Bog će zauvek uništiti zlo

Pa odjednom znači odjednom...ne znam kako to odjednom može trajati? Dobro, a šta je sa Jerusalimom. Hoće li Sotona postojati nakon spuštanja nebeskog Jerusalima na Zemlju još?

Prema Otkrivenju Sotona i demoni ce biti svezani - ne bukvalno nego spreceni da deluju
nakon Armagedona
kada bude uspostavljena hiljadugiodisnja vladavina Hrista
nakon tih hiljadu godina bice unisteni

niko ovde nije tvrdio da su js izmislili "Otkrovenje", ali smatramo da ga oni pogresno tumace.

Jehovini Svedoci ispravno tumace celu Bibliju
zato je i znaju celu za razliku od vas kojima je pola sveta tajna
Jehovini Svedoci su istrazivaci Biblije ceo zivot su tome posvetil izato je i znaju.

- - - - - - - - - -

A pošto se "grad ljubazni" tj. Jerusalim spušta nakon hiljadugodišnjice onda znači da će biti uništeni tada...tj. kada se Jerusalim bude spustio? Zar ne?

To je tumacenje adventista nikakav Jerusalim se ne spusta

Nikakav Jerusalim s ene spušta i nikakve sotone uopšte ne postoje. :hahaha:

K.G.Jung,psihoanalitićar i u poslednjoj svojoj "Crvenoj knjizi" mistik opisuje kako su mu u trpezariju u kojoj je večerao s prijateljima
nahrupili duhovi.Prijatelji ih nisu primetili ,ali Jungu su zasmetali jer su došli nepozvani u nevreme pa im rekao:
-Idite u Jerusalem...
-Bili smo,ali tamo nema ničega...

Još jedan izuzetan mistik,filozof i teolog Swedenborg u svojim vizijama i susretima s Hristom,nigde ne pominje Jerusalem.

Jerusalem je poštapalica neduhovnih mutivoda,popova srebroljubaca i taj grad je pre grad sukoba i mržnje nego duhovne ljubavi i pomirenja
o kojima vrli Stoltenberg iz svojih mirnih uzleta duha govori ljudima da ih uteši...Duhovni svet se ne hvata za materijane predmete,mesta,gradove,ikone i tzv.relikvije...
Čak i u Bibliji kaže da ne pravi lika klesanog itd...To su i rabini koji su pisali Toru razumeli da je duhovno van planetarnih trivijalnosti...
Idi Mona kod rabija beogradskog da te pouči duhovnosti...

Poslednja izmena:
Prema Otkrivenju Sotona i demoni ce biti svezani - ne bukvalno nego spreceni da deluju
nakon Armagedona
kada bude uspostavljena hiljadugiodisnja vladavina Hrista
nakon tih hiljadu godina bice unisteni

Jel ima neka jeres a da je ti ne ispovedas? Sotona i zli andjeli njegovi bi najvise voleli da budu unisteni. Medjutim, ono sto je Bog priveo u postojanje vise nikada nece da vrati u nepostojanje i nistavilo.

Jel ima neka jeres a da je ti ne ispovedas? Sotona i zli andjeli njegovi bi najvise voleli da budu unisteni. Medjutim, ono sto je Bog priveo u postojanje vise nikada nece da vrati u nepostojanje i nistavilo.

Biblija je Bozja rec, i nju propovedam.
I prema Bibliji Bog ce unistiti zlo zauvek.
I to je dobra vest.
A jeres su ucenja koja se suprotstavljaju Bozjim, Biblijskim ucenjima.

Pisem iskljucivo sve sto je zapisano u Bibliji, koja je Bozja rec

Bog ce ocistiti Zemlju od zla ( u Armagedonu nakon sudnjeg dana ) i stvoriti "novi svet"
Bozja vladavina ce zameniti ljudske i vladace na Zemlji samo mir ljubav pravednost
gde ce ljudi ziveti vecno
nakon sto ih Bog dovede do savrsenstva.

Psalam 37
9 Jer oni koji čine zlo bit će istrijebljeni,
a oni koji se uzdaju u Jehovu posjedovat će zemlju.
ו0 Još malo i zloga više neće biti.
Pogledat ćeš na mjesto njegovo, a njega neće biti.
11 A krotki će posjedovati zemlju
i uživat će u obilju mira.

Biblija o svemu tome govori u Biblijskoj knjizi Otkrivenja
evo nekih blagoslova
najbitniji

Otkrivenje 21:3,4

3 I čuh glas veliki s neba gde govori: Evo skinije Božije među ljudima, i živeće s njima, i oni će biti narod Njegov,
i sam Bog biće s njima Bog njihov.
4 I Bog će otrti svaku suzu od očiju njihovih, i smrti neće biti više, ni plača, ni vike, ni bolesti neće biti više; jer prvo prođe.

