Bog će zauvek uništiti zlo

Moze li ateista biti pravednik ako je ok po svim kriterijumima ?
Ne može. "Poverova Avram Bogu i uračuna mu se u pravednost." "Brat moj i majka moja i sestra moja je onaj koji izvršava volju Oca mojega na nebesima." Prema tome teorija Biblije jasno kazuje ako nijesi savio šiju pred Gospodom i postao ponizan, pokoran i totalno poslušan nikada nećeš zavredeti vječnoga života. E tu se dolazi do onoga najvažnije da li ćeš ti biti zadovoljan sa dobijenim "vječnim životom" ili ti se neće svideti????

Hristos pita Nekodima farisejskog prvosveštenika: "Šta će čovek dati kao otkupinu za svoj život?" I ne dobi odgovora. Ti se nazivaš prvosveštenikom farisejskim a odgovora ne znaješ? Odgovor je kratak i sladak. Ništa! Ni propadljivu dlaku sa glave ne bih dao za svoj život. Što? Zato što moj život ništa ne vredi da bi se otkupljivao već vredi samo ono što čoek imade vredno i korisno (življenja) u i od života.
Nego Gospode nad vojskama šta će li Otac tvoj nebeski dati kao otkupinu za svoj život???

Ne može. "Poverova Avram Bogu i uračuna mu se u pravednost." "Brat moj i majka moja i sestra moja je onaj koji izvršava volju Oca mojega na nebesima." Prema tome teorija Biblije jasno kazuje ako nijesi savio šiju pred Gospodom i postao ponizan, pokoran i totalno poslušan nikada nećeš zavredeti vječnoga života.
Hvala na odgovoru ali ne pokoravam se nikad nikome.
A to da zivim casno, posteno i domacinski to stoji.......

Hvala na odgovoru ali ne pokoravam se nikad nikome.
A to da zivim casno, posteno i domacinski to stoji.......
O пријатељу, свакодневно се ти покораваш као и ми остали у разним ситуацијама и сусретима са разним особама,само ти то не видиш или "нећеш да видиш".

Da ponovim, NE POKORAVAM SE APSOLUTNO NIKOME !!!
To sto sam ljubazan i spreman svakome da pomognem ne znaci da sam ikome pokoran pa cak ni svojim roditeljima
😁 Стварно, шта си ти, неки одметник, живиш изван система, хоћеш да кажеш да не поштујеш законе, не плаћаш порезе, не заустављаш аутомобил кад те полицајац зауставља?

😁 Стварно, шта си ти, неки одметник, живиш изван система, хоћеш да кажеш да не поштујеш законе, не плаћаш порезе, не заустављаш аутомобил кад те полицајац зауставља?
On se ne pokorava zakonima skace sa mosta sa zgrade kad mu se prohte :lol:

On se ne pokorava zakonima skace sa mosta sa zgrade kad mu se prohte :lol:

ne, on samo pomaze policajcu da radi svoj posao - ne znam sta ste napali coveka, i ja isto tako radim kao on, zasto da ljudima pravim probleme, kada mogu da im pomognem?
nikad niste culi za onu - ili si deo problema, ili si deo resenja?

ne, on samo pomaze policajcu da radi svoj posao - ne znam sta ste napali coveka, i ja isto tako radim kao on, zasto da ljudima pravim probleme, kada mogu da im pomognem?
Нисам никога напао, већ само кажем да је то један вид покоравања, да ли би сваки пут стао кад те заустављају да не мораш, мани ме те демагогије.

nikad niste culi za onu - ili si deo problema, ili si deo resenja?
Успут реци ми који је сад дан у години "ослобођења од пореза" у САД-у, да ли људи тамо плаћају порез из жеље да помогну неком да "ради свој посао" или зато што се покоравају законима државе?

