gost 133940
Elita
- Poruka
- 23.648
Ne grešim baš toliko. Svi imaju Supermena, jedino što se on samo za rišćane materijalizovao.
I još ga svrbe zglavci kada se toga seti.
I još ga svrbe zglavci kada se toga seti.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Ne grešim baš toliko. Svi imaju Supermena, jedino što se on samo za rišćane materijalizovao.
I još ga svrbe zglavci kada se toga seti.![]()
наш се материјализовао.. а њихов вероватно никад и неће.. кад види како је овај наш прошао 

Jedina korisna stvar u vezi sa rišćanstvom je da pokazuje da je avramov bog neotporan na ubode.![]()
Misim, ako nekad bude ustrebalo.![]()

Ondak si paganin u srcetu.![]()
њему је то подвалила нека
кад је ономад зидо вавилонску кулу 
Pa zasto? Nije li sasvim drukcije kad ti se nekakvo vise bice pojavi u nekoj meditaciji nego kad ga sanjas?
Ovako. Biblija je ta koja govori o Sotoni, ona je ta koja ga opisuje i govori kada on najviše deluje na ljude, i kako deluje. Tako da, ako verujemo u Sotonu, ne možemo mi čitati o Sotoni iz drugih literatura koje nisu zasnovane na Bibliji.. Dakle, Biblija nas upozorava da sve što nije od Boga, da je zlo. Meditacija svakako nije od Boga, i da je to stanje u kom čovek dolazi do samohipnoze gde ga opsedaju demoni. O meditaciji možemo i iz medicinskog ugla, naravno ako si raspoložena.
Sa ovim se slažem.
бог који није постао тело (односно човек) је бог одвојен и отуђен од човека, затворен у своје постојање и потпуно незаинтересован за човека.. који онда остаје препуштен сам себи и свом удесу.. па такав за човека и не постоји.
или је бог-садиста који се (како муслимани верују) поиграва са човеком, наводећи га, по свом нахођењу, на добро или зло, и тако ужива у његовој несрећи..
дакле, бог који није постао човек јесте бог који није ни достојан човека.. достојан је само човековог презира.
у том смислу бог који није Христос- и није бог.
Не појављују се никаква бића при медитацији, а човек је константно при измењеном стању свести. Бес или смиреност, срећа или туга, све су то различита стања свести, па према тој твојој логици они који верују у сатану су у константној опасности од њега.
Мислим да си неозбиљан.
Pa da, nije li takvo ucenje?
Ако се човек одлучи за зло, мислиш ли да је за то одговоран сатана?
Мислиш ли да човек нема слободну вољу?
Pa u teoriji, covek ima slobodnu volju da se prikloni mamljenjima rogatog.
Човек је отуђен и одвојен од Бога по својој сопственој вољи. Човек је по свом сопственом избору пао у материјално и вредан је сопственог презира.
Човек је тај који није достојан Бога и човек је тај који се кроз Бога може спасити и вратити на прави пут. Избор је само на човеку и његовој слободној вољи. Бог не мора постати било какво ограничено биће као што је човек, да би био достојан тог истог човека. Потпуно је бесмислено причати о достојности нечега што је оличење саме достојности.

па ја нисам по свом избору рођен.. нико ме није питао
како се то кроз Бога можемо спасти ако је између нас и Бога непремостиви јаз, да не кажем провалија
ово остало не разумем![]()

Како знаш да те нико није питао?
Можда се не сећаш?
Јаз је само у главама појединаца.
Ако не разумеш, није ни битно...
![]()

Да, да, дакле пребацивање одговорности.
Занимљива теорија, у пракси је другачије.
јес вала.. ја кад претерам са алкохолом- ничег се не сећам![]()

идем напоље Pa i nije, u stvari. Ta teorija je i nastala posmatranjem te iste prakse, pa samim tim one ne mogu biti u disparitetu.
Nije lako odupreti se tim mamljenjima, naravno, oni sa jakom voljom i karakterom ce i to da uspeju. A to uopste nije prebacivanje odgovornosti.
Ти би да ме вртиш у круг, а круг је бесконачан.
Почели смо од медитације, ако си заборавио.
Дакле, само си потврдио да медитација није потребна за та мамљења о којима говориш,
може то и без ње.
Moze, ali nije tako lako. Samo kazem da ne treba previse cackati mecku.