Bog će zauvek uništiti zlo

21 poglavlje Otkrivenja govori o "Novom nebu i novoj Zemlji"

Ново небо и нова земља
ДОК Јован и даље посматра визију, анђео га поново одводи на почетак Хиљадугодишње владавине.
Шта Јован након тога описује? „И видео сам ново небо и нову земљу, јер су претходно небо и претходна земља нестали, а ни мора више није било“ (Откривење 21:1).

Стотинама година пре Јовановог времена, Јехова је рекао Исаији: „Јер, ево, ја стварам нова небеса и нову земљу.
Оно што је пре било неће се у сећање враћати нити ће се у срцу јављати“ (Исаија 65:17; 66:22).

То пророчанство се најпре испунило када су се верни Јудејци 537. пре н. е. вратили у Јерусалим након што су 70 година провели као изгнаници у Вавилону. Након свог повратка они су били прочишћен народ — ’нова земља‘, с новом влашћу — ’новим небесима‘.
Међутим, апостол Петар је указао на то да споменуто пророчанство има још једно испуњење, рекавши:

„Али по његовом обећању очекујемо нова небеса и нову земљу у којима ће праведност пребивати“ (2. Петрова 3:13).
Јован сада указује да ће се то обећање испунити током Господовог дана. Нестаће „претходно небо и претходна земља“,
то јест Сатанин свет и световне власти, које су под његовим вођством и вођством његових демона.
Узбурканог „мора“ злих и бунтовних људи више неће бити.
Њихово место заузеће ’ново небо и нова земља‘ — ново људско друштво под новом влашћу, Божјим Краљевством. (Упоредити с Откривењем 20:11.)

Јован затим наставља: „Видео сам и свети град, Нови Јерусалим, како силази с неба од Бога, припремљен као невеста украшена за свог мужа“ (Откривење 21:2). Нови Јерусалим је Христова невеста, а сачињавају га помазани хришћани који остану верни до смрти и ускрсну како би били краљеви и свештеници с прослављеним Исусом (Откривење 3:12; 20:6).
И баш као што је земаљски Јерусалим био седиште власти у древном Израелу, тако ће величанствени Нови Јерусалим и његов Младожења Христ, сачињавати власт у новом свету. Они представљају ново небо.
Невеста не „силази с неба“ дословно, већ у том смислу што обраћа пажњу на земљу. Она ће верно помагати Јагњету - Христу у праведном владању над човечанством. То ће заиста донети велике благослове новој земљи!

Јован даље каже: „Тада сам зачуо снажан глас са престола како говори: ’Ево Божјег шатора међу људима! Бог ће пребивати међу њима и они ће бити његов народ и сам Бог биће с њима‘“ (Откривење 21:3).
Када је Јехова склопио савез Закона с новооснованим израелским народом, обећао је: „Поставићу свој свети шатор међу вама и нећете бити мрски мојој души. Бићу међу вама и бићу ваш Бог, а ви ћете бити мој народ“ (Левитска 26:11, 12). Сада Јехова верним људима обећава нешто слично. Током хиљадугодишњег Судњег дана они ће за њега постати посебан народ.

Током Хиљадугодишње владавине, Јехова ће „пребивати“ међу људима у том смислу што ће га привремено заступати његов Син, Краљ Исус Христ. Али, када Исус на крају Хиљадугодишње владавине преда Краљевство свом Оцу, више неће бити потребан заступник или посредник. Јехова ће у духовном погледу трајно и непосредно пребивати међу ’својим народом‘. (Упоредити с Јованом 4:23, 24.) Биће то велика част за обновљено човечанство!

Јован затим каже: „Он ће обрисати сваку сузу с њихових очију и смрти више неће бити, ни туге, ни јаука, ни бола више неће бити. Нестало је оно што је некад било“ (Откривење 21:4).
И ове речи нас подсећају на нека ранија Божја обећања. Исаија је исто тако радосно очекивао време када смрти и плача више неће бити и када ће тугу заменити радосно клицање (Исаија 25:8; 35:10; 51:11; 65:19).
Јован сада потврђује да ће се та обећања на диван начин испунити током хиљадугодишњег Судњег дана.
Те благослове ће најпре доживети велико мноштво. „Јагње, које је уз престо“, и даље ће их „пасти и водити на изворе вода живота.
И Бог ће обрисати сваку сузу с њихових очију“ (Откривење 7:9, 17)
. Али с временом ће им се придружити сви ускрснули који буду исказивали веру у Јехову и уживаће како у духовном тако и у дословном рају.

