Bojkot (opšta tema)

Autorska tema

Bojkot je čin odbijanja saradnje s nekom osobom, organizacijom, državom ili proizvodom kao vid protesta ili pritiska. Može biti ekonomski, politički ili društveni i obično ima cilj da izazove promene u ponašanju bojkotovane strane.
Trenutno postaju aktuelni bojkoti nekih trgovinskih lanaca, nekih restorana i sl.

Da smatrate li su svi aktuelni bojkoti smisleni, ako da, šta vidite kao cilj takvih bojkota - koja promena bi morala da se desi?
Ako ne - da li mislite da neke druge stvari treba bojkotovati u ovom momentu i kakvu promenu bi ti bojkoti trebali da donesu?
Da li se ti slažeš sa kriminalom, neodgovornošću vlasti, neznanjem, zamazivanjem očiju, lažima? I kako bi ti bojkotovao? Pitanje za tebe.

Pozivas na totalni bojkot. Nekome je gorivo potrebno da bi prehranio porodicu. Kako da nisi predlozio kolektivan strajk gladju. To je i te kakav bojkot.
Pročitaj pažljivo šta sam napisao, 3-4 puta ako je to potrebno. Nisam pozivao na bojkot već diskutijem o temi šta bi se moglo bojkotovati, ako ti to nije jasno pitaj neke od forumaša da ti pojasne:
Ono što je meni padalo na pamet da bi moglo da se bojkotuje jeste kupovina robe sa visokim akcizama - benzin, duvan i sl.
Takođe i bojkot ugostiteljskih/itd ustanova koje su u bliskoj vezi sa vlašću
Nema govora o totalom bojkotu, jer to verovatno i ne bi imalo nekog smilsa jer ne bi moglo da se održi duže.
Ono što vidim kao dobru mogućnost koji građani mogu da bojkotuju jeste akcizna roba jer imamo neke od najvećih akciza na Balkanu/možda i EU.

Pročitaj pažljivo šta sam napisao, 3-4 puta ako je to potrebno. Nisam pozivao na bojkot već diskutijem o temi šta bi se moglo bojkotovati, ako ti to nije jasno pitaj neke od forumaša da ti pojasne:

Nema govora o totalom bojkotu, jer to verovatno i ne bi imalo nekog smilsa jer ne bi moglo da se održi duže.
Ono što vidim kao dobru mogućnost koji građani mogu da bojkotuju jeste akcizna roba jer imamo neke od najvećih akciza na Balkanu/možda i EU.
Ovo je tvoj komentar.......
Bojkot je čin odbijanja saradnje s nekom osobom, organizacijom, državom ili proizvodom kao vid protesta ili pritiska. Može biti ekonomski, politički ili društveni i obično ima cilj da izazove promene u ponašanju bojkotovane strane.
Trenutno postaju aktuelni bojkoti nekih trgovinskih lanaca, nekih restorana i sl.

Ovo je tvoj komentar.......
Ekonomski, politicki ili drustveni???????? Bojkot je bojkot bez obzira na razlog bojkota. Skup ti je benzin, neces da vozis. Sta radis kada je skupa hrana?

Da li se ti slažeš sa kriminalom, neodgovornošću vlasti, neznanjem, zamazivanjem očiju, lažima? I kako bi ti bojkotovao? Pitanje za tebe.
Ne slažem se sa navedenim stvarima, šta više prilično sam protiv navedenog i to ne mislim samo na aktuelnu vlast, nego i na sve one koje su bile pre njih i koje su radile na tome da ovde standard življenja postanje sranje.
Bojkotujem na svoje načine, jednostavno neću da se uplićem u stvari koje mi deluju kao izrobljavanje od strane države/vlasti.

Što se mog ličnog bojkota tiče bojkotujem rad za malu platu/izrobljavnje, nepotrebna zaduživanja i bacanje para na nebitne i precenjene gluposti, ne želim da vlast/vlada ima neku korist od mene jer ne nude ni blizu kvalitet usluge koje postoje u inostranstvu.
P.S. ne trošim ovde puno, ako me nešto skuplje i kvalitetnije zanima skupim keš i odem u EU da to pazarim.

Ja koliko sam cuo bojkotuju se supermarketi neki zbog monopolistickog poloxaja i dizanja cena po uigranom dogovoru.kupuju na veliko i imaju ogromne rabate.
Eto ovo za gorivo i cigare ja sada prvi put cujem.
Mada i cigare juce opet skocila cena 🙄

Ja koliko sam cuo bojkotuju se supermarketi neki zbog monopolistickog poloxaja i dizanja cena po uigranom dogovoru.kupuju na veliko i imaju ogromne rabate.
Eto ovo za gorivo i cigare ja sada prvi put cujem.
Mada i cigare juce opet skocila cena 🙄
Cigare i gorivo se vode kao akcizna roba, na svaki litar/paklicu država uzima neki fiksan dinar.
Kako se država zadužuje u inostranstvu tako će i te akcize rasti u narednom periodu...
https://www.statista.com/statistics/415034/cigarette-prices-across-europe/
https://www.ozon.rs/vesti/2025/cigarete-poskupljuju-od-3-februara-pogledajte-nove-cene-svih-marki/
https://moravainfo.rs/ozbiljan-skok-cena-goriva-da-li-je-vreme-da-drzava-konacno-smanji-akcize/

Back