Blokade i protesti 2024/5 (opšta tema)

Ne znam sta se desilo u Svajcarskoj, ali ja ne govorim da policija ne treba da pendreci. Sto se mene tice navijace koji prave nerede mogu da biju do mile volje, to im i jeste zadatak.

Ali isto tako treba da pendrece recimo onog Grcica i onu Sotirovski - jesi li video da njih dovoze ambulantnim kolima u policijsku stanicu, kao Nemanju Sarovica KOJI PRI TOM NISTA NIJE SKRIVIO?

Da su nasi organi, svi od reda, radili svoj posao, mi ne bi ni imali problem zvani "Aleksandar Vucic", koji JE PROBLEM jer mu je DOZVOLJENO, od tih istih drzavnih organa, da postane prakticno samovoljni vladar cele Srbije, STO MU PO USTAVU NE PRIPADA NI JEDAN PROMIL.

I nije problem u Srbiji demokratija (jeste i to jer se IZBORI KRADU, opet JER NEMA VLADAVINE PRAVA), problem je sto NEMA VLADAVINE PRAVA. Imas u clanu 3 Ustava Srbije sta je vladavina prava, a i postavljao sam ovde vise puta, PA SE OBRAZUJ. Posto nemas vladavinu prava, imas UZURPACIJU VLASTI, konkretno najvise od Vucica, ali ne samo od njega.

I zato se narod i podigao, smucilo mu se da ga ponizava, pljacka, izdaje i ucenjuje nepismena banda koja je uzurpirala vlast u Srbiji.
Eto! I koji se to deo naroda podigao?

Eto! I koji se to deo naroda podigao?
Dovoljan. Protiv KRIMINALACA u DRZAVNIM ORGANIMA. I zato policija treba stiti taj narod a da BIJE te kriminalce iz DRZAVNIH ORGANA. Recimo ona lica koja su izvrsila visestruke DRZAVNE UDARE, Aleksandra Andjelka Vucica i Anu Zorana Brnabic.

Eto vidis kako smo se brzo slozili kad se urazimis i slusas pametnije od sebe, bivse studente a sadasnje strucnjake.

Dovoljan. Protiv KRIMINALACA u DRZAVNIM ORGANIMA. I zato policija treba stiti taj narod a da BIJE te kriminalce iz DRZAVNIH ORGANA. Recimo ona lica koja su izvrsila visestruke DRZAVNE UDARE, Aleksandra Andjelka Vucica i Anu Zorana Brnabic.

Eto vidis kako smo se brzo slozili kad se urazimis i slusas pametnije od sebe, bivse studente a sadasnje strucnjake.
Ja se nisam složio sa tobom PAMETNICE naša.Ne možeš kršenjem zakona da zahtevaš poštovanje istog,to je paradoks.

Opozicija (ili bolje rečeno "opozicija") da se smesta samougasi i nestane sa lica Zemlje ako će i ona da drnda i talambasa o:

- nepravednim sankcijama

- ničim izazvanim bombardovanjima

- rusijama, kinama, vizantijama, srbskim svetovima...

- ne u NATO!-ima, EU ucenama, četvrtim rajhovima, pedosatanistima, zlim ederima...

- osiromašenim uranijumima, čeličnim prijateljstvima, ugroženim ognji-šit-ima, nejači, stranim plaćenicima, autošovinistima, drugosrbijancima, obojenim revolucijama...

- ustašama, balijama, šiptarima, ukrofašistima, veštačkim nacijama, švabama, pirgavcima....

- svetosavljima, sabornostima, viševekovnim tradicijama.....

i sličnim nebulozama koje skoro neprestano tutnje i ječe već 35-40 godina, ako ne i više.

Ova trenutna opozicija koja priča o "prelaznim vladama" je presmešna. Srbiji trebaju ozbiljni opozicioni ljudi, koji mogu smeniti SNS ne ovaj cirkus u vidu Ponoša i Marinike.
Nakon promene vlasti uvesti moratorijum na spoljnu politiku dok se ne reše unutrašnja pitanja počevši od korupcije kao najvećeg problema Srbije.

Screenshot_2025-03-12-18-05-57-969_mark.via.gp.jpg

Ваљево...

Studenti u blokadi: Protest u Beogradu nije "finalni skup", neka niko ne misli da je to kraj 12.03.2025. 021.rs

Studenti u blokadi visokoškolskih ustanova u Beogradu saopštili su da protest u Beogradu nije finalni skup, navodeći da ostaju na ulicama i blokada ukoliko zahtevi ne budu ispunjeni.

studenti_ne_cute.jpg

Kako su saopštili, 15. marta se ispisuje istorija i cela Srbija će izaći na ulice Boegrada da pokaže da ne pristaje na nepravdu.

"Znajući to, neka niko ne pomisli da je to kraj. Srbija se probudila i nećemo dozvoliti da ponovo zaspi. Svesni smo narativa koji ovaj protest promoviše kao 'finalni skup'. On to nije. Mi ne pravimo završne korake - pravimo tekstonske promene", navode studenti.

Dodaju da, ukoliko njihovi zahtevi ne budu ispunjeni, ostaju na ulici, u blokada, u borbi - dok pravda ne bude zadovoljena.

"Pozivamo sve studente, radnike i građane da 15. marta budu deo snage koja menja Srbiju. Dolazimo u rekordnom broju, ali ne stajemo ovde. Do pravde! Vidimo se na ulicama", zaključuju studenti.

Back