BMW

Da li se isplati ?

• DA

• NE

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Kako sam svrljao na susednim forumima pomislio sam da i mojim forumasima postavim ovu temicu..
Dragi moji, kako se vama svidja nova bembara? Misljenja su svuda podeljena.. hocete moje? Prednjica: Pravi bmw,
Zadnjica: korejsko govance
Sve u svemu svidja mi se.. malo manje od petice..
Toliko o meni, da cujem i vas.. Mislio sam i na tebe Espanol, Murselagio, ZagorBG i ostali vrsni poznavalaci cetvorotockasa.. pozdrav iz Sente

http://forums.bimmerforums.com/forum/showthread.php?t=271571

moderatorima:
postavljanjem ove adrese nikog ne mislim da reklamiram.. samo nisam nasao na drugoj web strani slike doticnog autica..

Ne ulazeći u mehniku, samo malo sam se poigrao crtanjem da vidiš koliko je "bembara" zaista originalna. Skini joj znak i masku i videćeš da liči na bilo koju savremenu klepotinu. Srednji deo sa onom linijom pokraden sa Alfe, zadnji deo može da bude bilo šta. Sve u svemu, bezlični i dosadni švapski dizajn. Evo ti primera iz kratkog igranja.

16970_300%20copy.jpg

16970_300.jpg

Senta:
Kako sam svrljao na susednim forumima pomislio sam da i mojim forumasima postavim ovu temicu..
Dragi moji, kako se vama svidja nova bembara? Misljenja su svuda podeljena.. hocete moje? Prednjica: Pravi bmw,
Toliko o meni, da cujem i vas.. Mislio sam i na tebe Espanol, Murselagio, ZagorBG i ostali vrsni poznavalaci cetvorotockasa.. pozdrav iz Sente

Pre svega hvala na komplimentu. Što se tiče BMW serije 3 nisam u materiji jer ja sam čovek iz naroda koji više gleda ono što je narodu po džepu pristupačnije. :wink: Stari krajsleri, jaguari, lancie, poneki ford i ostali tehnički ''otpad'' su moj fah. :lol: Drugim rečima, dobri automobil za relativno male pare. Kada bih za auto dao više od 5000 eura morao bi da me snabdeva pivom iz prodavnice. Osnovni principi motora sa unutrašnjim sagorevanjem su decenijama poznati a ostalo su male ili veće inovacije. Pozdrav! :D

Espanol:
Ne ulazeći u mehniku, samo malo sam se poigrao crtanjem da vidiš koliko je "bembara" zaista originalna. Skini joj znak i masku i videćeš da liči na bilo koju savremenu klepotinu. Srednji deo sa onom linijom pokraden sa Alfe, zadnji deo može da bude bilo šta. Sve u svemu, bezlični i dosadni švapski dizajn. Evo ti primera iz kratkog igranja.

16970_300%20copy.jpg

16970_300.jpg

Lepo si se poigrao! :wink:
Pa ako sa "original bembare" neki nestašni klinci skinu oznake - neće niko znati da je "original"!
Iako nisam neki veliki poznavalac, kad vidim auto koji mi se sviđa, bacim pogled na marku mada obično mogu da pretpostavim.
Nešto mi ne privlače pogled ovi što moram dobro da priđem i pročitam šta piše kako bih znala ko ga je proizveo...

Meni je nova bengula ok, ovo sto je spanac uradio se, ubedjen sam, moze napraviti sa svakim novim modelom i videti gomila slicnosti sa nekim drugim! Zao mi je sto nisam sacuvao link od jedne stranice na kojoj su neki likovi iz nemacke upravo to radili, "skidali" prednju masku od jednog modela i kombinovali sa drugim uz sitne dorade, nije bilo sanse da se provali o kom se modelu radi a licio je na bar 3-4! Zadnji deo kod ovog modela 3 i meni malo "zaudara" na koreanski stil ali sacekacu da ga vidim uzivo pa da dam konacni sud!
Pozdrav

zorann:
Meni je nova bengula ok, ovo sto je spanac uradio se, ubedjen sam, moze napraviti sa svakim novim modelom i videti gomila slicnosti sa nekim drugim! Zao mi je sto nisam sacuvao link od jedne stranice na kojoj su neki likovi iz nemacke upravo to radili, "skidali" prednju masku od jednog modela i kombinovali sa drugim uz sitne dorade, nije bilo sanse da se provali o kom se modelu radi a licio je na bar 3-4! Zadnji deo kod ovog modela 3 i meni malo "zaudara" na koreanski stil ali sacekacu da ga vidim uzivo pa da dam konacni sud!
Pozdrav
Lepo si potvrdio ono što sam i rekao. Nova "bembara" je originalna koliko i neka nova majka Tereza. :wink:

