Bog će zauvek uništiti zlo

Biblija nema mana vec tvoje shvatanje iste...

Ja sam Bibliju proucavala godinama pa je znam i razumem.

Osnovno obelezje Biblije kao Bozje reci je to da je ona skladna
Bozja rec je istina.
Takodje je Bog savrsen a time i Bozja rec.

takodje naveo si deo stiha navedi ceo pa ces videti da nema protivrecnosti

vec je drugaciji kontekst

napisi cele stihove pa ces videti da je drugacija recenica i kontekst

kada se Biblija dublje prouci nadje se smisao i odgovor.

Кoji kontekst moze opravdati da kad jednom Isus svedoci sam za sebe - to svedocanstvo je istinito a ako drugi put svedoci sam za sebe to svedocanstvo bi bilo lazno?
Pitanje je dali svedocenje samog za sebe je laz ili istina. Ne moze biti i jedno i drugo osim ako se ne radi o malverzacijama .

Кoji kontekst moze opravdati da kad jednom Isus svedoci sam za sebe - to svedocanstvo je istinito a ako drugi put svedoci sam za sebe to svedocanstvo bi bilo lazno?
Pitanje je dali svedocenje samog za sebe je laz ili istina. Ne moze biti i jedno i drugo osim ako se ne radi o malverzacijama .

ne pise tako
dakle nadji cele recenice pa ispisi pa ces videti da nisu iste

Nisi znao da je Bog postavio Isusa da bude kralj Bozjeg Kraljevrsta 1000 godina?
Imas to u Bibliji

Otkrivenje 20
4 I videh prestole, i onima koji seđahu na njima dade se vlast da sude. I videh duše isečenih za svedočanstvo Isusovo i za reči Božju, koji se ne klanjaše zveri ni liku njezinome, i ne primiše žiga na čelima svojim i na ruci svojoj. I oni oživeše
i kraljevaše s Hristom hiljadu godina.

isus postaje Kralj Bozjeg Kraljevstva nakon rata na nebu
Otkrivenje 12:9
7 I izbio je rat na nebu: Mihael i anđeli njegovi borili su se sa zmajem. I zmaj se borio, i anđeli njegovi,
8 ali nije nadvladao. I nije se za njih više našlo mjesta na nebu.
9 I bio je zbačen veliki zmaj, prazmija, koji se zove Đavo i Sotona, koji zavodi sav svet.
Bio je zbačen na zemlju, a s njim su bili zbačeni i anđeli njegovi.
10 I začuo sam jak glas na nebu kako govori:
“Sada je nastalo spasenje i moć i kraljevstvo Boga našega i vlast Hrista njegova,
jer je zbačen optužitelj braće naše, koji ih je dan i noć optuživao pred Bogom našim!
11 A oni su ga pobijedili krvlju Janjetovom i riječju svjedočenja svojega i nisu ljubili život svoj
ni onda kad su se suočili sa smrću.
12 Zato veselite se, nebesa i vi koji prebivate u njima! Teško vama, zemljo i more, jer je Đavo sišao k vama,
silno gnjevan, znajući da ima malo vremena!”

Isus dolazi da sudi svima u toku "velike nevolje"

(Matej 24:30) Tada će se na nebu pojaviti znak Sina čovečjega I tada će proplakati sva plemena zemaljska.
I vidjet će Sina čovječjega kako dolazi na oblacima nebeskim sa silom i velikom slavom.

(Matej 25:32) I svi će se narodi skupiti pred njim i on će odvojiti ljude jedne od drugih, kao što pastir odvaja ovce od jaraca.
(2. Korinćanima 5:10) Jer svi mi moramo stati pred Hristovu sudsku stolicu, da svatko dobije plaću za ono što je u telu zaslužio, po onome što je učinio, bilo dobro bilo zlo.

Dakle, zaključujem da je naš moderator takođe pripadnik JS ?

Za Arijanu ne važe pravila kao za nas nižerazredne smrtnike ?
.......................................................................................................................................................

Pitanje za nju: Zašto je bog stvorio zmaja ?

Da li samo zato da bi imao sa kim da ratuje gore na nebu (zabave radi) ili postoji neki dublji visokoumniji razlog ?

Dakle, zaključujem da je naš moderator takođe pripadnik JS ?

