Blokade i protesti 2024/5 (opšta tema)

Vlade Divac podržao studente: U slučaju napada na vas, pustite nas​

DIVAC-e1725552948126.jpg

https://www.danas.rs/sport/vlade-divac-podrzao-studente/

Manje ce da piske svi....lepo....

Joj ljudi koliko ste vi opiicheni , to je cudo...
U svakom detalju se uocava manjak detalja...povrsnost..
Emo caruje...
Jasna je potreba za karnevalima....
Nista osim ovog za odsustvo talenta za detalje nije nesto posebno lose...

Velicanstveno ali neozbiljno...

Sve je to meni ok, blizi sam idejama nego patetici, i zato uvek u glavi imam sta jeste a sta nije...
Nece se promeniti u glavama Srba da dozvoljavaju ratne igre i kalkulacije radi zarade i koristi , toga nece nestati..
Ratne igre, igre u miru sa pravvom i zakonom, bahacenje i zloupotreba i korupcija, sve je to ista strana medalje..
A toga nema ni u tragovima da ce nestati...tacno vidim kod svih, a bilo bi mi bolje da ne vidim, taj opsti globalni pistup srba ka okoriscenju u nestabilnosti i stalnim previranjima, stalnim manipulacijama i krizama, sto je i ocekivano , glupi ljudi moraju da izazivaju krize da bi profitirali u odnosu na pametnije..
A to se nije poromenilo ni kod kojeg ucesnika u ovim grupnim karnevalima...
To sto su izabrali apoliticnost to je samo jedna stvar, ali kad se sedne da se to svede na institucije, proradice opet manipulacija..

Jako pumpanje: Slavni srpski sportisti stali uz studente uoči protesta u Beogradu

Danas onlinedanas 07:07

Novak Đoković i Aleksandar Đorđević
Foto: Srdjan Stevanović/Starsport

Subota 15. mart je dan od kojeg studenti u blokadi i nezadovoljni građani Srbije mnogo očekuju. Predviđa se da će u Beogradu da se održi najmasovniji protest u poslednja četiri meseca.

Sve je više sportista koji podržavaju ovaj skup kako se sam događaj bliži. Veče uoči protesta studente su podržali legendarni košarkaški asovi Aleksandar Đorđević i Vlade Divac.

Verovatno najpopularniji sportista Srbije Novak Đoković je još u decembru podržao proteste i to je bila injekcija koja je dodatno podigla elan mladima da istraju u svojim zahtevima. Pre Đokovića na stranu studenata su stali slavni košarkaški as Dejan Bodiroga, legendarni fudbaler Crvene zvezde i Mančester junajteda Nemanja Vidić, vaterpolo as Andrija Prlainović, atletičari Ivana Španović i Mihail Dudaš, rukometni velikan Veselin Vujović, bivši košarkaš Miroslav Berić, predsednik Sindikata fudbalera „Nezavisnost“ Mirko Poledica, Vladimir Štimac koji je uveliko građanski aktivista…

Tokom studentskih protesta slike sa masovnih okupljanja mladih i nezadovoljnih građana delili su i kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Bogdan Bogdanović, doskorašnja liderka košarkašica Srbije Tina Krajišnik, najtrofejniji košarkaški trener Evrope Željko Obradović je podržao mlade, takođe i bivši odbojkaški asovi Vladimir Grbić i Andrija Gerić, nekadašnji košarkaški reprezentativac Milenko Topić…

Jedan od najboljih svetskih vaterpolista Andrija Prlainović je direktno pozvao sve da bez zadrške dođu 15. marta u Beograd.

Legendarni vaterpolista je na storiju na društvenoj mreži Instagram podelio jedan snimak studenata koji hrabro koračaju ka Beogradu po nevremenu uz poruku:

Jako pumpanje: Slavni srpski sportisti stali uz studente uoči protesta u Beogradu 1
Foto: Instagram prinscreen/andrijaprlainovic
– Ko sme taj može.

Slavna srpska atletičarka Ivana Španović ponovo je dala podršku studentima.

– Džaba ti posao, plata i karijera, ako si ogluveo na srce. Život je kratak. A vi ga živite kao da će da traje vekovima. I to će da prođe… – bile su reči koje se čuju u video snimku koji je podelila Ivana Španović.

