Борба против исис-а 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Latakia.... Grad pod diktatorom Asadom ...

107141_900.jpg

107354_900.jpg

Tamo negde na teritoriji koju kontrolisu zeleni ( ovu malu su pustili bez satora , jer salju neku vaznu poruku Zapadnoj javnosti ) .... Inace ovo je golotinja u odnosu kako ih tek zamotaju na teritoriji ISISa ( ove bi ISIS sve kamenovao zbog obnazenosti i slsualnog iskusavanja i provociranja casnih kozojeba) ....

3616355_1c944f940b86442f2e04e1eeabd2bc97.jpeg

Poslednja izmena:
Ne vidim potrebu da se mucimo odgovorima na brojna hipoteticka pitanja i to u trenutku kada svi izvori i sve informacije sa terena, ukljucujuci i ruske, govore da se Turska ozbiljno sprema za invaziju. Nece valjda biti da su svi oni ludi a mi na forumu pametni.

Turska ima dovoljmo razloga da to uradi, Erdogan je dovoljno lud i dovoljno nahuskan. Mnogo manje su imali razloga da ruse SU24 pa su to ipak uradili tako da o tom argumentu ne vredi trositi reci.

Jos uvek postoji dovoljna sirina granice koju ne kontrolisu ni Kurdi ni SAA da bi invazija bila izvodljiva i odrziva, tako da i taj argument ne stoji. Pogledajte malo mape, nije to pustinja kako neki tvrde.

Sta je plan?
Plan je okupacija i podela Sirije na okupacione zone, zato ce Turci da zagrabe sa severa a SA sa juga.
Саудијска Арабија за разлику од Турске нема територијални додир са Сиријом.

:D AFP: Alep Prekretnica? Pobunjenici pred kolapsom

Bejrut -- Sirijskim pobunjenicima preti kolaps posle uspešne ofanzive sirijskih režimskih snaga s ruskim saveznikom u provinciji Alep, piše AFP.

IZVOR: BETA/AFP SUBOTA, 6.02.2016. | 17:17

To bi moglo da označi prekretnicu u petogodišnjem sirijskom ratu, ocenili su analitičari.

"Sirijski pobunjenici i njihovi međunarodni saveznici jedva da imaju mogućnosti da zaustave napredovanje snaga lojalnih sirijskom predsedniku Bašaru el Asadu, dok su za sada neuspeli pokušaji početka mirovnih pregovora pod okriljem UN u Ženevi", ocenila je agencija Frans pres.

"Pobunjenici kreću ka silaznoj putanji i njihov silazak je sve nagliji", ocenio je Emil Hokajem, istraživač iz Međunarodnog istituta strateških studija u Londonu.

Provincija Alep na severu Sirije, bila je glavno uporište pobunjenika, koji su direktno imali pristup susednoj Turskoj, koja podržava opoziciju u Siriji.

Istoimeni glavni grad provincije, bivša ekonomska prestonica Sirije, od 2012. godine je podeljen na dva dela. Istočni deo grada je pod kontrolom pobunjenika a zapadni deo u rukama režimskih snaga.

Međutim, vladine snage od tada smanjuju kontrolu pobunjenika oko grada Alepa a njihovom ovonedeljnom ofanzivom stegnut je obruč oko pobunjenika u tom gradu.

"Ta ofanaziva predstavlja prekretnicu u ratu", izjavio je Fabris Balanš, francuski geograf specijalizovan za Siriju.

Prema njegovim rečima, pobunjenici su želeli da Alep i susedna provincija Idleb postanu baza za "Slobodnu Siriji".

"To je sad gotovo", rekao je Balanš.

"Opsada Alepa predstavlja prvi znak spektakularnog načina strateške i vazdušne moći Rusije koja je uspela da nadoknadi sve nedostatke relativno slabe sirijske vojske", izjavio je Fajsal Itani iz centra Rafik Hariri za Bliski istok.

Iako Rusija tvrdi da gađa položaje džihadista iz Islamske države, sirijski pobunjenici i analitičari smatraju da Rusija uglavnom gađa mete koje nisu džihadističke kako bi ojačala Asadov režim.

Pobunjenici i oko 350.000 civila u Alepu sada se suočava s pretnjom potpune režimske opsade, što je taktika koja je korišćena za oduzimanje Homs od pobunjenika.

