Bog, postoji

• Začetnik teme Začetnik teme #PPP
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
'BOG' postoji, dakako...u razumu onoga koji misli...kao ideja o istini apsolutnog Bića (postojanja).
Ideja je koncept.
Razum kreira koncepte.
'BOG' je KONCEPT ...
'BOG' je proizvod koncepcije.

.

Nezavisno od koncepcije razuma koji misli...POSTOJANJE POSTOJI...po Sebi u Sebi.

Ni riječ 'POSTOJANJE' ne predstavlja ono što JESTE...sve što pomisliš da jeste već NIJE.

Da bi ZNAO to što JESTE moraš da budeš to što JESTE.

Dakle, sve naše riječi su daleko od istine...ali pokušavaju da je predstave...da inspirišu Biće KOJE JESI da se usmjeri ka onome što JESTE.

Sve dotle dok čovječanstvo bude koristilo riječ kao sredstvo razmjene Znanja...bit' ćemo u totalnom raskolu.

Jedino telepatijom, jedna jedinka može da prenese dosupno joj Znanje onoj drugoj jedinki.
Za takvu komunikaciju potrebno je da i jedna i druga jedinka budu OTVORENE ka JEDNOM KOJI JESTE, ka apsolutu.

Dakle, telepatijom jednostavno usmjeravamo onoga kojemu želimo prenijeti Znanje na ono što UVIJEK postoji kao nepromjenjivo u apsolutu.
Takvo razmjenom Znanja nema zabuna.

Ni riječ 'POSTOJANJE' ne predstavlja ono što JESTE...sve što pomisliš da jeste već NIJE.

Da bi ZNAO to što JESTE moraš da budeš to što JESTE.

Dakle, sve naše riječi su daleko od istine...ali pokušavaju da je predstave...da inspirišu Biće KOJE JESI da se usmjeri ka onome što JESTE.

Sve dotle dok čovječanstvo bude koristilo riječ kao sredstvo razmjene Znanja...bit' ćemo u totalnom raskolu.

Jedino telepatijom, jedna jedinka može da prenese dosupno joj Znanje onoj drugoj jedinki.
Za takvu komunikaciju potrebno je da i jedna i druga jedinka budu OTVORENE ka JEDNOM KOJI JESTE, ka apsolutu.

Dakle, telepatijom jednostavno usmjeravamo onoga kojemu želimo prenijeti Znanje na ono što UVIJEK postoji kao nepromjenjivo u apsolutu.
Takvo razmjenom Znanja nema zabuna.

A cemu to sluzi, a uz to i ne radi? :think:

A cemu to sluzi, a uz to i ne radi? :think:

Možda nisam bio dovoljno jasan u komentaru iznad ovog tvog zadnjeg.

Pa evo pokušat ću oš jednom:

Da bi se Znanje moglo predočiti drugoj jedinki jedini način da ga predočimo neiskrivljeno je kada se i jedna i druga jedinka u tom odnosu usmjere ka apsolutu. Jedna jedinka će da ukaže drugoj na Znanje u apsolutu koje želi da mu predoči a druga će da se usmjeri na isto to Znanje, takođe u apsolutu, te nikako ne može doći do zablude, jer i jedna i druga jedinka u tom momentu ZNAJU ISTO Znanje.

Slikovito, to b izgledalo ovako:

:)>O<:)...pri tome onaj koji inicira telepatsku razmjenu mora da se poistovijeti sa frekvencijom razuma onog drugog.

Не можеш посматрати ствари само из угла Библије јер је то погрешно. Уосталом сатану или ђавола познају многе религије. Медитација није стање самохипнозе нити кроз медитацију човек може бити опседнут демонима. Већ ти је објашњено да се до тога што ти називаш демонима може стићи искључиво у стању транса, медитација просто није на фреквенцији зла. Јер кад неко хоће да контактира силе зла и када се упусти у то, тај аутоматски прекида божанску нит која му је пружала Божју заштиту и бива изложен на немилост силама зла. Медитацијом се не прекида божанска нит, напротив, она се учвршћује и ојачава и медитацијом се само постиже смиреност ума, што је ефекат сваке дубоке и истрајне хришћанске молитве ( и за истрајније и посвећеније досежу се више божанске сфере). Проблем је што ти не схваташ да човек не мора бити хришћанин или Израелац да би био човек по вољи Божјој и истински верник. Не схваташ да таква различитост долази управо од Бога и да је та различитост потребна јер постоје сасвим различита схватања, модели размишљања и понашања, сасвим различити начини веровања и доживљавања Бога и сви су исправни јер се тако Бог исказује кроз сопствену свеукупност и безграничност. Зашто мислиш да Богу смета ако неко обожава Сунце? Мислиш ли да је Бог толико ограничен да не зна да је то управо Његово оличење у уму онога ко обожава Сунце? Обожавање Сунца није обожавање неког апстрактног појма, него појма Бога, који за вернике не може бити апстрактан. Из другог угла и Сунце је Божје дело, па као такво може бити обожавано, као и било шта што је Бог створио. Неразумевањем овога само доказујеш колико Библија ограничава самог Бога, јер ти све посматраш из угла Библије који је духовно ускогруд, искључив и ограничен.
Откад се ти позиваш на медицину? Зар не рече да је наука атеистичка школа? И кад смо код тога, зар Бог није уништио Содому и Гомору између осталог и због већ споменутог хомосексуализма у чију одбрану ти стављаш тврдњу медицине да је то природна ствар, иако по Богу знамо да су природан пар мушкарац и жена, а свака друга комбинација је по Богу неприродна. Дакле, ти кад ти одговара користиш тврдње "атеистичке" науке, а по потреби се кријеш иза Бога. Дакле овде видимо твоју недоследност у следбовању Божје речи и твог непоколебљивог стајања иза сваке речи Библије, па самим тим и неискреност. Што се мене тиче, можемо да разговарамо из ког год угла хоћеш, јер само када се одређени појам сагледа са свих страна и из свих углова, само се тада можемо приближити истини.
Ja Bibliju smatram apsolutnom istinom, i spreman sam da branim taj koncept...to sam više puta i rekao. Ti ne prihvataš Bibliju kao Božju pisanu reč, pa i ne očekujem da je smatraš istinom i da prihvatiš njeno učenje. Mnoge religije poznaju đavola, ali ne i Sotonu, palog anđela.
Ono što je najgore u svemu, je to što ljudi zlo moraju da dožive bolno ili kako već, da bi to pripisali nečem zlom. Vidiš, i rakija je zlo, ali se čovek oseća "lepo", droga takođe, i da ne nabrajam. Ako uzmemo da demoni zaista postoje...čovek počinje da se bavi meditacijom, nečim što Bog ne traži od nas, nešto sa čim Bog nema nikakve veze. Da li će taj demon odmah da napadne tog mučenika? Pa naravno da neće, ovaj će videti da mu to ne prija i pobeći od toga. Zato je logično očekivati da ga demon neće nasilno tretirati...već suprotno, taj neko će dobiti neverovatan mir, koji će pripisati Bogu, što je i cilj demona, da se njihovo delo pripiše Bogu, da mučenik ne bi odustao od, u ovom trenutku meditacije, ali i svega ostalog. Zato nas Bog u Bibliju na sve načine upozorava da ne bi bili obmanuti. Bog ne želi različitost, neslaganja i sl. On traži slogu...što ne možemo očekivati u ovom životu gde je Sotona knez.
Zašto se mnogi satanisti, da ih ne nabrajam, podugačak spisak, klanjaju suncu? Pokazuju poštovanje Bogu? Pa Bog namerno nije odmah na početku stvorio sunce, baš iz ovih razloga, nego tek četvrtog dana. Ali sve što Bog stvori ljudi zloupotrebljavaju.
Očigledno da nisi primetila da postoji medicina i "medicina", da postoji nauka i "nauka".
:lol: Ko bre staje na stranu homoseksualaca...šta ti pada na pamet. Samo sam rekao da savremana "medicina" (možda sam prošli put pogrešio što sam stavio bez navodnika) podržava homoseksualizam kao nešto normalno....ne sećam se ni zašto sam ti to rekao, verovatno je postojao neki povod.
Negde sam pročitao lepu rečenicu, gde se kaže, da je "nauka" postala važnija nego istina. Ovo je sjajno rečeno...i ovo je slika konvencijalne "nauke"...da ne kažem materijalističke. Potrebno je da razlikuješ nauku od "nauke", i td. da bi razumela šta pišem...iza ničega se ne krijem...stojim iza svakog napisanog posta.
Nemam sada mnogo vremena, ali ću ti kasnije izneti kako medicina (bez navodnika) gleda na meditaciju.