Nekadašnji košarkaš legendarni Dejan Bodiroga, praktično je predvodnik među sportistima koji ukazuju na anomalije u društvu.

– Svi želimo da živimo u boljem društvu, koje neće biti podeljeno, u kome će se poštovati prave vrednosti. Želimo društvo u kome ova deca, kad završe fakultete, mogu da se zaposle, ne moraju da idu iz ove zemlje, a mislim da je naša Srbija lepa i da možemo da stvorimo zemlju u kojoj ćemo svi da živimo – rekao je za N1 nedavno Dejan Bodiroga.

Što se tiče apstinencije velikog dela aktivnih sportista to je najbolje objasnio u intervjuu za Danas bivši košarkaš Vladimir Štimac.

– Sportski život je jako zahtevan, tokom karijere pored brojnih treninga, putovanja i utakmica nemaš vremena da se precizno informišeš. Mi sportisti smo, sa druge strane, živeli u nekom zlatnom kavezu, gde su ozbiljne mesečne plate. Živiš nešto što može da živi do pet odsto ljudi. Znamo vrlo dobro kakav je narativ kod nas, medijska hobotnica te prigrli i dok si aktivan sportista nemaš realnu predstavu o stvarnosti i problemima. Razumem svoje kolege koji žele da ostanu po strani, ali javljaju se, podržavaju studente i ostale ljude na razne načine – naglasio je Štimac.

U svakom slučaju, želja svih dobronamernih sportista i ljudi je da 15. marta u Beogradu sve protekne mirno.https://www.danas.rs/sport/djokovic-bodiroga-vidic-15-mart-beograd-protest/

Drogiranje Vučićem: 143 sata predsednika

14. mart 2025, 11:13Nemanja Rujević
Foto: FoNet/Instagram predsednika SrbijeObaranje rekorda u prisutnosti na televizijama: Aleksandar Vučić na RTS-u
Samo u januaru i februaru na pet televizija sa nacionalnim pokrivanjem emitovana su 143 sata govorancije predsednika Srbije Aleksandra Vučića
Tokom januara i februara su RTS1, Pink, Hepi, TV Prva i B92 emitovali nastupa, konferencija i izjava predsednika Aleksandra Vučića u trajanju od 143 sata.

Od toga je 51 sat bio uživo, a 535 puta su prenošene Vučićeve izjave sa društvenih mreža.

To je sračunao Biro za društvena istraživanja (Birodi) u novom izveštaju u koji „Vreme“ ima uvid.

Ta 143 sata izlaze na 2 sata i 26 minuta Vučića na nacionalnim televizijama – svakog dana.

Dakle, ne računajući kablovske televizije u Telekomovom kosmosu poput Informera, Kurira, Tanjuga i drugih, ne računajući Instagram predsednika koji tabloidi uredno prenose i ne računajući nebrojene „debatne“ emisije u kojima gosti ponavljaju ono što je Vučić rekao ili ga hvale.

Šampion od analiziranih kanala je Pink sa 62,6 sati Vučića za dva meseca. Slede B92 (27,5 sati), pa prvi program RTS-a (19,9), te TV Prva (18,7) i Hepi (14,6).

„Legitimacija lične vlasti“

„Ovo je dokaz medijskog drogiranja javnog mnjenja preko medija koji imaju najveći uticaj na biračko telo koje podržava Vučića“, kaže Zoran Gavrilović, prvi čovek Birodija.

On za „Vreme“ kaže da vlasti koriste prazninu u radu Saveta REM-a za još agresivniju propagandu mada, doduše, REM i inače ne radi svoj posao kao treba. Gavrilović misli da je preterivanjem sa Vučićevim nastupima na još jedan način narušen pluralizam medija u Srbiji.

„Cilj je da se legitimiše lična vlast, odnosno da se mediji umesto informisanjem i debatom bave promocijom, propagandom i odmazdom“, dodaje on.

Vučićeve izjave se posebno koncentrišu u prajm tajmu i dnevnicima. Grafikon Birodija prikazuje da je najberićetnije doba za Vučića između 18 i 20 časova.

