smeh
Veoma poznat
- Poruka
- 13.755
Ma razumeli smo se, hvala ne posvećenoj pažnji i vremenu, rekoh već da mi je drago što je diskusija poprimila drugi ton i smisao, a prirodno je da svako od nas ima različite afinitete i sklonosti, i u redu ih je izreći, ali bez vređanje i prozivanja.zorann:Smeh, ja ne znam zasto je tebe tako pogodio moj stav da -nije stvar u tome, imati uvek nesto za reci, nego da to ima neki smisao i bude pametno-
mislis li da je pogresno sto tako mislim? ja mislim da nije i ostajem pri tome, jer svako ko kaze nesto sto ima smisao ne bi trebao da se prepozna izmedju tih redova!
Drugo, ti si se mnogo korektnije izrazila kad kazes da ti -mirisi na snobizam- i moze da se protumaci kao tvoje misljenje i kao takvo, ja ga maximalno postujem ali tvrditi tako nesto, sasvim je drugo! U Srbiji je prilicno poremecen sistem vrednosti, smatra se da svako ko vozi skup auto, to radi da bi se pokazao u drustvu, da je snob, tatin sin ili krimos i tu donekle ima istine ali stvari se nikako ne smeju generalizovati, u svetu je to sasvim drugacije!
Smeh, jedno je razmisljati kakav ces auto kupiti kad imas puno para a drugo kad nemas! Zar nije dovoljno da neko voli terence i da ga opusta voznja u njima, a pri tom naravno i ima dovoljno para, pa da ga s pravom kupi bez obzira da li ce ikad sa njim u glib ili po sumama i gorama??? Zar postaje snob zbog toga???
O tome ja govorim, usko namenska vozila se prave za vojsku, gradjevinu, prevoz tereta itd. u auto industriji je to stvar proslosti!
Evo jedno pitanje,
Da li je onaj koji kupi Ferari isto snob?
E sad sto se tice trka, prezentacije kvaliteta i relevantnosti...
Rezultati koje postizu proizvodjaci govore o kvalitetu ali nisu uopste presudni, na obe strane se mora pokazati kvalitet inace dzaba sve! Ferari jeste neprikosnoven u F1 i siguran sam da prodaja Ferarija ide jako dobro ali sta vredi sto ferari odradi dobro posao kad izadju podaci o pouzdanosti vozila na kojima se alfa i fiat nalaze pri dnu liste! Znaci, jedno bez drugog ne ide, moraju postojati rezultati na obe strane, kao kod ispita, pismeni i usmeni!
Japanci, naravno da nikom nije zabranjeno da pise o njima, niko to nije ni rekao, samo da su nepravedno zapostavljeni s obzirom na najbolje rezultate koje beleze! Cena-kvalitet... hmmmm pa ovde japanci nisu jevtini u poredjenju na konkurenciju, rekao bih, tu su negde...
Pozdravljam te Smeh i nadam se da sam ti odgovorio na pitanja! :wink:
Sasvim je tačno da ono što kažemo treba da ima neki smisao, ali se ta tvoja izjava nadovezala na neku drugu, pa je ispalo da se i odnosi na autora... što mi je zasmetalo.
A da li su oni koji daju ogroman novac za ferari snobovi, kolekcionari ili obožavaoci istog - ne znam. Verovatno ima svega i verovatno je većina njih - sve to po malo.
Što se tiče ovde toliko pominjanih terenaca, meni i dalje ostaje dilema da li se tako ušminkano vozilo napravljeno da "deluje" i "liči" na pravog terenca, ali i luksuzan i skup automobil - uopšte može svrstavati u grupu "terenskih vozila"? Ali stvarno nisam kompetentna za neku ozbiljniju diskusiju na temu kvaliteta i primenljivosti istog.
Inače, normalno je da se u zemlji Srbiji popreko gleda na ljude koji paradiraju u luksuznim, skupim, stranim automobilima za koji je potrebno izdvojiti nekoliko godišnjih zarada najveće većine stanovništva! Svaka čast onima koji su taj novac zaista zaradili, ali njih je vrlo zanemarljiv procenat. Šta je to klinac od 20 koji vozi neki novi ušminkani model prestižne marke mogao raditi pa zaraditi par desetina hiljada evra? Nosio gajbe od 16-te?
Japanska vozila jesu relativno malo zastupljena ovde, ali očito da nema zainteresovanih da o njima pišu... Nisam primetila da je neko i pokušao. Za Forum pišu i uređuju ga članovi, piše ko šta želi i sve je u redu dok se teme ne ponavljaju i dok je sve u granicama pristojnosti. Nemojmo uredniku zamerati što neke teme nisu zastupljene - nije njegova uloga da o tome vodi računa.
Inače, verovatno sam i ja subjektivna pošto rekoh već da automobile posmatram po izgledu i boji, tako da su i meni "italijani" favoriti :wink: .