Za Arijanu ne važe pravila kao za nas nižerazredne smrtnike ?

.......................................................................................................................................................

Pitanje za nju: Zašto je bog stvorio zmaja ?

Da li samo zato da bi imao sa kim da ratuje gore na nebu (zabave radi) ili postoji neki dublji visokoumniji razlog ?

Jutros sam na ovoj @Temi obavestio ucesnike o novonastalom tumacenju u kojem se kaze da to ,( boldovanje i velika slova ) , nije apsolutno zabranjeno , vec je izuzetak i pogledajte u Pravilniku ovog pdf za detalje , pa , hajde i ovde cu :

https://forum.krstarica.com/showthr...d-religije?p=35595410&viewfull=1#post35595410

Samo jedan pravi Bog i postoji JHVH Jehova Bog,Tvorac svega..
Koji je jedini "oduvek i zauvek" besmrtan i zivi u vecnosti....
A posto je jedan Bog i jedna religija bice...
Sada Bog skuplja ljude iz svih naroda da bi u novom svetu postojala samo ta jedna religija.
I sada postoji jedna religija koju Bog podrzava a temelj te vere je njegova rec Biblija.

Samo je jedan i zove se YAHuah ili Jahuah.

Jahuah uopste ne skuplja ljude iz svih naroda, vec samo one koji su seme i odredjeni i pre postanja sveta.
Zapitaj se da li si ti to seme Mona :?:
I oduvek je postojala Vera u jednoga Boga,a ne religija, slabo ti je to znanje, :)

Ja sam tebi dokazao koje je ime Boga i Mesije,a od YHVH, ne moze nikako da bude to sto su svedoci izmislili.
A ono sto sam ti dokazao potice iz drevnog hebrejskog jezika sa koriscenjem Mesijinog aramejskog jezika.

izvini ne znas ispravno
Dokazano je koje je ime Boga i to se zna
JHVH Jehova
ova tema se ne bavi time
imam drugu temu gde su svi dokazi toga
https://forum.krstarica.com/showthr...vlastito-IME-BOGA-zapostavljeno?highlight=ime
https://forum.krstarica.com/showthr...trebe-Bozje-IME-JHVH-ili-JEHOVA?highlight=ime

https://upload.wikimedia.org/wikipe...ton_-_Foto_Giovanni_Dall'Orto_22-Apr-2007.jpg

Poslednja izmena:

Ja sam ti dokazao sta je pisalo, pre nego se pojavila tvoja organizacija, koja je zasnovana na manipulaciji, a to znaci da je i Bozije ime njima posluzilo za manipulaciju.

Evo tvojih dokasza:Bog. Obožavamo jedinog istinitog i Svemoćnog Boga, Stvoritelja, čije je ime Jehova.

Paleo hebrejski je jezik proslosti i to je Dokaz kako se Bog zove:

The Creator Himself wrote His Name with His finger on the Ten Commandments. He spells it Yahuah-paleotimes.jpg. This language is commonly called Paleo-Hebrew;

The Son of YAHUAH bears His Father's name. His name was YAHUsha. "YAHU" is short for YAHUAH, and "sha" means Salvation in Hebrew. When we put the two together we get YAHUsha, which means "YAHUAH is Salvation." YAHUsha was the name He carried while here on earth. After His resurrection he has been given the name above all names, YAHUAH the Savior;

PTT-Tehillium-Qumran.gif

- - - - - - - - - -

This is a 2,000 year old Original Text of Tehillum (sn- Psalms) found at Qumran, Israel. This was written around 50 B.C. This is an example of the type of Scripture that the Savior read from.

Careful examination of this text will show our Creator's Name, YAHUAH-Qumran.gif-YAHUAH, appears "7 "times in this short amount of Scripture.

- - - - - - - - - -

YAHUWAH.gif

jhvh.jpg

tetragramaton na hebrejskom ime Boga JHVH - cita se Jehova

Biblija otkriva Bozje IME.

Psalam 83:18 da bi se znalo da si jedino ti, kojemu je ime Jehova,
Svevišnji koji je nad svom zemljom!

Psalms 83:18

That men may know that thou, whose name alone is JEHOVAH, art the most high over all the earth.

- King James Bible "Authorized Version", Cambridge Edition

Exodus 6:3
And I appeared unto Abraham, unto Isaac, and unto Jacob, by the name of God Almighty, but by my name JEHOVAH was I not known to them.

