Glasnik.
Buduća legenda
- Poruka
- 45.259
Porez se placa drzvi ne crkvi.RIA77.
I to drzavi koja ti obezbedi normalan zivot a ne progoni te zbog tvojih uverenja.
Pa i tvoja crkva ne placa porez pa ih ne ubijaju , ne progone i ne otimaju im nista.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Porez se placa drzvi ne crkvi.RIA77.
Samo u sali poredimo danasnju Nemačku i srednjovekovnu Srbiju što valjda nema smisla? Ne verujem da se u Nemačkoj iz istog perioda za isti prekršaj nije isto prolazilo. Ako je tačno da su i postojali..?Znaci ti samo nagadjas to za porez.
davali su oni drzavi ali be crkvi.
Jer su i sami sluzeli njihovom kralju.
Pa Bogumili su vam platili porez i preplatili.
Uzeli ste im sve, oteli.
Razlog njihovog ubijanja i proterivanja, mucenja, nije porez, vec samo zato sto drugacije veruju.
Sta je sa drugim Srbina drugacije verujucim, sto ste njih isto tako hriscanski potamanili?
Nisu samo bogumili.
U nemackoj ne ubiju ako ne platis porez.
Prvo provere da li mozes da placas porez pa ako ne mozes, ostave te na miru. A ako mozes, i onda svakog meseca uzimaju prase ili jagnje.
Ne plaćate ni vi.Porez se placa drzvi ne crkvi.
I to drzavi koja ti obezbedi normalan zivot a ne progoni te zbog tvojih uverenja.
Pa i tvoja crkva ne placa porez pa ih ne ubijaju , ne progone i ne otimaju im nista.
Znaci Srpsku rulju koja tezi onome sto imama danas treba pobiti i ti to je po tebi opravdano?Samo u sali poredimo danasnju Nemačku i srednjovekovnu Srbiju što valjda nema smisla? Ne verujem da se u Nemačkoj iz istog perioda za isti prekršaj nije isto prolazilo. Ako je tačno da su i postojali..?
Ne plaćate ni vi.
A razlika između vas i njih je što ste vi sad organizacija a oni to zvanično nikad nisu bili, pa ostane samo rulja koja digne kuku i motiku jer neće da plaća. A država je tad bila privatni posed. To kao da ti iznajmljujes neku nekretninu a zakupac ti preti oružjem na to.
??? Kakva "težnja za onim što danas imamo" u srednjem veku?Znaci Srpsku rulju koja tezi onome sto imama danas treba pobiti i ti to je po tebi opravdano?
Pa nisu mogli da budu organizacija jer im crkva to nije dala.
Da bi mogla da ubire porez.
Ali nije razlig porez vec sto nisu hteli da veruju kako im crkva ksze.
Zato dabas u scetu inamo idvojebu crkvu i drtavu.
Jer se pokazalo da je crkva uvek ugnjetacaka druge i htela sto vuse materijalnog ta seve.
Pa da vi crkva ne placate porez drzavi.??? Kakva "težnja za onim što danas imamo" u srednjem veku?
Niti je postojala Srbija niti Nemačka u današnjem smislu niti je Srpska crkva onog vremena imala status. Poredis babe i žabe.
U ondašnjoj Pruskoj bi se isto proveo a ni danas ne bi bilo bolje da rulja potegne oružje jer neće da plaća 33% poreza, pa ma koji da je razlog.
Gledao sam koliko su vas mlatili i pritvarali što ste samo nenaoružani protestovali protiv covid mera, tako da razmisli malo o čemu pričaš.
Pa da vi crkva ne placate porez drzavi
Oni su bili miroljubivi.
Retko kad su se branili.
Pored svih me istina koje iznosis jr i potezanje oruzja..Sklanjali su se i u tusini i tajnosti praktikovali svoju veru.
A vi ste dolazili tamo i mucili ih.
Treva to prizbati i pokajti se.
Moliti za oprist.
Inace bosimo grege i orokletstvo dvojih otaxa ako to ne uvinimo.
A ne pokazivsti 7sti duh kao tsfs.
Vi opavdavate i iznalazite i izvrcete istinu za unistenje dela svog naroda.Pa.ni ta tvoja sekta ne plaća porez državi ovde na objekte koje koristi za bogosluženje. To ti ne smeta?
A ti si bio tamo u to vreme pa znaš gde su se sklanjali i da su bili "miroljubivi" i da su "mučeni" bez razloga?
Ovo je već čisti govor mržnje na nacionalnoj osnovi. Pokaj se...
| Matej 7,2 | Jer kakovijem sudom sudite, onakovijem će vam suditi; i kakovom mjerom mjerite, onakom će vam se mjeriti. |
| Price Solomunove 28,13 | Ko krije prijestupe svoje, neće biti srećan; a ko priznaje i ostavlja, dobiće milost. |
O čemu pričaš ti? A i kucaš kao nogama...Vi opavdavate i iznalazite i izvrcete istinu za unistenje dela svog naroda.