"Jednom delu pobunjenika i civila preti smrt zbog bombardovanja, kao smrt od gladi jer nemaju pristup hrani zbog opsade", dodao je Itrani.

Prema analitičarima, napredak sirijske vojske ojačao je i ohrabrio Asada koji sada može da odbije bilo kakve ustupke, čime je opoziciji teže da pregovara u Ženevi.

U sirijskom ratu započetom u martu 2011. godine poginulo je 260.000 ljudi.

Појавила се информација да су у току борбе ѕа Тал Рифаат...није потврђено

Tal_Rifaat.jpg

Idu vesti da je vec oslobodjen .... Cak na nekim forumima pisu da je u toku prodor do Azaza .... :eek:

Армия Сирии начала наступление на город Телль-Рафаат на севере Алеппо .
Это ещё один стратегически важный пункт у границы с Турцией.
Подразделения сирийской армии в рамках подавления террористов в провинции Алеппо приступили к наступлению на небольшой городок Телль-Рафаат в её северной части. В нём проживают около двадцати тысяч человек, он находится примерно в 40 километрах от города Алеппо.

Kao sto ja ovde napisah podrucja uz granicu sa Jordanom i Izraelom ce biti najpre potpuno oslobodjena od terorista i ljudozdera....

Sest komandanata ljudozdersko - teroristicke grupacije .. Liva Suhada Al Islam ,, unisteni danas tokom borbi u provinciji Daraa...

Cai_LxMW8AESbv4.jpg

А могли су лепо да купе станове у "Београду на води" и да уживају у друштву Бин Зајеба и премијера и малог. Али шејтан их одведе у џехенем.

Nekako mi se čini da je sve ovo što nam se dešava ovih prethodnih 27/28 godina jedna svojevrsna trka sa vremenom, koja je krenula raspadom SSSR-a da bi kulminirala "arapskim prolećem".
USA i njeni satrapi (neko će reći engleska kraljica i njeni satrapi) su žurili da prekroje svet po svom merilu dokle god je ruski medved na kolenima te je tako došlo do raspada SFRJ i krvavih ratova, do bombardovanja suverene zemlje od strane NATO i oduzimanja dela teritorije klasičnim siledžijskim pristupom, te onda i "arapskim prolećem".
Sve se ubrzavalo kako su se Rusi dizali ekonomski i vojno, pa tako da bi kupili sebi vremena oni pripaljuju vatru i u Ukrajini kako bi imali vremena da završe Siriju (zašto im je ona toliko bitna nije mi baš najjasnije, vrvr da je geostrateški jako bitan položaj Sirije).
Za to vreme se Rusija ekonomski oporavljala i koliko ekonomski morala je i da povrati sve atribute države i dovede ih u funkcionalno stanje, tako je i morala da se oporavlja vojno, za sve to vreme Rusija je kroz institucije UN pokušavala da sve svede na međunarodno pravo i poštoovanje istog (što bahati nisu uzimali za ozbiljno).
Sirija je izdržala taman koliko je bilo potrebno Rusiji da dovrši svoje započete reforme u vojsci, da testira nova oružja i kada je došlo vreme da se oružje testira u realnm okolnostima Rusija i pokazuje svoju moć na terenu.
Posle nekih 4/5 meseci delovanja raspada se sirijska "umerena opozicija" (sve su samo ne umereni) i normalno je da su se usredsredili na njih, zbog "Latina" (ako ne možeš vojno dobiti bitku, pokušaj rat da dobiješ ppregovorima) pa tako vidimo da su pokušali sa nekim pregovorima u Švici, koji su normalno propali.
Sada kada se raspadaju "umereni" nema ko više da podrži ISIL (DAEŠ) tako da je velika verovatnoća da će Sirija ostati jedinstvena uz mogućnost autonomije za Kurde.
Drago mi je što ćemo ipak u budućnosti imati mnogo višer prilike da gledamo slike koje u sebi nemaju tih bradatih koljača već normalan život, i drago mi je što su propali planovi pa je B.Asad izbegao sudbinu Gadafija.

Kukanje i vapaj evropejaca , turaka , terorista ( umerenih i neumerenih ) nebesa para - i trazi put do srca prosecnog gradjanika amerike i EU ......

