Blokaderi sa fakulteta poručili blokaderima iz bivše vlasti – mi smo vaš kraj

Za koga bi radije glasali - patriotsku opoziciju (DSS, Nestorovic) ili studente?

• Ukupno glasova
    22
Ne, za okorele desničare nikad ne bih niti sam ikad glasala.
To se suprotstavlja svemu što sam ja i u šta verujem.
Možete vi ovde da me nazivate i ćacikom i kako god želite ali verujem u patriotizam i jesam patriota, volim svoju zemlju i narod ali se ne slažem niti mi prija agresivni narativ desničara.
Nisam navikla na to i imam ih tek zanemarljiv broj u svojoj okolini ali ti nisu zlonamerni.
I ja naginjem komunjarama, do sada na izborima nisam glasao ni za koga osim za SPS sto se tice stranaka. Sad cu prvi put za SNS, nadam se da ce biti u koaliciji. :D

• Glasacu za studente blokadere (Ovako studente nazivaju pripadnici vladajućeg režima u negativnoj konotaciji; dakle, nula objektivnosti u navođenju opcije; pritom, na njihovoj listi se neće naći oni sami. Manipulacija)
  • Glasam za patriotsku opoziciju (Ko ovde pripada?? Preciznije objasniti. I pojasniti - zašto je samo u ovom primeru glagol u sadašnjem vremenu. Kao da se sugeriše odgovor, što je opet neobjektivno.)
  • Glasacu za prozapadnu opoziciju (A ko ovde pripada?)
  • Glasacu za vladajucu koaliciju (Ovaj naziv je jedini politički i logički korektan, što je u odnosu na ostale predloge (neprecizno definisane) - manipulativno.)

Ako neko želi anketu sa iskrenim odgovorima, u statističke svrhe, onda neka se lista sa predlozima korektno predstavi.

Od početka je jasno da studenti ukazuju na to šta znači zdrav patriotizam a ne ratno-huškačke parole kojima zamajavaju narod da bi oni iza leđa tog naroda koji se raspravlja il strahuje od celog komšiluka, pola sveta da će ih napasti, porobiti i sl., bezbedno krali. Dok im je odgovarala Rusija, busali su se u pravoslavlje, pre par dana primio Ursulu. Pokušaj sedenja na više stolica i nazivanje to ''neutralnošću'' sam je oborio postupcima, da ih ne nabrajam ovde. Propali su mu svi pokušaji zamajavanja naroda da mu je sada dobar i nesrećni Vujadin da bi se oglasio na nekom od medija. Tzv desnica je pretežno naklonjena njegovoj stranci i to je činjenica. Najgori deo takvih su među lojalistima, među policajcima i batinašima. Njih nema na protestima među studentima. Ako se prisetiš početka studentskih protesta, uvek je bilo reči o sposobnim i stručnim ljudima, ne o političkoj ili bilo kojoj drugoj pripadnosti.

Studenti mogu da ukazuju na šta god, oni neće biti na listi, niti će njih iko išta pitati o budućoj spoljnoj ili unutrašnjoj politici, niti o ekonomiji, niti oni sami imaju imalo pojma o ekonomiji, jer onda ne bi bili studenti, nego bi imali diplome za početak.

Studenti mogu da ukazuju na šta god, oni neće biti na listi, niti će njih iko išta pitati o budućoj spoljnoj ili unutrašnjoj politici, niti o ekonomiji, niti oni sami imaju imalo pojma o ekonomiji, jer onda ne bi bili studenti, nego bi imali diplome za početak.
Nemoj da me zasmejvaša, konobari nam vode državu a ti preispituješ pamet studenta ;)
p.s. izvinjavam se svim poštenim i stručnim konobarima koji rade svoj posao.

Ne, za okorele desničare nikad ne bih niti sam ikad glasala.
To se suprotstavlja svemu što sam ja i u šta verujem.
Možete vi ovde da me nazivate i ćacikom i kako god želite ali verujem u patriotizam i jesam patriota, volim svoju zemlju i narod ali se ne slažem niti mi prija agresivni narativ desničara.
Nisam navikla na to i imam ih tek zanemarljiv broj u svojoj okolini ali ti nisu zlonamerni.