Možda nisam bio dovoljno jasan u komentaru iznad ovog tvog zadnjeg.

Pa evo pokušat ću oš jednom:

Da bi se Znanje moglo predočiti drugoj jedinki jedini način da ga predočimo neiskrivljeno je kada se i jedna i druga jedinka u tom odnosu usmjere ka apsolutu. Jedna jedinka će da ukaže drugoj na Znanje u apsolutu koje želi da mu predoči a druga će da se usmjeri na isto to Znanje, takođe u apsolutu, te nikako ne može doći do zablude, jer i jedna i druga jedinka u tom momentu ZNAJU ISTO Znanje.

Slikovito, to b izgledalo ovako:

:)>O<:)...pri tome onaj koji inicira telepatsku razmjenu mora da se poistovijeti sa frekvencijom razuma onog drugog.

што би се рекло српски- да му испере мозак :per:

'BOG' postoji, dakako...u razumu onoga koji misli...kao ideja o istini apsolutnog Bića (postojanja).
Ideja je koncept.
Razum kreira koncepte.
'BOG' je KONCEPT ...
'BOG' je proizvod koncepcije.

.

Nezavisno od koncepcije razuma koji misli...POSTOJANJE POSTOJI...po Sebi u Sebi.

LOL pa disi ti Mićo do sada, vec je bilo i vreme da neko unese malko humora u ovu temu :rotf:

LOL pa disi ti Mićo do sada, vec je bilo i vreme da neko unese malko humora u ovu temu :rotf:

Pošto sam komičan da nastavim...Smijeh pomaže zdravlju. :)
.
.
.
Dakle, kao što prevedoh: POSTOJANJE POSTOJI.

Šta je postojanje?

Vratimo se na Srb-ski jezik i sami ćemo to RAZ-otkriti...

Postojanje je druga riječ za bitisanje.
Skraćenica za bitisanje jeste Biće.

Dakle, sada, kada se pomjerimo iz ustaljenog RAZ-mišljanja o Biću kao nečemu manifestovanom (ljudsko Biće npr.) možemo proširiti ovaj pojam na ono što njegovom širinom on obuhvata.

Kada kažemo za nešto da je 'Biće'...mi uistinu nikada ne kažemo da je to neodređeni oblik postojanja već mu uvijek dajemo i atribut pa onda dobijamo i jasniju sliku tog oblika postojanja. Tako, kada za nešto smatramo da u sebi ima život kažemo 'Živo biće'...kada hoćemo da mu damo još specifičniji opis onda kažemo 'ljudsko biće' itd.

Na što nas to uistinu navodi?

Ovi opisi nas navode na činjenicu da je naš Raz-UM RAZ-dvojio nešto što se ni u jednom opisu onog RAZ-dvojenog nije promijenilo...RAZ-dvojio je ono što uviejk predstavlja JEDNO...Biće.

Dakle, da bi razumjeli o kakvom aspektu postojanja govorimo Raz-UMom smo stvorili podjelu, RAZ-dijelili smo ono što je uvijek JEDNO-JEDAN na odvojene pojmove da bi se tim odvojenim pojmovima lakše usmjeravali ka razumijevanju određenog aspekta tog JEDNOG-postojanja-Bića.

Kada znamo Sebe kao Biće KOJE JESMO, onda nam je lako dozvoliti da Raz-UMom načinimo podjelu pri čemu se nikad ne poistovjećujemo niti sa razumom niti sa podjelom.

To je uslov održanja nepromjenjive ISTINE o Sebi.