Senta:

http://forums.bimmerforums.com/forum/showthread.php?t=271571

Iskreno da ti kazem meni se mnogo dopadaju BMWiji ali Alfa Romeo mi je nekako zapao u srcu i nebi ga menjala ,ustvari bi samo za BMW dzipa ali ovde gde ja zivim je mnoooooogo skup :(
moderatorima:
postavljanjem ove adrese nikog ne mislim da reklamiram.. samo nisam nasao na drugoj web strani slike doticnog autica..

Svaka cast Espanol... mada ne mogu a da ne primetim cinicnost u tvom tekstu (sigurno zato sto sam koristio rec "bembara", e tu si prekipeo.. :lol: ) ipak u dubini moje psihe ( a bogami ne samo moje) duboko je ukorenjena misao da je po mnogo cemu ova marka superiornija od ostalih (pa i u ceni!) sem od Mercedesa.. (objektivno :wink: :lol: )

u svakom slucaju odgovori su razliciti.. videcemo vec od prodaje kako ce ovaj model proci kod (platezno sposobne) traznje za automobilima..
Poz svima od Sente

Senta:
Svaka cast Espanol... mada ne mogu a da ne primetim cinicnost u tvom tekstu (sigurno zato sto sam koristio rec "bembara", e tu si prekipeo.. :lol: ) ipak u dubini moje psihe ( a bogami ne samo moje) duboko je ukorenjena misao da je po mnogo cemu ova marka superiornija od ostalih (pa i u ceni!) sem od Mercedesa.. (objektivno :wink: :lol: )

u svakom slucaju odgovori su razliciti.. videcemo vec od prodaje kako ce ovaj model proci kod (platezno sposobne) traznje za automobilima..
Poz svima od Sente
Nisam imao nameru da budem ciničan nego praktičan. Par minuta šminke u fotošopu i dobiješ dokaz da je nova "bembara" dizajnom najbezličnija i najneorginalnija od svih dosadašnjih "trojki". Sigurno je da će imati svoju vernu klijentelu, ali sam isto tako siguran da se BMW neće nešto razbijati od prodaje. Prošlo je vreme kada je BMW u cenu mogao hladno da ugrađuje ime. Danas je puno automobila koji su po karakteristikama i kvalitetu čak i bolji za manje novaca. Ljubav je ljubav, a stvarnost nešto drugo... :wink:

Espanol:
Senta:

Poz svima od Sente
Nisam imao nameru da budem ciničan nego praktičan. Par minuta šminke u fotošopu i dobiješ dokaz da je nova "bembara" dizajnom najbezličnija i najneorginalnija od svih dosadašnjih "trojki". Sigurno je da će imati svoju vernu klijentelu, ali sam isto tako siguran da se BMW neće nešto razbijati od prodaje. Prošlo je vreme kada je BMW u cenu mogao hladno da ugrađuje ime. Danas je puno automobila koji su po karakteristikama i kvalitetu čak i bolji za manje novaca. Ljubav je ljubav, a stvarnost nešto drugo... :wink:

Pa ne znam da li ce to bas biti tako, ako ste pratili rezultate koje BMW belezi posledjih nekoliko godina(od kako se otarasio rovera) i kako se prodaju njegovi modeli, sve govori da ce i nova trojka dobro proci! Naime, BMW je retka (evropska)firma koja stabilno stoji na svojim nogama i koja zadnjih godina belezi konstantan uspeh i rast prizvodnje! Mini se prodaje i dalje kao lud, sa proizvodne trake je nedavno izasao 3-milioniti primerak serije 3, serija 7 ce biti prodavanija od svog prethodnika, na novu 5. se jos uvek ceka u redu iako se prodaje vise od godinu dana... Novu seriju 3 moze da pogodi ekonomska kriza koja se iz godinu u godinu produbljuje i da "joj" pokvari prodajne planove, ali ako nju pogodi, druge ce jos vise...
Uostalom, vreme ce pokazati...

