Bog

Nemoj Sale ovako. Raspitaj se malo o odnosima u robovlasničkom društvu i uporedi sa današnjim.

надам се да ниси у једној од амазонских шума, где "цивилизација" није крочила кад ме усмераваш да упоређујем

Nemoj Sale ni ovako. Malo te vadi ovo u zagradi, ali ja pretpostavljam na koju to naučnu disciplinu misliš a koja je "van" zagrade. Ovde ti je mnogo puta predočeno da je ta disciplina jedna od najdokazanijih.

ајмо
јел се још ради на еволуцији или је ту стављена тачка?

Ne znam, ali neću sigurno da u ovo vreme nauke idem linijom manjeg otpora i prihvatim neko natprirodno biće koje daje papagaju tu mogućnost, već imam nekoliko mogućnosti:
-da potražim šta je biologija otkrila o tome;
-ako nema otkrića a dovoljno sam pametan, izučavaću tu pojavu i doći do rešenja;
-ako nisam dovoljno pametan (a to sigurno nisam), čekaću da neko dovoljno pametan dođe do otkrića.
Dakle, daleko sam od toga da prihvatim Boga kao rešenje, a kojeg su ponudili pre nekoliko hiljada godina, kao rešenje za sve.

.
ниси схватио поенту мог питања
упљуваше се овде неки да им чудно што у библији неке животиње "причају" па су све у чуду како неко може да верује у то.
ја знам да папагај може да прича:D и немаш појма колико ми је од животног значаја то сазнање

ајмо
јел се још ради на еволуцији или је ту стављена тачка?

stavljene su tri tacke......eno majmuni presli u grad.....na tajvanu.....cvrki prizno da je matematicki moguce desavanje van vremena,prostora i materije.....toto evoluira u duhovitosti.......a kod kuste jedan uso i u tenak i posle bila katastrofa.....
evolucija nikada ne spava.....:hahaha:

sale, pa lepo ti je rekao
kakve razlike ti vidiš u periodu kad je neko bio rob i tako se nazivao od recimo današnjeg čoveka koji sebe naziva slobodnim, digne kredit za stan, ne može da otplati, uzmu mu stan i traže još i ondaK kreće da radi za druge do kraja života
isti đavo
kad bismo svi bili malo razumniji, možda bi svet, ne samo naša zemlja, i bio bolje mesto..

nemoj samo molim te da pitaš a zašto je uzeo kredit
društvo je takvo da se pojedinci ubiju od rada i jedva sastavljaju kraj sa krajem dok neki sede i pijuckaju kafe po ceo dan i primaju tri prosečne plate i više

da nije cvrleta, temu bi okupirali vernici, prosuli par nebuloznih teorija, viknuli amin i otišla bi pod ključ :lol:
па нисте ни ви удружени атеисти наивни.
тако и јеховини сведоци одржавају тему, увек има по један цврле, зато не брини за тему:D

stavljene su tri tacke......eno majmuni presli u grad.....na tajvanu.....cvrki prizno da je matematicki moguce desavanje van vremena,prostora i materije.....toto evoluira u duhovitosti.......a kod kuste jedan uso i u tenak i posle bila katastrofa.....
evolucija nikada ne spava.....:hahaha:

завлачи докле иде...
а нас религиозне зову овце:D
они су она жена која је свако јутро опањкавала комшиницу да јој прљав веш док муж не рече да опере прозор за промену:hahaha:

завлачи докле иде...
а нас религиозне зову овце:D
они су она жена која је свако јутро опањкавала комшиницу да јој прљав веш док муж не рече да опере прозор за промену:hahaha:

:hahaha: tako nekako......:rotf: cvrki izgleda nije prao godinama.....toliko da je gotovo dosao do nivo slepila......:lol:

sale, pa lepo ti je rekao
kakve razlike ti vidiš u periodu kad je neko bio rob i tako se nazivao od recimo današnjeg čoveka koji sebe naziva slobodnim, digne kredit za stan, ne može da otplati, uzmu mu stan i traže još i ondaK kreće da radi za druge do kraja života
isti đavo
kad bismo svi bili malo razumniji, možda bi svet, ne samo naša zemlja, i bio bolje mesto..

nemoj samo molim te da pitaš a zašto je uzeo kredit
društvo je takvo da se pojedinci ubiju od rada i jedva sastavljaju kraj sa krajem dok neki sede i pijuckaju kafe po ceo dan i primaju tri prosečne plate i više

он је рекао да није тако и да упоредим
ето ти си дала леп пример како нема суштинске разлике
ма можеш ти бити разумна колико хоћеш али тај рај о ком причаш је на хоризонту:D
у свој тој заврзлами треба да гледаш како што скупље да продаш кожу

cvrle ovo da nosis ko poruku u dzepu i svaki put kad ti padne na pamet da si atestirani racionalista...procitaj.....pa kad dobijes opet napad atestiranosti...opet procitas.....pa sve dok ovaj podatak ne dostigne semanticki nivo u tvojoj lobanji.....verujem da ce biti mukotrpno to....ali budi uporan......ne daj covece...

