Bog je u svemu

The Graeat Gatsby

Veoma poznat
Banovan
Poruka
13.394
Ne znam kako da pocnem ovu temu, a da pogresno ne razumete naslov iste.
Zato cu se posluziti samo primerom iz jednog filma o bogu.

Covek, (mislim da se film ne zove razgovor sa bogom ali je slicno) mislim da je po istinitoj prici.
Covek se dakle, proslavio tako sto je dokazivao u americi kako je Bog svuda. Ne znam da li je to protiv nase vere ili ne, kao sto reko da ne razumete pogresno naslov teme.
taj sto je dokazivao , ne znam gde je i sta da je radio, dobio je otkaz, isteran zbog neceg iz kuce, postao je beskucnik, i prezivljavao tako sto je trazio od Boga hranu, bog mu je dao hranu tako sto je taj covek preturao bio po kontenjerima, (obilniju hranu je nasao) sto je razgovarao sa bogom, u samoposluzi, na ulici, tako u samoposluzi nije imao falilo mu je para da plati pivo i bog mu je pomogao, tako sto je naisla jedna zena i dala mu da plati pivo, zahvalio joj se i produzio dalje, pitao je boga nesto oko njegovog posla, valjda dokazivanja da je bog svuda, i on mu je nekako kroz narod dok je bio na ulici odgovarao, prolaznici itd itd
Nadam se da se do sada razumeli sta hocu da kazem.
Mislim, dakle, da je to pogresno takvo nesto prikazivati, jer iz stog prozilazi da nepostoji isus, raj pakao nista, jer kao sto covek rece Bog je svuda i u svakom, bog je u tebi, bog je u coveku?
Nasa vera jasno govori da je tako i uvek bilo da je Bog na nebu, stvorio zemlju, nebo, drvece, da je rodio bozijeg sina isusa, itd itd

Sta vi mislite o tome?

Bog jeste svuda kao Svedržitelj,pre svega preko svojih božanskih nestvorenih energija.Omniprezentnost je jedno od osnovnih atributa božanskog bića.
I sam Isus je govorio Carstvo Nebesko je u vama.Bog je i u nama,i među nama i oko nas.Sve što postoji nosi u sebi klicu Logosa,Sina Božijeg kroz kojega je i svet stvoren.Njen pun potencijal i krajnji smisao tek treba da se ostvari po sveopštem vaskrsenju i eshatološkoj realnosti života budućeg veka.

Covek, (mislim da se film ne zove razgovor sa bogom ali je slicno) mislim da je po istinitoj prici.
Covek se dakle, proslavio tako sto je dokazivao u americi kako je Bog svuda. Ne znam da li je to protiv nase vere ili ne, kao sto reko da ne razumete pogresno naslov teme.
taj sto je dokazivao , ne znam gde je i sta da je radio, dobio je otkaz, isteran zbog neceg iz kuce, postao je beskucnik, i prezivljavao tako sto je trazio od Boga hranu, bog mu je dao hranu tako sto je taj covek preturao bio po kontenjerima, (obilniju hranu je nasao) sto je razgovarao sa bogom, u samoposluzi, na ulici, tako u samoposluzi nije imao falilo mu je para da plati pivo i bog mu je pomogao, tako sto je naisla jedna zena i dala mu da plati pivo, zahvalio joj se i produzio dalje, pitao je boga nesto oko njegovog posla, valjda dokazivanja da je bog svuda, i on mu je nekako kroz narod dok je bio na ulici odgovarao, prolaznici itd itd
Mislim, dakle, da je to pogresno takvo nesto prikazivati, jer iz stog prozilazi da nepostoji isus, raj pakao nista, jer kao sto covek rece Bog je svuda i u svakom, bog je u tebi, bog je u coveku?
Nasa vera jasno govori da je tako i uvek bilo da je Bog na nebu, stvorio zemlju, nebo, drvece, da je rodio bozijeg sina isusa, itd itd

Sta vi mislite o tome?

