Blokade i protesti 2024/5 (opšta tema)

Blokadna kuharica definiše plenum kao skup svih zainteresovanih, a ne kao narod, pogotovo ne celi.

Svaki partijski sastanak je isto tako plenum, i baš svaka partija može da kaže to isto: “ko želi da utiče na odluke nek se učlani kod nas”.
Opet si pomesao.

Plenumi se ticu samo i jedino studentskih odluka vezano za njihove zahteve i protesta koje organizuju povodom tih zahteva.

Narod se organizuje preko zbora, sto veliki miting u NS, KG, Nisu i Beogradu sigurno jeste, a da li ce narod da poslusa moje reci ili ce da napravi buku i ode kuci nije na meni.

JA NUDIM RESENJE.

Kad nisam umro....

1741619796911.png

Još si i ustavni sudija... A jbt... To ni u komunizmu nije bilo. Svako selo će da ima autonomiju, zakone i budžet i menjaće ih češće lod gaća. Nije tebi to Nogo dobro objasnio.
Odakle si ti zakljucio da ce svako selo da ima to sto si naveo?

Ne znaci direktna demokratija to sto ti mislis, idi pa se obrazuj malo.

I direktnu demokratiju ne zastupa Nogo vec Dragas. Znaci pojma nemas, ne znas gde se nalazis, ali dajes sebi za pravo da komentarises nesto o cemu nemas blage veze. Imamo vec jednog koji se u sve razume, a nista ne zna. Cek', cek'...

Vucicu, ti li si?

I direktnu demokratiju ne zastupa Nogo vec Dragas. Znaci pojma nemas, ne znas gde se nalazis, ali dajes sebi za pravo da komentarises nesto o cemu nemas blage veze. Imamo vec jednog koji se u sve razume, a nista ne zna. Cek', cek'...
Vucicu, ti li si?
Direktna demokratija postoji u Africi.

Direktna demokratija postoji u Africi.
Ne znam za Afriku, ali postoji u Svajcarskoj. I sasvim lepo funkcionise.

I ne znam sta je problem sa direktnom demokratijom? Nadam se da svi shvatate da je i ova parlamentarna demokratija delom DIREKTNA - SVAKA demokratija je DIREKTNA, samo moze posle da ima dodatne nivoe koji tu direktnosti poniste, na primer poslanicka/parlamentarna demokratija.

Vidim da ljudi komentarisu bez osnovnih znanja o tome sta je demokratija uopste, sta je direktna demokratija, sta parlametarna...

Voleo bih da nam neki pravnik objasni odakle im pravo da nam sprece prolaz kroz park dok se istovremeno dozvoljava prolaz i boravak samo odredjenim licima. Po kojoj odluci i po kom zakonu je to uradjeno?

Kako kaze Vucic i njegovi lojalisti, KO CE MENI DA SPRECI PRAVO DA PRODJEM? NEGO STA CU NEGO DA GA GAZIM.

Da li to znaci da i mi sad imamo pravo da sve ovo PREGAZIMO?

Vucicu, ti li si?
Ista gomna... Čuj, Dragaš?! Pa sve ludake ćete ovde izbaciti.
Po tvome svaka grupa se može samoproglasiti nekim zborom i autoritetom. To ni u boljševizmu nije bilo.
Drugo, zborovi građana u selima ne odlučuju, već predlažu ibdaju mišljenja. Nisu izvršni... Skoro su moji seljaci gužvali nešto oko groblja pa ništa.

Ista gomna... Čuj, Dragaš?! Pa sve ludake ćete ovde izbaciti.
Po tvome svaka grupa se može samoproglasiti nekim zborom i autoritetom. To ni u boljševizmu nije bilo.
Drugo, zborovi građana u selima ne odlučuju, već predlažu ibdaju mišljenja. Nisu izvršni... Skoro su moji seljaci gužvali nešto oko groblja pa ništa.

Ti i dalje nista ne razumes. Molim te onda nemoj da lupetas i da komentarises NESTO O CEMU NE ZNAS ALI BAS NISTA!