Zašto je to uslov znanja nepromjenjive istine vjerovatno će vam se reći tokokm izlaganja.

*Biće...to je ono što se po bibliji naziva 'Svetim Duhom'.
*Otac...je apsolutno postojanje iz kojeg se sve rađa i kome se sve vraća...dakle NE-promjenjivo postojanje ili VJEČNOST.
*SIN...jeste iskustvo, manifestacija projektovanog Znanja o Sebi-apsolutu (dakle svaka pojava, manifestacija nečega jeste 'Sin Božiji' jer sin ne može da postoji bez Oca-apsoluta iz kojeg se projektuje ili rađa. Zato se 'SIN Božiji’ rađa i umire ili vaskrsava, odlazi u VJEČNI ŽIVOT, dakle nazad Ocu-apsolutu-Sebi.)

Biće...ili 'Sveti Duh' je onaj dio postojanja koji MORA da bude prisutan u nečemu da bi to nešto imalo Svjesnost o Sebi.
Biće ili 'Sveti Duh' je dakle Svjesnost o Sebi, dakle prisustvo Znanja o Sebi (Istina iz apsoluta) u jednom 'odvojenom' iskustvu Sebe.
'BOG' ili apsolutni aspekt postojanja-Bića jeste SVIJEST, dakle sveukupno Znanje o Sebi ODJEDNOM u JEDNOM.
*Duša...je SKUP Namjera za iskustvom Sebe sakupljen od mnoštva izabranih Znanja o Sebi oko Jednog individualnog Znanja o Sebi, dakle sa Centrom doživljaja u Jednom.

Kada je taj Jedan, dakle Centar u pokretu, on stvara ISKRU Života.

Zašto?

Zato što svojim nagonom za samorealizacijom Namjera stvara KRETANJE od Sebe ka svakom individualnom Znanju o Sebi koje predstavlja njegov izbor željenih iskustava.
Taj ODNOS između Centra doživljaja i onog u odnosu na što se Centar doživljava kao odvojeni Jedan stvara energiju...od koje je sve što je u dimenzijama stvoreno.
Za energiju opet mnogi tvrde da je 'BOG' a Ja kažem NE.
'BOG' ili apsolutno postojanje je TVORAC energije.
U 'BOG-u' energija postoji kao i sve i svi, kao Znanje o Sebi, koje se manifestuje u svoju pojavu tek pokretanjem svakom Jednog prema drugim Jednima.
U 'BOG-u' nema poterbe za takvim načinom razmjene Znanja o Sebi kao u duši jer 'BOG' JESTE SVI I SVE (dakle sva Znanja o Sebi) ODJEDNOM u JEDNOM.

.

Da bi bilo koja Duša (taj SKUP Namjera) mogao da se manifestuje, ona mora da prođe kroz proces Projekcije (proces stvaranja), mora da prođe kroz PROJEKTOR koji će da joj omogući njen pojavni aspekt postojanja: POSTAJANJE.
Ovaj mehanizam je opet Znanje o Sebi iz 'BOG-a' koje predstavlja prvu projekciju Sebe a kroz koju se sva ostala Znanja o Sebi projektuju i postAju manifestacije Sebe (dakle svojih Namjera). Taj mehanizam projekcije naziva se UM-Raz-UM.

UM, služi Biću da stvori SINTEZU onih inicijalnih Znanja u Jednu Namjeru (dušu) otiskujući je u manifestaciju, dok Raz-UM služi da se slike i dr. što doživljavamo kroz čula shvate i načine PREDSTAVU ili objašnjenje onoga što se uistinu dešava.

nastavak...smijeh pomaže zdravlju... :)
.
.
.
Sada, kad znamo malu ‘istoriju’ procesa manifestacije ŽELJE za iskustvom Sebe-Bića KOJE JESMO, da se vratim na objašnjenje samog tog ‘BIĆA KOJE JESMO’.

*Biće je dakle, SVIJEST ili Svjesnost o Sebi-postojanju.

*Takođe, bez Sebe-postojanja (apsoluta-’BOG-a’) SVIJEST o Sebi kao postojanju je nemoguća kao što je i bez SVIJESTI o Sebi nemoguća spoznaja o Sebi ‘BOG-u’-apsolutu kao potojećem.

Dakle, to uvijek predstavlja JEDAN.

SVIJEST ili Svjesnost je karakteristika Bića da se poistovjećuje sa onim na što se njegova pažnja usmjeri.

Zato, iz te karakteristike proizilazi da, kada Biće usmjeri svoju pažnju na Sebe-'BOG-a'-apsoluta kao svoj aspekt postojanja ono se poistovjećuje sa 'BOG-om' i postaje JEDAN sa njim.

Kada Biće, u drugom slulaju, usmjeri svoju pažnju na određeno iskustvo Sebe(na dušu i manifestaciju njenih Namjera kao aspekt svog postojanja) ono se takođe, istom snagom kao i u ranijem primjeru, poistovjećuje Sebe i sa tim, od 'BOG-a-Sebe 'odvojenim' aspektom postojanja (sa postAjanjem) te sve što ZNA o Sebi, u tom ‘odvojenom’ aspektu Sebe, jeste ono što na tom putu iskustva skuplja u memoriji Raz-UMa koji joj služi kao Projektor-manifestator njenih Namjera.
Zato se čovjek recimo, kao manifestacija duše, najčešće osvrće na svoju istoriju, kada govori o Sebi...misleći, da sve što on-čovjek jeste, jeste ono što je sačuvano u memoriji njegovog projektora.

.

Bez Svjesnosti o Sebi, dakle bez Bića (Duha Svetog) koji se spušta u tijelo ne može da postoji Svjesnost o Sebi postojanju. Dakle, materija kao SLIKA onoga što JESTE nema ‘Duh Sveti’ u Sebi ali zato onaj koji doživljava tu materiju JESTE pravo to: DUH SVETI ili Biće KOJE JESAM.

Šta se iz svega izloženog može zaključiti?