Исаија каже: „Тада ће се отворити очи слепима и уши глувима отвориће се. Тада ће хром скакати као јелен, језик немога радосно ће клицати“ (Исаија 35:5, 6). У то време људи ће такође „градити куће и становаће у њима, садиће винограде и јешће њихов род. Неће они градити, а неко други се населити, неће они садити, а неко други јести. Јер ће дани мом народу бити као дани дрвету, и моји ће изабраници уживати у плодовима својих руку“ (Исаија 65:21, 22). Дакле, они никада неће нестати са земље.

Какви нам само величанствени призори долазе у мисли док размишљамо о тим обећањима! Јехова за верне људе с љубављу припрема дивне благослове под својом небеском владавином. Да ли су та обећања прелепа да би била истинита? Да ли су она само пусти снови једног старца који је био прогнан на острво Патмос? Лично Јехова пружа одговор: „И онај који седи на престолу рекао је: ’Гле, све чиним ново!‘ Још је рекао: ’Пиши, јер су ове речи веродостојне и истините.‘ И рекао ми је: ’Испуниле су се! Ја сам Алфа и Омега, почетак и свршетак‘“ (Откривење 21:5, 6а).

То је исто као да је Јехова верном човечанству потписао гаранцију, то јест потврду о испуњењу тих будућих благослова. Ко би се усудио да посумња у таквог гаранта? Осим тога, те пророчанске речи су толико сигурне да Јехова о њима говори као да су се већ обистиниле: „Испуниле су се!“ Зар Јехова није „Алфа и Омега... Онај који јесте и који је био и који долази, Свемоћни“? (Откривење 1:8). Заиста јесте! Он за себе каже: „Ја сам први и ја сам последњи, осим мене нема Бога“ (Исаија 44:6). Као такав, он може надахнути људе да запишу пророчанства, а затим их испунити до најситнијег детаља. То сазнање заиста јача нашу веру! Јехова је обећао: „Гле, све чиним ново!“ Уместо да се питамо могу ли се та дивна обећања заиста испунити, било би боље да се питамо: ’Шта ја лично треба да чиним да бих примио те благослове?‘
„Вода“ за жедне

Јехова каже: „Ономе ко је жедан даћу да бесплатно пије с извора воде живота“ (Откривење 21:6б). Да би утолила ту жеђ, особа мора осећати потребу за духовном храном и спремно прихватити „воду“ коју Јехова нуди (Исаија 55:1; Матеј 5:3). Каква је то „вода“? Исус је одговорио на то питање када је сведочио једној жени на извору у Самарији. Он јој је рекао: „Ко буде пио од воде коју ћу му ја дати, никада неће ожеднети, него ће вода коју ћу му ја дати постати у њему извор воде која доноси вечни живот.“ Тај ’извор воде живота‘ представља све што је Бог преко Христа подарио људима како би им поново омогућио савршени живот. (Јован 4:14, 15, 28, 29).]
.............................

To je ta dobra vest koju je Isus propovedao, unistenje zla, i uspostavljanje Bozje vladavine kako na nebu tako i na Zemlji.

To je i tema Biblije i sustina onoga sto je Isus propovedao.

I danas se hriscanstvo propoveda da bi ljudi na temelju Bozje reci dobili spasenje.

Jehovini Svedoci ispunjavaju tu Isusovu zapovest da pouce ljude Bibliji koja je temelj spasenja svima.

Matej 28:
18 A Isus im je pristupio i rekao: “Dana mi je sva vlast na nebu i na zemlji.
19 Zato idite i načinite učenike od ljudi iz svih naroda, krsteći ih u ime Oca i Sina i svetog duha,
20 učeći ih da drže sve što sam vam zapovedio! I evo, ja sam s vama u sve dane do svršetka ovoga poretka.”

Takodje ispunjavaju prorocanstvo koje je zapisano u Mateju 24:

Matej 24:14 I ova dobra vest o kraljevstvu propovedat će se po celom svetu za svedočanstvo svim narodima, i tada će doći kraj.