Da, bas tako Bog je u svemu,,, sve sto dise , sto postoji, sto vidimo oko sebe ,,sve je Bozije, i mi smo Boziji,,, d aBog pomaze uvek i svuda,,, narocito onima koji ga traze i zovu. jer je rekao Kucajte i otvorice vam se, istite i nacice te,,,
malo me buni ovo ste rece.." Ne znam da li je to protiv nase vere ili ne," i ond ase pitam koje si ti to vere,,ako se pitas ovo??? :think: posto je cudno,,, Pravoslavci ovo znaju i treba da znaju da Bog je sve i sva,,, Bog je svuda, sve oko nassu kapljice Bozije ljubavi,,, sve stvoreno,,, jer rece po 6 danu stvaranja i- Bi DOBRO-
Potvrdicu ti i ovo da nisata u nasim zivotima nije slucajno,,Bog zna i kosu nasu na glavi i ni jedna dlaka ne pada sa nje bez njegove dozvole i promisla,, sve ljude koje srecemo su tu iz nekih razloga...
Treba se covek uzdai samo u Boga Gospoda, i olaksati svoj teret zivotni ,,jer covek sam nije kadar da se nosi sa svim zivotnim teskocama,,, a i zasto bih?? Gospod kaze,,, polozite na mene sve brige i ja cu vas odmoriti,,moj jaram je blag..

Da, bas tako Bog je u svemu,,, sve sto dise , sto postoji, sto vidimo oko sebe ,,sve je Bozije, i mi smo Boziji,,, d aBog pomaze uvek i svuda,,, narocito onima koji ga traze i zovu. jer je rekao Kucajte i otvorice vam se, istite i nacice te,,,
malo me buni ovo ste rece.." Ne znam da li je to protiv nase vere ili ne," i ond ase pitam koje si ti to vere,,ako se pitas ovo??? :think: posto je cudno,,, Pravoslavci ovo znaju i treba da znaju da Bog je sve i sva,,, Bog je svuda, sve oko nassu kapljice Bozije ljubavi,,, sve stvoreno,,, jer rece po 6 danu stvaranja i- Bi DOBRO-
Potvrdicu ti i ovo da nisata u nasim zivotima nije slucajno,,Bog zna i kosu nasu na glavi i ni jedna dlaka ne pada sa nje bez njegove dozvole i promisla,, sve ljude koje srecemo su tu iz nekih razloga...
Treba se covek uzdai samo u Boga Gospoda, i olaksati svoj teret zivotni ,,jer covek sam nije kadar da se nosi sa svim zivotnim teskocama,,, a i zasto bih?? Gospod kaze,,, polozite na mene sve brige i ja cu vas odmoriti,,moj jaram je blag..

Aham..
Mogao bi Boško da svrati malo do policije, do bolnice, do opštine... da ih spali majke im ga bolesne...

Bog jeste svuda kao Svedržitelj,pre svega preko svojih božanskih nestvorenih energija.Omniprezentnost je jedno od osnovnih atributa božanskog bića.
I sam Isus je govorio Carstvo Nebesko je u vama.Bog je i u nama,i među nama i oko nas.Sve što postoji nosi u sebi klicu Logosa,Sina Božijeg kroz kojega je i svet stvoren.Njen pun potencijal i krajnji smisao tek treba da se ostvari po sveopštem vaskrsenju i eshatološkoj realnosti života budućeg veka.

pojasni malo, sta znaci Omniprezentnos?
ovo je taj film nasao samhttp://mojtv.hr/film/5530/razgovori-s-bogom.aspx
pa nije u nasoj veri gde nema molitve bogu ni crkve ni nicega! nego samo pitas ljude za pomoc i to kako je taj covek nazvao "odgovori od Boga"! odgovori od od ljudi a ne od boga, ti se molis i tako dobijas odgovore da li je tako bog hteo ili ne, jer smo svi znamo kolika je snaga molitve a ne ja tu da pitam ljude sta mislie, najglupavlji film koji sam ikada gledao!