Biće ili ‘Duh Sveti’ je Svjesnost ili SVIJEST o Sebi (u zavisnosti na to na što usmjerava svoju pažnju ili interesovanje).
Biće je FANTOM koji se pojavljuje i nestaje po VOLJI.
Dakle, Biće ili ‘Sveti Duh’ upravlja VOLJOM.
Svojom voljom izabira Namjere za iskutsvima koje postaju MOTIVI projekcije ili manifestacije.
Biće, kao takvo, ima moć i karakteristiku da se (kao fantom) pomijera sa jednog na drugi aspekt svog postojanja po sopstvenoj volji.
To pomijeranje NE-ZAHTIJEVA energiju kao sredstvo promjene stanja, dakle ne zahtijeva KRETANJE već se dešava jednostavnim premiještanjem pažnje...sa Sebe na Sebe. To je dakle UNUTRAŠNJI doživljaj Bića KOJE JESTE.

To se razumom može shvatiti na slikovit način nekako ovako (mada nije baš tako):

Biće je kao ‘fantom koji lebdi’ IZNAD LUPE kroz koju posmatra i shvata Sebe kao postOjanje ili manifestaciju postAjanja.

Kada je LUPA (pažnje) usmjerena na cjelinu (Apsolut) Biće Sebe vidi kao cjelinu, dakle kao sve ono što je prisutno u njegovom sveobuhvatnom opsegu spoznaje Sebe. Spuštajući se u apsolut kao postojanje Biće BIVA ‘BOG’ apsolut...SVIJEST o Sebi.

Kada ‘fantom’ ili ‘Duh Sveti’ usmjeri LUPU na iskustvo duše...on to iskustvo sada vidi kroz lupu kao jedino postojanje, te spuštajući se u iskutsvo (pistovjećenjem) postaje Jedan sa tim iskustvom i tu gubi Znanja o Sebi koja, kada je ‘BOG’-apsolut-JEDAN, posjeduje ili JESTE JEDAN sa njima.

Eh, to smo mi ljudi, Biće koje je utonulo u predstavu Sebe, ne shvatajući da smo u svakom momentu UVIJEK dio JEDNOG iz kojeg postAjemo.

Ja Bibliju smatram apsolutnom istinom, i spreman sam da branim taj koncept...to sam više puta i rekao. Ti ne prihvataš Bibliju kao Božju pisanu reč, pa i ne očekujem da je smatraš istinom i da prihvatiš njeno učenje. Mnoge religije poznaju đavola, ali ne i Sotonu, palog anđela.
Ono što je najgore u svemu, je to što ljudi zlo moraju da dožive bolno ili kako već, da bi to pripisali nečem zlom. Vidiš, i rakija je zlo, ali se čovek oseća "lepo", droga takođe, i da ne nabrajam. Ako uzmemo da demoni zaista postoje...čovek počinje da se bavi meditacijom, nečim što Bog ne traži od nas, nešto sa čim Bog nema nikakve veze. Da li će taj demon odmah da napadne tog mučenika? Pa naravno da neće, ovaj će videti da mu to ne prija i pobeći od toga. Zato je logično očekivati da ga demon neće nasilno tretirati...već suprotno, taj neko će dobiti neverovatan mir, koji će pripisati Bogu, što je i cilj demona, da se njihovo delo pripiše Bogu, da mučenik ne bi odustao od, u ovom trenutku meditacije, ali i svega ostalog. Zato nas Bog u Bibliju na sve načine upozorava da ne bi bili obmanuti. Bog ne želi različitost, neslaganja i sl. On traži slogu...što ne možemo očekivati u ovom životu gde je Sotona knez.
Zašto se mnogi satanisti, da ih ne nabrajam, podugačak spisak, klanjaju suncu? Pokazuju poštovanje Bogu? Pa Bog namerno nije odmah na početku stvorio sunce, baš iz ovih razloga, nego tek četvrtog dana. Ali sve što Bog stvori ljudi zloupotrebljavaju.
Očigledno da nisi primetila da postoji medicina i "medicina", da postoji nauka i "nauka".
:lol: Ko bre staje na stranu homoseksualaca...šta ti pada na pamet. Samo sam rekao da savremana "medicina" (možda sam prošli put pogrešio što sam stavio bez navodnika) podržava homoseksualizam kao nešto normalno....ne sećam se ni zašto sam ti to rekao, verovatno je postojao neki povod.
Negde sam pročitao lepu rečenicu, gde se kaže, da je "nauka" postala važnija nego istina. Ovo je sjajno rečeno...i ovo je slika konvencijalne "nauke"...da ne kažem materijalističke. Potrebno je da razlikuješ nauku od "nauke", i td. da bi razumela šta pišem...iza ničega se ne krijem...stojim iza svakog napisanog posta.
Nemam sada mnogo vremena, ali ću ti kasnije izneti kako medicina (bez navodnika) gleda na meditaciju.
Опет те питам на основу чега тврдиш да је Библија апсолутна истина? На основу сопственог сматрања?
Зашто људи морају да познају сотону да би спознали зло? Зло је у свима нама, као и добро, а ми бирамо. Не разумем због чега је сотона толико битан у овој причи :dontunderstand:.
Наравно да знам да постоји "наука" и наука, то сам ти већ раније и објаснила, али зато овај разговор никуда и не води, што ти не пратиш његов ток и чак се не сећаш ни зашто си нешто рекао.
То што се сада ограђујеш од изреченог о хомосексуалцима, не мења чињеницу да си као аргумент употребио тврдњу "медицине", а не Божју реч у чему се огледа твоја недоследност и неискреност ка самој Библији и мени као саговорнику.
Са чим то Бог нема никакве везе? Колико знам Бог има везе са свиме што је створио. А шта то постоји на свету што Он није створио? И различитости је Бог створио. Зашто мислиш да је немогуће да Бог жели да дођемо до те слоге управо кроз различитости? Када их надвисимо знаћемо да смо на правом путу. А ти знаш шта Бог жели и тражи од нас јер ти Библија тако каже? Она иста која нас "учи" да човек може да почини лаж, превару, обману, инцест, бигамију и тако даље и да поврх тога добије благослов од библијског бога и још буде награђен тиме што му библијски бог да име Израиљ, па се још читав народ прозове по инцестуозном бигамисти Јакову. Јеси ли сигуран да је то оно што Бог жели од нас?
Не могу да схватим озбиљно човека који верује таквом богу и који верује у демоне.
Што се тиче медитације, она има само једно значење и сврху, а то је смирење ума преко којег се стиже до виших божанских сфера, преко којих се не може стићи до "демонских". Све што води узнемирењу ума као што је контактирање злих сила или теби разумљиво - демона, није медитација. Слажем се да човек злоупотребљава много тога што је створио Бог, па је тако и са медитацијом. Свака њена злоупотреба води ка њеном изопачавању, у таквом облику то већ није медитација. По трећи пут ти објашњавам да до тога што ти називаш демонима можеш стићи искључиво путем транса, медитацијом то просто није могуће.
Што се тиче јоге и медитације, веровање у Бога је део класичне Јоге која је један од филозофских система хиндуизма, па самим тим је и понављање Божјег имена управо у форми медитације. То се не разликује од исихастичке Исусове молитве. Сасвим је друга ствар како то Библија тумачи према својим робовласничким потребама, па ти то схваташ здраво за готово.
Јога је умиривање немирних флуктуација ума (из научног угла ;) ), са циљем да оствари Унутрашње Ја, што се у хришћанству назива душом. Медитација је средство којим се то постиже.
Медитација није нешто што радимо, то је више пуштање да се догоди онако како је (по Богу). То је дозвољавање нашим мислима, нашим предрасудама, жељи за успехом (ма колико ваљане биле наше амбиције), нашим бригама да се утишају и ућуте. Дар целовитости, светости и љубави је у свима нама ма које вере или убеђења били, а досегли би тај дар када би престали да трагамо и "радимо" и када би били тихи и мирни у телу и у мислима, осећањима и дубљим слојевима ума. Дакле потпуно иста ствар којој нас уче хришћански светитељи - одрицање од материјалног и уздизање душе ка Богу кроз смирење. Шта ти ту није јасно и шта је ту "демонско" ?

