Lepi Bora
Buduća legenda
- Poruka
- 38.422
Damask ...
Slobodni Homs.....
Slobodni Homs.....
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Svako zauzimanje putne magistale, ukoliko su crnom bojom označeni putevi, je prelomno zato što kontrolišeš sve što spaja taj putni pravac. To je bila taktika ISIS-a i oni u stvari i nisu kontrolisali ogroman deo Sirije, zašta bi im bilo potrebno milion vojnika, već putne pravce koji povezuju te delove zemlje.Evo malo licnog laprdanja....
nesto sad gledam kartu fronta u Latakiji i dolazim do zakljucka da je eventualno zauzece Salme nije nesto prelomno.
Ok, pobeda bi svakako bila, ali to nije tacka nakon koje se raspada dzihadisticki front u Latakiji.
Zato sto je, igrom geografskih slucaja, konfiguracija zemljista i puteva takva, da je komunikacija izmedju latakijskih dzihadista i onih ostalih iz Idliba ostala nedirnuta.
Ali Svakako bi zauzece Salme olaksalo SAA. Salma je na maloj visoravni okruzenoj sa severa i juga 200 metara dubokim klisurama.
Ono sto je bitno to je da se odbrambeni polozaji dzihadista pogorsavaju jer iz smera Salme moraju se braniti na nizoj nadmorskoj visini u odnosu na napadaca (hendikep). Time sese otvara mogucnost da se naselje Sheekhaneh napadne iz dva smera (plava i crvena strelica). Tek zauzecem tog mesta, prekida se najbrza veza za transport dzihadista i otezava odbrana onima u Rabiji. Naravno, njima ostaju alternativni pravci komunikacije, ali to je vec losija opcija.
Pogledajte prilog 367601
Damask ...
![]()
Deda Mraz je konacno dosao u Siriju i to je dobro jer Deda Mraz ce podijeliti poklone djeci i moci ce da skrene paznju narodu na strasan rat koji se odvija u njihovoj zemlji.
Svako zauzimanje putne magistale, ukoliko su crnom bojom označeni putevi, je prelomno zato što kontrolišeš sve što spaja taj putni pravac. To je bila taktika ISIS-a i oni u stvari i nisu kontrolisali ogroman deo Sirije, zašta bi im bilo potrebno milion vojnika, već putne pravce koji povezuju te delove zemlje.
Evo malo licnog laprdanja....
nesto sad gledam kartu fronta u Latakiji i dolazim do zakljucka da je eventualno zauzece Salme nije nesto prelomno.
Ok, pobeda bi svakako bila, ali to nije tacka nakon koje se raspada dzihadisticki front u Latakiji.
Zato sto je, igrom geografskih slucaja, konfiguracija zemljista i puteva takva, da je komunikacija izmedju latakijskih dzihadista i onih ostalih iz Idliba ostala nedirnuta.
Ali Svakako bi zauzece Salme olaksalo SAA. Salma je na maloj visoravni okruzenoj sa severa i juga 200 metara dubokim klisurama.
Ono sto je bitno to je da se odbrambeni polozaji dzihadista pogorsavaju jer iz smera Salme moraju se braniti na nizoj nadmorskoj visini u odnosu na napadaca (hendikep). Time sese otvara mogucnost da se naselje Sheekhaneh napadne iz dva smera (plava i crvena strelica). Tek zauzecem tog mesta, prekida se najbrza veza za transport dzihadista i otezava odbrana onima u Rabiji. Naravno, njima ostaju alternativni pravci komunikacije, ali to je vec losija opcija.
Pogledajte prilog 367601
U planinskim predelima alternativa za njih postoji jedino u snabdevanju avionima, što je presečeno, konje i magarce nemaju za oružje, dakle, kad im se preseku putevi za Tojote, oni su gotovi. U pustinjskim predelima najvažnije je zatrpati izvorišta vode.Magistrale jesu oznacene crnom bojom.
Zauzimanjem Salme, glavna magistrala Idlib-Latakija jos uvek ostaje nepresecena, ali se stvaraju povoljniji uslovi za napad.
U tom smislu govorio sam da pad Salme ne znaci raspad islamistickog fronta tamo, vec pobedu koja islamistima otezavaa polozaj
U pravu si za ISIL. Sva njihova glavna uporista povezana su putevima. Najznacajniji udar su im nedavno nanelu Kurdi zauzimanjem Sindzara i presecanjem magistrale Raka-Mosul. Ok, nacice oni alternativu, ali losiju...
Iracki grad Ramadi, grad od preko 600 000 stanovnika, u Maj je zauzelo 150 ISILovaca.
Zvuci fantazijski? Znam, ali je istinito.

Magistrale jesu oznacene crnom bojom.
Zauzimanjem Salme, glavna magistrala Idlib-Latakija jos uvek ostaje nepresecena, ali se stvaraju povoljniji uslovi za napad.
U tom smislu govorio sam da pad Salme ne znaci raspad islamistickog fronta tamo, vec pobedu koja islamistima otezavaa polozaj
U pravu si za ISIL. Sva njihova glavna uporista povezana su putevima. Najznacajniji udar su im nedavno nanelu Kurdi zauzimanjem Sindzara i presecanjem magistrale Raka-Mosul. Ok, nacice oni alternativu, ali losiju...
kako ih razvaljujuOvo treba primjenit i kod nas
Evo malo da se nasmejemo, buduci da je tema teska sama po sebi. Nije bas lepo smejati se vezano za ove stvari gde gine ogroman broj ljudi, ali ja sam se stvarno ismejao slatko - stavise, upozorenje da moze da vas zaboli stomak od smeha:

Gde god je Islam tu sloboda i pravo nemaju mesta.U Siriji treba da bude diktatura, bez nje vlada anarhija kojoj nema kraja a isto važi i za Libiju, mnogo ludaka skocentrisano na jednom mestu, mora čvrsta ruka da ih drzi pod kontrolom, nisu oni za slobode i prava.
Саудијске власти затвориле су продавницу у којој се продавао напитак од урина камиле ... након што се испоставило да је власник флашице пунио сопственим урином
![]()
http://www.dailymail.co.uk/news/art...lling-bottles-bodily-waste.html#ixzz3v4pIYaqI

Znaci kakav car!!!!
Sto se ja toga nisam prvi setio, mog'o sam lovu da namlatim!![]()
Znaci kakav car!!!!
Sto se ja toga nisam prvi setio, mog'o sam lovu da namlatim!![]()
Dosta je napišao ako je to bio sam.

Proruske snage nastavljaju da trpe najvece pojedinacne gubitke na sirijskom ratistu.
Juce 41
134 killed yesterday 21/12/2015
The dead : 35 civilians, 10 rebels, 18 Non-Syrian Islamic fighters, 18 Regular forces, 19 NDF, 1 Hezbollah, 17 unknown rebels, 3 non-Syrian militants allied to regime forces.
Gubici Pobunjenika zahvaceni su borbama i sa ISILom, i obrnuto.
Borbe ISILA i rezima su minimalne.