2. Petrovoj 3:9
Jehova ne kasni s ispunjenjem svog obećanja, kao što neki misle da kasni, nego je strpljiv s vama jer ne želi da itko propadne, nego da svi dođu do pokajanja.

Poslednja izmena:
Velika slova za naslov ove besmislene teme - galama, namerno i smišljeno. Težnja da se forum bavi samo njima. Tema se stalno diže na prvu stranu, kao i ostale slične teme. Dolaze ljudi koji jesu i koji nisu JS i pišu hvalospeve o JS. Tema odavno potrošena...

Copy-paste sa Kule stražare? Wow. Veliko znanje.

Bog neće ništa uništiti, jer ništa ne uništava. Bog je ljubav. A dobro i zlo moraju postojati, kao i svetlo i tama, jer da nema tame ne bi se znalo šta je svetlo. Ovo je idealan odnos: Dobro:Zlo=50:50. Ništa nije ni nastajalo, niti će nestati, jer sve postoji večno. Nema pravolinijskog kretanja. Sve se vrti u krug. Princip Yin-Yang. Namaste.

Da li je po toj logici stvari i ljubav unistitelj ?

U kojem delu Novog zaveta to pise ?

Zar nije receno "da ljubav trpi sve i da se ne nadima i ne gordi " ...?

Evo sta kaze Apostol Pavle o ljubavi :

".....To, da je Bog Ljubav. A znači – kada i dok volimo – i mi smo Božiji, koliko god za nas bio težak put od sumnje ka veri.

Ako jezike čovječije i andjeoske govorim, a ljubavi nema, onda sam kao zvono koje ječi, ili kimval koji zveči.

Ako imam dar proroštva i znam sve tajne i sve znanje, i ako imam svu vjeru da i gore premještam, a ljubavi nemam ništa sam.
I ako razdam sve imanje svoje, i ako predam tijelo svoje da se sažeže, a ljubavi nemam ništa mi ne koristi.

Ljubav dugo trpi, blagotvorna je, ljubav ne zavidi, ljubav se ne gordi, ne nadima se, ne čini što ne pristoji, ne traži svoje, ne razdražuje se, ne misli o zlu, ne raduje se nepravdi a raduje se istini, sve snosi, sve vjeruje, svemu se nada, sve trpi. Ljubav nikad ne prestaje, dok će proroštva nestati, jezici će zamuknuti, znanje će prestati. Jer djelimično znamo, i djelimično prorokujemo. A kada dodje savršeno onda će prestati što je djelimično. Kad bijah dijete, kao dijete govorah, kao dijete mišljah, kao dijete razmišljah, a kada sam postao čovjek odbacio sam što je djetinjsko. Jer sad vidimo kao u ogledalu, u zagonetki, a onda ćemo licem u lice; sad znam djelimično, a onda ću poznati kao što bih poznat. A sad ostaje vjera, nada, ljubav, ovo troje; ali od njih najveća je ljubav.
Prva poslanica Korinćanima Apostola Pavla..."...

izvini ja skoro sve sama pisem a ti kopiras tvoje knjige
Ocigledno ne znas sta je ljubav.
Ljubav je pravedna a pravda zahteva da se zlo unisti.

Nema pardona. Ja sve pišem sam, a i knjige sam pisao sam.

Zašto očigledno ne znaš šta je ljubav? Govori u svoje ime. U moje nećeš da si se sa nebom sastavila. Ni ti niti bilo ko. Čak i da te u zajednici uče da to radiš. Sve ti je zlonamerno, pa i ovo.

Ljubav je jako širok pojam. Ako se uništi zlo i ne bude se znalo šta je zlo, neće se znati ni šta je dobro. Ako nestane tama, svetlo ne može zasvetleti, jer se neće znati šta je šta. Očigledno nepoznavanje principa Yin-Yang, prirodnog zakona i najosnovnijih božanskih principa. Nije sve za svakoga.

Zašto onda Hristos nije rekao na Krstu spži ih Oče nego oprosti im?

Kome zlima?

Treba da znas zasto je tada to Isus rekao kome i zasto.

Treba da znas celu Bibliju i svi koji imalo znaju o religiji culi su za sudnji dan i unistenje zla.