Опет те питам на основу чега тврдиш да је Библија апсолутна истина? На основу сопственог сматрања?
Зашто људи морају да познају сотону да би спознали зло? Зло је у свима нама, као и добро, а ми бирамо. Не разумем због чега је сотона толико битан у овој причи :dontunderstand:.
Наравно да знам да постоји "наука" и наука, то сам ти већ раније и објаснила, али зато овај разговор никуда и не води, што ти не пратиш његов ток и чак се не сећаш ни зашто си нешто рекао.
То што се сада ограђујеш од изреченог о хомосексуалцима, не мења чињеницу да си као аргумент употребио тврдњу "медицине", а не Божју реч у чему се огледа твоја недоследност и неискреност ка самој Библији и мени као саговорнику.
Са чим то Бог нема никакве везе? Колико знам Бог има везе са свиме што је створио. А шта то постоји на свету што Он није створио? И различитости је Бог створио. Зашто мислиш да је немогуће да Бог жели да дођемо до те слоге управо кроз различитости? Када их надвисимо знаћемо да смо на правом путу. А ти знаш шта Бог жели и тражи од нас јер ти Библија тако каже? Она иста која нас "учи" да човек може да почини лаж, превару, обману, инцест, бигамију и тако даље и да поврх тога добије благослов од библијског бога и још буде награђен тиме што му библијски бог да име Израиљ, па се још читав народ прозове по инцестуозном бигамисти Јакову. Јеси ли сигуран да је то оно што Бог жели од нас?
Не могу да схватим озбиљно човека који верује таквом богу и који верује у демоне.
Што се тиче медитације, она има само једно значење и сврху, а то је смирење ума преко којег се стиже до виших божанских сфера, преко којих се не може стићи до "демонских". Све што води узнемирењу ума као што је контактирање злих сила или теби разумљиво - демона, није медитација. Слажем се да човек злоупотребљава много тога што је створио Бог, па је тако и са медитацијом. Свака њена злоупотреба води ка њеном изопачавању, у таквом облику то већ није медитација. По трећи пут ти објашњавам да до тога што ти називаш демонима можеш стићи искључиво путем транса, медитацијом то просто није могуће.
Што се тиче јоге и медитације, веровање у Бога је део класичне Јоге која је један од филозофских система хиндуизма, па самим тим је и понављање Божјег имена управо у форми медитације. То се не разликује од исихастичке Исусове молитве. Сасвим је друга ствар како то Библија тумачи према својим робовласничким потребама, па ти то схваташ здраво за готово.
Јога је умиривање немирних флуктуација ума (из научног угла ;) ), са циљем да оствари Унутрашње Ја, што се у хришћанству назива душом. Медитација је средство којим се то постиже.
Медитација није нешто што радимо, то је више пуштање да се догоди онако како је (по Богу). То је дозвољавање нашим мислима, нашим предрасудама, жељи за успехом (ма колико ваљане биле наше амбиције), нашим бригама да се утишају и ућуте. Дар целовитости, светости и љубави је у свима нама ма које вере или убеђења били, а досегли би тај дар када би престали да трагамо и "радимо" и када би били тихи и мирни у телу и у мислима, осећањима и дубљим слојевима ума. Дакле потпуно иста ствар којој нас уче хришћански светитељи - одрицање од материјалног и уздизање душе ка Богу кроз смирење. Шта ти ту није јасно и шта је ту "демонско" ?

Amin! :klap::klap::klap:

Bibliju smatram apsolutnom istinom jer je popločana naučnim činjenicama,...knjiga gde nam Tvorac daje svoju "ličnu kartu", i traži od nas da je proverimo...ko je proverio Njegovu "ličnu kartu" zna o čemu pričam. Biblija se može braniti iz svih mogućih uglova...tako da ko se upozna sa tim, ne može gajiti ama baš nikakakvu sumnju o istom.
Prvo je potrebno da ljudi spoznaju `dobro´, da bi videli šta je `zlo´.
Pa ako sam upotrebio tvrdnju "medicine", gde sam stavio navodnike (post

A ovo se baš dešava tamo gde su ljudi otuđeni od Boga, od Biblije.
I mnogo drugih dešavanja, da ih sada ne tražim, gde se samo kaže "misterija"...i tu je tačka, nema dalje. I onda ljudi počinju između sebe da traže neka racionalna, neozbiljna objašnjenja.