Isto kao ovi sto su nas nedavno bombardivali za njih tudjeg smo mi tudji narod, i korisre iste protiv argumente kao vi ovde.
Te osudju nas sa smo se digli kuku i motiku protiv drugih naroda i vera te be tolerancija te ovo nismo hteli i ono te smo neposusni...
Takav duh se pokazuje na zalost na ovoj temi cak i gori.
U tome je prokletstvo..
Da nam se desava onako kako sami sudimo.
Matej 7,2 Jer kakovijem sudom sudite, onakovijem će vam suditi; i kakovom mjerom mjerite, onakom će vam se mjeriti.
"Let's kill them all and let God settle them out". Pobijeni u krstaskom ratu.O čemu pričaš ti? A i kucaš kao nogama...
Kakva istina se "izvrće" Kakvo "uništenje dela naroda"? I reci mi ,gde ti "bogumili" danas postoje negde u Evropi pošto je ovde bilo priče da su se navodno raširili po celoj Evropi do Atlantika a ja baš ne vidim da ih sad neko pominje bilo gde? Koliko ih ima u Nemačkoj gde ih poštuju?
Pa to znači samo da nigde nisu hteli da plaćaju porez a još i oružje protezali."Let's kill them all and let God settle them out". Pobijeni u krstaskom ratu.
Pa oni su bili neobicna svita.Pa to znači samo da nigde nisu hteli da plaćaju porez a još i oružje protezali.
Шта би сад, смета ти што су богумили одбили да плаћају порез ? Не разумем зашто то толико лично схваташ.Porez se placa drzvi ne crkvi.
I moji preci su ucestvovali u istrebljenju, progonu, mucenju, otimamaju Srba Bogumila i drugih hriscana koji su se borili za vrednosti koje mi danas cenimo jer su ljudski i logicni.O čemu pričaš ti? A i kucaš kao nogama...
Kakva istina se "izvrće" Kakvo "uništenje dela naroda"? I reci mi ,gde ti "bogumili" danas postoje negde u Evropi pošto je ovde bilo priče da su se navodno raširili po celoj Evropi do Atlantika a ja baš ne vidim da ih sad neko pominje bilo gde? Koliko ih ima u Nemačkoj gde ih poštuju?
Pa i vi ga ne placate.Шта би сад, смета ти што су богумили одбили да плаћају порез ? Не разумем зашто то толико лично схваташ.
Одговорио сам ти - људи плаћају порез и свако ко оде у цркву на Литургију, на своју плату већ има плаћен порез.
A sad si kobajagi Srbin?I moji preci su ucestvovali u istrebljenju, progonu, mucenju, otimamaju Srba Bogumila i drugih hriscana koji su se borili za vrednosti koje mi danas cenimo jer su ljudski i logicni.
Kao slobodu misljenja, veroispovesti , pravih hriscanskih vrednosti, ljubavi itd.
Ja osudjujem nepravdu svojih pretaka kao ne ispravnu, ne ljudski i ne hriscanski cin.
I ogradjujem se od tih losih dela svojih otaca, i govorim o tome jer zelim da tako ispravim tu nepravdu i prokletstvo i greh.
I ucvrstim slobodu misljenja, veroispocesti itd.
I molim za oprostaj.
Slava Gospodu.
Da srbin.A sad si kobajagi Srbin?
E pa, srbendo reci ti meni gde to u Evropi bogumili postoje kad se tako "gorko kajes" zbog "svojih predaka"?
Na to nisi dao nikakav odgovor nego mlatiš s tobožnjim pokajanjem.
Bilo je priče na temi da su bogumili Austro-ugarska propaganda da bi bili pokriće za "bošnjačku naciju" samo da ne bi bila Srpska. Sve više mislim da nije daleko od istine.
Zapravo, nisu priznavali nikakvu vlast, zalagali su se za povratak izvornom hrišćanstvu, a versku simboliku pokušavali da svedu na granice kritike zdravog razuma.
Значи изворно хришћанство је било неплаћање пореза ? И богумили су се кретали изворном хришћанству ?Богумили су одбијали да плаћају порезе.
Колико је било људи који су знали да читају за време Стефана Немање ? Тада су постојали Јеванђелистари, а не комплетне Библије које је неко читао у тренуцима доколице. Дакле, постојали су делови Новог Завета који су били преведени и то само за богослужбене потребе.Svako je ohrabrivan da čita Sveto pismo, a ne samo sveštenstvo.
A smeta "zadašnja" crkva,vidim, to je.. Kler sve pobilo..Da srbin.
Pa ti ne postoje, pobila ih zadasnja crkva.