Izražavanje pojedinaca koji se predstavljaju desničarima nacionalistima u meni budi uznemirujuće emocije.

To naravno ne znači da sad apsolutno verujem ljudima koji se predstavljaju kao levičari ali njihov senzibilitet mi najviše odgovara.

Nemam pojma za koga bih glasala ukoliko bi se sada raspisali izbori.

Prošli put sam napravila presedan, izabrala najmanje zlo najviše zbog nekoliko imena koji su mi delivali ok, pametno (dss) ali sam ubrzo i sama videla da sam se grdno zeznula.

Ovaj put ne pravim kompromise, želim da budem sigurna da je to to i da vidim koga zaokružujem.

Pa kako nisi nikad glasala za okorele desničare a nekoliko pasusa ispod napišeš da si glasala za DSS.. ?

Ja ne znam šta je ideološki desnije danas od njih na političkoj sceni ako ne računamo Šešelja koji je budala.

Nemoj da me zasmejvaša, konobari nam vode državu a ti preispituješ pamet studenta ;)
p.s. izvinjavam se svim poštenim i stručnim konobarima koji rade svoj posao.

Ne vode nam konobari državu, nego Vučić i to je mnogo bolje nego da je vodi koalicija 12 Marinika, Biljana i Nataša, koje osim da kenjaju po Srbima apsolutno ništa drugo dokazano ne znaju.

I ja naginjem komunjarama, do sada na izborima nisam glasao ni za koga osim za SPS sto se tice stranaka. Sad cu prvi put za SNS, nadam se da ce biti u koaliciji. :D

To pišeš zinat ovim drugima jer su stvarno agresivni do nepodnošenja :D

Pa ja sam zbog toga posle par dana ovde naskroz promenila narativ i počela da branim sve suprotno što sam do tada najcrnje osudjivala i što mi uopšte nije blisko.

15-tog marta je bilo prilično primedbi na isticano desničarenje od nekih grupica vidljivo pred kraj skupa što ni meni nije prijalo.

SPS je utopljen u SNS, više nikakve razlike nema kod njih, Ivica ih je sahranio, a stariji istaknuti sa prvobitnom idejom su pomrli tako da je ostalo samo ime.

Možda Ružić, on je dao ostavku posle tragedije u Ribnikaru i deluje mi prilično ok kada bi se odvojio kao pokojni DOS?

Šta mislite o Ružiću, zanemarite sps, ne znam skoro ništa o njemu?

Ok, smeješ se Vučku jer laže narod. Nije loše od nekoga ko brani informer :D
:kafa: da da vucicu...
Screenshot_20251018_194226_Google.jpg

Pa kako nisi nikad glasala za okorele desničare a nekoliko pasusa ispod napišeš da si glasala za DSS.. ?

Ja ne znam šta je ideološki desnije danas od njih na političkoj sceni ako ne računamo Šešelja koji je budala.

Pa napisala sam da sam napravila kompromis, morala sam za nekoga da glasam, a tada mi se malo dopao Koštunica i nekoliko lokalnih ljudi i pojedoh...ono što se ne jede.
Znam sve i sama.

Pa napisala sam da sam napravila kompromis, morala sam za nekoga da glasam, a tada mi se malo dopao Koštunica i nekoliko lokalnih ljudi i pojedoh...ono što se ne jede.
Znam sve i sama.

Pa kakav kompromis si pravila između Koštunice (koji je tada bio jedini desničar) i svih ostalih koji su najblaže bili centar ili levi centar?

O kom periodu uopšte pričamo?
O periodu između 2000-2012 ili o periodu pred 5.oktobar.

Jer ovo drugo ima smisla a ovo prvo nema baš nikakvog.. :)

Nismo ga prevazišli.
Potreban nam je još neko vreme.
Sada nije trenutak da padne jer je opcija koja se nudi gora od njega.