Treba da znas za Bozju nameru koja ukljucuje i unistenje zla.

kako ce da bude uspostavljena Bozja vladavina na Zemlji ako je i dalje prisutrno zlo?

prvo ce Bog morati da ukloni zlo sa Zemlje.

i to je ta dobra vest koju je Isus prenosio ljudima...

JS ne zele da vladaju svetom i ne zele da se mesaju u politiku i da budu deo tog zlog sveta :aha: Vasi strahovi su neosnovani :lol: Bog je taj koji zeli da vlada zemljom i Isus jer njima i pripada. Kreatorima i Tvorcima :smeker:

- - - - - - - - - -

Kao sto ovaj forum pripada Adminu koji je stvorio sajt. Tako i Bogu zemlja :aha: Bog i Isus su zajedno stvarali sve :)

- - - - - - - - - -

kao sto neki forumashi zele da prisvoje ovaj sajt i misle da su glavni tu a u stvari su gosti primljeni na sajt da ucestvuju :malav: tako rade i sa zemljom otimaju je od Boga :rotf: Misle da je njihov svojina :aha:

Zato je Bog mora silom vratiti kroz Armagedon u kom ce otimaci zemlje pruziti otpor i verovce da stite nesto svoje :lol: Nece oni milom predati planetu Bogu :aha: I to je razlog zasto Bog mora silu koristiti i unistiti neke zle ljude :)

Zamisli pustis stanare u kucu i oni ti kazu to je nasa kuca i izbace te ? :mrgreen: Tako su Boga proterlali sa zemlje i Isusa kada su ga ubili pre 2000 god. Da bi zemlja bila njihova.

Poslednja izmena:
Ali Bog se vraca po svoje :) i sada te otimace i one koji ne zele da prihvate vlast Boziju boli to. : ) Oni bi da vladaju Bogom da i dalje ostanu glavni u Crstvu Bozijem :lol:

Bog je postavio Isusa da bude glavni na njegovoj zemlji :aha: I on ce vladati 1000 god i onda predati vlast svom Ocu Bogu koji ce vladati vecno i nijedna druga vlast vise nece vladati ljudima. :aha: Politike ce nestati nece biti potrebna :malav:

Sve ono sto danas stvara zlo cini da ljudi zive tesko sto ih muci nestace :) bolesti, ratovi, smrt, prevare, lazi, preljube, blud, ubistva, maltretiranje nasilje , nepravde, sve ce to Bog ukloniti i to nece postojati u Crstvu Bozijem koje dolazi :) Svako koji to bude radio bice uspavan ponovo :mrgreen:

Sve je to ucinilo da je zivot na zemlji postao pakao :) Dok to postoji ljudi nece biti srecni niti zadovoljni niti ce mir postojati :) Dakle Bog zeli da ukloni nesto lose po ljude da bi ziveli bolje i bili srecni stvarno :)

Samo je zlo protiv toga koje zeli da ovo sve i dalje postoji :mrgreen:

Bog time pokazuje brigu i zainteresvanost za svoja stvorenja :) Zeli da im bude bolje kada nestane ono sto ih danas unesrecuje :aha: Bog je Ljubav - voli ljude i zato zeli da pomogne ljudima da vise ne zive pod grehom u ovakvom svetu koji je satana kreirao napunio zlom :)

Ne razumete dublje namere Boga i pravu pozadinu zasto nesto radi :) Uvek je njegov cilj dobar iako se nekima na pocetku cini kao da je to lose :)

Bog da je hteo da naudi ljudima on bi stvorio pakao umesto Edena mesto gde muci ljude :lol: Ali nije napravio je raj da ljudi uzivaju u izobilju i da vecno zive i hranu koja je ukusna :)

Zele je da vidi ljude kako su srecni i cine dobro :) Kao st je hvalio Jova tako je zeleo da hvali sve ostale ljude i divi se svojoj kreaciji :)

Kada vidim/cujem kako neko govori zlo za Boga smuci mi se :lol: Jednostavno je ne cini zlo i bices Bogu omiljen :) Nije on rekao nekome budi zlo protivnik Boga :aha: ljudi biraju sami da budu protiv Boga a Bog prvi nije protiv coveka. Sam covek se nacini neprijateljem Boga zlim delima i pricanjem kojesta za Boga :aha:

Bog time pokazuje brigu i zainteresvanost za svoja stvorenja :) Zeli da im bude bolje kada nestane ono sto ih danas unesrecuje :aha: Bog je Ljubav - voli ljude i zato zeli da pomogne ljudima da vise ne zive pod grehom u ovakvom svetu koji je satana kreirao napunio zlom :)