Aham..
Mogao bi Boško da svrati malo do policije, do bolnice, do opštine... da ih spali majke im ga bolesne...

aham,, ko ti je kriv sto si ti i takvi poput tebe ozlojedjeni i ne srecni,, a sami ste krivi ,,, jer ste Boga odbacili,,kako onda mislite da vam bude dobro,, zasto su ratovi, mrznja, zloba, pakost,,, bolesti u svetu,,,zato,,jer je to posledica grehova , a plata za greh je smrt duse,,,svako ko cini bilo koje zlo nad njim djavo vlada,,, njega sluzi,,, zato i jeste svet u muci,,zasto,,zato sto zivog Boga odbacise i djavola sledise,,e zato je to tako,,, ,svako za sebe odgovara,,,
ne krivite Boga sto vam je lose,, sami ste tako odabrali,,, ajde da cujem koliko ste videli, doziveli, culi psovaca satane, a koliko Boga??!!! Ajme de li ce vam duse....
Bog sudi pravedno,,pokajte se i urazumite dok ima vremena jos...

Бог је бескрајни плави круг, а у њему смо ми :D
Kao i uvek, lupnes, tresnes i ostanes ziv. Pazi pameti, BESKRAJNI plavi KRUG? Zar krug nije zatvorena kriva??? I ko ga oboji u plavu. Zastio u plavo, a ne u roze??? Cale, cale, mudracuni jedan. od tebu e se svasta moze cuti. Ti si pravo otkrovenje, a ne tamo nekakvi mrtvi svetitelji sa aoromaticnim koskama.

- - - - - - - - - -

Prema religijskom učenju Bog jeste u svemu.
U svemu se mesa kao dijamant margarin.

Kao i uvek, lupnes, tresnes i ostanes ziv. Pazi pameti, BESKRAJNI plavi KRUG? Zar krug nije zatvorena kriva??? I ko ga oboji u plavu. Zastio u plavo, a ne u roze??? Cale, cale, mudracuni jedan. od tebu e se svasta moze cuti. Ti si pravo otkrovenje, a ne tamo nekakvi mrtvi svetitelji sa aoromaticnim koskama.

- - - - - - - - - -

U svemu se mesa kao dijamant margarin.
Po teoriji skupova-On je sve! Deus sive Natura!
I Po Svetosavlju je telo bogojavljanje,a duša bogosluženje...Nači 100%!
Dva božanska smuđa koja sam danas na krompiru pod sač i na kraju prelio miksom dva jaja i pavlakom i
s njima veca i ja skoro pojeli prste i još pivkanima gasimo žeđ-su takođe telo božije,a ja unutrašnji kanibal
ante portas...:rumenko::lol:

Sta vi mislite o tome?
Nije pogresno jer Bog moze pomagati na takve nacine, da nekome obezbedi hranu za taj dan itd...

Ko trazi pomoc od Boga Bog mu pruza...

Ako je Bog SVE STVORIO, a jeste, on je svuda...

To ne potire cinjenicu da je Bozji Sin Isus Hrist...

On je kod Boga na nebu.

A Biblija - Bozja rec je ISTINA..

Bog jeste na nebu ali koristi svoj sveti duh ( svoju delujuci silu) da deluje na Zemlji i tako pomaze ljudima.

Po teoriji skupova-On je sve! Deus sive Natura!
I Po Svetosavlju je telo bogojavljanje,a duša bogosluženje...Nači 100%!
Dva božanska smuđa koja sam danas na krompiru pod sač i na kraju prelio miksom dva jaja i pavlakom i
s njima veca i ja skoro pojeli prste i još pivkanima gasimo žeđ-su takođe telo božije,a ja unutrašnji kanibal
ante portas...:rumenko::lol:
Smiri ljubav prema smudju sa prelivom, jer tako pripravljen ipak stvara holesterol koji zakrecava krvne sudove. Srcka ili shlog cekaju u zasedi. Nece ti pomoci ni zahvalnost bogovima (svetoj Trojci) za dodeljene ti smudjeve. Ni svetosavsko bogosluzenje, a jos manje bogojavljanje. Narocito posle nekoliko flasa ili krigla piva.