Bibliju smatram apsolutnom istinom jer je popločana naučnim činjenicama,...knjiga gde nam Tvorac daje svoju "ličnu kartu", i traži od nas da je proverimo...ko je proverio Njegovu "ličnu kartu" zna o čemu pričam. Biblija se može braniti iz svih mogućih uglova...tako da ko se upozna sa tim, ne može gajiti ama baš nikakakvu sumnju o istom.

I mnogo drugih dešavanja, da ih sada ne tražim, gde se samo kaže "misterija"...i tu je tačka, nema dalje. I onda ljudi počinju između sebe da traže neka racionalna, neozbiljna objašnjenja.

Не, ниси направио мало поређење, већ си се позвао на медицину, али нема везе.
Бог није створио оружје, али јесте човека који је створио то оружје и ниси објаснио какве везе има сатана са целом причом?
И да наставим у твом стилу, шта је сатана радио пре појаве Библије и хришћанства? Крио се у некој рупи па решио да се појави заједно са Библијом?
Проблем је у томе што не схваташ да ти не заступаш истину већ превазиђену догму. Људски дух се развија, не стоји у месту као што ти то представљаш. Треба да научиш да поштујеш друге вере и другачија убеђења, јер Исусов пут мира и љубави не би никада назвао другу веру отпадом као што то чините ти и твоја секта.
Ништа ја не тврдим што се тиче Јакова и његовог неморала, све то пише лепо у Библији у Првој књизи Мојсијевој, а у наставку те приче иду још уцена и масакр.
Што се тиче медитације, не морам ни да је браним ни да је нападам, све ти је лепо објашњено из различитих углова и речено ти је како ствари заиста стоје, а сасвим је друга ствар што ти истрајаваш у тој хришћанској једноумној тактици, да је демонско све што није хришћанско. То није Исусов пут мира и љубави, нити ти имаш праву представу о Богу. Треба да схватиш да сви људи свих вера и убеђења имају једнако право на једнако достојанство и да им то никаква догма не може одузети, па ни библијска.
Што се тиче трагова у житу, за то постоје различита објашњења, наравно ти користиш оно које теби највише одговара и све тумачиш из тог искључивог угла своје ограничене секте и ако праву истину зна само Бог.

Не, ниси направио мало поређење, већ си се позвао на медицину, али нема везе.
Бог није створио оружје, али јесте човека који је створио то оружје и ниси објаснио какве везе има сатана са целом причом?
И да наставим у твом стилу, шта је сатана радио пре појаве Библије и хришћанства? Крио се у некој рупи па решио да се појави заједно са Библијом?
Проблем је у томе што не схваташ да ти не заступаш истину већ превазиђену догму. Људски дух се развија, не стоји у месту као што ти то представљаш. Треба да научиш да поштујеш друге вере и другачија убеђења, јер Исусов пут мира и љубави не би никада назвао другу веру отпадом као што то чините ти и твоја секта.
Ништа ја не тврдим што се тиче Јакова и његовог неморала, све то пише лепо у Библији у Првој књизи Мојсијевој, а у наставку те приче иду још уцена и масакр.
Што се тиче медитације, не морам ни да је браним ни да је нападам, све ти је лепо објашњено из различитих углова и речено ти је како ствари заиста стоје, а сасвим је друга ствар што ти истрајаваш у тој хришћанској једноумној тактици, да је демонско све што није хришћанско. То није Исусов пут мира и љубави, нити ти имаш праву представу о Богу. Треба да схватиш да сви људи свих вера и убеђења имају једнако право на једнако достојанство и да им то никаква догма не може одузети, па ни библијска.
Што се тиче трагова у житу, за то постоје различита објашњења, наравно ти користиш оно које теби највише одговара и све тумачиш из тог искључивог угла своје ограничене секте и ако праву истину зна само Бог.
Pozvao sam se na "medicinu", ne na medicinu. Mislim da sam bio dovoljo jasan, da se ne ponavljam.
Upravo tako, kao što je čovek stvorio oružje, tako je i stvorio razne "bogove", meditacije, klanjnje predmetima, suncu, mesecu i td. sve je to proizašlo iz čoveka, a ono što je od čoveka, nije od Boga. Sotona je tu da što više ljudi navuče na priču koju promovišeš, da je različitost religija od Boga.
Pa nije Biblija stvorila Boga, već je Bog stvorio Bibliju. Isto kao što Hrišćanstvo nije stvorilo Isusa, već Isus Hrišćanstvo. Sotona je na Zemlji od onoga dana kada je prevario Adama i Evu, tu su se Adam i Eva priklonili Sotoni i pokazali neposlušnost, tj. izabrali kneza ovoga sveta. Ljudi su u početku imali mnogo duži životni vek, tako da se poruka o Bogu, i Njegovom protivniku lako prenosila. Npr. Nojev sin je mogao da ispriča Avramu sve o potopu, jer mu je Avram bio rođak. Ali vremnom, ljudskom degradacijom, čovekov vek se smanjio, i ljudi su počeli da se otuđuju od Boga, da bi Bog izbegao novi potop... pomoću jednog narda preokrenuo ceo tok ljudske istorije...i objavio je svoju pisanu Reč.
Ljudska duhovnost treba da se razvija, i to je jasno kao dan...to niko ne spori. Ja ne mogu da poštujem ono što nije od Boga, to ni sam Isus nije radio. Ti se služiš Isusovom ljubavlju koju je pokazao da opravdaš ljudske greške. Pa Isus nije dozvolio da se kamenuje ona kur.va, da li to znači da Isus to podržava?
Cela priča ti je ovakva, uhvatiš se za nešto i to slepo kritikuješ. Evo, ja ći to reći. Jakov je pogešio, ko čita Bibliju zna da je tu pogrešio i neće se ugledati na taj čin...u ostalom, Mojsije je dao jasan zakon, pa pogledaj da li nas on uči krađi i ostalom nabrojanom. Da završim priču o Jakovu. Kao što sam već napomenu da Bog ne radi preko savršenih ljudi, jer ih nema...kada bi čekao savršene ljude ne bi ništa učinio. Ako si čitala taj deo o Jakovu, mogla si videti da ga je na sve to nagovorila majka, a on je stavio majku ispred Boga i Njegovih normi. Dalje znaš da je Jakov morao da ode od kuće, da više ne vidi majku, koja je u njegovom odsustvu i umrla. Onda imamo da se Jakov kaje za to što je učinio, i da moli Boga da živ ostane posle susreta sa svojim bratom Isavom. I na kraju, Jakov dobija novo ime, Izrailj, što znači pobednik. U jevrejskoj terminologiji, ime označava karakter, tako da kada je Jakov promenio svoj karakter, dobio je novo ime.
Što se tiče meditacije, tu imamo samo tvoje mišljnje, kao i moje...ne možeš tvrditi da si u pravu i da si na strani istine, i da je sve u tvoju korist...to isto kažem i ja...ali time ništa ne postiižemo. Dakle, moj stav je da to nije od Boga, tvoj je da jeste..i kraj priče, nemam nameru da idem u nedogled.
A što se tiče tragova u žitu, i ostalih "misterija", ti očigledno nemaš nikakvo objašnjenje, pa izbegavaš to da priznaš. Kako ti kažeš, napad je najbolja odbrana.
Ta objašnjenja na koja se ti pozivaš su tipa, kao za onog demona koji se pojavio u Egiptu, "odsjaj koji je napravila kamera." Manimo se tih priča, nismo deca.