Naravno da postujem zakone ali ne ove bozje, njih ni ne znam sve a ima i onih koji mi se ne dopadaju npr da ne gledas tudje zene [ne znam koja mu to tacka dodje :lol: ]
Poreze pominjes koje nemaju nikakve veze sa pokoravanjem kao ni policija.
Auuuuu.....sta je u tvojoj glavi brate :think:

Успут реци ми који је сад дан у години "ослобођења од пореза" у САД-у, да ли људи тамо плаћају порез из жеље да помогну неком да "ради свој посао" или зато што се покоравају законима државе?
ma porezi sluze za asfalt u mojoj ulici, za skole za moju decu, kamioni ciste sneg, autobusi voze decu itd.... cak sam i gradonacelniku jednom pomogao da radi svoj posao, a necu policiji, djubretarima isto, svi se oni placaju od poreza, nemam racun za djubre, ni kantu za reciklazu nisam ja kupio, nego grad dao
kada zaradis malo, onda ti vise vracaju jednom godisnje sto su ti odbijali tokom te godine [ ne placas isti porez ako si samac, ili ako izdrzavas decu, zenu itd]
porezi su dobra stvar, ne valja sto su neki gradovi [i state-ovi] na ivici bankrota, pa onda samo dizu poreze na nekretnine, te je krajnji rezultat da ljudi odatle beze
sto se tice poreza na promet, on je mali, ili ga nema na hranu npr. [vidis racun tacno sta je oporezovano kada ides u samisku]
p.. lokalni policajci su me pustili vise puta, i to bukvlano recima, ma vozi kako 'oces, samo pazi ovde.... ili, zar se mi ne poznajemo od nekud?...ili, pa zar cete bas danas da me kaznite, pa dobio sam sina? - ne mogu svega ni da se setim, obicno popijem kaznu kada putujem negde van svog grada, state-a
p.p.s. bas me danas zena pitala da li bi se selio u drugi state? - mene lako nagovoriti na bilo sta, ali breeee, pa taman sam udesio zivot, ko ce sad da pazi da ne napravi gore, trazeci leba preko pogace

Poslednja izmena:
Нисам никога напао, већ само кажем да је то један вид покоравања, да ли би сваки пут стао кад те заустављају да не мораш, мани ме те демагогије.
samo diskutujemo, na primer, demagozi sta rade
srbi idu da rade za gazdu kurta, njemu placaju porez, a u srbiji ce da uzmu mito od tog kurta da prime migrante koji nikad nece placati porez nego ce biti na grbaci srba, ili ce ih cak zameniti, izumrecemo odakle smo potekli
sto s' tice zaustavljanja, sad mi stize racun za drumarinu [putarina/mostarina], mesacusets, kaze plati 8, a mogao si i samo 5 dolara da si imao pretplatu - niti sam stajao, nit se secam gde tacno bese, samo ti snime tablicu... isto i radar, samo ti stigne racun, to je za mene uredjenost sistema, a ne pokoravanje, a primer iznad je kako nam rasturaju sistem u srbiji, tj. pokazuje korumpiranost sistema
ja kada platim sta god, ja za te pare kupujem uredjivanje sistema, da sve fercera, ali radimo na tome da ja nista ne placam, nego da od mene uzmu svi koliko sam kome duzan automatski

Poslednja izmena:
Naravno da postujem zakone ali ne ove bozje, njih ni ne znam sve a ima i onih koji mi se ne dopadaju npr da ne gledas tudje zene [ne znam koja mu to tacka dodje :lol: ]
Poreze pominjes koje nemaju nikakve veze sa pokoravanjem kao ni policija.
Auuuuu.....sta je u tvojoj glavi brate :think:
Ниси навео Божије законе, већ си написао да се не "покораваш никоме", ако ти не схваташ да је поштовање норми, прописа и закона, у самој суштини један вид покоравања, то је до тебе пријатељу, па ти слободно и даље остани у својој заблуди да си ти "даса који се не покорава никоме" :klap:

ma porezi sluze za asfalt u mojoj ulici, za skole za moju decu, kamioni ciste sneg, autobusi voze decu itd.... cak sam i gradonacelniku jednom pomogao da radi svoj posao, a necu policiji, djubretarima isto, svi se oni placaju od poreza, nemam racun za djubre, ni kantu za reciklazu nisam ja kupio, nego grad dao
kada zaradis malo, onda ti vise vracaju jednom godisnje sto su ti odbijali tokom te godine [ ne placas isti porez ako si samac, ili ako izdrzavas decu, zenu itd]
А наравно служи и за производњу бомби којима се "дисциплинују неке државе" да би и њихови становници видјели како је то "добро уређен систем".
Даље ниси ми одговорио на питање, колико би амера наставило да плаћа порез, кад би им рекли да је то од сад на добровољној бази😁?
Елем, очигледно је да не схватате аналогију, закон је закон, а ви кад су у питању Божији закони то називате покоравање, а кад су људски називате поштовање закона.

