Bojite li se smrti?

To je jako čudno za tvoje godine. Možda bi trebalo da razgovaraš sa psihologom.
Možda, ali manje više ja već otprilike znam što će tko reći...prije četiri godine sam nekih tri tjedna pio i neke tablete, Zyprex i Velafax i Normabel, i hvala, ali ne hvala ako bi neki iz tih psiho strukara htjeli da opet pijem tablete jer ja sam ih se svojevoljno tih tableta odrekao zbog izuzetno jake pospanosti, a odluka se pokazala logičnom

Ja sam se ovih dana nakon dulje vremena uplašio smrti. Iako ja imam samo 34 godine, uplašio sam se toga.

Ja ne znam kako da to točno objasnim, pa pitam vas.

Bojite li se smrti? Što biste željeli sve raditi onda kada saznate da je smrt blizu?

Јок ја! Ми смо из Меклауд фамилије.

п.с. Али кад би дош'о тај час отиш'о би код овлашћеног дистрибутера и распитао се за одложено плаћање.

Čula nam se postepeno gase, bolovi prestaju, naše telo veoma inteligentno gasi život...
Počinjemo da viđamo svoje mile mrtve koji su došli da nas odvedu...
Čak ni ne primećujemo da sve ređe dišemo...

Potpuno tačno. Bila sam i pored babe i pored dede kada su umrli. Baba je bila težak srčani bolesnik i verujem da je želela da umre, da se ne muči.
Sa druge strane, deda nikada nije bio ozbiljno bolestan...ležao je poslednjih 4-5 dana. Samo se na kraju ugasio. Imao je 91 godinu kada je preminuo.
Drago mi je što sam razgovarala sa njim, pre nego što je pao u komu, posle moždanog udara.

Možda, ali manje više ja već otprilike znam što će tko reći...prije četiri godine sam nekih tri tjedna pio i neke tablete, Zyprex i Velafax i Normabel, i hvala, ali ne hvala ako bi neki iz tih psiho strukara htjeli da opet pijem tablete jer ja sam ih se svojevoljno tih tableta odrekao zbog izuzetno jake pospanosti, a odluka se pokazala logičnom

Da bi organizam reagovao na lekove, posebno na ove lekove za psihičke poremećaje, nekad mora da prođe i 5 i 6 nedelja.

Može da ti se spava u početku, ali posle nije strašno. Lekari, psihijatri ne preporučuju da se samoinicijativno prekida sa lekovima. Stanje može da se pogorša.

Ja sam se ovih dana nakon dulje vremena uplašio smrti. Iako ja imam samo 34 godine, uplašio sam se toga.

Ja ne znam kako da to točno objasnim, pa pitam vas.

Bojite li se smrti? Što biste željeli sve raditi onda kada saznate da je smrt blizu?

Deo sebe sam ostavila za vecnost u vidu moje dece. Smrt je samo da moje telo vise ne hoda zemljom.
Dokle god me budu spominjali , ko god, ja necu biti mrtva.

Plasimo se uvek necega sto nem je nepoznato, meni se uvek dopadala ona :

Kukavica umire više puta pre svoje smrti, hrabri okuse smrt samo jednom.” - Vilijam Šekspir

Obzirom na svoje godine uvidjam koliko je mudrosti u tih par reci. Vise se ne bojim nicega. Zivim i trudim se da oberucke svaki dan prigrlim kao najlepsi poklon koji mogu da, u ovim godinama, sebi pozelim.

Sto je smrt i kad nastupa smrt zapravo? Kad nam stane srce? Kad nam stane mozak? Ako nam duša ne dospije tamo di duše dospijevaju( ako igdje dospijevaju?). Ako nam duša bude uništena( što god to značilo) na suđenju sudnjega dana? Kad umre posljednji čovjek koji nas se sjećao? Kad se zatre sjeme našeg genetskog materijala?

Back