S obzirom da je BMW firma od koje zivim glupo je da komentarisem sve gore navedeno jer ce diskusija daleko otici a to ne zelim! Kakva je trojka reci cu vam kad je kupim a planiram da budem jedan od prvih...Samo jedan podatak: BMW X5 koji trenutno vozim a koji se proizvodi od 2000. godine jos uvek se ceka 3 do 5 meseci na isporuku kad zelite da kupite novo vozilo! Mislim da to nesto govori samo po sebi! A kod Rajka u autokomercu imate Touarega ili kod Zike u Porsche SCG imate Cayenna koliko god hocete na lageru a prave se od 2003. godine...Svedoci smo da je ponuda novih vozila sve bolja i da su "svi" poceli da prave relativno dobre automobile tako da sam ubedjen da ce svaki novi automobil bilo ko da ga proizvodi naci put do kupca koji bas njega zeli...Ukusi i zelje su razliciti i o tome je glupo polemisati...Pozdrav

Niko ne spori tehničke kvalitete BMW. Krenuli smo od originalnosti dizajna nove "bembare", pa sam se ja malo poigrao da pokažem koliko je originalan. I di se zagubi Lamborgini?
P.S. Ako ti treba X5 mogu da ti sredim za 5- 7 dana da ne čekaš te silne mesece. Inače se tako ludo prodaje da su morali da naprave "bejbi" verziju X3... Pošteno govoreći, ništa se više dobro ne prodaje...:wink:

zorann:
Espanol:
...Pošteno govoreći, ništa se više dobro ne prodaje...:wink:

....sem BMW-a

:D :D :D
Ništa na ovom svetu ne traje večito. Ponesen dobrom prodajom i BMW pravi klasičnu grešku, rasplinjava se šireći proizvodni program u segmente koji mu nisu fah. Pogledaj kakve gubitke pravi moćni VW koji je ponesen lovom probao isto. Pitanje je dana kada će na doboš, isto čeka i BMW nastavi li tim tempom.

Espanol:
Niko ne spori tehničke kvalitete BMW. Krenuli smo od originalnosti dizajna nove "bembare", pa sam se ja malo poigrao da pokažem koliko je originalan. I di se zagubi Lamborgini?
P.S. Ako ti treba X5 mogu da ti sredim za 5- 7 dana da ne čekaš te silne mesece. Inače se tako ludo prodaje da su morali da naprave "bejbi" verziju X3... Pošteno govoreći, ništa se više dobro ne prodaje...:wink:

Izbacivanjem modela X3 BMW nije "pokrivao" nikakvu slabu prodaju nego je, kao i svaki ozbiljni proizvodjac te klase automobila, upotpunio svoju paletu! Pa koji to prizvodjac nema svoju "bebicu" ili bar osnovni model sa 3 vrata a neretko i sva 3 modela? Tako nesto jednostavno diktira trziste!
Drugo, mogu da razumem necije simpatije ka odredjenim proizvodjacima ali ako se ovde insistira na cinjenicama onda ipak treba imati iste arsine za sve, da li ce BMW na dobos ili ne to jos niko ne moze da zna niti tvrdi, cinjenice govore da nece i cemu onda tolika ne objektivnost u obliku prorocanstva! To sto je BMW prosirio svoju paletu i po prvi put usao u prizvodnju, za njga, novih klasa, pokazalo se kao pun pogodak, jedino jos treba sacekati na rezultate nove serije 1! Sto i rece jednom Espanol, ljubav je ljubav a stvarnost je drugo... :wink:
Pozdrav

zorann:
Espanol:

Izbacivanjem modela X3 BMW nije "pokrivao" nikakvu slabu prodaju nego je, kao i svaki ozbiljni proizvodjac te klase automobila, upotpunio svoju paletu! Pa koji to prizvodjac nema svoju "bebicu" ili bar osnovni model sa 3 vrata a neretko i sva 3 modela? Tako nesto jednostavno diktira trziste!
Drugo, mogu da razumem necije simpatije ka odredjenim proizvodjacima ali ako se ovde insistira na cinjenicama onda ipak treba imati iste arsine za sve, da li ce BMW na dobos ili ne to jos niko ne moze da zna niti tvrdi, cinjenice govore da nece i cemu onda tolika ne objektivnost u obliku prorocanstva! To sto je BMW prosirio svoju paletu i po prvi put usao u prizvodnju, za njga, novih klasa, pokazalo se kao pun pogodak, jedino jos treba sacekati na rezultate nove serije 1! Sto i rece jednom Espanol, ljubav je ljubav a stvarnost je drugo... :wink:
Pozdrav
Nije reč o simpatijama, naprotiv, BMW izuzetno cenim. Jednostavno, automobilima se toliko dugo bavim da mogu da vidim neke procese koji se ciklično ponavljaju. BMW je jednom već bio na ivici bankrota upravo zbog takvih izleta u klase koje mu nisu fah. I VW je uzleteo na krilima Golfa, pa je krenuo na Pasate i sve više klase, pa su ludi od love počeli da kupuju sve redom do Lamborginija i Bugatija...i? Za devet meseci ove godine zabeležili su minus od 67o miliona evra, što sa prošlogodišnjim gubitkom prelazi milijardu i već su viđeni u okrilju Forda. Vlada ih "pokriva" već 2- 3 godine i pitanje je dokle će jer se EU stavio iza potencijalnih kupaca i prava slobodnog tržišta. To su činjenice, a simpatije prema firmi su drugo. Prvi kupci X5 su očarani imenom, ali će kad tad da shvate da su za "prave terence" ipak tate Land Rover, Jeep i drugi. Uvek se treba držati onog što najbolje znaš da radiš.

Espanol:
zorann:
Espanol:

Pozdrav
Nije reč o simpatijama, naprotiv, BMW izuzetno cenim. Jednostavno, automobilima se toliko dugo bavim da mogu da vidim neke procese koji se ciklično ponavljaju. BMW je jednom već bio na ivici bankrota upravo zbog takvih izleta u klase koje mu nisu fah. I VW je uzleteo na krilima Golfa, pa je krenuo na Pasate i sve više klase, pa su ludi od love počeli da kupuju sve redom do Lamborginija i Bugatija...i? Za devet meseci ove godine zabeležili su minus od 67o miliona evra, što sa prošlogodišnjim gubitkom prelazi milijardu i već su viđeni u okrilju Forda. Vlada ih "pokriva" već 2- 3 godine i pitanje je dokle će jer se EU stavio iza potencijalnih kupaca i prava slobodnog tržišta. To su činjenice, a simpatije prema firmi su drugo. Prvi kupci X5 su očarani imenom, ali će kad tad da shvate da su za "prave terence" ipak tate Land Rover, Jeep i drugi. Uvek se treba držati onog što najbolje znaš da radiš.

Ne sporim ja tvoje znanje o automobilima, nikad to nisam rekao kao sto ni svoje ne velicam niti ga smatram posebnim, mislim da je ono samo bazirano na cinjenicama i da sam u toku, sto zbog prirode posla, sto zbog licnog interesovanja!
Ono sto ti ja sporim je objektivnost kad se krene u analizu ili poredjenje, sto prizvodjaca, sto samog modela, a do tog zakljucka sam dosao citajuci oko 85% tema i postova na ovom forumu! Jednostavno, ispada da svaki prizvodjac na svetu pravi "konfekciju" (vezano je za srednju i nizu klasu), da su sumnjivog kvaliteta, precenjeni, firma u dugovima i sl. a samo se ti epiteti ne vezuju za fiatov koncern, taman posla da se nesto kaze protiv njih (a imalo bi mozda i najvise) ili smatras da fiat ne pravi "konfekciju", da su auta izuzetnog kvaliteta, da nisu precenjeni i da fiat ne grca u dugovima??? Kad god je neko ovde pitao za misljenje o nekom autu ciji proizvodjac ne dolazi iz italije, odmah je dobio negativno misljenje od tebe, odmah je taj auto svrstan u konfekciju itd. a kad su u pitanju "italijani" sve naj a gomila podataka sa "terena" govori drugacije, pa zar tu nema simpatija, zar je to objektivno i bazirano na cinjenicama? Pa evo i ovaj zadnji primer, BMW, ne mozes reci da je konfekcija, kvalitet je neosporan, firma je stabilna, o novim klasama govori odlicna prodaja i kad vec nista druga, ti im predvidjas skori odlazak na dobos! O kojim mi cinjenicama ovde pricamo? Evo i primera terenaca, "tate" land rover i jeep po pouzdanosti nisu ni medju prvih 8 (po zbiru svih izvestaja radjenih u Evropi zadnje 2 god.) a prva mesta zauzimaju japanci, koji su, da usput kazem, nepravedno zanemareni ovde!
Pozdrav!