Poslednja izmena:
Biblijsko ponižavanje boga...

Umesto bilo kakvog uvoda u ovu priču citiraću nekoliko stavaka iz Pete knjige Mojsijeve:

11. Ako je među tvojima neko postao nečist zbog noćnog izljeva,
neka iziđe iz tabora i neka se ne vraća u njega.
12. A predveče neka se u vodi opere te u smiraje može opet u
tabor.
13. Imaj izvan tabora mjesto gdje ćeš ići napolje.
14. Sa svojom opremom nosi i lopaticu: njome ćeš, kad ideš
napolje iskopati rupu i poslije zatrpati svoju nečist.

Deuteronom 23:11-23:14

Ako je od Jevreja i hrišćana, bez obzira i pardona, premnogo je. Ili se radi o još jednoj illuminatsko-masonskoj podvali “vernicima”. Dakle, imate navedene stavke, potražite i nađite, i videćete da ovo nisam ja napisao pa da napadate mene.

E bravo. Pravi si citat pronašao.

To je razlog za odustajanje od Armagedona. Zaigrali smo se i celu smo
planetu zagomnali.
Sad imamo šansu da uzmemo lopatice i da svako svoje s.anje počisti.

Ovi što čekaju da Bog ili bilo ko drugi počisti za njima mogu samo da
čekaju, baš tu gde jesu.

Ja uvek nađem pravi citat. Sa mnom je teško diskutovati. Neznalice kada ostanu bez argumenata mogu samo da izmisle šta sam i kakav sam,. po principu - "Ti si ovakav, ti si onakav" - a onda izmisle kakav sam i "bore se protiv toga". Programirani umovi. Videli smo X puta do sada... Tuga.

Da ne bude glupih pitanja bistrih tipa "Šta tražiš ondak na religiji...",jasno je samo ljudima uma željnog znanja da je metafizika
iza svih znanja i da postoji transcedencija koja se ni imenovati ne može jer je nedostupna našem načinu saznavanja i tek intuicijom se miluje baršunasta koža glatkih oblina te zavodljive dame...I kao što reči same kažu,ta lepotica transcedencija je ,najverovatnije,ženskog roda,a ne muškog kako je najčešće u tim vašim nazovi "svetim" knjigama mačoa

Poslednja izmena od moderatora:
Jehovini Svedoci ispravno tumace celu Bibliju
zato je i znaju celu za razliku od vas kojima je pola sveta tajna
Jehovini Svedoci su istrazivaci Biblije ceo zivot su tome posvetil izato je i znaju.

- - - - - - - - - -

To je tumacenje adventista nikakav Jerusalim se ne spusta

Ne, Arianna, to ti mislis da jehovini svedoci tumace ispravno Bibliju, ali to nije tako.

I je l' ti to nama hoces da kazes da celu Bibliju znas napamet ? Cak i da jeste tako, to vama nije ni od kakve koristi, jer ne koristite original, nego onu od "Kule strazare", koja je izmenjena, a neki delovi i nedostaju (npr. stih koji potvrdjuje dogmat o Svetoj Trojici, prica o bogatasu i Lazaru). Jedan cuveni istrazivac Biblije je tvrdio da nijedan prevod ne odstupa toliko od originala kao vas.

A to sto tvrdis da mi ostali ne poznajemo Sveto Pismo je posledica gordosti - mislim:zroll: tvrditi da znas tacno sta pripadnici drugih verskih zajednica znaju, a sta ne, kao da se nalazis u glavi svakog coveka - to zna samo Bog.

I znas, Bog od nas ne zahteva da istrazujemo i proucavamo (u to kao da je ukljucena neka sumnja), nego da verujemo, da ispunjavamo Zakon i da zivimo po Jevandjelju ( a to pdrazumeva da vec sve to znas):

"Jer pred Bogom nijesu pravedni oni koji slušaju zakon, nego će se oni opravdati koji ga tvore;" (Rimljanima 2;13)

- - - - - - - - - -

K.G.Jung,psihoanalitićar i u poslednjoj svojoj "Crvenoj knjizi" mistik opisuje kako su mu u trpezariju u kojoj je večerao s prijateljima
nahrupili duhovi.Prijatelji ih nisu primetili ,ali Jungu su zasmetali jer su došli nepozvani u nevreme pa im rekao:
-Idite u Jerusalem...
-Bili smo,ali tamo nema ničega...

Još jedan izuzetan mistik,filozof i teolog Swedenborg u svojim vizijama i susretima s Hristom,nigde ne pominje Jerusalem.