Ne razumete dublje namere Boga i pravu pozadinu zasto nesto radi :) Uvek je njegov cilj dobar iako se nekima na pocetku cini kao da je to lose :)

Bog da je hteo da naudi ljudima on bi stvorio pakao umesto Edena mesto gde muci ljude :lol: Ali nije napravio je raj da ljudi uzivaju u izobilju i da vecno zive i hranu koja je ukusna :)
Sta mislis gde satana i njegovi pali andjeli obitavaju?

- - - - - - - - - -

Ne postoji nikakvo carstvo na zemlji ,niti ce postojati ,to je posledica iskrivljenog tumacenja 2-3 stiha ,Hristos nikada nije govorio o zemaljskom carstvu,uvek je naglasavao da je Njegovo carstvo na Nebu

Nece unistiti ljudski rod vec samo zlo i zle.
To je ohrabrujuce :)

Da cemo ziveti vecno na Zemlji.

Svi koji nose obucu ili odjecu od koze spadaju u tu kategoriju. Jer podrzavati lanac trgovine koji na mucki i skroz nehuman nacin bavi se tim cim se vec bavi je zlo. Koristiti hemijske preparate zbog kojih su unistena i ubijena druga stvorenja, i to sve radi ljudskog ugodnijeg mirisa, je cisto zlo. Manje vise cijeli ljudski rod pociva na kostima i ugnjetavanju svog zivog svijeta oko njega, i kao takav je disbalans cijelom jednom sistemu koji podrzava zivot i njegovu ekspanziju.

U tom svijetlu, koliko bi ostalo pripadnika ljudskog roda naon Bozije kazne ? Znas li ti ijednog ? :D

Svi koji nose obucu ili odjecu od koze spadaju u tu kategoriju. Jer podrzavati lanac trgovine koji na mucki i skroz nehuman nacin bavi se tim cim se vec bavi je zlo. Koristiti hemijske preparate zbog kojih su unistena i ubijena druga stvorenja, i to sve radi ljudskog ugodnijeg mirisa, je cisto zlo. Manje vise cijeli ljudski rod pociva na kostima i ugnjetavanju svog zivog svijeta oko njega, i kao takav je disbalans cijelom jednom sistemu koji podrzava zivot i njegovu ekspanziju.

U tom svijetlu, koliko bi ostalo pripadnika ljudskog roda naon Bozije kazne ? Znas li ti ijednog ? :D

Covek gleda ono sto oci vide a Bog gleda na srce coveka :)

Cekaj malo, zar srce nije to koje je varljivo i koje nas tjera na svasta nesto lose ?

Jeste, ali to je nasa sustina, a ne ono spolja.
Ako se kaze da je srce varljivo i prevrtljivo to je zato jer smo nesavrseni
i ne mozemo se oslanjati samo na srce vec i na razum i Bozja moralna merila.
Zato nam je Bog i dao zakon.
A Bog gleda to kakvi smo iznutra I po tome ce suditi.
On zna zasto nesto radimo, nase motive,sta mislimo i sta osecamo...

Jeremija 31
33 “Jer ovo je savez koji ću sklopiti s domom Izraelovim nakon tih dana”, kaže Jehova.
“Stavit ću zakon svoj u njih i upisat ću ga u srca njihova. I bit ću Bog njihov, a oni će biti narod moj.”

1 Samuilova 16” 7 Ali Jehova je rekao Samuelu:
“Ne gledaj na vanjštinu njegovu niti na visoki stas njegov, jer sam ga odbacio!
Bog ne gleda na što čovjek gleda, jer čovek gleda ono što oči vide, a Jehova gleda što je u srcu.

2 Dnevnika 16:9
9 Jer Bog Jehova očima svojim pretražuje svu zemlju da pokaže snagu svoju štiteći one kojima je srce potpuno odano njemu.

Poslednja izmena:
Ne znate vi pola mise ljudi što se dešava.

Tko želi znati više što su JS neka uzme knjižurinu Albert Pajka "Moral i Dogma" ali strpljivo neka lista !
Strpljenje je mudrost !

A moj je križ što sam 30 godina ispred vremena upućeniji !

Back