Prateći juče desavanja u lajv prenosu, povodom dolaska četiri kolona studenata iz razlicitih pravaca, u jednom trenutku sam sa ushicenjem primetio da je kolona koja nadire iz zapadne Srbije, potpuno moja. Naime na njenom čelu je momak sa šubarom i Drazom na grudima (morao sam ga upoznati), odjekuje "Čiča Dražo gde je moje dete", "Dogodine u Prizrenu", "Nad Kraljevom živa vatra seva". Daljom analizom utvrdio sam prisustvo zastava carske Rusije, Isusa kao simbola pravoslavne vojske, tako da je to bio trenutak kada sam skinuo sako, udahnuo jako i doslo je do prekida filma.
"Zaseda" za zapadnu Srbiju organizovana je na Adi, na delu ispod Mega Maksija.
Prvo smo propustili tenkovske jedinice iz Bogatića, na njihovom traktorima model M-2025 i udarili svom silinom bakljama, vatrometom, dobošima, ozvucenjem, picem i hranom, na umornu decu koja je išla iza njih i vukla mnoštvo ranjenika.
Onda smo svi zajedno plakali.
Podigli ih, okrepili, ulili novu snagu i kao organizovanu kolonu, doveli do Ada Mola.
Za kasnija dešavanja nema pravih reči.

Studenti Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu u blokadi saopštili su jutros da se menja mesto protesta i da se od Doma Narodne skupštine pomera na Trg Slavija.

„U svetlu nedavnog razvoja događaja i suočeni sa sve uzavrelijom situacijom u društvu, studenti u blokadi su odlučili da promene mesto dogadjaja našeg protesta sa platoa ispred Skupštine na Slaviju“, navedeno je u objavi na Instagram profilu studenata ETF.

Ta odluka je doneta je da bi se sprečilo moguće nasilje i kako bi osigurali bezbednost svih učesnika protesta, ali i studenata koji kampuju u Pionirskom parku, naveli su studenti.

„Pozivamo sve da nam se pridruže na Slaviji kako bismo na veličanstven način zajedno poslali jaku poruku da mi ne odustajemo dok se naši zahtevi ne ispune“, naveli su studenti ETF.

Gradski, prigradski i medjugradski prevoz je ugašen. Sad već izvesno.
Izgleda da će skup ipak biti ispred Skupstine.
Mafija raspoređuje svoje policijske snage po obliznjim objektima. Mahom iz unutrasnjosti.
Za opozicione prvake niko ništa nije čuo već tri dana. Ili su konačno izasli iz ormara i prisli SNS ili ih je pohapsilo.
Sa Šarovićem se igraju par dana igre uđu izađi iz zatvora.
Naši su samo klinci. Svi ostali su sumnjivi.

Studenti Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu u blokadi saopštili su jutros da se menja mesto protesta i da se od Doma Narodne skupštine pomera na Trg Slavija.

„U svetlu nedavnog razvoja događaja i suočeni sa sve uzavrelijom situacijom u društvu, studenti u blokadi su odlučili da promene mesto dogadjaja našeg protesta sa platoa ispred Skupštine na Slaviju“, navedeno je u objavi na Instagram profilu studenata ETF.

Ta odluka je doneta je da bi se sprečilo moguće nasilje i kako bi osigurali bezbednost svih učesnika protesta, ali i studenata koji kampuju u Pionirskom parku, naveli su studenti.

„Pozivamo sve da nam se pridruže na Slaviji kako bismo na veličanstven način zajedno poslali jaku poruku da mi ne odustajemo dok se naši zahtevi ne ispune“, naveli su studenti ETF.
Ovo je sviranje qurcu ....

Naši su samo klinci. Svi ostali su sumnjivi.

Једна од најбољих ствари од почетка ових протеста је број удбиних њушки (по странкама, факултетима, "невладиним организацијама", разним покретима, фирмама) које су у овом страху за дупе на власти показале своје право лице.

Једна од најбољих ствари од почетка ових протеста је број удбиних њушки (по странкама, факултетима, "невладиним организацијама", разним покретима, фирмама) које су у овом страху за дупе на власти показале своје право лице.
To jeste i narod se poprilicno ujedinio ali ovo se mora isterati do kraja.

Back