Vucicu, ti li si?

A ti sipaš argumente o direktnoj demokratiji. Koja država to ima ili je to tvoj izum?
Mogao si bar da pročitaš ovlašćenja tvojih zborova u Ustavu. Nemaju ih.
Шта фали директној демократији? Бираш посланика лично, а не гласаш за листу. То је супер, имали би квалитетније кадрове у скупштини. Ако је то то, мислим да се Мирко Јовић залаже сличан систем.

Voleo bih da nam neki pravnik objasni odakle im pravo da nam sprece prolaz kroz park dok se istovremeno dozvoljava prolaz i boravak samo odredjenim licima. Po kojoj odluci i po kom zakonu je to uradjeno?

Kako kaze Vucic i njegovi lojalisti, KO CE MENI DA SPRECI PRAVO DA PRODJEM? NEGO STA CU NEGO DA GA GAZIM.

Da li to znaci da i mi sad imamo pravo da sve ovo PREGAZIMO?

Samo ako zelis da primenis Vuciceve metode.
Inace nisam pravnik tako da ne znam kako se tumaci rusenje barijere
a u sustini i nije bitno sta je po pravu a sta nije kad se ne osudjuju oni koji treba a procesuiraju oni koji ne treba. - dvostruki arsini.
E da li cemo i dalje da nastavimo po tom sistemu?

Шта фали директној демократији? Бираш посланика лично, а не гласаш за листу. То је супер, имали би квалитетније кадрове у скупштини. Ако је то то, мислим да се Мирко Јовић залаже сличан систем.
ja se zalazem za ovo poslednje 4 decenije :)

Nisam tako shvatio

Ne znam za Afriku, ali postoji u Svajcarskoj. I sasvim lepo funkcionise.

I ne znam sta je problem sa direktnom demokratijom? Nadam se da svi shvatate da je i ova parlamentarna demokratija delom DIREKTNA - SVAKA demokratija je DIREKTNA, samo moze posle da ima dodatne nivoe koji tu direktnosti poniste, na primer poslanicka/parlamentarna demokratija.

Vidim da ljudi komentarisu bez osnovnih znanja o tome sta je demokratija uopste, sta je direktna demokratija, sta parlametarna...
Jel si video u Švajcarskoj juče kako izgleda demokratija na delu?https://www.blic.rs/vesti/svet/prot...a-pendreke-gumene-metke-i-biber-sprej/6xv0s09
A u Srbiji diktatura jel?

Pa nismo mi krivi što je Švajcarska nazadna. Mi nećemo da spuštamo na njihov nivo, nego kako to priliči našem demokratskom društvu, tiranina ćemo da obrađujemo isfekalisanom motkom.
Pod uslovom da živiš u Srbiji,izađi gde i kada treba i srećno.Kada te budu zabolela rebra i leđa i kada se nagutaš vrhova cokula i suzavca i šta već ide uz to,vrati se ovde da nam iz prve ruke preneseš utiske o tom događaju.Da nam potanko objasniš šta više boli.

Nebitni. Ja i kazem da MI, GRADJANI, hapsimo, ne studenti. Ako studenti zele da se prikljuce gradjanima - slobodno, i oni su gradjani. Ako nece - OK.

Zasto se brkaju babe i zabe? Studenti traze jedno - istakli su problem i traze da drzavni organi rade svoj posao. To i proteste regulisu preko plenuma.

Ja kazem drugo - POSTO drzavni organi definitivno ne rade svoj posao, treba da budu pohapseni. I to treba da radi narod, u koji spadaju i studenti. Objasnio sam zasto, i objasnio kako. To treba da rade gradjani, po mogucstvu uz pomoc politickih partija/organizacija koje imaju volju da zastite Ustav i zakone RS od teroristicko-kriminalne organizovane grupe koja je uzurpirala vlast i podriva ustavno uredjenje Srbije.
To što ti hoćeš je i neustavno i protiv zakonito.

Back