BOGUMILI U SREDNJEVEKOVNOJ RASKOJ

Па када им не одговара истина мењају наравно, а остале болеснике што сањају некакве бугаре остављају.

Sad idem da radim. Kad se vratim prevešću one citirane Kočine komunističko ustaške budalaštine...

.........nije uvredljivo nego je surova istina

Poslednja izmena:
Za vino napisao si ovo:

To se propovedalo u dalekoj proslosti - negde izmedju 3. i 14. veka. Zato ne bi trebalo da se tako drasticno kvalifikuje

Iz tvog izlaganja proizilazi da bi trebalo da se kvalifikuje kao zabrana, istina sa blazom kaznom nego tada ali ipak sa kaznom. Reci su tvoje. Dalje, napisao si ovo:

Osudjivali su one ceremonije i rituale koje su dovodili coveka u bliski kontakt sa materijom, kao sto su brak, konzumiranje mesa i vina

Pa onda zavrsio sa:

u vreme posta pojeo sam lepinju sa pljeskavicom

Kako vidim, u tvojoj glavi je nekoliko licnosti, ona sa pljeskavicom je za, onaj deo za zabranu vina je protiv.

Poslednja izmena od moderatora:
Pošto sam ja dovoljno načitan i obrazovan prevešću ovo sa starosrpskog na vukosrpski kako bi današnji Srbi koji ne znaju mogli da razumeju jezik svojih čukundedova.

Naime Kočo, je rekao sledeće:

Туку, сакаме да кажеме кога некој Вулич или Балугџич или некое нивно копиле ќе земе некоја надуена поза и ќе не праша нас Македонците
„Ами камо ви цареви и кралеви и тапија за земјата македонска?“ да му речеме:
„Еве ни го дедо Богомил!

"Dakle želimo da kažemo kada Vulić ili Balugdžić ili neko njihovo kopile zauzme neku nadmenu pozu i pita nas Makedonce ............Ами камо ви цареви и кралеви и тапија за земјата македонска?“ да му речеме:
„Еве ни го дедо Богомил! "

Iz konteksta se jasno da videti da naziva ne samo Vulića ili Balugdžića, već i bilo koga ko bi pitao gde su im makedonski plemići i tapije da je njihova istorija ustvari deda Bogumil.

Slično danas rade poturice proglašavajući Srbe koji su prešli u islam nekakvim izgubljenim plemenom Bogumila koje sa Srbima nikakve veze nema.

A i ja sam našo gde ću prasice da krstim.

Poslednja izmena od moderatora:
Filozofiranje na forumu je kad bolje pogledaš kao koncertiranje u pilićarniku.
Zbrka vezano za temu nastaje jer se ne radi ni o kakvom istrebljenju hristijanizovanih Arijanaca,Manihejaca, Babuna, Bugera itd, već naprotiv velika većina tzv Staroveraca koji se spominju jesu Srbi koji nisu hteli da se odreknu slavljenja starih slovenskih slava i običaja. To je bilo toliko jako da je Sveti Sava morao da zadrži gotovo sve svetkovine i da im hrišćansku notu na šta i do dana današnjeg mnogi Srbin ne daje baš mnogo.

Ovo je suština koju neću više obrazlagati
Ko ukačio ukačio

Pozdrav drugari.........:bye:

Koga zanima obavestiće se već

Evo jedan trag.......
dragan-jovanovic487-zelene-novine.jpg

Poslednja izmena:
Zasto je to tretirano kao uvredljivo, a nije uvredljivo kad naziva u svoj nemoci svog profesora kopiletom?
A sta ti licno mislis, da li je ovaj tekst uvredljiv:

"Najvise me fasciniraju "umovi" koji sami sebe citiraju, obozavaju i svoje slike sa kucnim ljubimcem postavljaju na pdf-u. Lep ti je sarplaninac, jesi li ga krstio. Prezime mu znam, a kako mu je ime kum nadenuo."

Back