Julian Röpcke ‏@JulianRoepcke

Absolutely crazy!
EVERYONE is fleeing #Aleppo province as #Putin,#Assad & #Rouhani advance.
[/QUOTE]

Saudu , kucka bio ako prevario ! :sije:

Ja bi najvise voleo da u rat udje Saudija . Pa da im zajednickim snagama objave rat Rusija, Sirija, Iran i Irak i da jednom unistimo i obrisemo sa lica zemlje te vehabijsticke djavole.

Gledao sam svojevremeno, Iran ima rakete kojima moze da izbombarduje 80% saudijskih naftnih polja. To bi npr lansiralo cenu nafte na preko 200 dolara ako bi se te naftne busotine napale i zapalile.

- - - - - - - - - -

Al Nusrice salju decu vojnike u rat protiv vojske Sirije

image6.jpeg

http://www.almasdarnews.com/article/rebels-deploy-child-soldiers-to-fight-in-northern-aleppo/

Jednostavno, ovako...

Turci samo otvoreno ulete u Siriju i BAAAAM!!! Rusi i Iran više nemaju razloga kalkulirati koliko će i čime će udariti po ovima, a barem je jasno da Rusi Turke uvijek mogu sjariti na daljinu na način da ovi čak niti jednog Rusa okom ne budu vidjeli!
Turci u Siriji postaju sasvim legitimna meta izvan zajedničke obrane NATO sustava. Taman posla da će 3. svjetski rat izbijati zbog privatnoga biznisa blesavoga Erdogana, koji usput, samo što se ne izruguje Obaminim instrukcijama da se suzdrži od avanturizma naspram Rusa.
Zvuči prilično apsurdno, al izgleda da bi i određene ruske batine po Turcima značajno koristile Washingtonu, jer samo tako može povratiti potreban respekt od strane bandoglave Turske. Turska jednostavno vapi za porcijom batina i ne yebe isti taj NATO (u koji se u zlu uzdaje) ni za suhu šljivu.
..

in media res, kolega.
iako se osmanlije katkad megalomanski i zanesu svojom "mocnom" prosloscu znade lazljiva turad
danas i tekako kome ce izic na mejdan.

Kurdi napadaju Azaz podrzani ruskim avio udarima

YPG backed by Russian airforce captured Tal Zinkah hill near Anadan north of Aleppo. YPG tool Jaysh Althwar attacked Menigh near Azaz

Ruski maljevi udaraju i po Menighu

Russian planes targeted Menigh with dozens of air strikes pushing most of the people of the town to leave for the Turkish border

[SIZE=3[B]]Kukanje i vapaj evropejaca , turaka , terorista ( umerenih i neumerenih ) nebesa para - i trazi put do srca prosecnog gradjanika amerike i EU ...... [/SIZE][/B]

Absolutely crazy!
https://www.youtube.com/watch? v=sNaPpRCQaFs

Charles Lister ‏@Charles_Lister

PT: #Assad’s strategy of ‘cleansing’ his population is now being rapidly accelerated by #Russia’s more capable airforce. Nobody stopping it.

If it isn’t already, EU should be preparing for #Syria refugee flows the like of which we’ve never seen before. #Aleppo’s emptying en masse.
..

Od kad je €U, od prekjuce, diga tu galamu zna sam prije no sto su mi "moji infoizvori" potvrdili da su nasi opasno ugrozili gamad.

[SIZE=3[B]]Kukanje i vapaj evropejaca , turaka , terorista ( umerenih i neumerenih ) nebesa para - i trazi put do srca prosecnog gradjanika amerike i EU ...... [/SIZE][/B]

Absolutely crazy!
https://www.youtube.com/watch? v=sNaPpRCQaFs

PT: #Assad’s strategy of ‘cleansing’ his population is now being rapidly accelerated by #Russia’s more capable airforce. Nobody stopping it.

If it isn’t already, EU should be preparing for #Syria refugee flows the like of which we’ve never seen before. #Aleppo’s emptying en masse.
..

Od kad je €U, od prekjuce, diga tu galamu zna sam prije no sto su mi "moji infoizvori" potvrdili da su nasi opasno ugrozili gamad.

ovolika histerija na zapadnim medijima mi je samo znak da su rebelsi u zescem problemu :) inace cudo jedno sta su Rusi sa par desetina aviona uradili tamo za par meseci,kao da imaju 500 aviona a ne par desetina samo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back