Ne znam..
Nikada nisam razumeo ljude koji se smucaju po kafanama.
Sa velikim žarom kao sednu da pričaju, ali se te priče uglavnom svode na neke baljezgarije.
Kao po pravilu, očekuje se i neki smeh..ali, zaista treba da se potrefi takvo društvo koje će imati duhovne kapacitete da te (me) nasmeje.
Pošto to često nije slučaj, rešenje je napiti se (i onda ti je sve smešno inače i sve je kao ok isl)
Obrni okreni, sve mu dođe kao izgovor da bi se ljudi našljemali.
Nekim ljudima proradi mozak baš u kafanama..(ne znam kako)
Kod kuće, oni su obično ćutljivi smorovi, ali kafana je voda u kojoj plivaju.
Da li je to neki mit o "kafanskom čoveku", ili o samoj kafani ili o "društvenosti"..ko zna.
Javlja mi se film Jagode u grlu i sav jad i beda kafanskog života i psihologija koje se tuda smucaju
Ja lično volim kafanu, ali samo zbog hrane.
Odem, naručim deset s lukom i to je to. Ne diraj me ne diram te.
Koji će mi sad još neko tu da mi nešto drobi?
Ako imaš nešto zanimljivo da mi ispričaš, da me naučiš, nasmeješ, oduševiš, zainteresuješ - može, sedi jedi i popij nešto.
Ali ako si očekivan, predvidiv - obiđi me ili mi eventualno dodaj slanik i sirće, upaljač ili šta te već zamolim.
I da - ima li šta smešnije od spontano raspevanih likova za stolom?
Alo..postoji muzika za to, CD, džuboks, pevaljka i sl - koji je vas kerec spopao da pevate? Ćut tamo !
Samo mi trebaju vaši kreštavi, falš glasovi dok ručam.
Da ste imali talenta sad bi se vaše ploče slušale, znači - zaveži.
Obično zamolim konobara da najglasnijem zaglavi zemičku u usta i da mu kaže "pozdravio vas je onaj gospodin.."
Onda ga pogledam (a ja kada pogledam nekoga onako kako želim, taj se ponaša)
Muškarci obično vole muška društva, gde će da se nadmuškavaju.
Običn nameste promukli glas, iskrive usta, izbace stomak i kao.."oni su to domaći" - Dečko..donesi nam ovde nešto malo na čačkalicu i daj nam dva nameštaja..
A u stvari su tu prvi ili drugi put.
Skorojevići, plagijatori, fejkeri (i naravno, latentni homosi. Žene i ljubavnice im sede kod kuće, a oni se kerebeče tu sa nekim likovima zadriglim i masnim)