искористити, не пристајући на пораз... Милошевић је свакако знао шта га чека кад заговорници демократије дођу на власт, није имао шта да изгуби, требало је да истраје по сваку цену, а српски борци на Космету су могли да издрже још - ЈА ТО ЗНАМ!
Надам се да ће Асад издржати (он је у много бољој ситуацији него што је био Милошевић те 1999. године, јер је већ дуго Сирија наоружавала своју армију руским оружјем - припремали су се за све ово, прошле године интензивно...)

Na terenu ne, ali globalno da...

Ko je predsednik sad te zemlje,cini mi se da sam ga video skoro na CNNu nisam mu ni ime ni prezime zapamtio,govorio je o tome kako je divno i stabilno sada u Libiji sa tranzicijom ka demokratiji:mrgreen:...ja kazem bullshit...

E dobar je. :hahaha:

On ionako nema efektivnu vlast van Tripolija. :lol: Za razliku od Sirijica, koji se kao sav normalan svet mrze na nacionalnoj i verskoj osnovi, Libijci su jos uvek podeljeni na jake plemenske zajednice, a svaki veci grad je u stvari plemenski centar. Gadafijevo pleme je imalo bazu u gradu Sirtu, oko 100ak hiljada stanovnika, i oni sada verovatno najvise pate pod novim rezimom.

Plemena iz istocne Libije (Kirene) koja su otpocela ustanak protiv Gadafija su prakticno odbila poslusnost i novoj vladi i traze autonomiju po principu "dokle ce Kirena da bude libijska krava muzara?", a na jugu drzave, koji se zove Fezan, zive crnci koje je Gadafi naselio i koji su mu bili slepo odani i Beduni koji ne vole nijednu vlast, tako da sumnjam da neko iz Tripolija sada sme dole da sidje.

K'njaj koliko hoces,imas pravo na to....samo jedna stvar...nemoj Djindjica da uzimas u usta!!!!

E dobar je. :hahaha:

On ionako nema efektivnu vlast van Tripolija. :lol: Za razliku od Sirijica, koji se kao sav normalan svet mrze na nacionalnoj i verskoj osnovi, Libijci su jos uvek podeljeni na jake plemenske zajednice, a svaki veci grad je u stvari plemenski centar. Gadafijevo pleme je imalo bazu u gradu Sirtu, oko 100ak hiljada stanovnika, i oni sada verovatno najvise pate pod novim rezimom.

Plemena iz istocne Libije (Kirene) koja su otpocela ustanak protiv Gadafija su prakticno odbila poslusnost i novoj vladi i traze autonomiju po principu "dokle ce Kirena da bude libijska krava muzara?", a na jugu drzave, koji se zove Fezan, zive crnci koje je Gadafi naselio i koji su mu bili slepo odani i Beduni koji ne vole nijednu vlast, tako da sumnjam da neko iz Tripolija sada sme dole da sidje.

:roll:da..haos je tamo,samo to prikrivaju....takodje je zanimljiva ''tranzicija'' u Sudanu i podela te zemlje na Seveni i juzni....ni tamo ne cveta nista dobro,a izgladnelih izbeglica koliko hoces.....

K'njaj koliko hoces,imas pravo na to....samo jedna stvar...nemoj Djindjica da uzimas u usta!!!!
Било би интересантно кад би љубитељи ВизиЈонара објаснили на који начин је он постао главни акционар бечејске сојаре????
Мсм јес да је предао меч, па је то сада Ружица, али тај детаљ је небитан.

Било би интересантно кад би љубитељи ВизиЈонара објаснили на који начин је он постао главни акционар бечејске сојаре????
Мсм јес да је предао меч, па је то сада Ружица, али тај детаљ је небитан.

Vidis da su to sve Mingovi sledbenici.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back