Tihi je ovde vrhunski politicki analiticar jel ima neko bolji?
Ima. Svi mi ostali
Sve sto sam govorio ispostavlja se tacnim
Pa ne bih baš rekao. Prilično nagađaš i stavljaš ljudima u usta ono što nisu rekli. Pravi si spin majstor, naprednog nivoa
Koliko mogu da vidim, studenti jesu malo mutavi i došli nepripremljeni. Koliko je teško pratiti izjave naprednjaka i opozicije i pripremiti se na "nezgodna" pitanja? Ja sam i očekivao da oni nemaju iskustva u tim stvarima ali ovo je baš preterano, neka malo prate situaciju, nije to tako teško.
Za učestvovanje Đilasa, Jovanovića i ludog Radula na listi, nisu potvrdili, kažu da se razmatra. Lično mislim da to ne bi bila dobra ideja ali neka se dogovore, meni je sve jedno. Lično nisam gadljiv na opoziciju ali treba imati u vidu da mnogi jesu i shodno time treba naći najbolje rešenje.
U vezi toga ko je nadležan, isto ne vidim neki problem. Studenti su rekli da predsednik nije nadležan u vezi nastrešnice (što je tačno) ali jeste u vezi izbora (što je tačno ali delimično, predsednik samo tehnički raspisuje izbore ako vlada padne, nije odluka na njemu).
U vezi toga da li se studenti bave politikom, meni ne deluje da se bave. Ovo vidim samo kao korak ka rešavanju društvene krize i uspostavljanja funkcionisanja institucija. Posle prelazne vlade će da dođu oni koji se bave politikom. Problem koji imaju studenti je da političku poruku moraju JASNIJE da formulišu. Nije dobro da budu baš toliko mutavi jer će sve što budu izneli biti spinovano i napravljen svinjac od toga.
Da li će izbori biti pokradeni, verovatno u nekoj meri hoće ali šta da se radi. Treba se pripremiti što bolje i gledati da se to svede na najmanju meru. Opozicija je prošle godine imala inicijativu da se PRE izbora bori za izborne uslove i da ne pristaje na izbore ako ne bude ispunjen minimum, ali je onda deo opozicije ispalio i izašao na izbore jer su se setili "kako moraju da se bore". Tako se i raspala SPN koalicija jer su neki smatrali da dogovori trebaju da se poštuju a neki da dogovori trebaju da se ispale.