Poslednja izmena:
Pozvao sam se na "medicinu", ne na medicinu. Mislim da sam bio dovoljo jasan, da se ne ponavljam.
Upravo tako, kao što je čovek stvorio oružje, tako je i stvorio razne "bogove", meditacije, klanjnje predmetima, suncu, mesecu i td. sve je to proizašlo iz čoveka, a ono što je od čoveka, nije od Boga. Sotona je tu da što više ljudi navuče na priču koju promovišeš, da je različitost religija od Boga.
Pa nije Biblija stvorila Boga, već je Bog stvorio Bibliju. Isto kao što Hrišćanstvo nije stvorilo Isusa, već Isus Hrišćanstvo. Sotona je na Zemlji od onoga dana kada je prevario Adama i Evu, tu su se Adam i Eva priklonili Sotoni i pokazali neposlušnost, tj. izabrali kneza ovoga sveta. Ljudi su u početku imali mnogo duži životni vek, tako da se poruka o Bogu, i Njegovom protivniku lako prenosila. Npr. Nojev sin je mogao da ispriča Avramu sve o potopu, jer mu je Avram bio rođak. Ali vremnom, ljudskom degradacijom, čovekov vek se smanjio, i ljudi su počeli da se otuđuju od Boga, da bi Bog izbegao novi potop... pomoću jednog narda preokrenuo ceo tok ljudske istorije...i objavio je svoju pisanu Reč.
Ljudska duhovnost treba da se razvija, i to je jasno kao dan...to niko ne spori. Ja ne mogu da poštujem ono što nije od Boga, to ni sam Isus nije radio. Ti se služiš Isusovom ljubavlju koju je pokazao da opravdaš ljudske greške. Pa Isus nije dozvolio da se kamenuje ona kur.va, da li to znači da Isus to podržava?
Cela priča ti je ovakva, uhvatiš se za nešto i to slepo kritikuješ. Evo, ja ći to reći. Jakov je pogešio, ko čita Bibliju zna da je tu pogrešio i neće se ugledati na taj čin...u ostalom, Mojsije je dao jasan zakon, pa pogledaj da li nas on uči krađi i ostalom nabrojanom. Da završim priču o Jakovu. Kao što sam već napomenu da Bog ne radi preko savršenih ljudi, jer ih nema...kada bi čekao savršene ljude ne bi ništa učinio. Ako si čitala taj deo o Jakovu, mogla si videti da ga je na sve to nagovorila majka, a on je stavio majku ispred Boga i Njegovih normi. Dalje znaš da je Jakov morao da ode od kuće, da više ne vidi majku, koja je u njegovom odsustvu i umrla. Onda imamo da se Jakov kaje za to što je učinio, i da moli Boga da živ ostane posle susreta sa svojim bratom Isavom. I na kraju, Jakov dobija novo ime, Izrailj, što znači pobednik. U jevrejskoj terminologiji, ime označava karakter, tako da kada je Jakov promenio svoj karakter, dobio je novo ime.
Što se tiče meditacije, tu imamo samo tvoje mišljnje, kao i moje...ne možeš tvrditi da si u pravu i da si na strani istine, i da je sve u tvoju korist...to isto kažem i ja...ali time ništa ne postiižemo. Dakle, moj stav je da to nije od Boga, tvoj je da jeste..i kraj priče, nemam nameru da idem u nedogled.
A što se tiče tragova u žitu, i ostalih "misterija", ti očigledno nemaš nikakvo objašnjenje, pa izbegavaš to da priznaš. Kako ti kažeš, napad je najbolja odbrana.
Ta objašnjenja na koja se ti pozivaš su tipa, kao za onog demona koji se pojavio u Egiptu, "odsjaj koji je napravila kamera." Manimo se tih priča, nismo deca.
Тачно, ако је Бог створио Библију тако је створио и медитацију.;) мада за Библију нисам сигурна, што се тиче медитације то каже религија коју ти не поштујеш, а не ја као што све време покушаваш да представиш, а твоја религија не може бити тачнија од било које друге. Ниси се позвао на"медицину", него на медицину, мислим да сам била довољно јасна. Што се тиче трагова у житу не знам одакле ти идеја да бих ја морала да имам обајшњење за то? Можемо да причамо о томе, али ту појаву си ти поменуо , па изволи објасни ( из твог угла наравно ), искрено нисам се бавила том тематиком до сад.
Што се тиче Јакова он је добио име Израиљ пре него што је променио свој карактер, а благослов од бога усред свог неморала, толико о томе.
Не правдам људске грешке кроз Исусову љубав, али љубав само може бити љубав и ништа друго, то никако да схватиш.
Твоја тврдња да се позивам на објашњења типа "одсјај који је направила камера" уопште не стоји, што се из мојих постова може видети, то кажеш просто јер немаш бољу одбрану и настављаш са још једном хришћанском тактиком обесмислити разговор када немаш боље аргументе.
Што се тиче сатане и демона, бестелесна бића нам се указују у оном облику који је у датом моменту прихватљив и схватљив нивоу наше свести, али далеко од тога да су то заиста демони и сатана. Бог нам допушта да сопствено добро и зло изразимо на разне начине и кроз разне облике и схватања. Човеку није потребан сатана да би починио грех, то је само људски изговор за сопствену немоћ и зло, тако да ти правдаш људске грешке кроз причу о сатани.
А о Богу би требало да знаш следеће:
"У свакоме Господ почива, тајно, без разлике да ли Га човек поштује или не. Човеково усавршавање и приближавање Богу вечито је јер је Бог не само несазнајан и непојмљив, него и недокучен.
Он, Господ наш, безграничан је у љубави, неисказано. Требало би да Му приступамо искрено и да будемо стално са Њим, јер Он је стално са нама."
Онај ко ово заиста зна, а не само да верује, њему нису потребне дискриминаторске и искључиве једноумне и ограничене хришћанске приче и догма ничим поткрепљена. Нико те не може спасити од твојих сопствених предрасуда осим тебе самог.
Твој став почива на твојој сопственој убеђености, а убеђеност није чињеница. Зато, манимо се тих прича, нисмо деца.