а ви кад су у питању Божији закони то називате покоравање, а кад су људски називате поштовање закона.
pa ja nisam subotar da nekog pokoravam zakonu; cak, ja se drzim samo one da ce se svako JEVANDJELJU pokoriti - ja samo jurim one koji izvrcu jevandjelje, neprijatelje jevandjelja, a ostali me slabo zanimaju, hoce, nece, sta me briga

a to sa porezima, pa imaju vec ljudi koji tvrde da porez ne treba da se placa, da nije ustavan, e ali od cega ce se platiti moj asfalt i skolski autobus, i djubretari

bombe bacaju armagedonci, apokalipticari - najbolja reklama za oruzje, - vidi na politici, pa ja se bas zato i borim protiv laznog otkrivenja, arokana i ini sluze da vas zamaju, ali vi ljudi ste tako odabrali da verujete, da je to posao arhandjela mihaila da ratuje na nebu -e, pa ako je tako, onda ima i bombe da lete, jer ne moze se ukidati vojska na zemlji i bombe, a ostavljati nebeska vojska

Poslednja izmena:
ако ти не схваташ да је поштовање норми, прописа и закона, у самој суштини један вид покоравања
probaj da uskocis ovde, kod jerihonca kome drzim cas, i da razumes da li se pokoravamo staresinama/poglavarima ili principima/nacelima/ pa i normama, kako kazes
poglavarstva, a ona su u stvari Nacela [stvar prevodjenja]

Ниси навео Божије законе, већ си написао да се не "покораваш никоме", ако ти не схваташ да је поштовање норми, прописа и закона, у самој суштини један вид покоравања
Ne, to sto postujem zakone i propise, placam porez i sl je samo odlika jednog normalnog coveka zdravog razuma a ne pokoravanje.
Znas li ti uopste sta je pokoravanje ?

pa ja nisam subotar da nekog pokoravam zakonu; cak, ja se drzim samo one da ce se svako JEVANDJELJU pokoriti - ja samo jurim one koji izvrcu jevandjelje, neprijatelje jevandjelja, a ostali me slabo zanimaju, hoce, nece, sta me briga

a to sa porezima, pa imaju vec ljudi koji tvrde da porez ne treba da se placa, da nije ustavan, e ali od cega ce se platiti moj asfalt i skolski autobus, i djubretari

bombe bacaju armagedonci, apokalipticari - najbolja reklama za oruzje, - vidi na politici, pa ja se bas zato i borim protiv laznog otkrivenja, arokana i ini sluze da vas zamaju, ali vi ljudi ste tako odabrali da verujete, da je to posao arhandjela mihaila da ratuje na nebu -e, pa ako je tako, onda ima i bombe da lete, jer ne moze se ukidati vojska na zemlji i bombe, a ostavljati nebeska vojska
Па ти и "ја нисам" износите тврдњу да је поштовање Божијих прописа покоравање, а не ја, дај се усагласи са својим изјавама.

Занимљиво је то што за исти појам користите различите ријечи, можда да ми то разјасниш.
ne koristimo mi razlicite reci, vec imamo razlicite prevode

umesto kulta licnosti, velikog vodje, treba nam sistem, a sistem se ne radja preko noci, razni su isprobavani... da ne komplikujem sada
А наравно служи и за производњу бомби којима се "дисциплинују неке државе" да би и њихови становници видјели како је то "добро уређен систем".

ovde sam ti ostao duzan odgovor, evo porucen, radimo punom parom na raskrinkavanju ovih https://www.zerohedge.com/geopolitical/trump-steps-back-edge-neocons-rage-accordingly
the drive for war with Iran (as well as Russia and China) is not a matter of “practical politics” for our later day fanatics of the evangelical pre-millennial garb like John Hagee or Benny Hinn who sincerely believe it is man’s duty to usher in Armageddon and fulfill their twisted view of prophecy. Nor is it an issue for their Israeli counterparts who believe essentially in the same prophecy with the small exception that the Savior’s arrival amidst the fires of war will be occurring for the first time rather than the 2nd. If you are reading this thinking “certainly no one could be so nuts”, then let this televised prayer led by Rev. John Hagee and Benny Hinn cause you to think twice:

Back