- Poruka
- 37.649
Ajde bre šta dramiš, to je jedan dan...ne sipaš benzin svaki dan valjda?
Ne dramim.
Nego sam shvatila da se misli na dugotrajni bojkot kupovine benzina i prelaz na GSP mod.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ajde bre šta dramiš, to je jedan dan...ne sipaš benzin svaki dan valjda?
genijalci na budzetu. izdrzavana licaGrešiš...klinci su prepametni
jel ideš u prodavnicu da kupiš da jedešBojkot do kraja, apsolutno uvek, i svuda.
Bojkot mafijasa, ubica i udbasa na vlasti, samo bojkot.
Grešiš...klinci su prepametni
genijalci na budzetu. izdrzavana lica
Zašto ne bi država "nadomestila" otupuštanjima viškom ljudi u državnom sektoru (mislim na ove što su postavili na funkcije za koje nisu obučeni) ili pak smanjenjem korupcije/ugradnje u poslove?s druge strane bojkot kupovine je po mom isljenju poprilicno debilan- npr cene goriva jesu zaista visoke, a to je zbog visokih poreza koje cine ogromnu vecinu cene goriva- s jedne strane ako bojkot ne uspe onda je to promasaj, ako bojkot uspe onda to dugorocno moze biti stetnije jer R. Srbija zapravo gubi novac i redovno uzima kredite da bi mogla da placa penzije, izdvaja za zdravstvo itd... Tako da ako drzava bude smanjila poreze na gorivo i snizila cene onda ce taj novac nekako morati nadomestiti- ili ce morati povecati inflaciju, ili ce morati uzeti vise kredita, a trenutno krediti nisu povoljni pa osim sto ce gradjani kasnije morati platiti to sto su ustedili na gorivu morat ce platiti i kamatnu stopu.
Sto se korupcije tice, o tome smo pisali na vise mesta, citav sistem je truo i sve to popraviti ce biti tezak posao.Zašto ne bi država "nadomestila" otupuštanjima viškom ljudi u državnom sektoru (mislim na ove što su postavili na funkcije za koje nisu obučeni) ili pak smanjenjem korupcije/ugradnje u poslove?
Po meni bi neka osnova za rešavanje problema viška u državnom sektoru bila da država počne da otvara proizvodne pogone koji su tu da razvijaju domaću industriju i da uspore uvoz iz inostranstva, pa onda ko je višak se prekvalifikuje i prebacuje na mesto za koje je sposoban i sl.Sto se korupcije tice, o tome smo pisali na vise mesta, citav sistem je truo i sve to popraviti ce biti tezak posao.
Sto se otpustanje viska ljudi u drzavnom sektoru tice, vrlo koplikovano pitanje,
da ima viska radnika u drzavnom sektoru je sto bi engezi rekli "understatement" tj izjava koja podcenjuje problem, u Somborskoj "zupaniji" sam video urede i kancelarije za koje nisam ni znao da trebaju imati urede, vecina su gotovo uvek prazne, a negde ima po nekoliko radnika koji ne rade nista, no opet naprasno svim tim viskovima ljudi podeliti otkaze ne bi imalo mnogo koristi za ekonomiju, jer onda mnogi od tih ljudi ne bi imali sredstava pa ne bi npr isli kod frizera, zubara itd i onda bi citav lanac u odredjenoj meri trpio, tako da bi to trebalo raditi planski i postepeno i prekvalifikovati te ljude za neka mesta gde su potrebni,
a ima mesta gde su potrebni. No opet sve se treba raditi planski, uz realnog sagledavanja uzroka i posledica.
interesuje me kako ce rezultate dati ovi bojkoti supermarketa, no ako bude rezultata kladio bih se da ce biti vise negativnih nego pozitivnih, svaki razuman covek bi sam trebao da zna gde i sta da kupuje, i da li proizvod ima jeftiniju a dovoljno dobru alternativu, a u vecini slucajeva ima.