Rekoh ti da neces razumeti, dzabe se trudis, nauka nije vera.

Pogledaj neku naucnu raspravu, pa ces shvatiti koliko je zapravo mentalnog napora potrebno, da bi se iole razumelo da prostor moze da bude beskrajno mali i jednak nuli, ali da on i dalje postoji. Inace, to se zove singularnost. Evo da ti objasnim ovo.
Prostor je razmak izmedju dve tacke. Ako postoji samo jedna tacka, prostor je jednak nuli. Prostor nije odsutan, tu je, ali je besmisleno i pitati koliki je taj prostor, posto je postoji referenca na osnovu koje bi odredio razmak. Iz istog razloga, je besmisleno postaviti pitanje sta je bilo pre velikog praska, zato sto je vreme u singularnosti t=0, ne postoji vreme pre pocetka vremena. Ne postojis ti, pre svog zaceca. Singularitet je sve. Ne postoji van njega. Ne postoji van singulariteta koje bi ti mogao da zamislis, da bacis pogled i pretpostavis kako taj singluaritet izgleda.

x=0, y=0, z=0, t=0, m=∞

Ne razumes da se nalazis unutar univerzuma, i ne postoji referenca van njega, na osnovu koje mozes dati neku drugu zamisljenu vremensku liniju i pitati, 'a koliko je ta singularnost bila tu gde je bila, i gde je to ona bila?'

Metar u prirodi, kilogram, vreme, slovo A, to su sve ljudske izmisljotine, koje u univerzumu zapravo ne postoje, vec su samo pomagala da bi ti i ja razumeli o cemu pricamo.

Da se razumemo, onako najiskrenije. Nijedan krokodil ne moze da sabere dva i dva, zato sto nema kapacitet za razumevanje matematike, ali je matematika deo njega. Nijedan covek ne moze da razume singularitet kao opis koji on treba da vizualizuje, bez obzira na opis, ali je taj singularitet deo njega.

Ali to ne znaci da tome treba dodati dimenziju boga, jer razumevanje same ideje boga je jos jedan problem, i nije nikakvo resenje. Bog je ubaceni element da bi se opravdao efekat uzrocnosti, ali uzrok za kreirane boga opet pravi beskonacan ciklus, i turanje boga u neku dimenziju van dimenzije, daje jos manje smisla, i objasnjenja, i udaljava nas od mogucnosti razumevanja onoga sto mi zovemo realnost. Bog je bezanje od realnosti, i nije stremljenje ka znanju i razumevanju, vec postapalica, posto za bolje ne znamo.

I opet, ne tvrdim da vizuelno razumem ovo o cemu pisem, ovo je naucni opis svega, i matematicki je tacan. Jedino se kroz matematiku i fiziku, moze razumeti singularnost, misaono da pokusas da rekreiras singularnost kao fizicki objekat, ne moze.
Svaki pokusaj prebacaja ove teme na transcendentalnost, boga itd, logicki ne objasnjava nista.

Poslednja izmena:
:hahaha: tako nekako......:rotf: cvrki izgleda nije prao godinama.....toliko da je gotovo dosao do nivo slepila......:lol:

па немој тако, ипак они немају предрасуде и закључују искљичиво својим разумом када им се презентује да је то тако.:D
мада има и оних који све то провере, врате се рецимо 22 милијарди година уназад направе сачекушу и виде шта се заиста десило, баш као америчке вере ала мирољуб
па кад их назовем секташима они мени кажу да нисам нормалан, да су они слободни стрелци који игром случаја мисле исто:rotf:
штос је у томе не веруј "брадоњама" и нема проблема

- - - - - - - - - -

u toj zavrzlami treba da gledaš kako da ostaneš pošten i dobar..
i kulturan :)

о ком поштењу пишеш и о којој култури

Pa onda ćemo ovako: ako je ono navedeno tvoja logika o postojanju večnog Boga, posebno ono oko: ima i nema počatka, onda svaka čast. Mi nismo ista liga.

Pa,jel gresim? Ako gresim,kako gresim?
Ja sam ti dao logicki prikaz kako se moze doci do koncepta Boga i isto tako mogusnost da postoji Bog.
Ako ti to ne vidis,to je onda tvoj problem,ne moj.

Back