Reklo bi se da si promašio temu koja je bila novi BMW 3. Ostajem pri onom što sam rekao, dizajnom potpuno bezličan i neoriginalan automobil (vrati se na fotografije s početka). I za X-5 ti tvrdim da je namenjen snobovima kojima je važan znak i luksuz koji nudi. Na ozbiljnom terenu će da ga opegla 10 puta jeftiniji neugledni ruski UAZ. Zato sam i rekao da svako treba da radi ono što najbolje zna.

1. BMW 3 ... meni je dizajn sasvim ok ali to je naravno lično mišljenje .

pitanje je da li je neophodno izmisliti rupu na saksiji ( sakrivene kvake zadnjih vrata ili usečen branik ) da bi automobil bio lep .

svaki proizvođač ima ciljnu grupu kojoj namerava da proda automobil i mislim da BMW radi vrlo uspešno sudeći po broju prodatih .

u ovom svetlu je poređenje X 5 vs UAZ vrlo dobro jer nemaju ništa zajedničko .

p.s. nisam ljubitelj BMW a
:wink:

vd:
1. BMW 3 ... meni je dizajn sasvim ok ali to je naravno lično mišljenje .

pitanje je da li je neophodno izmisliti rupu na saksiji ( sakrivene kvake zadnjih vrata ili usečen branik ) da bi automobil bio lep .

svaki proizvođač ima ciljnu grupu kojoj namerava da proda automobil i mislim da BMW radi vrlo uspešno sudeći po broju prodatih .

u ovom svetlu je poređenje X 5 vs UAZ vrlo dobro jer nemaju ništa zajedničko .

p.s. nisam ljubitelj BMW a
:wink:
Naravno, tu gde UAZ prođe praktično X5 ne može ni teoretski... :lol:

Pa ja i ne bih rekao da sam ista promasio, mozda samo prosirio! Tema je novi BMW serije 3 i ja sam svoj komentar o njemu vec dao! Uostalom, ko je promasio temu ubacujuci VW, dugove, UE, Ford, Land Rover, Jeep...???
Jos nesto, kakva je to kultura tvrditi da je neki auto namenjen snobovima sto automatski znaci da su svi koji su ga kupili snobovi!?! Cime je potkrepljena ta tvrdnja?
Ma, nemam reci...

zorann:
Pa ja i ne bih rekao da sam ista promasio, mozda samo prosirio! Tema je novi BMW serije 3 i ja sam svoj komentar o njemu vec dao! Uostalom, ko je promasio temu ubacujuci VW, dugove, UE, Ford, Land Rover, Jeep...???
Jos nesto, kakva je to kultura tvrditi da je neki auto namenjen snobovima sto automatski znaci da su svi koji su ga kupili snobovi!?! Cime je potkrepljena ta tvrdnja?
Ma, nemam reci...
Zato ja uvek imam! :lol: Terenski automobili su usko namenski. Oni koji ih zaista trebaju kupuju ih zbog prohodnosti i dobrih voznih osobina van asfalta. Sasvim im je svejedno da li su obloženi kožom, drvetom i vunenim podovima ( koji su čak vrlo neprikladni za terensku namenu). Oni koji terencima dolaze pred operu i na večere su SNOBOVI, zato što se valjda u većim vozilima bolje vide. 99 % vlasnika X 5 nikad neće sići sa asfalta, i ti to dobro znaš kao i ja, i čemu priča... :wink:

Back