Ne mogu da zamislim goru opciju od njega.
Ipak, i da dođu takvi - i oni se mogu oterati. I oni posle njih, ako budu isti. Samo bez čekanja deceniju i više da se to desi. A mislim da smo sada dovoljno budni i da nećemo sebi dozvoliti da se uspavamo na 13 godina sa idućima.
I tako sve dok se neko odmeren i dostojan ne pojavi.

Pa kakav kompromis si pravila između Koštunice (koji je tada bio jedini desničar) i svih ostalih koji su najblaže bili centar ili levi centar?

O kom periodu uopšte pričamo?
O periodu između 2000-2012 ili o periodu pred 5.oktobar.

Jer ovo drugo ima smisla a ovo prvo nema baš nikakvog.. :)

Drugo, tada sam to smatrala najboljom opcijom, a I Koštunica u javnim nastupima nije potencirao desničarenje, ono u šta veruje i šta zastupa sam zanemarila.
Nije lopina pre svega nasuprot svih ostalih, a onda sam tek počela da otkrivam kakvim lopinama se I on okružio što me navelo da mi se smuče i oni.

Vuk Jeremić mi je bio najbliže što bi mi stvarno odgovaralo i to u svim aspektima i senzabilitetu ali on nije imao šansi, a onda se i povukao.

Ne mogu da zamislim goru opciju od njega.
Ipak, i da dođu takvi - i oni se mogu oterati. I oni posle njih, ako budu isti. Samo bez čekanja deceniju i više da se to desi. A mislim da smo sada dovoljno budni i da nećemo sebi dozvoliti da se uspavamo na 13 godina sa idućima.
I tako sve dok se neko odmeren i dostojan ne pojavi.

Mogu posle 12 godina kao i prošli put.. :)

Samo se čekala jedna mala sitnica - da Srbija bankrotira, pa je i reformirani radikal onda bio dobar..

Kako ti zamišljaš da neko ko ne može sada, dok je u opoziciji, da se dogovori oko bilo čega, da sutra promeni bilo šta u Srbiji na bolje a biće im potreban dogovor?

Slažem se, ali i ovaj film sa jednim diktatorom smo takođe prevazišli.
Naravno da nismo, željni smo novog Tita, a osim toga koncept sa jednim čovekom koji vlada decenijama je šablon 21. veka. Uzmi za primer Crnu Goru, da li bi ona uopšte postojala bez Đukanovića?
  • Glasacu za studente blokadere (Ovako studente nazivaju pripadnici vladajućeg režima u negativnoj konotaciji; dakle, nula objektivnosti u navođenju opcije; pritom, na njihovoj listi se neće naći oni sami. Manipulacija)
Onda treba napisati "profesore" jer su oni na listi. Najpravilniji naziv je "univerzitetska lista"
Glasam za patriotsku opoziciju (Ko ovde pripada?? Preciznije objasniti. I pojasniti - zašto je samo u ovom primeru glagol u sadašnjem vremenu. Kao da se sugeriše odgovor, što je opet neobjektivno.)
Piše gore, DSS i Nestorović

Poslednja izmena:
Ne vode nam konobari državu, nego Vučić i to je mnogo bolje nego da je vodi koalicija 12 Marinika, Biljana i Nataša, koje osim da kenjaju po Srbima apsolutno ništa drugo dokazano ne znaju.
Pominješ studente a onda ubacuješ marinike, bilje i ostale, čemu to? Navedi mi jednu jedinu izjavu bilo kog plenuma da su opredeljeni za navedene ili slične njima..

Pominješ studente a onda ubacuješ marinike, bilje i ostale, čemu to? Navedi mi jednu jedinu izjavu bilo kog plenuma da su opredeljeni za navedene ili slične njima..

Po svim istraživanjima (onim najoptimističnijim proopozicionim) da bi Vučić pao, moraće koaliciju da naprave ta neka imaginarna studentska lista sa Marinikom, Biljom i svima ostalima u opoziciji.

Back