Blokade i protesti 2024/5 (opšta tema)

Poljoprivrednici najavljuju za sutra blokadu svih prilaznih puteva Rači, ako im ne bude smanjen porez​

1740240214-raca-1024x676.jpg
U opštinskoj zgradi u kojoj protestuju poljoprivrednici iz Rače isključeno grejanje Foto:N1

Milan Milošević, koji se zajedno sa ostalim poljoprivrednicima već osmi dan nalazi u zgradi opštine Rača, jer traže da bude povučena odluka o povećanju poreza na imovinu od 60 odsto i ostavke odgovornih, kaže da im je juče obećano da će danas biti zakazana sednica Skupštine opštine na kojoj bi bili razmatrani njihovi zahtevi, najavivši da ako se to ne desi, oni će sutra u ranim jutarnjim satima blokirati sve prilazne puteve ka Rači, piše N1.

Tolika briga za studente je dirljiva, kad se uzme u obzir da je cheda pravio demonstracije da bi uveo skolarine....a ovi ostali su povecavali skolarine tako da smo skuplji za studiranje od pola EU, utesno nismo skuplji od ETH i Svajcarske....ni od Britanije ni od USA....
Ovo ostalo , pa pitajte nase studente na razmeni , Kina im je kao drugi dom, na drugim mestima im je fraj....ne kao razmena nego kad upisu tamo , a ne znam kao razmena da li placaju nesto..

Ovo je zaebancija, jel znate..

Kao neko ko je radio u prosveti dok direktori nisu postavili nastavu kao bejbi siterstvo a ne obrazovanje, mozemo otvoreno da pricamo...

Srbija je drzava gde se srednjoskolci bune kad im dovedes za maturu kontrolu koja im neda da prepisuju , jer sva ostala odelenja u Srbiji prepisuju a samo jedno da ne prepisuje, nije fer.. i nije..
Srbija je vise bleja nego obrazovanje, ali je toliko osavremenila zavrsne profile , struke, da je svaki srednjoskolac pozeljniji od nekog drugog kadra na trzistu rada..

Ovo zvuci dobro jel da, a nije...zasto nije, pa zato sto srednjoskolci imaju otvoren put do posla, mnogo su trazeniji , od nekog ko je zavrsio ranije po drugacijoj profesionalnoj oznaci , mehatronicar za CNC ima prednost u odnosu na elektrotehnicara pogona i automatiku....ovaj drugi moze da se obesi slobodno..

Dakle klasicna srpska prica, boli me uvo i moze mi se, i brigo moja predji na drugoga, necu da razmisljam, nismo se setili..

To je kao kad poluobrazovan svet vodi neku firmu , a ne zna ni da se potpise..ne zna ni biznis da vodi , eto tako izgleda vodjenje obrazovanja i uopste drzave u Srbiji.

Zanemariti postojanje svih prethodnih profila radnika je mrznja...kratko i jasno...
Takva stvar kad se uradi , tacno je da srednjoskolci zeleni imaju ogromnu prednost , ali samo u Srbiji je cilj da strucni radnik radi kao taksista ili u marketu , samo u Srbiji..

prekvalifikacija iz automaticara pogona u mehatronicara CNC masina kosta 1700e....a to je ista stvar....jos je veca sansa da neko ko je radio kao automaticar i radio na aktuatorima ima u praksi znanje koje je jedna lekcija kod mehatronicara, ali zvanje je zvanje..., pazi sad, a znanje je znanje...a sta srbiji treba...
Trebaju diplome....ne znanje..osim ako djaci strajkuju , e onda deca nam ne uce, kuku , dajte im znanje....

Back