Isaiah 26:4
Trust ye in the LORD for ever: for in the LORD JEHOVAH is everlasting strength:[/b]

http://www.kingjamesbibleonline.org/Psalms-83-18/

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

Zanimljivo da u crkvi pise ime Boga JHVH http://en.wikipedia.org/wiki/Tetragrammaton

Ima slike crkava gde pise JHVH tetragramaton
iako ga crkva ne koristi

https://en.wikipedia.org/wiki/Tetra...e_high_above_the_altar_symbolizing_Yahweh.jpg

na hebrejskom i to ovako:
jhvh.jpg

- - - - - - - - - -

https://en.wikipedia.org/wiki/Tetragrammaton

Transcription of the Divine Name as ΙΑΩ in the 1st-century BCE Septuagint manuscript 4Q120.
https://en.wikipedia.org/wiki/Tetragrammaton#/media/File:4Q120_frg20_with_Divine_Name.jpg

15%2B-%2B1

Tetragrammaton on top of the Basilica of Saint Louis in Missouri

The Divine Name on display in St Mary's Church, Wivenhoe
2.jpg

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/uk/9/96/Tetragramaton_Lviv_Ukraine.jpg
Tetragramaton_Lviv_Ukraine.jpg

..................

Poslednja izmena:
Džaba da mu ime boldiraš i slova uveličavaš.

Nek su slova ko kuća velika, uzalud je. On nema moć da uništi zlo, zbog toga što faktički ne postoji - izmišljen je lik. Produkt je mašte pastira od pre 2.000 godina.

Nemaš većeg dokaza njegove nemoći, od Holokausta, koji kako svi znamo nije sprečio ?

Bog je svemocan i jednom je unistio zao svet u potopu.
Opet ce u Armagedonu.

Bas zato sto je ljubav on ne unistava nikoga odmah nego daje priliku ljudima
da se pokaju i okrenu na pravi put da bi im dao spasenje.
Bog zeli da se sto vise ljudi spase.

Opet ce u Armagedonu.
Odmah da ti kazem da od toga nema nista, obecanje ludom radovanje.....

- - - - - - - - - -

Zemljotresi, vulkani itd......bas je to ljubav i hvala mu,
Ne treba od njega ni "lj" od ljubavi

Samo je jedan i zove se YAHuah ili Jahuah.

Jahuah uopste ne skuplja ljude iz svih naroda, vec samo one koji su seme i odredjeni i pre postanja sveta.
Zapitaj se da li si ti to seme Mona :?:
I oduvek je postojala Vera u jednoga Boga,a ne religija, slabo ti je to znanje, :)

Otkud ti to ?

Isus je prvi pustio buvu o postojanju jednog boga. Potkrepivši svoju teoriju sa par trikova (mađioničarskih). Pretvaranje vode u vino na primer ?

Isusov deda nije znao za postojanje tog jednog bestelesnog boga ?

Aristotel na primer nije znao za postojanje jednog boga ? Jevrejski čobani su ga izmislili 300 godina posle njegove smrti ?

Držimo se činjenica rođaci.

Pastirsko božanstvo je izmišljeno pre 2000 godina ?

A znamo da je Egipatsko carstvo bitisalo čitavih 4.000 godina pre te pastirske izmišljotine?

Pre njega Sumersko, Akadsko. A pre njih smo imali Atlantidu, Hiperboreju, i ko zna još koliko carstava i kraljevstava ?

Opet ce u Armagedonu.

Sta pise ovde Mona, hajd procitaj, molim te , :)

4907151_orig.jpg

- - - - - - - - - -

A znas li ti koji je ovo jezik, :)

Hashem-in-Paleo-Hebrew.jpg

- - - - - - - - - -

A sta ovo znaci, :)

teaserbox_2462925223.JPG

- - - - - - - - - -

A ovde mi se cini da je zamenjeno ime Bozije :)

hqdefault.jpg

- - - - - - - - - -

A od Hebreja sta pise za 144 Hiljade, :)

Salvation.html

- - - - - - - - - -

Salvation.html

- - - - - - - - - -

144.jpg

- - - - - - - - - -

Zasto li je ovo YAH na kraju i sta ustvari znaci zela rec, :)

Back