Jerusalem je poštapalica neduhovnih mutivoda,popova srebroljubaca i taj grad je pre grad sukoba i mržnje nego duhovne ljubavi i pomirenja
o kojima vrli Stoltenberg iz svojih mirnih uzleta duha govori ljudima da ih uteši...Duhovni svet se ne hvata za materijane predmete,mesta,gradove,ikone i tzv.relikvije...
Čak i u Bibliji kaže da ne pravi lika klesanog itd...To su i rabini koji su pisali Toru razumeli da je duhovno van planetarnih trivijalnosti...
Idi Mona kod rabija beogradskog da te pouči duhovnosti...

Okultisti, koji su opstili sa zlim duhovima.

Ne, Arianna, to ti mislis da jehovini svedoci tumace ispravno Bibliju, ali to nije tako.

I je l' ti to nama hoces da kazes da celu Bibliju znas napamet ? Cak i da jeste tako, to vama nije ni od kakve koristi, jer ne koristite original, nego onu od "Kule strazare", koja je izmenjena, a neki delovi i nedostaju (npr. stih koji potvrdjuje dogmat o Svetoj Trojici, prica o bogatasu i Lazaru). Jedan cuveni istrazivac Biblije je tvrdio da nijedan prevod ne odstupa toliko od originala kao vas.

A to sto tvrdis da mi ostali ne poznajemo Sveto Pismo je posledica gordosti - mislim:zroll: tvrditi da znas tacno sta pripadnici drugih verskih zajednica znaju, a sta ne, kao da se nalazis u glavi svakog coveka - to zna samo Bog.

I znas, Bog od nas ne zahteva da istrazujemo i proucavamo (u to kao da je ukljucena neka sumnja), nego da verujemo, da ispunjavamo Zakon i da zivimo po Jevandjelju ( a to pdrazumeva da vec sve to znas):

"Jer pred Bogom nijesu pravedni oni koji slušaju zakon, nego će se oni opravdati koji ga tvore;" (Rimljanima 2;13)

- - - - - - - - - -

Okultisti, koji su opstili sa zlim duhovima.

Zaista ,kako te nije sramota da jednog Junga,vrhunskog naučnika i svoje,ali i naše epohe od kog i danas učimo osnove psihologije , kvalifikuješ
u okultistu-šarlatana?! Jesi li pročitala njegovu Crvenu knjigu? Kladim se da nisi!
Jung je zaranjao i u svojih pacijenata,ali i u svoje okeanske dubine psihe u kakve nisu ni Frojd ni Adler,a kamo li jedna moderatorka Ceceleana zaranjali.
I ti njega tako svrstati!
Svaka čast!
(Dobro je da nisi pomenula u tom kontekstu i Swedenborga koji je s Hristom razgovarao,bolje reči koji ga je slušao (ja to shvatam kao preslušavanje sopstvenih genetskih sećanja eona zapisanih svevremena) ,jer bi imala čitav jedan narod Švedske i Danske nasuprot sebi...)

Poslednja izmena od moderatora:
A što se tiče Arijane,Jehovni svjedoci su milenaristička restoracionistička hrišćanska denominacija sa nontrinitarijanskim uverenjima ,te kao takva se može porediti
ne sa glavnim tokom kakve reke već samo nekim njenim rukavcem...Zalutala voda ...
Kako se kome videlo tako je prepisao Bibliju,a još gore-kako je kome trebalo u funkciji vladanja.Još ove Raselove prepričaonice i kule stražara su benigne u
odnosu na dizanje u legende uloge Hristove i čak u izjednačavanjem sa Tvorcem Univerzuma šta je za normalne (racionalne) nauke smejurija opićenih misli!.
Meni je trud Rasela razumljiv,mada s naučnog gledišta iracionalan takođe i neprihvatljiv,ali trud da iz mora laži izvuče bar neku istinu.Nije uspeo,a i nije mogao,jer skoro
dve hiljade godina laganja je nataložilo previše laži u Bibliju da bi to bilo lako razgrnuti i u tim knjigama naći tragove istorijskih istina!

A sam naslov teme da će:Bog uništiti zlo ,je infatilan,naivan i nezasnovan na etičkim premisama i same Biblije,pa i te JS.
Zlo i dobro su lice i naličje jednog istog novčića!
Dok jednom ne omrkne-drugom ne osvane!
Neprikosnoven zakon koji iz entropije Univerzuma izvire i da bi uništio zlo,Tvorac bi ceo Univerzum morao uništiti i ne samo subjekte u njemu,a
što je sasvim kontradiktorno-morao bi se samoubiti-nihilirati jer on i ne može drukčije stvarati nego "po liku svojemu"! Dobro i zlo su njegovo prvo ime!
Deus sive Natura je njegovo praime-Spinozin dokaz valjda ne moram iznositi!

Back