BMW

Da li se isplati ?

• DA

• NE

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Dogovor za ekipu koja polazi iz Beograda na 6. bmw skup je sledeci:

Skupljamo se ispred Inter-a u 9:00 , malo se ispricamo, taman dok se svi skupe i krecemo odatle u 9:30. Kao za 4. skup idemo auto-put, Gazela, Kneza Milosa, Takovska, 29. novembra, Pancevacki most i izlazimo na "Zrenjaninac". Posto se kolona krece sporije kod OMV-a cemo biti oko 9:50.
Neka ekipa koja krece sa OMV-a bude tamo u 9:45 . Onda nam se tu prikljuce i svi lepo i zajedno pravac Zrenjanin.

aj da malo predstavimo projekte naseg kluba ( nista nije plati pa da ti drugi urade , nego je sve delo ruku majstora iz naseg kluba ) posto smo prerasli automobile tipa 3.5 turbo itd , odlucili smo se na malo extremniji korak ...... resili smo da ubacimo u kockicu V12 5.0 motor , koji ce pored chipa i raznih masinskih obrada imati i dve turbine i skoro 600ks evo i nekih slikica sa sklapanja

posto menjac naravno ne moze da stane , isecen je stari tunel i stavljen novi , mnogo veci

evo malo slika sa ubacivanja motora

evo i motora koji je koriscen u ovoj operaciji V12 5000ccm

naravno ceo trap je pretrpeo razne izmene , stavljene su glavcine sa 5 rupa , felne su 18 coli sa gumama 225 /30 napred i 285 / 30 nazad , i kosevi su prosireni a rubovi izbaceni napolje koliko god je moglo

ceo projekat jos uvek traje

evo malo i slika sa projekta 3.2 turbo , znaci u pitanju je motor od 2000ccm , koji je maximalno razbusen na nekih 3200ccm i pored chipa ( iz nemacke stigao , jedan od najjacih koji postoji ) i raznih masinskih obrada dodat je turbo i snaga celog motora se vrti oko 380 ks

najveci problem ovog auta je proklizavanje na startu , pa smo probali nekako da izvrsimo testove kako da najmanje prokliza , evo i slika rezultata:

felne su 16'' , spojleri komplet preradjeni , muzika , i mnogo sto sta od opreme....

uskoro slike jos nekih projekata u nasem klubu , dosta je za danas

vise o svemu na www.bmwclubserbia.com

Srecno sa radovima !

Ovaj 5.0, jel mu to snaga od 600hp na zamajcu ili na tockovima ?
Inace, motor je bas dosta jak i mislim da ce da pokida ceo prednji deo u roku od par meseci ali Boze moj..........

Extra ste uradili BMW. Pa naravno da je Bmw najace auto, molim dajte neke informacije i predasude o modelima 316,318,320 jer mozda ima neko sa foruma koji je u neodumici koji da kupi.. Do 5000e

Dosao je dan kucnio je cas...

Kupuje se BMW... :)

Voleo bih da uzmem 3 kockicu, pa ako neko ima neki savet... :) (Na sta da obratim paznju itd...)

Glasam za BMW M5...
Kupis novog, i ne mislis o dogradnjama... Ima ljudi koji uzmu manje aute pa puno toga naprave, i stvarno bude dobro, ali sto se mene tice - mogu da stavim neku sliku bocno preko vrata, jacu muziku, i to je to.
Otprilike, da M5 tretiram kao umetnicko delo - nema tu sta da se popravlja.
A Mecka - za caleta, ako zeli.

i aleksej kakvi su prvi utisci masine

:shock: Trosi ko ruski tenk! :sad:

Juce sam isao do BGa i nazada, i malo po gradu... Merac mi ne pokazuje tacno, pa cu tek kada rezerva zasvetli (ona pokazuje tacno) znati tacnu potrosnju, ali cini mi se da ce biti bas dosta...

Ali je masina.... :) :) Mislim nije mi zao... ;)

Inace je 325, '89. ima sper diferencijal, sputesn napred (podesivi Koni) i nazad, felne Alpina 16", zadnji lonac je od mercedesa AMG :mrgreen: (fantastican zvuk!!!), klima, servo, podizaci, cb.... Nema plin, bio je ugradjen ranije ali sam ga ja uzeo bez plina...

(Znam da mnogi voze na plin ali uvek nekako kontam da je lose za motor sa ubrizgavanjem...)

PA dosta je dobar. I spolja i iznutra. (Naravno ima nekih sitnih intervencija koje bi mogle da se urade, ali ajde to je auto 18 g star...)

3.000 evrica okruglo... Mozda deluije puno, ali drugi koje sam gledao su bili od 2.200 - 2.500 ali ni blizu u ovakvom stanju, i tako sredjeni. I bez opreme...

Meni ne djeluje puno jesi baš tražio 325, meni ni 320 nije loš izbor. Šta znači "ima šper diferencijal", zar neki imaju,a neki ne?

Sper diferencijal se uglavnom nema na obicnim vozilima, to je kao diferencijal sa blokadom koja se ukljucuje kada jedan pogonski tocak krene da proklizavca, koristi se na trkackim vozilima, ili se posebno doplacuje... (ako si to pitao?) Ovde je naknadno ubudzen. Znaci tesko se nalazi na obicnim vozilima...

A nisdam ja hteo bas 325, i zbog potrosnje i zbog registarcije... Ali nisam nasao 320 da je tako "sredjen"... Uopste nisam imao neki jako velik izbor. A bas sam hteo da uzmem spusten auto sa ali felnama, itd. da ja ne bih morao sa tim da se bakcem, a i ovog sam kupio od coveka koga znam, cak znam i prethodna 3 vlsanika... (majstori iz servisa u kome radim...)

vd:
kao prvo čestitam na kupovini
kao drugo ne znam zašto kontaš da je plin loš za motor sa ubrizgavanjem

Hvala! :)

Pa znas kako, postavi se u ulogu komjutera koji kontrolise motor (a znamo da su kompjuteri glupi!), on ima informaciju o protoku, i kada auto ide na plin on "vidi" da auto radi a protoka nema.. :shock: Znaci mora da se cacka oko elektronike, itd. a to je sparava stara 18g, pa ono... Onda ako je varijanta da plin ide preko brizgaljki, a te brizgaljke su napravljene da kroz njih ide tecno gorivo... I da ne nabrajam dalje! Tako mi deluje... Znam da je primitivno tako razmisljati :oops: ali plin jeste na neki nacin komplikacija (glava se vise greje itd.).

A i video sam u servisu stare Mercedese sa ugradjenim plinom... Tu kad nesto crkne tesko se popravlja....

(Crnjak - inace radim u Mercedesovom servisu! :) )

Sve u svemu zadovoljan sam autom bas je prava masina! :) Mogu misliti kako je to bilo krajem 80. kada je bio nov...... :shock:

A sta kazete na ovu masinu...

Prilozi

• IMG008-1.JPG
    IMG008-1.JPG
    26,2 KB · Pregleda: 13
  • Picture 005.jpg
    Picture 005.jpg
    25,1 KB · Pregleda: 15

Back