P.S. Nije mi jasno zasto se meni zalis? Sta kaze Cale?

Nije pogresno jer Bog moze pomagati na takve nacine, da nekome obezbedi hranu za taj dan itd...

Ko trazi pomoc od Boga Bog mu pruza...

Ako je Bog SVE STVORIO, a jeste, on je svuda...

To ne potire cinjenicu da je Bozji Sin Isus Hrist...

On je kod Boga na nebu.

A Biblija - Bozja rec je ISTINA..

Bog jeste na nebu ali koristi svoj sveti duh ( svoju delujuci silu) da deluje na Zemlji i tako pomaze ljudima.
Oni koji se mole njima vise pomogne nego onima kojima je u svakodanasnjici potrebna neka pomoc pa onda ti kazu onako " ima boga" u svakodanasnjici, a oni koji se mole mole se i dalje.
Iz tog provazilazi ma sta god da radio bog gleda na tebe, ili se ne molis dobro ili uopste.
Taj covek se uopste nije molio a bog mu je pomogao, samo je zahtevao odgovore od Boga.
Ne znam i plasim se napisem, ali ja verujem u Boga, svom dusom, ali plasim se da napisem, da sam negde procitao ili cuo da kada ne bi bilo Boga trebalo bi ga izmisliti, jer ko je za to zasluzan nego Bog?

Tako ako tj kao sto ti kazes da Bog pomaze na svemoguce nacine, kako onda onima koji su dobri ljudi ali ne mole se za razliku od bogoslovaca velikih, imaju vise srece od njih?
Dovoljna je vera, prepostavljm, npr, kao sto sam Bog kaze ako imas vere i kazes drvetu iscupaj se i presadi se na drugo mesto ono ce to da uradi, znaci li to da nije bitno da li verujes u Boga.

Upravo tako, Bog je u svemu i sve je Bog. Već među prvim paragrafima se to može videti jer napominje se da je on Alfa i Omega.

Magnentius88164r.jpg

Vatican_Chi_Rho.png

Vatican_Secret_Map.jpg

Ovo što je prikazano se odnosi na metaforu o religiji Hrišćanstva. Naime, religija sama po sebi nije odgovor već ključ do odgovora. Sami moramo proći kroz vrata.

Ova analogija je takođe prikazana u filmu Matrix kada Neo (iliti One) mora sam proći kroz vrata da upozna Arhitektu svega, te tu dobija odgovore na sva svoja pitanja.

U realnosti, stvar je malo drugačija jer vrata moramo sami da otkrijemo, ali učenja Hristova jesu ključ za spoznaju onoga što se nalazi kada prođemo kroz vrata.

statue-saint-peter-saint-peter-square-vatican-city-holding-key-68619803.jpg

Poslednja izmena:
Upravo tako, Bog je u svemu i sve je Bog. Već među prvim paragrafima se to može videti jer napominje se da je on Alfa i Omega.

Magnentius88164r.jpg

Vatican_Chi_Rho.png

Vatican_Secret_Map.jpg

Ovo što je prikazano se odnosi na metaforu o religiji Hrišćanstva. Naime, religija sama po sebi nije odgovor već ključ do odgovora. Sami moramo proći kroz vrata.

Ova analogija je takođe prikazana u filmu Matrix kada Neo (iliti One) mora sam proći kroz vrata da upozna Arhitektu svega, te tu dobija odgovore na sva svoja pitanja.

U realnosti, stvar je malo drugačija jer vrata moramo sami da otkrijemo, ali učenja Hristova jesu ključ za spoznaju onoga što se nalazi kada prođemo kroz vrata.

statue-saint-peter-saint-peter-square-vatican-city-holding-key-68619803.jpg
Hoces da kazes da je on i u mojim crevima i bubrezima? Sta mu to znaci: bog je alfa i omega? Zar nije mogao biti omega i alfa? A sta proizvode odnosno prodaju ta preduzeca.Vidi se je trznica, odnosno pijaca veoma lepo i skladno uredjena

Back