Veliki deo je prihvatio ovlas Islam kada su dosli da bi se zastio jer bi ih kler sve pobilo.
Misleci da ce ovi posle otici.
Medjutim ostali su dugo, pa su naredne geneacije postali muslimani.
Veliki deo ih je danas u Bosni.
Govirimo o tadasnjoj crkvi ne danasnjoj.A smeta "zadašnja" crkva,vidim, to je.. Kler sve pobilo..
Umesto njih, treba nam vaša presveta sekta, srbendo.
Vi koji ne placate porez, znate nekome da prebacujete za porez za koji taj kome prebacujete niti znamo sigurno da li je placao ili ne?Значи изворно хришћанство је било неплаћање пореза ? И богумили су се кретали изворном хришћанству ?
Колико је било људи који су знали да читају за време Стефана Немање ? Тада су постојали Јеванђелистари, а не комплетне Библије које је неко читао у тренуцима доколице. Дакле, постојали су делови Новог Завета који су били преведени и то само за богослужбене потребе.
Саме књиге су биле скупе и кожа на којој су се писале није била ни мало јефтина, и књиге су се преписивале да би у неком манастиру послужиле за богослужбену употребу.
Нису људи могли да купе Библију у продавници, нити је неко проводио више месеци у преписивању Јеванђеља да би га поклонио неком човеку са села који нема ни времена да чита књиге већ ради од јутра до мрака,а села су у то време била веома мало развијена.
И оно мало писмених људи који су живели на селу нису имали доколицу нити слободног времена ни за себе.
Књиге су се преписивале наменски, за тачно одређене потребе наручиоца, као Мирослављево Јеванђеље (дакле не говоримо ни о целом преписаном Новом Завету).
| Matej 22,15 | Tada *farizeji odoše održati vijećanje da bi ga ulovili u zamku navevši ga da govori. |
| Matej 22,17 | ` Reci nam dakle svoje mišljenje: Da li je dopušteno, da ili ne, plaćati porez Cezaru? ` |
| Matej 22,18 | Ali Isus, opazivši njihovu podmuklost, reče: ` Licemjeri! Zašto mi postavljate zamku? |
| Matej 22,19 | Pokažite mi novac koji služi za platiti danak. ` Oni mu pokazaše jedan srebrenjak. |
| Matej 22,20 | On im reče: ` Ovaj lik i ovaj natpis, čiji su? ` |
| Matej 22,21 | Oni odgovoriše: ` Cezarovi. ` Tad im on reče: ` Predajte dakle Cezaru što je Cezarovo, a Bogu što je Božje. ` |
Пробај да пратиш своје поруке, прво напишеш да богумили не плаћају порез, после тражиш доказ да не плаћају порез, и на крају кажеш да су и требали да не плаћају порез.Glasnik.:Богумили су одбијали да плаћају порезе.Zapravo, nisu priznavali nikakvu vlast, zalagali su se za povratak izvornom hrišćanstvu, a versku simboliku pokušavali da svedu na granice kritike zdravog razuma.
Ajdemo da pricamo kako Isus rece o podmuklostu koju sada ponovo pokazujes pa si sqml presao od poreza na pismenost.Значи, шта смо рекли. Колико је било писмених међу богумилима ? Како су уопште могли да неког подстичу на читање када је велики број народа уопште тада био неписмен (били богумили или не).
Које књиге када су књиге биле веома скупе и није их могао свако преписивати ?
Овако како си писао испада да су богумили имали по 10-20 примерака Библије (која наравно није била преведена у то време). Одакле им толико преписивача и новца за пергамент ?
Колико месеци је требало да се те књиге препишу и преведу ?
Изнео си тврдње које не можеш да објасниш.
| Matej 22,17 | ` Reci nam dakle svoje mišljenje: Da li je dopušteno, da ili ne, plaćati porez Cezaru? ` |
| Matej 22,18 | Ali Isus, opazivši njihovu podmuklost, reče: ` Licemjeri! Zašto mi postavljate zamku? |
| Matej 22,19 | Pokažite mi novac koji služi za platiti danak. ` Oni mu pokazaše jedan srebrenjak. |
| Matej 22,20 | On im reče: ` Ovaj lik i ovaj natpis, čiji su? ` |
| Matej 22,21 | Oni odgovoriše: ` Cezarovi. ` Tad im on reče: ` Predajte dakle Cezaru što je Cezarovo, a Bogu što je Božje. ` |
| Otkrivenje 1,3 | Blago onome koji čita i onima koji slušaju riječi proroštva, i drže što je napisano u njemu; jer je vrijeme blizu |
Пергамент нису имали, Библија није била преведена комплетна, било је много неписмених, и ти сада нама кажеш да су они читали Свето Писмо и то да су га читали онако баш доста и да су били охрабривани ?Svako je ohrabrivan da čita Sveto pismo, a ne samo sveštenstvo.