BMW

Da li se isplati ?

• DA

• NE

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Uh M3..............

Samo ne mogu da poverujem da ima 1000ks...

Ali yebanje keve.........

Samo bih ga ja nadrkao sa spojlerima, da se odma vidi s kim se ima posla! :D

Mada sam ja zljubljenik u kockicu i njenih 192ks i vise mi ne treba.

Kolko ja znam BMW serije 3, pravljen od '93, narodski nazvan kockica ima najjacu izvedbu u obliku M3. Taj BMW ima 3000cc i 280 konja. Uz duzno postovanje i prema BMW-u i prema Motosportu, ali od 280 napraviti 1000 konja je malo mnogo nerealno!

Kad_LupimLupim:
Kolko ja znam BMW serije 3, pravljen od '93, narodski nazvan kockica ima najjacu izvedbu u obliku M3. Taj BMW ima 3000cc i 280 konja. Uz duzno postovanje i prema BMW-u i prema Motosportu, ali od 280 napraviti 1000 konja je malo mnogo nerealno!
Mala ispravka, kockica je predhodni model E-30.

Kad_LupimLupim:

Ne ne prijatlju sve si me pogresno shvatio.

"Kockica" je pravljena do 92. od 83. a M varijanata 323-ke je nazvana M3 i ozasla je 86, ili 87, ne znam tacno.

Shodno oznaci 323 imao je 2300ccm i 192 ks kasnije je bila neka varijanta sa 2500ccm.

O kockici M3 ne znam puno i ako mi je to naj auto svih vremena, ali mislim da ovo sto sam rekao je tacno.

Zahvalan sam na svakoj ispravci.

Ja bih se zakleo da je kockica imala 2300, znas da je bila i klasa 2300 gr. N kod nas ranije, i vozili su zajedno sa 2000 gr N

...nadam se da sada nisam lupio.

Bas zato cenim M3 jer je imao samo 2300ccm a bio je do jaja dobar.

Kolko ja znam momci, kockica je nazvan novi BMW-ov koncept predstavljen pocetkom '90-tih, kada su odlucili, po prvi put, da farove pokriju pod jedno staklo. Takodje novi koncept je bio jos kompaktniji od dotadasnjeg, ali i dalje sa prilicno ostrim, kockastim crtama, zbog cega je i nazvan kockica.
Serija 3 iz tog koncepta je mogla da se vidi u obliku 316-325. Ta bi trebala da nosi oznaku E36 i ovako izgleda: http://www.fandjo.co.yu/bmw/bmw-e36-b5.jpg
Ekskluzivno je postojao M3, koji je imao 3000cc, dakle 330 ;) Otprilike tako nesto, sta se kad tacno pojavilo tesko je reci, posto je te informacije jako tesko pronaci na netu.

Ispravite me ako gresim, nisam ni ja bash dobro upoznat sa BMW-ovim istorijatom modela.

Prvo da razjasnimo jednu stvar, BMW KOCKICA postoji samo u Srbiji.
BMW E-30 se proizvodio od 84-91, u narodu poznat kao kockica. M3 verzija E-30 ima 2300 i 2500ccm. Inace svi M3 serije E-30 imaju 4 cilindra.

BMW E30, poznatiji u Srbiji kao kockica se proizvodio od 83 do 91 kad pocinje da se proizvodi i E36!
M3 verzije modela E30 su imale 4 cilindra, ja sam imao 323 83 god.sa M opremom i 6 cilindara ali razlika u voznji je bila kao da M3 ima 12 cilindara i 300 konja vise, strasno, naravno, imajuci u vidu godista kad su prizvedeni!

1000 KS zvuci jako imprsivno ali na putu ima pravog efekta samo u jednoj situaciji, kada ubrzavate sa jedno 100 km/h na 150 km/h. kod automobila bez turba ili sa turbom podesenim na manji pritisak, to ubrzanje traje recimo 10tak sekundi, medjutim kod ovakve "turpije" ono traje 2 sec i osecaj je strasan, prakticno kazaljka brzinomera prestize kazaljku obrtomera!!!! U svakoj drugoj situaciji, ovakav auto se ponasa kao i svaki drugi jako snazan auto.

karlos:
BMW E30, poznatiji u Srbiji kao kockica se proizvodio od 83 do 91 kad pocinje da se proizvodi i E36!
M3 verzije modela E30 su imale 4 cilindra, ja sam imao 323 83 god.sa M opremom i 6 cilindara ali razlika u voznji je bila kao da M3 ima 12 cilindara i 300 konja vise, strasno, naravno, imajuci u vidu godista kad su prizvedeni!

Stvarno je tolika razlika?

jedan od najlepsih BMWova ikada....stara 6ca... :D

bmw_635_csi_p0012089-c.jpg

i naravno, moja prva ljubav... 850
1995_BMW_850CSi_RT-FRONT_view-1-med.jpg

U Beogradu postoji M3 E-36 sa 450 ks, na zalost nisam ga vozio, ali sam sedeo na mestu suvozaca. Ubrzava kao motocikl. Videcu da nadjem slike, pa cu ih postaviti.

Back