Bogumili

On je sagresio i pokajao se ...ova prica je i parabola Otac je Bog,a sluge su andjeli ,nebeske sile ,a telo i ostalo su darovi Boziji....

hvala...

Baš htedoh Bakonju da pitam za to tele ugojeno, šta znači.

- - - - - - - - - -

Super, pa što onda se pouzdaš u Isusa koji je čovjek?

Za Nobela si lolo

- - - - - - - - - -



Bog u Edenu pita Adama gdje je.

Kako će znati gdje su ostali kad ne može ni jednoga pronaći?. lol

Malo idemo pored bukve ..

Bukva se na bukvu oslanja, a čovek na čoveka.

Izašao iz kazne, pa malo cirkus da napraviš?
 
Original postavioRocknrollsores
On je sagresio i pokajao se ...ova prica je i parabola Otac je Bog,a sluge su andjeli ,nebeske sile ,a telo i ostalo su darovi Boziji....


Ovo me podseca na mene
:mrgreen: ,kad covek sagresi ,udalji se ,pa mu Bog daje silne darove ,blagodat,kada se vrati Njemu....doziveo takvo iskustvo...ali posle oduzima tu blagodat kao vaspitnu meru ...kao kada otac oduzme sinu igracku ..da ga prevaspita ..a ovde Bog to koristi da bi se covek naucio i ucvrstio u veri ,da covek shvati da bez Njega nista ne moze
 
Poslednja izmena:
Grupa naučnika stavila je 5 majmuna u kavez, a u sredinu merdevine sa bananama na vrhu.

Svaki put kada se majmun popne na merdevine, naučnici ostatak grupe isprskaju hladnom vodom.
Sada, svaki put kada majmun pokuša da se popne na merdevine, ostatak grupe ga pretuče.
Nakon nekog vremena, nijedan majmun se nije usudio da se popne na merdevine, bez obzira na iskušenje.

Naučnici su onda odlučili da ubace u grupu novog člana. Prva stvar koju je majmun uradio bila je da se
popne uz merdevine. Odmah su ga ostali majmuni pretukli. Nakon nekoliko premlaćivanja, novi član je
naučio da ne sme da se popne na merdevine, iako nije znao zašto.

Drugi majmun je zamenjen i isto se desilo. Prvi majmun je učestvovao u batinama za drugog majmuna.
Treći majmun je ubačen i desilo se isto. Četvrti je zamenjen, a batinanje je ponovljeno i na kraju je peti
majmun ubačen.

Ono što je ostalo je grupa od 5 majmuna. Iako nikada nije dobila hladan tuš, nastavila je da tuče bilo
kog majmuna koji je pokušao da se popne uz merdevine.

Da postoji mogućnost da se postavi pitanje majmunima zašto su tukli sve one koji su pokušali da se
popnu uz merdevine, sigurno bi njihov odgovor bio: “Ne znam. Tako ovde stvari funkcionišu”.


Za slučaj da se neko zapitao šta je to sistem i kako funkcioniše.
 

O Bogumilima odma na pocetku...


Opet propustena sansa za priznanje, pokajanje i istinu.

Hahahaaaha, gde ovog cara iskopaše..."Isus je bio Srbin, sin Aleksandra Makedonskog i Kleopatre..."

Ovaj je izmešao sve priče o Isusu, masonima Rimskom carstvu i Egiptu koje se mogu naći na internetu i kreirao svoju priču.

U njegovoj verziji Buda je bio Aleksandar Makedonski, a Mojsije je rođen u selu Mojsilovu kod Čačka, gde su pronađeni neki egipatski predmeti, i on je Isusov ujak - što Kuran otkriva (Kuran je za razliku od Biblije istinit jer su Vatikan i masoni prepravili Bibliju na preko 4000 mesta...skoro svaki zarez je izmenjen).
Isus je period od 12. do 30. godine života proveo kod svog oca Aleksandra Bude Makedonskog u Indiji, gde su ga učili najveći grčki filozofi tog doba...osim Aristotela - on je ostao u Grčkoj,..itd.

Koji car :hahaha:
 
Poslednja izmena:
Danas nemamo nikakvih tragova od bogumila u Bosni.Niti imamo bogumilske crkve niti imamo njihovog svestenstva.U BiH postoji neka nevladina organizacija crkvabosanska.Mada mislim da je to neka smijurija nalik na meditaciji gledanje u sunce i slicnih gluposti.
 
Progon bogumila u Srbiji

Narod u srednjevekovnoj Srbiji masovno odbija da služi vojsku i da odlazi u vladareve ratne pohode. Stefan Nemanja zbog toga krivi bogumile i nakon učvršćenja vlasti kreće da se obračunava sa onima koji su se protivili njegovoj politici. Vlasti započinju ubijanje i progon bogumila koji se nisu branili. Progon bogumila je dobio obrise građanskog rata sa strahovitim, nečovečnim postupcima. Bogumili su spaljivani na lomači, stavljani na muke, kažnjavani najsurovijim kaznama, odsecani su im delovi tela, proterivani su iz države a kuće i imanja su im paljena i oduzimana.

Pored imanja paljene su i bogumilske knjige, što je posebna šteta jer bi one danas predstavljale najstarije spomenike raške i makedonske škole. Najstariji tragovi srpske pismenosti su završili na lomačama Stefana Nemanje. Ovakav surov progon bogumila i uništavanje njihovih knjiga i jeste razlog što se danas o njima toliko malo zna i što sva znanja dolaze upravo iz knjiga njihovih neprijatelja.

Iako je mnoštvo bogumila ubijeno i proterano, veliki broj njih i dalje ostaje da živi u Raškoj, prvenstveno onih koji nisu imali gde da odu. Za njih je godinama kasnije Dušanov zakonik predviđao žigosanje na licu i progon iz zemlje. Oni koji su ostali su bili primorani da se pritaje i skrivaju i tako će nadživeti i naredne vladare i srednjevekovnu srpsku državu.

http://sh.wikipedia.org/wiki/Bogumili

Pravoslavna crkva vrlo je surovo progonila i spaljivala bogumile. Kako je pravoslavlje, za razliku od katolicizma, uvek bilo najtesnje vezano uz drzavu (vizantijska "simfonija"), to je progon bogumila bio rezultat crkveno-drzavnog "udruzenog rada".


Bogumili u srednjovekovnoj Srbiji
From Wikipedia

Bogumili je naziv za hrišćane u srednjovekovnoj Srbiji, koje su pravoslavna crkva i nemanjićka država progonile kao jeretike, nazivajući ih babunima, po planini Babuni u Makedoniji.[1] Srednjevekovne srpske vlasti su ih kažnjavale telesnim kaznama, spaljivanjem na lomači, sečenjem jezika, žigosanjem po licu, progonom iz zemlje, oduzimanjem imanja, itd. NJihove knjige su na gomilama spaljivane.[2]

http://sh.wikipedia.org/wiki/Bogumili_u_srednjovekovnoj_Srbiji
 

Back
Top