Тачно, ако је Бог створио Библију тако је створио и медитацију.;) мада за Библију нисам сигурна, што се тиче медитације то каже религија коју ти не поштујеш, а не ја као што све време покушаваш да представиш, а твоја религија не може бити тачнија од било које друге.
Koji su dokazi da je Bog stvorio meditaciju? Za Bibliju ih ima koliko hoćeš.

Ниси се позвао на"медицину", него на медицину, мислим да сам била довољно јасна.
#563 Toliko o tome.

Што се тиче трагова у житу не знам одакле ти идеја да бих ја морала да имам обајшњење за то? Можемо да причамо о томе, али ту појаву си ти поменуо , па изволи објасни ( из твог угла наравно ), искрено нисам се бавила том тематиком до сад.
Ni ne očekujem da mi ovo objasniš...već sam ovo naveo da bi videla da postoji nešto, što čevek ne može dosegnuti. Biblija nas uči da su to pali anđeli.

Што се тиче Јакова он је добио име Израиљ пре него што је променио свој карактер, а благослов од бога усред свог неморала, толико о томе.
Ime je dobio nakon što je promenio karakter.

Не правдам људске грешке кроз Исусову љубав, али љубав само може бити љубав и ништа друго, то никако да схватиш.
Твоја тврдња да се позивам на објашњења типа "одсјај који је направила камера" уопште не стоји, што се из мојих постова може видети, то кажеш просто јер немаш бољу одбрану и настављаш са још једном хришћанском тактиком обесмислити разговор када немаш боље аргументе.
Pa ja sam samo naveo jedan od izgovora za onog demona iz Egipta. Ljudi nisu spremni da prihvate realnost, pa smišljaju kojekakva "objašnjenja".

Човеку није потребан сатана да би починио грех, то је само људски изговор за сопствену немоћ и зло, тако да ти правдаш људске грешке кроз причу о сатани.
Ko je rekao da je potreban Sotona da bi čovek počinio greh? Mi imamo slobodnu volju i sami biramo, naravno da sutra niko neće imati izgovor za svoja nedela.

А о Богу би требало да знаш следеће:
"У свакоме Господ почива, тајно, без разлике да ли Га човек поштује или не. Човеково усавршавање и приближавање Богу вечито је јер је Бог не само несазнајан и непојмљив, него и недокучен.
Он, Господ наш, безграничан је у љубави, неисказано. Требало би да Му приступамо искрено и да будемо стално са Њим, јер Он је стално са нама."
Онај ко ово заиста зна, а не само да верује, њему нису потребне дискриминаторске и искључиве једноумне и ограничене хришћанске приче и догма ничим поткрепљена. Нико те не може спасити од твојих сопствених предрасуда осим тебе самог.
Sa ovim se ne slažem. Bog ne može da prebiva tamo gde je prljavština, gde zaudara. Naravno da bez Boga nam nije činiti ništa, i da smo živi zahvaljujući Njemu. Mi treba da izgrađujemo karakter, da težimo moralnom i uzvišenom..i da dozvolimo Bogu da se useli u nas. Bog ne može prebivati kod kurvara, bludnika, bezakonika, onih koji biraju Sotonu, to bi značilo da se Bog useljava u osobu koja Ga ne želi, Bog ne želi da lomi ljudsku ličnost. Dakle, Bog traži od nas da Ga pozovemo...to radimo tako što živimo moralno i uzvišeno.

Твој став почива на твојој сопственој убеђености, а убеђеност није чињеница. Зато, манимо се тих прича, нисмо деца.
E sad, voleo bih da ti meni izneseš tvoju verziju i tvoje shvatanje porekla života. Kako je sve počelo? Kako je došlo do ovog života i sl. ?

E sad, voleo bih da ti meni izneseš tvoju verziju i tvoje shvatanje porekla života. Kako je sve počelo? Kako je došlo do ovog života i sl. ?

е вала добро си се сетио:)
не знам зашто је битно антихристима да нападају хришћанство, ал видим да им је јако битно

Slicne crteze su u zitu pre nekih 10-15 god.kod mene napravili:Dfrka je trajala nekih mesec dana,dolazili su neki strucnjaci iz sveta,novinari,ucestvovala je i policija,normalno zadruga nacijem je zemljistu to i nacrtano.
Na kraju se ispostavilo da je to sve organizovao i sproveo covek koji stnuje pored te parcele:zcepanje:
Usvakom slucaju mora im se odati priznanje,perfektno su uradili posao:klap::rotf:

Back